» »

XP-ji zmznejo pri inštalaciji...

XP-ji zmznejo pri inštalaciji...

TheHijacker ::

Včeraj sem dobil XP RC1 cd. Inštalacija se mi začne takole:
- bootam iz CD-ja
- napiše da preverja hardware
- v plavem zaslonu mi napiše da naj pritisnem F6, če imam dodatni RAID(F6 pritisnem in dam HP370 disketo, kjer zberem RAID za Win2k)
- Potem še nekaj napiše za en recovery(F2)
- nato začne kopirati ene gonilnike(Adaptec,...)
- potem mi na hitro pokaže Starting Windows XP in nato tema na monitorju.
Če pogledam na modem mi začnejo svetit lučke(iskanje) in tako jzatem še neki svetijo lučke na disku potem pa mi pomaga samo trdi reset...
Sem probal dat ven vse kartice in RAM pa mi vedno naredi isto. Sem probal zamenjati še grafično s eno PCI samo se mi potem ustavi že pri tistem začetnem pregledu hardwerja(zmrzne). Kaj bi bilo lahko narobe?

Imam pa kt7a raid in Suma Geforce 2 MX400 64MB.

Help :(
http://www.google.si

OrlyTM ::

Win XP imajo v trenutni izdaji kar konkretne probleme z RAID kontrolerji. Meni recimo na promisu deluje, vendar pravi, da izločil neke filtre gonilnika, tiste ki niso podprti, zatorej naprava še ne deluje z polno močjo.

Pač, počakat bo treba :)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

TheHijacker ::

Misliš, da mi zmrzne zaradi RAID kontrolerja? Nanj imam vezana dva diska a ne v RAID-u. Tudi če s F6 ne naložim gonilnikov mi zmrzne takoj ko napiše Starting Windows XP.
http://www.google.si

OrlyTM ::

Vem, da ti zmrzne zaradi raid kontrolerja. Isti problem imam tukej na svoji drugi mašini, pa tud en frend ma HPTja in mu niso šli gor.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

TheHijacker ::

Yes, torej nisem edini. Ali ti točno takrat zmzne kot meni(po naložitvi uvodnih gonilnikov za razne kontrolerje in CD-je in takoj po tem ko napiše Starting Windows XP)
http://www.google.si

OrlyTM ::

ja .. ko naj bi začel nalagat gonilnike za disk, se sesuje ... men nardi blue screen.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

TheHijacker ::

HA! Meni gonilnike naloži do konca. Potem pa napiše starting windows xp in takoj zatem BLACK screen. Pomaga samo trdi reset. Mogoče je pri meni kaj s grafično narobe... Bom dal eno S3 agp not pa da vidim, če mi dela. Zdele sem v službi tako, da se bom pozabaval šele popoldne.
OrlyTM thanks.
http://www.google.si

OrlyTM ::

Ja je pa res, da pri enem drugem frendu na isti plati kot je moja (bx133-raid) in s ic35 trdim diskom od ibm-a deluje brez dodatnega gonilnika. Pa je disk priklopljen ha HPT kontroler.

Ampak vseeno, upal bi si trdit, da gre tudi pri tebi za težave z kontrolerjem.
Obvesti kako je z menjavo grafične.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

|ViPeR| ::

Pri enem mojem prijatelju je blo isto (nima RAID), pa sva sam (tm k zmrzne) počakala ene 5-10 min pa je kr sam od sebe začel naprej delat. Zdej ne vem če ti bo to kaj koristil ampak probaj:\.

lp

TheHijacker ::

Bom tudi to probal, ampak dvomim, da bo kaj pomagalo, ker mi zmrzne celoten računalnik in ne samo inštalacija. Tipkovnica mi ne deluje in pomaga samo trdi reset...
http://www.google.si

andrej ::

ja, treba je malo pocakat. Na dolocenih masinah z "nestandardno" opremo je black screen na zaslonu kar dolgo.

TheHijacker ::

Yipi... Deluje... Samo 5 minut sem moral počakati pa je šlo naprej. Tole pišem že v WinXP. Mogoče kdo ve kako nastaviti frekvenco več kot 75Hz. Imam GeForce 2 MX400 in iiyama 17" monitor.
http://www.google.si

andrej ::

[1] driverji za graficno ti morajo podpirati vecje frekvence.
[2] inf datoteka za monitor ti mora podpirat vecje frekvence...

