» »

Digitalna satelitska TV (prenosna)

Digitalna satelitska TV (prenosna)

Milch ::

Pozdrav vsem! Rabil bi nekaj vaše pomoči oz. vaših mnenj.
Nekaj let nazaj je bila satelitska TV dokaj popularna, če si hotel gledati še kaj drugega kot domače programe. Zdej sem pa čist ven padel kar se satelitskih zadev tiče zato imam nekaj vprašanj. Naj povem še to, da se zanimam za nakup satelitske, ki naj bi bila čim manjša ker bo uporabljena v avtodomu in ne doma. Torej je "prenosnost" na prvem mestu. Zanima pa me še naslednje:
- izbira med digitalno in analogno (verjetno digitalno)
- kateri izmed slovenskih programov so na voljo na satelitu in na katerem satelitu?
- kako veliki so "talarji" pri digitalni satelitski anteni in kakšna (če) je razlika v sprejemu signala glede na velikost "talarja", kakšno velikost oz. premer priporočate?
- verjetno bi izbral anteno, ki se sama obrača in išče satelite - kako zanesljivo je samodejno iskanje satelitov?
- kako je z dosegljivostjo programov (kodirani, nekodirani)?
- imaš recimo na voljo tudi programe kot so discovery, national geographic itd. (če so so le ti kodirani ali obstaja tudi kakšen "crack" da lahko gledaš tudi kodirane programe?
- obstajajo mogoče tudi kakšne "zložljive" satelitske antene tako da bi lahko bila tudi med vožnjo pritrjena na streho avtodoma recimo, ne da bi jo vedno moral postavljat ven na kakšno stojalo?
- pozna kdo kakšno dobro internetno trgovino (slovensko) s satelitskimi antenami in opremo kjer bi si lahko vse skupaj mal ogledal pa primerjal cene itd.

Hvala lepa za odgovore in mnenja!

mrTwelveTrees ::

Total Tv... mislim da lovi po celi EU ?
sam rabiš kartico (naročnina)

Tadej1 ::

uf...
Imam sicer hišno satelitsko ampak upam da ti bo tak nasvet tudi prav prišel.

Priporočam digitalno, na moji digitalni satelitski ne dobim slovenskih kanalov na štirih različnih satelitih ( Astra, Hotbird, Amos, Nilesat (vsi kanali so večinoma nemški )) tako da jih verjetno ti tudi ne boš ( razen če jaz nevem :S ), zdej kako veliki so talarji nevem točno moj je približno 60cm in ga tudi priporočam
se pa mislim da dajo dobit tud manjši. Glede signala mislim da ne vpliva skoraj nič ali pa celo čist nič ker drugače bi si na avtodome deval talarje po meter obsega tisti ko majo. Za na avtodom so verjetno te satelitske antene mal drugačne, vendar jaz sem z mojo ki sama išče satelite kar zadovoljen laufa že dve leti pa pol. Programov je kar nekaj če ne šteješ kodiranih zraven in kot sem že omenil so večinoma nemški ( RTL, RTL2, SuperRTL, ZDF, DSF, VOX, DMAX, N24, pro7, in še in še )
kodirani so pa potem vsi ostali ( National, Descovery itd.) ki jih moraš kupit, ko kupiš dobiš kartico ki jo vstaviš v tvoj digitalni satelitski sprejemnik (pazi nimajo vsi digitalni satelitski sprejemniki reže za to kartico, zato se treba prej pozanimat) v meniju sprejemnika moraš nekaj naštimat ( odvisno od sprejemnika) in potem lahko gledaš kodirane programe.
Glede avtomatsko zložljivih anten obstajajo vendar je potem zadeva tudi cenovno dražja, trgovine pa nebi pznal ker je zame bil BIGBANG čist zadosti za mojo satelitsko.
Če se pa v kateri stvari motim pa naj me drugi oglaševalci popravijo.

lp

Milch ::

Ok hvala lepa za odgovore. Bom še malo pogledal pa premislil, če pa še kdo ve kaj glede tega naj pa kar napiše :)

Ted ::

Trgovina z ugodnimi cenami satelitske opreme - pošiljajo v Slovenijo, poštnina ni visoka. Naši "satelitski trgovci" imajo oderuške cene.

Še link:

http://www.smartcard24.com/
Mah...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Satelitska TV - čiste osnove, kaj potrebujem, programi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5312645 (8219) Scorpy84
»

satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7216022 (14354) BlackHole
»

satelitska antena analogna

Oddelek: Loža
174409 (4046) Tody
»

Digitalna satelitska DA ali NE?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
365889 (4328) radiator

Satelitska TV na PC-ju?

Oddelek: Zvok in slika