Forum » Loža » Vpliv lastništva nepremičnine na spremembo študentskih ugodnosti
Vpliv lastništva nepremičnine na spremembo študentskih ugodnosti
M-XXXX ::
Dedek mi namerava podariti parcelo. Zanima me če bo moje lastništvo karkoli vplivalo na izračun dohodnine, možnost morebitne štipendije in podobno? Ima kdo že izkušnje s čim takim?
imallears ::
Mogoce bos mel okol 10EUR katasterskega dohodka pri dohodnini zraven vštetega, kej več oz. drugega pa mislim da ne.
GregiB ::
Za marsikatere "subvencije" je seveda treba prijaviti celotno premoženjsko stanje... kar je v črpanju npr. davkoplačevalskega denarja tudi prav... ne?
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
telexdell ::
Ti kar mirne duše sprejmi parcelo, če ti jo dedek pokloni. Štipendija in drugi transferji se računajo glede na dohodke družine. Običajno se za to uporablja dohodninska napoved in odločba o otroškem dodatku. Parcela sama pa ne ustvarja dohodka. Za tistih nekaj EUR fiktivnega katastrskega dohodka ti ne bo potrebno vlagati dohodninske napovedi in torej ne boš imel iz česa (odločba o dohodnini ali otroškem dodatku) pisati v prošnje za štipendije, študentski dom, subvencija za malico, prevoz...
Moraš se pa zavedati, da je lastnina breme. Če je parcela zazidljiva se lahko zgodi, da boš moral vsako leto plačati davek. Mogoče boš moral kositi travo ali kako drugače skrbeti za svoj kos zemlje.
Moraš se pa zavedati, da je lastnina breme. Če je parcela zazidljiva se lahko zgodi, da boš moral vsako leto plačati davek. Mogoče boš moral kositi travo ali kako drugače skrbeti za svoj kos zemlje.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Invictus ::
Katastrski dohodek se prišteje k ostalim dohodkom. Ampak zaradi tega ne bi smel imeti problemov. razen če si že zdaj precej na meji ...
LP I.
LP I.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali smejo davčne številke po spletu potovati nešifrirane?Oddelek: Novice / NWO | 19121 (15767) | Miha 333 |
» | Kmetijski kataster, člani kmetijeOddelek: Loža | 1606 (1371) | noraguta |
» | A je res štipendija samo do decembra?Oddelek: Loža | 2702 (1968) | St235 |
» | Dohodnina 2007 - Nateg? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 13725 (9627) | Ziga Dolhar |
» | Letosnja dohodnina - izplonili? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 11702 (8873) | kekz |