TheHijacker ::

V win98 imam brez problema resoulucijo 1152xneki in 85Hz. V Xp pa ne morem izbrati več kot 75Hz. Me že začenja boleti glava... Damn! Pa tako sem se jih veselil. 10/10 microsoftu za izgled!
Tako za GF kot za monitor so mi XP-ji našli gonilnike sami. Tudi če jih nadgradim mi še vedno noče izbrati več kot 75Hz.
http://www.google.si

CaqKa ::

jaz sem moral dat netkarto vun (mogoce bi tudi pomagalo ce bi malo dlje cakal. samo 10 minut cakanja je blo zadost se je meni zdelo).
em desktop connection si je že kdo probal? meni RDC ful rula..vceri sem vse polno cdjov speko preko RDC :)

andrej ::

ja RDC je zlo uporabna zadeva in dela zelo dobro.

PaJo ::

RC se nisem probal, amapk pri meni stvar tudi cisto super dela na HPTA 370 kontolerju, ker ce sem dal gonilike od w2k noter sem dozivel bue screen, brez pa dela superca, malo dlje sem samo cakal pri crnem zaslonu:D

Sicer pa tile winsi kar fajn rulajo:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

JLP ::

Ja men recimo noče inštalirat na HPT370 kontroler. Samo na disk na navadnmu IDE kontrolerju dela prov. Mislm pa da je krivo to k mam še Adaptec SCSI kontroler not in to winse čist zmede ker tud Win2k narobe to nardi. Jest ful pogrešam en text editor u Recovery consoli da bi si saj lohka popravu boot.ini na roke da bi pol saj delal tko k treba.
Live long and prosper!

TheHijacker ::

Na geforcefaq.com sem zasledil, da baje pomaga pri odstranjevanj 75Hz limitacije, če si monitor povežeš preko BNC kablov na GeForca. Mogoče kdo te kable ima ali kdo ve kje bi jih kupil. Drugače sem pa s XP-je več kot zadovoljen. Se mi še niso sesuli :)

Še nekaj. Katere gonilnike naj si dam gor. Tiste od Win2k ali od Win98?
http://www.google.si

JLP ::

Za povezat z BNC morš tud tak monitor met da to podpira an.
Drgač je pa velik bol Win2k drajverje uporablat. Mislm da boš une od Win9x težko prepričov da bojo delal :)
Live long and prosper!

andrej ::

driverje od win9x niti probaj nena.
ceprav je XP naslednik sistema w2k graficni gonilniki tudi niso 100% kompatibilni.

PaJo ::

Jaz mam BNC kabel in GF2 in stvar mi dela komot na 100Hz, kabel pa dobis skoraj povsod, mislim pa da ga prodajajo pri Digita-Data v MB-ju. Malo poisci:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

CaqKa ::

v MBju.. koncno nekaj ko nebom rabo fejst iskat... btw kolko pa kaj stane?

PaJo ::

Natancne cene nevem, mislim pa da neje med 5 in 7 jurji, pac vprasaj, ker jaz ga mam ze vec kod leto dni, pa se ne spomnim kolko me je takrat stal;(

Milsim pa da ti ga lahko zrihtajo pri PowerPlusu, ce slucajno nebos nasel Digital-Dat-e:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

TheHijacker ::

Kabel bom kmalu dobil... Šele potem sem bom pa bolj podrobno vrgel v testiranje XP-jev. Pri 75Hz me začne boleti glava... Še en vprašanje? Kako je rešen DOS? Ali je enako v win2k, da ni autoexeca in configa. Rabil bi si naštimat 437 kodno tabelo(vgayu yutipke), ker jo potrebujem za ene stare Clipper aplikacije. V win2k mi tega ni uspelo zrihtat. Ali je v XP-jih kaj bolje?
http://www.google.si

andrej ::

"DOS" je ostal isti kot v w2k - v bistvu ga ni.
Drugace pa bi moglo it nastimat to kodno tabelo. A si se igral kaj z command.com?

CaqKa ::

5-7 jurjev buhahah... to si jaz sam zlotam skupaj, pa kable kupim.... če je tisti kabl vredn 5 ksit, buhahaha. bom poročal kak špila... če sma z fotrom naredla podaljšek VGA za projektor, dolžine 10 m, te bom to meu ko keks nareto :)

MadMax ::

Ja, pa BMW Z3 se ti tut splaca doma narest:D
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

TheHijacker ::

Kabel sem že dobil in sicer za 3k... Sedaj lahko izberem vse možne frekvence, tako je to sedaj rešeno.
andrej: za porihtat dos sem probal že vse možne variante. V fulscreenu dela v oknu ne in obratno.
http://www.google.si

andrej ::

Hm, zanimivo. kaj mas slucajno instalirajo anglesko tipkovnico in angleske regional nastavitve, al mas vse na slovensko?

