» »

eeemm...očala pač

eeemm...očala pač

Simko ::

Uh, zdaj pa res že vse tu noter napišem :D

No, gre se o optiki. Brad kupil ena fajn očala pri tej optiki. Ok...pa se mu čez skoraj leto zlomi ena ročica. Ker jih je pucal...pa se joče, pa mu jaz odgovorim saj bo, pa gre celi žalostni v optiko ,pač vprašat, če se da to popravit oz. kolko bo popravilo stalo. Pa mu oni veselo pravijo: "To pa ne gre popraviti. Torej, nove okvire rabite. Imamo te pa te pa te pa te........" Pa on kot ubogi dijak: "Mah, nimam denarja, ggrem še malo okrog vprašati, če lahko popravijo."
In obišče nekaj optik, nakar mu pri eni rečejo: " Saj na takšen zlom imate garancijo eno leto!"
On veselo priteče domov, najde račun, gre nazaj v original optiko. Tam mu prijazno odgovorijo, da garancija ne velja, pa da naj vseeno očala tam pusti, pa jih bodo poslali nekam pa to...
OK, kliče žez dva dni....mu rečejo, da še ni, kliče spet čez dan, pa spet rečejo, da ne vedo kako je s tem, pa da naj počaka.
Pa danes jaz pokličem, pa naletim, na prijaznega prodajalca in mu povem zakaj kličem. On pa meni, da se nič ne da, ker je to mehanska poškodba in fertig. Jaz malo povem kako pravijo druge optike in da brat očala potrebuje....Pa on : "Ja, saj mi smo to poslali in to bo čez...hehehe...sploh ne vem kaj vam naj rečem...čez pet tednov mogoče.."
"Brat hodi v šolo in potrebuje očala. Kako naj potem pet tednov brez očal zdrži?Mi lahko prosim poveste kot optik in strokovnjak?Ali se lahko dobijo kakšna nadomestna očala?" odgovorim.
"Ne!Zdaj pa izsiljujete!""
"Ne izsiljujem, samo kot vaš potrošnik mislim, da mora imeti določene pravice pri vas"
No, da ne bom dolgotvezil, on vztraja pri svojem, jaz pri mojem in potem se zgodi to, zaradi česa sem tak razpič*** in pišem to kačo. Prijazni prodajalec vrže stranki telefon dol. tu...tu..tu..tuuu

Zdaj mi pa prosim povejte....očala nimajo nobene praske, nikakršne sledi, da bi padla na tla....zlomila so se res zaradi čiščenja....držal jih je pač za ročko. Ali po vašem mora garancija veljati? ALi ima optika prav, da z očali zavlačuje, brat pa nima špeglov?
Glede telefona...kako mi ga je lahko dol vrgel?!?!?!!?!? ;(
Jebemu!
Najrajši bi se na kakšen zavod za varstvo potrošnika obrnil.....mislim, res ne vem no...
Mnenja?
LP

Matek ::

Gec, v loži lahko pišeš o japonskem paradajzu, al pa o ferariju F50, loža je prav za teme, ki niso v zvezi tolko z računalniki. To bi lahko že vedu.:P

luni ::

daj Gec pomiri se... to je Loza in tu lahko pise kaj hoce... ce bi zadevo napisal med "Strojno opremo" je ze nebi vec bilo...

Torej, Simko. Tudi jaz ze 10+ let nosim ocala in imam precej izkusenj z raznimi optikami, ampak cesa takega se nisem slisal. Je pa tudi res, da ne vem kako je z garancijami v optikah. Neko zavarovanje mora bit, navsezadnje ti vse namontirajo sami in ne morejo rect da si ti kaj unicil. Ker pol ti lahko prodajo tud take okvirje ki ti bojo razpadli po placilu racuna in se ti bo kreten smejal v glavo. SPloh pa je taksen odnos prodajalca do tebe in tvojega brata nedopusten. Mislim ocala so taksna stvar, da brez njih pac ne gre in optiki to najboljse vedo... kolko lahko skodi naprezanje oci brez ocal in pdobno. Mislim samo branje tvojega spisa me je tako razkurilo da bi rocno stopil do te optike in tistega homota ki dela not temeljito natolkel z glavo v steno...
Po moje v sami trgovini ne mores vec nic storiti. Brat naj si kupi ocala pri kaksni drugi optiki (po moznosti tisti, ki vama je povedala za garancijo), tipa pa ti prijavi na zavod za varstvo potrosnikov. Let him suffer!

