» »

Zelene kocke po ekranu

Zelene kocke po ekranu

psytoma ::

Problem je sledeč: na sveže sem sestavil pc in dal noter 8600gt iz prejšnjega pcja, naložil sem win7 in sedaj ko sem naložil zadnje nvidia gonilnike mi riše po zaslonu nekakšne zelene kocke, če vse pustim pri miru je slika OK, če pa recimo premikam eno okno z miško začne tisto okno spreminjati barve, tudi pri filmih windowed ali full screen se isto pojavljajo kocke, pri slikah enako, če pa sliko v windows pregledovalniku slik dam na full screen je pa v redu. kaj bi to lahko bilo? *če driverji za grafično niso naloženi tega problema ni + grafična je 100% izpravna.

je lahko mogoče prešibek napajalnik ali kaj takšnega?

tukaj še prilagam en screenshot
 ----slikca----

----slikca----

• spremenil: psytoma ()

WarpedGone ::

RAM na grafični ne folga.
Poskusi znižat njegovo frekvenco = underclock.

Če ne pomaga je tista 100% izpravnost fail.
Zbogom in hvala za vse ribe

Čudno, ker je prej funkcionirala brez problema, samo prestavil sem jo na novo matično.

mtosev ::

grafa ti je sla oz se poslavlja.drugace je ta graficna iz serije katere imajo defekten gpu
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

ko pridem v windowse je vse brezhibno, ko pa začnem kakšno okno premikati se začne čudno zeleno vijolično barvati

rame in procesor grafične sem odvil kolikor gre in še vedno to dela, tako da to ni krivo, mora biti nekaj čisto tretjega, ker malo prej je delala grafična brez problema, ko sem jo pa prestavil na novo plato pa je začela zafrkavati

tukaj je link do videa kako to izgleda: http://www.shrani.si/?1I/CJ/1ajxaRSL/mv...

slika 1

slika 1

slika 2

slika 2

slika 3

slika 3

pri testu ne najde artefaktov

Zgodovina sprememb…

• spremenil: psytoma ()

WarpedGone ::

Zgleda točno tako kot zgleda nestabilni grafični ram - napiše A, prebere B.

Vzrokov je poljubno mnogo možnih, najpogostoješi je pa okvara samega rama. Včasih je težava v preveč nestabilnih napetostih, prehitrem taktu, občasno tudi v pregrevanju čipov. Na teste se nebi zanašal, bogsigavedi kaj točno preverjajo.

Lahko upaš da je šlo kaj narobe pri premontaži in vse skup še enkrat razdreš. Preveriš da ja kartica tiptop (noben kondenzator odlomljen, noben hladilnik napol privzdignjen, ...) na koncu nardiš pa še standarden debug - kartico v eno drugo mašino, pa še eno drugo kartico v tvojo mašino. Pa vidiš kaj se dogaja. Si prepričan da ti ni kak odveč šrauf obležal na sami kartici al pa zataknjen nekje med njena čreva?
Zbogom in hvala za vse ribe

#000000 ::

Kaj pa kabel iz mašine na monitor je ok ? Probi ga malo zvijat ali premikat konektorje ?

sem dal kartico ven noter, konektorje premaknu - nič

bo treba na drug pc nest poskusit

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pokažite svoje namizje! (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
710220253 (48572) nergac
»

Navijanje Intela i7-860

Oddelek: Navijanje
413675 (3028) TeraTM
»

Nasvet pri nakupu projektorja in platna na podlagi slik in opisa prostora (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5211900 (10728) urosbe
»

Vse rdečo na laptopu...

Oddelek: Pomoč in nasveti
6842 (741) Opkow
»

Opozorilo o napajanju ?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
795290 (4199) Duhec

Več podobnih tem