» »

samodejno rebootanje računala

samodejno rebootanje računala

Arcadian ::

Pozdravljeni!

Imam sledeč problem: računalo se mi med gledanjem HD filmov (.mkv files) in igranjem iger(5-10 minut) naključno resetira brez karkšnegakoli opozorila. Računalnik je relativno nov, star 2 meseca. Stric google pravi, da so vzrok težavam najverjetneje lahko slabi rami, napajalnik ali fuč kondenzatorji na matični plošči. Posumil sem na slabo pritrjene ploščice rama, vendar so bile trdno na svojem mestu. Rame sem pregledal z memtestom, in po 48ih urah testiranja napak ni bilo. Prav tako sem pregledal matično ploščo in o napihnjenih kondezatorjih ni bilo ne duha ne sluha. Ker se težava pojavlja samo kadar gledam HD filme in igram igre, sem izključil tudi možnost da bi bil kriv napajalnik, ker je preživel že veliko večje obremenitve s strani pc iger. Na sumu imam kodeke (uporabljam modan media player classic z vgrajenimi kodeki sam pa sem pred tem naložil še haali media splitter, ac3 filter, xvid codec in divx codec), ampak sem nekako v dvomih.Probal sem tudi že z menjavo gonilnikov za grafično kartico in zamenjal tudi kodeke. Zadeva je zelo frustrirajoča in nevem več kaj naj storim.


Še konfiguracija:
- Matična plošča Asus P5KC, 775
- Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz, 775
- Grafična kartica Club 3D GeForce 8800GTS, 640MB, PCI-e
- Trdi disk Seagate 500GB, 7200rpm, 32MB, NCQ, SATAII
- Ohišje Antec Nine Hundred
- DVD zapisovalnik NEC AD-7173A Labelflash, črn
- Napajalnik Power LC6550GP 550W
- Patriot DDR2 4 x 1GB 800MHz DL PC2-6400

Hvala za vnaprej
  • spremenilo: Arcadian ()

kixs ::

Preveri temperature graficne/cpu-ja.

Arcadian ::

Temperature so, glede na podatke, ki sem jih dobil na netu normalne. Izklopil sem tudi opcijo automatically restart pod startup in system recovery v my computer properties v upanju na bsod in id napake vendar brez uspeha. Računalnik se sesuje brez kakršnegakoli predhodnega opozorila.

kixs ::

Ob vecjih obremenitvah ti lahko pocepne napajalnik.

Probaj program Rthdribl. Obremeni GPU na 100% in samo jedro CPU-ja. To ti je test za graficno. Naj tece cca 15min.

Ce zelis poleg GPU-ja obremenit se ostala jedra CPU-ja, pa zazeni dodatno se Prime95. Naj najprej tece samo Prime95 cca 15min. Nato pa vzporedno startaj se Rthdribl.

Spremljaj temperature in el. linije s programom Everest Ultimate - pod Tools imas "System stability test", ki ga uporabljas samo za temperature in linije - grafa temperatur in napetosti. Lahko pa sicer zazenes tudi ta test - CPU kar dobro svica.

lp

Arcadian ::

Obremenil cpu in gpu kot naročeno in nisem opazil nobenih posebnosti, stabilno vseh 30 minut. Temperature jeder cpu-ja so se gibale okoli 70 stopinj celzija, medtem ko je gpu dosegel 74 stopinj celzija. No crash, no nothing.

TOP ::

Mal visoka temperatura proca je to.DRugač pa probaj z memtest stestirat rame.

kixs ::

TOP:
je ze v prvem postu napisal, da je stestiral rame z Memtestom.

Malo sumljivo to... ko igras in gledas filme se sesuva... ko racunalnik obremenis do konca s test programi pa deluje.

Si probal samo Prime95? In izberi prvi test.

lp

kixs ::

Lahko je problematicen napajalnik.

Izklopi vse naprave, ki niso nujne za delovanje PC-ja. Se pravi naj tece samo sistemski disk, priklop maticne, priklop graficne.

Potem testiraj. Ce bo se vedno reset. Potem malo zamenjaj (kombiniraj) razlicne prikljucke izhodnih 12V linij napajalnika.

lp

Arcadian ::

testi vsi pridejo na OK in ni kao nč narobe.. pa včasih tudi HD filmi se da pogledat normalno do konca včasih pa kr rikne tako kot sm opisu na random cajt.probal sem tudi izključiti 12V napajanje pa ni blo sprememb.. najbolje da na servis peljem ?

kixs ::

Verjetno je se vse v garanciji. Ce bo kaj narobe s hardverom, potem ti je to najboljsa varijanta. Ce so kaksni problemi s softverom, potem bos servis moral placat.

Osebno bi zadevo sformatiral in na novo nalozil sistem in programe. In izkljucil vsako komponento posebej.

lp

mumbley ::

Po mojem imaš na računalniku nameščeno Windows Vista.

