» »

Grenka izkusnja letovanja na Hrvaskem

Grenka izkusnja letovanja na Hrvaskem

BlazP ::

S kolegi smo se odlocili, da podaljsan vikend prezivimo na otoku Pag na Hrvaskem. Izkusnja je bila vse prej kot prijetna.

Malo cez mejni prehod, med Metliko in Karlovcem se izven naselja peljemo za dvema avtomobiloma 50km/h. Ker nisem hotel preostali del poti peljati 50km/h izven naselja skupaj z vso kolono, ki se je nabrala za nami, sem ga skusal prehiteti. Priloznost se je pojavila na slab kilometer dolgi ravnini s prekinjeno crto, ki pa je ze bila uradno v naselju. Na koncu ravnine je iz avta na hribu stopil policaj in mi nakazal naj ustavim. Bil je sam v avtu. Na radarju mi je kazal stevilko 70 in rekel, da je to 500 kun kazni. Ker nisem zelel problemov, pod stresom zaradi situacije in ker je 500 kun se vseeno relativno poceni v primerjavi z naso kaznijo, sem placal, podpisal, in nadaljeval voznjo. Sele potem smo v avtu razmisljali, da bi tista 70 na radarju bila karkoli (kaksna nastavitev radarja). Siguren sem, da ni pisalo km/h enote zraven niti oddaljenosti na kateri naj bi me zmeril. Ko smo podrobneje gledali listek za kazen, je gor pisalo 300 kun (tudi z besedo), nikjer pa ni bilo navedene prekoracene hitrosti, tako da mi je najbrz napisal listek za neko drugo kazen, in v zep pobral 200 kun.

Na Pagu smo sli v avtokamp Strasko. Do sedaj smo bili zelo zadovoljni s kampom in hodimo tja ze nekaj let. V kamp smo prisli v petek 16. 7. ob 9ih zvecer in se prijavili. Ob odhodu se je kolegu mudilo nazaj domov, zato se je prej odjavil in odsel na pot. Ostali smo se odlocili oditi proti veceru. Kolega je placal s placilno kartico, ker ni imel dovolj gotovine in mi pustil placan racun. Ko sem se jaz odjavil nekaj ur kasneje, sem opazil, da na njegovem racunu pise, kakor da je bil tam 3 dni, od cetrtka 15.7., na mojem pa normalno 2 dni od petka 16.7. (prisli smo skupaj z istim avtom). Ko smo skusali urediti situacijo na recepciji, so nam zagotavljali da to ni mogoce, ker njihov sistem ne more bukirat prijave za nazaj. Po nekaj kregarije ces "saj je samo 15 eur" (v resnici 30 eur razlike) so hoteli placilno kartico, da stornirajo racun. Ker se je kolega ze odpeljal nekaj ur prej, je seveda nismo imeli. Po se vec kregarije so nam zagotovili, naj jim samo pisemo email s stevilko TRR in nam bojo nakazali razliko. Ko smo ze skoraj obupali, so naenkrat lahko popravili racun, in nam izplacali razliko v gotovini.

Sproti smo se ugotavljali malenkostne oslarije kot je napacno vracilo denarja na cestninski postaji in podobne stvari.

Ni se mi se zgodilo, da bi na kakem letovanju moral tako paziti na denar kot tokrat. Mogoce splet slabih okoliscin.

harvey ::

Welcome to Balkan :), ravno zaradi takih fint sem bolj malo na HR. Še posebej me je razpenilo, ko sem šel lansko leto po kolega na letališče v ZG in se vračamo zvečer nazaj, manjša kolonca. Nato neko čudno mahanje na meji enega policaja pred hišico kakor, da lahko grem in nato iza hišice pade en ven in začne svojih 5 minut slave, da me bo predal sodniku za prekrške, ker se nisem ustavil na črti.... pa kolona. Odvrnil sem oprostite in se posul s pepelom.

Schengen vabi, zato več ali manj hodim v južno Italijo, pa ne rabim skrbeti, da bi me še kakšen policaj ali carinik drkal za 5l oljčnega olja in kak suhi paradižnik kot se zgodi na naši južni meji.

Good Guy ::

bolš dat policaju tistih 200 kun kot pa se vlečt po hrvaškem zarad radarja..
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Matev ::

Siguren sem, da ni pisalo km/h enote zraven niti oddaljenosti na kateri naj bi me zmeril.


in kaj ima to veze s bedarijo ki si jo naredil?

BlazP ::

Matev je izjavil:

Siguren sem, da ni pisalo km/h enote zraven niti oddaljenosti na kateri naj bi me zmeril.


in kaj ima to veze s bedarijo ki si jo naredil?


pri kalibraciji radarja nastavis "70" in jo kazes folku, ki se pelje 60, da jim opalis visjo kazen.

Trupl0 ::

spremenil slog pisanja glede na tekst v prvem sporočilu...

PS: If you do not fuck with the Law, the Law does not fuck you back ;)
If you are going through Hell, keep going !

T-h-o-r ::

kaj pa siliš dol

pa če si ti kreten, ki nima potrpljenja se držat predpisov, pa plačuj :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Invictus ::

Nič takega.