Artificial Intelligentia

Zipper ::

Simko: Prizadeto in tenkocutno si napisal svojo in bratovo zgodbo. Na koncu, ko sem prebral tvojo jaro kaco, kot ti sam praavis tvoji zalostni zgodbi mi je ostal zelo, zelo grenak okus v ustih. Nimajo vsi na odmet denarja, da bi lahko kupovali ocala vsak mesec ali mogoce na pol leta in to po krivdi proizvajalca, ki dela tako nekvalitetne proizvode. Najbolj pa me je prizadela arogantnost prodajalca, ki ni imel niti malo posluha za opraviceno prosnjo- ne zahtevo, svoje zdajsnje in tako izgleda ne tudi bodoce stranke. UPRAVICENO res UPRAVICENO se pritozita na trzno inspekcijo in to brez odlasanja!!! Ze zaradi tako necloveskega odnosa prodajalca vama je to dolznost. Veliko uspeha. Sram naj jih bo!

MadManMato: Tenkocutno si prebral zgodbo. Hvala.

Gec: Da te nic ne briga, se vidi iz tvojega odgovora. ZALOSTNO.

To se dogaja nasim Slo-Tech PRIJASTELJEM...Meni ni vseeno!

:(
---------------------------------------
Type Win to enter Windows ME
---------------------------------------

HEKO ::

Oba mata prav (al pa vsi 3) ---> zanima me nekaj: Kera spočefuk*na optika je to?
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]

Simko ::

:) Hvala za podporo, predvsem luniju in Zipperju :) Čeprav je Zipper nekaj rekel čez mene, samo verjetno ni mene mislil ;)



Verjetno bom res stopil do kakšnega zavoda...a mogoče kdo ve točno kam v mb? Al pa telefonsko? Saj v bistvu sem nekaj našel na netu(tukaj ), ampak vseeno.



No, pa da še malo negativne reklame naredim(vsaj to lahko), optika Kobilica je to....v mb. Sem njihova stalna stranka BIL, ker sem vodico za leče kupoval....

Zipper ::

Simko: Pravilno si presodil, nisem mislil tebe. Mislil sem na Gec-a. Sem popravil v predhodnem postu. Reagiraj iz principa, ker imas se kako prav. Sramota je kako se obnasamo ljudje eden do drugega.
---------------------------------------
Type Win to enter Windows ME
---------------------------------------

neo ::

Če pa je to optika kobilica pa tak ni nič čudnega,odnos do strank majo katastrofalen.Smo šli enkrat v to optiko,ker je kolega potreboval nove okvirje za očala.Prodajalec (neki stari ded),nas je gledal ko smeče,ki samo čaka da mu bo kaj ukradlo.Zelo je tarnal ko si je kolega preizkušal čimveč očal,da bi videl katera bu bolje pašejo.Meni se je skratka zdelo,kao da smo mu v napoto v tisti njegovi optiki.Mislim ej, tam me ne vidijo več.
Neo's

TinkaPinka ::

Ja, jaz sem imela enake izkusnje kot neo v tej optiki. So skrajno neprijazni do strank. To optiko vodita moz in zena, ampak sta oba zelo neprijazna in se obnasata, kot da ne zelita prodati nicesar.

Simko, ti pa se definitivno obrni na urad za varstvo potrosnikov. Jaz bi tej optiki ze pokazala, kar jim pripada...
I am easy to please as long as I get my way.