Arcadian ::

ni res. windows xp 64 mam nameščene

primmy ::

Ja, jst mam vrjetn čist isto težavo. Računalnik star 1 mesec, quad core 2,4 , geforce 8800gt 2 gb rama, 500gb wd disk napajalnik lc 700w. 3dmark06 mi čist lepo prežveči, medtem ko mi ob uporabi utorenta 1.7.7 in HD filma brez znanega razloga resetira računalnik. Včasih mi ga resetira med inštalacijo kakšnega programa, včasih ne. Včasih se mi tudi resetira, če unraram kakšne fajle,... vglavnem sploh ni rečeno kdaj se bo resetiral. Če je prižgan utorrent, se mi resetira po daljšem času. Ponavadi se resetira, če je bolj obremenjen. Najprej sm mislu, da je kriv podaljšek na katerem je blo več stvari prkloplenih ampak pol sm priklopu napajalnik direkt v omrežje, brez podaljška pa je stvar ista. Winse sm že PETKRAT prenaložil, ker mi je na servisu reku, da je softverski problem in da nebi smel met naložene rivatuner in podobnih zadev za navijanje, ampak tud ko sm to dol spravu, je blča stvar ista. Računalnik je popolnoma čist, disk je bil dvakrat formatiran, zagotovo ni virus ali kaj podobnega. Coretemp mi kaže max 45 stopinj, grafična pa 50. Vglavnem to se mi dogaja že od kar sm dubu ta računalnik. Kodeke imam pa k-lite mega codec pack in pa windows sp3. Imel sem sp2 pa je bla stvar ista. Bom probal še kodeke zamenjat čeprav sem vedno te uporabljal, tud na prejšnjem računalniku. Kaj se sploh še da preverit glede softverske opreme?

Hvala!

PacificBlue ::

Poskusi z Vlc playerjem.

tommy boy ::

Podobno težavo sem lani poleti imel tudi jaz, ko se je računalnik brez razloga resetiral. To se je dogajalo ob igranju igric in na začetku ne vseh, ampak potem niso več igrice delovale niti 10-15 minut ampak ob najmanjši obremenitvi se je računalnik resetiral. Sej tu na forumu je še vedno moj problem napisan v eni od tem, kjer ste mi prijazno pomagali pa čeprav brezuspešno.:D Odločil sem se da računalnik takrat odnesem na servis, kjer mi je vsako komponento posebej poizkusu ampak se je še vedno isto dogajalo. Nato pa je izklopil moj trdi disk in priklopil na enem drugem trdem disku xp-je na novo naložene za moj sistem in glej ga zlomka ni se več resetiral.

Se pravi samo xp-je je moral še enkrat zamenjat in od takrat mi se ni še niti enkrat resetiral med igranjem ali pa kaj podobnega. Zato ti predlagam, da preden greš bilo kaj spreminjat in ostale stvari formatiraj računalnik in ga na novo lepo naloži, če bo pa še takrat zafrkaval, ga pa le odnesi na servis da ga majstri pregledajo.:)

lp

primmy ::

minilo je nekaj časa od moje zadnje objave ampak še vedno imam iste težave. V tem času sem prenaložil računalnik vsaj 5 krat ( in to različne verzije winsov) in disk pri tem formatiral. Torej C disk imam povsem očiščen nanj sem naložil samo win xp sp2, vlc media player, winrar, priložene gonilnike in popolnoma nič drugega. Na D disku nimam nobenih stvari inštaliranih. Vse programe sem izklopil in zagnal serijo s 40Mbit bitrateom in je zabremzal v manj kot minuti, medtem ko če gledam serijo ki ima npr 6Mbit, vrže vn po ene pol ure, če pa je vklopljen utorrent pa še prej. Vedno manj sumim da bi bil kriv softver...kaj naj sploh še probam? Memtest je ok, tista dva testa za grafično in procesor sta ok, temperature so med testi ok...Obstaja kakšen program za disk stestirat? Se da kako pogledat trenutno porabo napajalnika? Ful sm že slabe volje, ker nimam od računalnika niti pol tega za kar sm plačal.

damjan11 ::

Sem prebral vse in se mi zdi najbolje, če imaš kakšnega kolega z podobno konfiguracijo, da bi si malo izmenjala komponente? tako bi lahko odkril krivca za tvoje težave.
Sem iz Savinjske

primmy ::

Težko bi se s tabo dubu...sem čez teden v Ljubljani tko da neb šlo...

tyker ::

em, glede na to da je nov pc, je lahko plosca slaba, lahko je ram slab, lahko je napajalnik slab. to da je pc nov ni pravilo da je vse ok. lahko je tudi vga slab, da se ti sesuva pc.

primmy ::

Men so računalnik sestavil na servisu in ga baje tud pretestiral. Jst sm njim to reku da mam to težavo, ker je tip delal to s svojega diska in je reku da vse dela b.p. in da imam težave s softversko opremo sam...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali je moja grafična pokvarjena? (gtx 970) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
527929 (6586) Jst
»

Ugašanje računalnika med igranjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
353523 (2590) Bostjan99
»

komp se ob obremenitvah (?) samodejno resetira (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
693912 (3143) Pyr0Beast
»

računalnik se mi resetira med delom

Oddelek: Pomoč in nasveti
412054 (1508) gpetrov
»

Računalnik se konstantno resetira

Oddelek: Pomoč in nasveti
121996 (1753) Teta Pehta

Več podobnih tem