» »

Določiti css style

Določiti css style

WarMaker ::

Pozdravljeni,
verjetno je zadeva zelo trivialna, vendar ne najdem rešitve. Imam namreč problem s selectanjem img taga v nekem določenem div-u.

Torej, zadeva zgleda nekako tako:
<div id="nekID"><img src="..." /> Moj tekst </div>


Rad bi določil css style SAMO in izključno samo
<img ...>
tagu v divu z IDjem "nekID". Sem že probal s kakšnim "#nekID img", vendar brez uspeha.

Kaj predlagate? :)

Hvala

keworkian ::

#nekID img
{
width: 100px;
height: 30px;
}

Tole ti ne dela?
Obscenities in B-Flat

WarMaker ::

Nop. Rad bi dodelil "padding/margin-top: 2px;" img-ju, da ni ravninsko poravnan s tekstom, ampak da je tekst na sredini višine slikice. Da še malček zakompliciramo zadevo, ne morem spreminjati html fajla, ampak samo css :). Zato je nastal ta problem :)

keworkian ::

Si dolocil sirino pa visino tega diva? Pa resnicno upam da nisi napisal takole v css

padding/margin-top: 2px;

Ampak moras napisat
#nekID img
{
padding-top: 2px;
margin-top: 2px;
}

Tole ti mora delat, ker sem sam sprobal.
Obscenities in B-Flat

Zgodovina sprememb…

WarMaker ::

Hehe, ne skrbet, nisem napisal dobesedno takole :).

Tukaj imaš kodo:
#menuT { position: absolute; width: 854px; height: 29px; left: 180px; top: 0px; padding-top: 5px;}
#menuT img { padding-top: 2px; }


Torej ja, višina diva je določena :). Problem s to kodo je ta, da mi premakne tudi text, jaz pa bi rad, da se samo img premakne za kakšen pixel.

WarMaker ::

Okej, rešena zadeva. Sem določil linku (tekstu) class, mu določil height 29px;, position: relative; in top: -2px; in sem dejansko premaknil tekst namesto slikce. Malo drugače, kot sem si zamislil, vendar dela.

Hvala za pomoč:)

WarMaker ::

Še eno vprašanje (nov problem).
Imam div, v katerem se izrisuje tekst (vsebina). Problem nastane, ko je preveč teksta in mi zbeži izven div-a (spodaj). Atribut overflow mi ne pomaga v nobenem primeru, saj tudi, če dam "visible", mi ne razširi diva. Rad bi, da bi stvar delovala kot "tabela", torej ko gre tekst čez, se tudi sam div razširi z backgroundom in vsem.

Kakšna ideja?

Hvala

Vice ::

Ima fixen H ali W?

WarMaker ::

Da. Ima nek minimum fiksiran, rad pa bi, da čim je overflow, da se poveča. In da poveča še vse dive, v katerih je ta div.

Hm, mogoče se bo treba poigrat kaj z dedovanjem lastnosti? :o

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WarMaker ()

Vice ::

se mi zdi ta min-height ti ne bo delal dobro v vseh brskalnikih. drugače pa ne vem kakšna je postavitev ampak tukaj je ena opcija s height:100%; height:auto !important; in 100% height v body in html-ju

JercSI ::

Na koncu dodaj < br style="clear:both;" / > pred zadnjim < /div>

npr:
<div>
<div> ...</div>
<br style="clear:both;" />
</div>


Edit: popravil kodo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ice-Heki ()

WarMaker ::

Sem rešil zadevo z nedoločenimi heighti in height:100% :). Pa malček spremeni še strukturo.

Hvala, lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1297336980 (61129) htmltroubles
»

Podrta oblika strani

Oddelek: Izdelava spletišč
131326 (1005) echoman
»

CSS problemi (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
519545 (7344) nuuush
»

Lampp problem

Oddelek: Izdelava spletišč
71635 (1538) Slovenia13
»

3 divi v divu in float

Oddelek: Izdelava spletišč
101701 (1585) alexa-lol

Več podobnih tem