» »

WinME + DOS

WinME + DOS

Can ::

Uporabljam WinMe. Porodila se je potreba, za uporabo nekega programa, ki za pisanje preko COM porta potrebuje DOS. Program v WinMe torej ne deluje. Na www sem našel nekaj popravkov, ki naj bi omogočili bootanje PC v DOS-mode(dosledno sem upošteval vsa navodila), vendar se je v obeh primerih končalo s formatiranjem in ponovnim nalaganjem Win. Tako, da podobnih popravkov ne bi več preizkušal. Razmišljam, da bi naložil še Win95, samo mi ni čisto jasno, kako bi to najboljše zrihtal, niti ali je to najboljša rešitev.

OZZY ::

Dos je win winme samo za okras in nič drugega. Je popolnoma neuporaben.

TinkaPinka ::

WinME nima vec DOS real mode-a, ima samo command prompt, kar pa nikakor ni enako. Vendar pa lahko nekatere programe "prevaras", da dejansko delajo v DOSu, ce jim spremenis lastnosti od njihovega shortcut-a, in sicer da naj ne detect-irajo Windowsev. Natancne komande ne vem vec, ker imam sedaj win2000.
I am easy to please as long as I get my way.

Zipper ::

Jaz uporabljam REAL DOS-MODE WIN ME (440 KB) od Liu Yang-a. Dela brez problema. Najdes pa ta program tukaj. L.p
---------------------------------------
Type Win to enter Windows ME
---------------------------------------

TinkaPinka ::

Zipper, to kar ti uporabljas, ni real dos mode, ampak le simulacija le-tega. WinME sploh nima DOS-a, in tako tudi ne more imeti nobene vrste real dos mode-a, ne...?:)
I am easy to please as long as I get my way.

Ribicija ::

Moje priporočilo. Naredi si novo particijo in si na njo inštaliraj WIn 95 ali pa 98. Potem bo pa šlo s uporabo starih čisto DOSOVskih programov. Druga varijanta pa je da si inštalacijo narediš nafizično ločen disk. Ta bo najlažja oz. najboljša.
Za ta posotopek boš verjetno rabil programček kot PQ magic in pa boot magic.

lp

Zipper ::

TinkaPinka: Pojdi po ta program na bljiznico, ki sem jo dal (vse skup ti bo vzelo samo par minut casa) in ga prosim instaliraj. Program ima tudi deinstalacijo, da nimas prav nobene skrbi, da bo slo kaj narobe. Preizkusi ga in potem povej svoje mnenje...Simulacija..Ja, pa kaj je s tem narobe.....
---------------------------------------
Type Win to enter Windows ME
---------------------------------------

TinkaPinka ::

Zipper, saj ti sploh nisem ugovarjala glede programa.:) Napisala sem samo, da v WinME nimas real dos mode-a, z dodatnimi programi ali brez.

Je pa res, da je potrebno za dolocene programe ali igrice imeti take simulatorje, ker drugace ne tecejo.
I am easy to please as long as I get my way.

Caboose ::

naredi disketo....pojdi v BiOS in nastavi A C SCSI (al pa podobno, glavno je da boota iz A-ja) izberi Pomoč in počakaj...ko pride v EDITORJA pojdi ven in napiši c: voila!
format c:...in si na konju.... Kasneje pa daj zagon z podporo za CD-je in napiši x: (X= CD)setup...dalje pa boš po mojem znau..:D:D:D
If you can't explain it simple, than you dont know it good enough.

Can ::

Pazi malo! Uporabil sem un patch in ME se je butal v DOS. Ampak tega jaz ne rabim. Potreboval sem samo nekaj dosovih ukazov, ki jih ME niso znali uporabit. Patch ni pomagal. Ko sem patch odstranil, je zadeva začela delat !!!??? Program zdaj zna pisati preko COM-a z DOS ukazi!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NTswitch - ima kdo ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
161425 (1216) CaqKa
»

Odgovor na novico o Windowsih od Alien-W-ja

Oddelek: Slo-Tech
161943 (1459) Mercier
»

NTFS->FAT32

Oddelek: Programska oprema
141501 (1269) Matek
»

XP-ji zmznejo pri inštalaciji...

Oddelek: Operacijski sistemi
341447 (1170) TheHijacker
»

MS-DOS komande

Oddelek: Operacijski sistemi
122704 (2479) |SNap|

Več podobnih tem