TheHijacker ::

Vse na slovensko(852 pod cmd.exe). Mi ni uspelo zrihtat tudi, če dam na angleško. Mogoče bi ti kot beta tester lahko tole posredoval na microsoft in jim malce zatežil. Testirat ravno ne bodo mogli, ker po moje nimajo pojma kaj je to ČĆŽŠĐ ampak mogoče bodo lahko dali kakšen nasvet. Bom točno povedal, kar rabim. V starem sistemu(DOS in WIN98 ali pa WINME s Real DOS patchom) je bilo potrebno odstraniti tiste "counry=" in "device=852" vrstice ter na koncu autoexeca zagnati dva fajla. Eden je VGAYU.com(TSR za pravilen prikaz na zaslonu) in YUTipke(TSR za spremembo kodne tabele na 437 YU, datoteke imajo lahko drugačen naziv(odvisno iz kje si fajle dobil, delujejo pa vse enako)). Po tem so clipper programi delovali pravilno in ni bilo nikoli skrbi ali se bodo v bazo(DBF) pravilno zapisali šumniki. Potem je prišel WinME, ki uradno ni imel DOS-a. Problem na kvadrat, kako mu ven vržti country in keyb,852. Končno je en brihten poba naredil real dos patch, ki je ponovno omogočal config.sys in autoexec.bat. Sem zbrisal zapise in dodal yu437 kodno tabelo. Sicer so bili skrajno nestabilni ampak DOS je deloval. Potem so prišli Windows 2000, ki so s vidika DOS-a močno razočaranje. To je tudi edini razlog, da pri nam v podjetju še ne uporabljamo Win2k workstatione ampak še vedno stare Win98(ne SE, ker se ne marajo s našima Novell serverjema). Poskusil sem vse živo. Našel sem config.nt in auto.nt, katerega sem spreminjal do onemoglosti. Nekajkrat mi je celo uspelo, da je stvar delovala ampak, čim si prešaltal iz FW v Windows, se je vse skupaj porušilo. Poleg tega se je auto in conf zagnal samo, ko si zagnal program za DOS v win2k in ne takoj na začetku zagona win2k-jev. Še en problem pa je ko sem hotel dodati svoje Terminal fonte, ki sem jih priredil tako, da se vidijo šumniki če je dos clipper program v oknu. V win98 se ga je lepo dalo inštalirat kot nov font in v lastnostih okna si dobil tiste dodatne resolucije okno, ki so bile v tem prirejenem terminal fontu(npr. 9x12 za 1024xneki resoulicijo). V win2k mi tega ne uspe. Vedno ta font skensla in ga nadomesti s svojimi Dosappi.fon in VGAOEM.Fon fonti. Damn him. Kot sem lahko videl so XP-ji čisto enaki. Damn him again. Kakšen nasvet? :\
http://www.google.si

andrej ::

ce povzamemo ti v bistvu rabis 437 v command promptu, right? bom vido kaj se da naredit.

TheHijacker ::

Bolj natančno; rabim 437 YU, ki ga dobim preko dveh DOS tsr programov in popolno izključitvijo ostalih gonilnikov za tipkovnico...

Lepo prosim in hvala
http://www.google.si

andrej ::

za 437 mas v helpu dost napisano. Samo isces 437 pa dobis.
Glede TSR programov pa ni dosti moznosti se posebej, ce izkljucujejo obicajne gonilnike, da bodo delali v w2k/XP.

TheHijacker ::

V bistvo jih ne izključejejo popolnoma, ker imam tudi takšnega, ki naj se ne bi tepel s orginalnimi. Sktratka meni ni ratalo tudi s že obstoječimi. Imam cirka 10 različnih TSR-jev, ki so uspešno delali s Win9X/ME... Če poznaš rešitev se priporočam. Se bom pa jutri bolj poglobil v XP-je!
http://www.google.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WinXP RC1 BSOD pri instalaciji

Oddelek: Operacijski sistemi
171126 (918) andrej
»

Win2000 in kodna tabela 437(Yutipke)

Oddelek: Pomoč in nasveti
52302 (2204) borutzi
»

aktiviranje RAIDa na ABIT KT7a

Oddelek: Pomoč in nasveti
81057 (945) Loki
»

Pocasen racunalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
191546 (1282) CEZAR
»

win me sux?

Oddelek: Operacijski sistemi
232468 (2285) Matty

Več podobnih tem