To bi se ti lahko nardilo tudi pri nas (policaj ...).

Spet se je našel en moralist, ki pljuva po vseh ki ne vozijo kot stare mame ...

LP I.

TOP ::

Za kazen si sam kriv ni kaj,to da ne vračajo prav na cestninsih postajah pa jaz nisem mel problemov,ker sem plačevač z Kunami.Jaz sem pa bil letos pozitivno presenečen,zelo vljudni so bili in ustrežljivi,ker se ve katerih gostov majo največ.

OChack ::

no jst sm biv na Pagu - Gajac in hvala bogu težav ni blo razn nekaj romunov in pa nekaj pijanega folka ki razbija flaše na glavah drugim, mimogrede mi smo dal z turistično takso za nove apartmaje po 16EUR na osebo/noč, kolk pride kamp ?
Int€l inside, IDIOT Outside

BlazP ::

Smo mi tudi placevali cestnino s kunami, pa nismo dobili zadosti nazaj.

Se dve cvetki iz kampa:
Trije smo sedeli v restavraciji v kampu, kolega je narocil cevapcice in eno pivo, dva zraven pa sva hotela samo pivo. Natakar je rekel, da na tistem delu ne strezejo samo pijace in da se bova morala usesti na drugo stran restavracije. Kolega, ki je tudi jedel je pivo dobil.
Sedeli smo za eno mizo v gostilni na plazi in ko se nam je drugi del druzbe prikljucil, smo se presedli k drugi mizi, kjer sta bili dve skupaj. Ker smo k sosednji mizi s sabo odnesli tudi pijaco je lastnik gostilne zacel vpiti na nas, da to ne moremo in da lahko gremo in se ne vracamo vec.

V kamp smo sli, ker nas je bilo malo vec skupaj in ne bi dobili skupaj apartmajev.
Drugace ni racunice. Kamp za 2 osebi, 1 avto, 1 sotor stane priblizno 17 eur na dan na enega. Ko jih je vecina iz druzbe odsla domov, smo se tudi ostali preselili v apartma.

Yohan del Sud ::

At OP, ne pretiravaj, če izzivaš in "neupokojenska vožnja" to zna bit, potem se lahko zgodi kaj takega. Po mojih izkušnjah, in se v Dalmacijo rad vozim po vukojebinah, so tam lizike 2x pogostejše, pa me "upokojenca" še niso ustavili. Pač vozi kot turist, če ne gre, počakaj na nekega nestrpnega lokalca in vozi za njim z njegovim tempom. Če si upaš.

Sem pa vseeno imel letos negativno izkušnjo s carinkom na tem prehodu, ko sem vozil neuprabljeno mizo iz kamprikolice v prtljažniku nazaj.


"Imate kaj za prijavit?"
"Ništa."
"A kaj je to ovo u beku?"
"Miza."
"Kak onde ništa nimate za prijavit?"
"Pa to samo vozim nazad, nisam to kupio kod vas."
"Sve što ide preko granice morate prijavit!" (Pa ja, zdaj bom s sabo vozil manifest z vsakim šraufom, ki ga peljem čez mejo.)
"Pa to je miza, nije šmajser." (Jebatga, pod stresom skušam obrnit vse na šalo, in tip je bil in ostal preveč resen.)
"Ne ne, vi imate, da prijevite sve što ide preko granice (tu se zresnim in samo še kimam), jer ako ne, su sankcije, bla bla bla (In tako kimam nadalnje dve minute, dokler mu pozornosti ne prevzame frišen šleper za mano.)

Jebatga, če mu je dolhcajt.
www.strancar.com

JebatGa ::

letos za majske počitnice smo šli blizu poreča. Vse lepo in prav vse je bilo fino, ko gremo domov in rečemo da gremo še malo v center pogledat in v kakšno gostilno pojest preden gremo domov. Najdemo poceni gostilno, saj smo vendarle še študenti in iščemo poceni, naročimo, hrana zelo dobra in potem prosimo za račun in če lahko v evrih saj nismo imeli več kun. Pride zdaj ven šefica gostilne in ne kelnar in se začne z nami pogovarjat v nemščini in nam da račun. Si mislimo kaj samo nemci majo evre al kaj. Hočemo plačat 110 evrov računa(bilo nas je 13) ampak noben ni pomislil da bi pogledal nanj. Nato pa glih preden bi šli kolegica pogleda in vid da so nam najdražjo jed računal 2x, dodal še eno kosilo na račun in nekatere dražje stvari pisali večkrat, cenejše pa manjkrat. Gledamo koliko so se zmotili in pride račun zdaj 85 evrov. Pokličemo šefico, se začne najprej neumno delat, potem opravičevat in nam ščrta stvari z računa in napiše gor 85 evrov, mi damo 90 pa rečemo še drobiž nazaj prosim. Prej smo pa hotel pustit 120 evrov ker so tako dobro z nami ravnali. Edino zanimalo nas je koliko tujcev tako najebejo, ker ne pogledajo računa ali pa ne znajo hrvaško.
Najhujše je to da doslej še nismo imeli grde izkušnje s hrvaško, razen enkrat smo se tepl pa še to z Čehi, pa so nam hrvaški fantje prskočil na pomoč pa so vedeli da smo slovenci. Še bomo hodili tja dol, vendar bomo odslej bolj pozorni na račune.

