Forum » Kaj kupiti » Klima
Klima
BlueBerry ::
Pozdravljeni!
V teh vročih dneh bi si doma kjer imam 2 ventilatorja, ki ne pomagata nabavil klimo. Pa me zanima kaj priporočate kajti sam se ne poznam na te reči.
Gre za dnevno sobo prostor velik nekje 5×12m ali kaj takega no kaj se kaj priporoča ima kdo kake izkušnje kaj fino hladi ?
Sprašujem o bolj poceni in kvalitetnih variantah.
Npr:
http://www.mimovrste.com/artikel/364001...
Ali pa tiste stoječe variante, ki jih imajo v merkurju po 160€ je za kaj to?
Kake so kaj porabe elektrike klime ?
V teh vročih dneh bi si doma kjer imam 2 ventilatorja, ki ne pomagata nabavil klimo. Pa me zanima kaj priporočate kajti sam se ne poznam na te reči.
Gre za dnevno sobo prostor velik nekje 5×12m ali kaj takega no kaj se kaj priporoča ima kdo kake izkušnje kaj fino hladi ?
Sprašujem o bolj poceni in kvalitetnih variantah.
Npr:
http://www.mimovrste.com/artikel/364001...
Ali pa tiste stoječe variante, ki jih imajo v merkurju po 160€ je za kaj to?
Kake so kaj porabe elektrike klime ?
- zaklenil: bluefish ()
IvoJan ::
jaz imam v pisarni eno malo prenosno matrixovo. Hladi ko hudič če jo zalaufaš do konca. Edina pomanjkljivost je ta da moraš met cev skozi okno speljano da gre vroč zrak ven.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
klemenSLO ::
Se pridružujem prvotnemu vprašanju z malce drugačnimi potrebami:
- klima bi hladila (in po potrebi dogrevala)prvo nadstropje (80m2)
- postavljena centralno na hodnik
- inverter ??
Tuki res nisem doma in bi prosil koga če ima izkušnje ta pove 2 stavka...
- klima bi hladila (in po potrebi dogrevala)prvo nadstropje (80m2)
- postavljena centralno na hodnik
- inverter ??
Tuki res nisem doma in bi prosil koga če ima izkušnje ta pove 2 stavka...
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Gwanaroth ::
Tudi mene zanima kaj namontirati v stanovanje, veliko 50 kvadratov? Rabim samo hlajenje.
Lights often keep secret hypnosis..
Glede porabe sem nekaj gledal, da ima 1kwh porabe omenjena dobi se za podoben denar ena z polovično porabo okoli 0,6kwh no, če sem prav računal kar upam, da nisem je to potem, če imamo tole, ki je omenjena v prvem postu.
1,4EUR (kilovatna ura) * 8 ur na dan prižgana = 336EUR / mesec ?
1,4EUR (kilovatna ura) * 8 ur na dan prižgana = 336EUR / mesec ?
No sej zato pa pravm, da sm amater pa, da vi povejte kk je to s klimo oz. kaka je kaj poraba ?
Aja na elekro gorenjska je tko pisal dobr pol :D
sej gremo kr v uno temo, de nomo kle smetil
sej gremo kr v uno temo, de nomo kle smetil
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BlueBerry ()
fido500 ::
zdravo
imam vprasanje
imamo hišo z dvema nadstropjema.jaz sem v zgornjem, živimo ob gozdu in je res samo nekoliko vroče.rad bi ohladil nekoliko zrak.imam idejo( ne se smejat, če je smešna),zanima me vase mnenje ali izkusnje.
ker imamo v kleti zdaj v največji vročini 12 C, bi rad ta zrak nekako spravil v zgornji štuk.kako?
v mislih imam sicer ventilator(fi 150 mm), na ventilator bi bila pritrjena cev ( fi 150 mm, npr. cev za kuhinjsko napo ), vse skupaj bi se nahajalo v kleti.cev bi speljal od kleti, kjer je ventilator pa do zgornjega stuka.
nato bi ventilator potegnil ali vsrkal mrzel zrak gor po tej cevi v zgornji štuk.
zanima me, če ima kdo že podobne izkusnje.
hvala za odgovore
imam vprasanje
imamo hišo z dvema nadstropjema.jaz sem v zgornjem, živimo ob gozdu in je res samo nekoliko vroče.rad bi ohladil nekoliko zrak.imam idejo( ne se smejat, če je smešna),zanima me vase mnenje ali izkusnje.
ker imamo v kleti zdaj v največji vročini 12 C, bi rad ta zrak nekako spravil v zgornji štuk.kako?
v mislih imam sicer ventilator(fi 150 mm), na ventilator bi bila pritrjena cev ( fi 150 mm, npr. cev za kuhinjsko napo ), vse skupaj bi se nahajalo v kleti.cev bi speljal od kleti, kjer je ventilator pa do zgornjega stuka.
nato bi ventilator potegnil ali vsrkal mrzel zrak gor po tej cevi v zgornji štuk.
zanima me, če ima kdo že podobne izkusnje.
hvala za odgovore
Okapi ::
Po mojem bi stvar sicer delala, ampak samo razmeroma kratek čas (mogoče par dni, recimo). Ker ko bi pihal zrak iz kleti, bi vanj začel vdirati topel zrak iz okolice. Zdaj je namreč klet tako hladna predvsem zato, ker je hladen zrak težji in ga lažji topel zrak iz nje težko izrine.
Ko bi se enkrat klet segrela, bi bilo pa konec veselja, pa še v klet se ne bi več mogel iti ohladit (ali jo uporabljati za shranjevanje hrane in pijače, namesto v hladilniku).
O.
Ko bi se enkrat klet segrela, bi bilo pa konec veselja, pa še v klet se ne bi več mogel iti ohladit (ali jo uporabljati za shranjevanje hrane in pijače, namesto v hladilniku).
O.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera klima (strani: 1 2 3 4 … 127 128 129 130 )Oddelek: Kaj kupiti | 1278471 (3785) | Steinkauz |
» | Cena ogrevanja s klimo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 59079 (34198) | facepalm |
» | klima naprava - poraba elektrikeOddelek: Loža | 23469 (22801) | kumer |
» | na kolko mate nastavljeno klimo?Oddelek: Loža | 9200 (7491) | m0LN4r |
» | Prenosna klimaOddelek: Kaj kupiti | 5551 (5154) | 3p |