AndrejS ::

Ni ga tata čez hrvata... samo to lahko rečem. Treba ful pazit doli... kriza je pa rabijo kune in lipe
Meni je en izdelek baba računala 2x , pa sem samo enega kupil. Ko sem to ugotovil sem že bil 20 km stran od trgovine.
Pa sem si mislil naj revica nahrani lačnega sinčeka , da bo lahko postal velik tat.

Mamu jim j****m

;-) ::

Da še napišem mojo izkušnjo z radarjem na hrvaškem.

Na poti iz Đakova proti Zagrebu me je v naselju dobil radar (bil je en policist z laserskim merilnikom in škodo). Priletel sem 72. Najprej sem 15 minut iskal dokumente (on je rekel da bo počakal v avtu ker bo zgleda dolgo trajalo) ko sem mu jih prinesel pa mi je povedal da sem peljal hitro in da je kazen 500kun. Toliko nisem imel pri sebi in ga vprašal če lahko plačam v evrih. Seveda ni šlo. Vprašal sem če se lahko kako drugače pogovorima in je rekel da neve kaj naj stori z mano, češ da je slišal veliko zgodb kaj se zgodi če slovenski policisti dobijo kakega hrvata itd. itd.

Na koncu je rekel naj mi bo, da nebo tak kot smo slovenci in da naj rečem v Sloveniji kako dobro besedo za hrvate, naprej pa srečno vožnjo in z bolj lahko nogo.

Tema pa ravno na kožo pisana moji izkušnji! Še eni dobri z policaji in to hrvaškimi.

Zheegec ::

Nekateri imate pa res bistveno več sreče, kot pameti.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

T-h-o-r ::

Invictus je izjavil:

Nič takega.

To bi se ti lahko nardilo tudi pri nas (policaj ...).

Spet se je našel en moralist, ki pljuva po vseh ki ne vozijo kot stare mame ...

LP I.


seveda se vsakemu zgodi, samo ne pol jokat, kako zlobni so hrvat :D

ampak čez naselje je res povsod pametno peljat po omejitvi, na odprti cesti je radarjev precej manj
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

STASI ::

Glede radarjev. Pred 2 letoma smo ššli na roadtrip po BiH-u. Skoraj v vsaki 3 vasi je bil policaj ki je meril hitrost.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

OChack ::

BlazP je izjavil:

Smo mi tudi placevali cestnino s kunami, pa nismo dobili zadosti nazaj.

Se dve cvetki iz kampa:
Trije smo sedeli v restavraciji v kampu, kolega je narocil cevapcice in eno pivo, dva zraven pa sva hotela samo pivo. Natakar je rekel, da na tistem delu ne strezejo samo pijace in da se bova morala usesti na drugo stran restavracije. Kolega, ki je tudi jedel je pivo dobil.
Sedeli smo za eno mizo v gostilni na plazi in ko se nam je drugi del druzbe prikljucil, smo se presedli k drugi mizi, kjer sta bili dve skupaj. Ker smo k sosednji mizi s sabo odnesli tudi pijaco je lastnik gostilne zacel vpiti na nas, da to ne moremo in da lahko gremo in se ne vracamo vec.

V kamp smo sli, ker nas je bilo malo vec skupaj in ne bi dobili skupaj apartmajev.
Drugace ni racunice. Kamp za 2 osebi, 1 avto, 1 sotor stane priblizno 17 eur na dan na enega. Ko jih je vecina iz druzbe odsla domov, smo se tudi ostali preselili v apartma.

17e kr dost drago glede na to da ni klime TV postle neta itd.., dobiš sicer apartmaje za 12 oseb po manj kot 15e na osebi
Int€l inside, IDIOT Outside

LapD ::

JebatGa, kam ste šli jest za take male pare v Poreču? 8-O
web&motion designer

OChack ::

pa sj dol nimajo tok blazno drago, pivo po 15 kun kar je mal več ko 2EUR, poglej našo obalo, 4e je prec, niso resni, tud futr ni drag, recimo malce več kot 10EUR za tuna steak na pagu tud ni neka blaazna cena
Int€l inside, IDIOT Outside

JebatGa ::

LapD je izjavil:

JebatGa, kam ste šli jest za take male pare v Poreču? 8-O

ne vem v neko restavracijo, mogoče se je imenovala sarajevo ali nekaj podobnega. Bosanski čevapi in podobne zadeve so imeli.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Morje hrvaška? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9428424 (2055) Pithlit
»

Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17038136 (28180) ThinkPad
»

Dobri avtokampi na Hrvaškem in v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5957676 (27911) shinko
»

Gostoljubje naših sosedov Hrvatov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
39230046 (15910) krneki0001
»

Divje kampiranje na hrvaškem

Oddelek: Loža
3312497 (11504) Utk

Več podobnih tem