NiggerBob ::

Simko, idi do tiste optike, kjer so ti svetovali glede uveljavljanja garancije, razloži zadevo, kot si nam, mogoče ti bodo tam pomagali ali pa ti bodo povedali vsaj proizvajalca/uvoznika, pa poskusiš zadevo uredit sam pri uvozniku/proizvajalcu.
Kobilice imajo vsi v MB že poln ku*ac, kakor tudi svaka, ki ima optiko v Cityu -> Optika Gobec.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

Rott-von-weiler ::

tud jaz sn imel do nedavnega podobne težave z optiki pa ne z okvri ki niso največji strošek razen če ne kupiš armani stekla so strošek pa nimam pirpodnof ampak če maš -2.5 na obeh okah pa daš pol še foto + antirefleks te to pride na 20 jurjof. Zdaj pa ko je kolega odprl optiko so te težave izginile pa še pol bol poceni je kot pri raznih kobilicah
Najboljša optika je optika A Šentilj pri Mariboru:D:D:D:D

bosstjann ::

jet sen uzev očala v šk. loki pol sem jih pa razbil steklo je počlo

prodajalko mi je šla tolk na roko da jih je popravla v enem dnevu in zaračunala samo ceno stekla(ki ga je morala naročit da ga naredijo )

v mb pa reč da če ti navjo dal hiter drudzga okvirja da boš dal to na TV.

prodajalci se full userjejo če to rečeš

Caboose ::

No če men vprašaš pol jaz nebi ovinkaril pri tej zadevi...če ti nočejo dati okvirja...poišči garancijo in račun se odpravi do optike in jim vse skupaj vrzi pod nos...če še vedno nočejo (prosim, da nam poveš strošek okvirja) se pa odpravi ali do varstva potrošnikov ali do sodnka za prekrške...onega ko ti je dol vrgu pa lahko po sližbi počaaš in se zmeniš (fizično) z njom..mislim da te bo poslušal
glede garancije pa moreš biti prepričan, da še velja in obvezen ORIGINALEN račun...če očala res nimajo prask in so bila zelo lepo negovana...potem pa se že veseli zmage:D
If you can't explain it simple, than you dont know it good enough.

Simko ::

Hja, verjetno vas zanima konec te zgodbe ..... al pa ne....mah, se bom vseeno razjokal malo :)

No pozanimal sem se v tisti svetovalni pisarni za varstvo potrošnika. Prijazna gospa(pravnica), je prav prijazno razložila, da velja za očala res garancija, vendar omenjeni zlom ne sodi v takšne vsrte napak, ampak je to skruta napaka. rekla, je da se lahko sklicujem na naslednja dva člena:


37. člen

Potrošnik ima v prodajalni, kjer je bilo blago kupljeno, ob morebitni napaki na blagu pravico zahtevati, da podjetje blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek ali odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako.

Če je napaka očitna, mora potrošnik zahtevo iz prejšnjega odstavka sporočiti podjetju v osmih dneh po prevzemu blaga, pri drugih napakah pa v enem letu po prevzemu blaga.


39. člen

Če v primerih iz 37. in 38. člena napaka ni sporna, mora podjetje takoj ugoditi potrošnikovi zahtevi.

Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je napaka sporna.




Mimogrede še pove, da tudi ona nosi očala in da mi morala očala ostati v dobrem stanju vsaj nekaj let, če lepo skrbiš za njih.

Mah rečem, bova midva v ponedeljek(včeraj) pogledala v optiko.

OK....brat je včeraj res šel v optiko in prodajalec mu je rekel, da dobi jutri(danes) nova očala. Huh.....

Danes gre spet v to priljubljeno trgovinico in poslušajte zdaj to:

Prodajalec se začne dreti na njega, kaj si on misli kdo je, kje ima kulturo, pa zakaj se je kregal z njegovo hčerko (takrat, ko je drugič šel v optiko in hotel povedati, da je slišal da bi morala veljati garancija)......ker poznam svojega brata, vem, da NI šans, da bi povzdignil glas na prodajalko.....ni šans da bi se kregal z njo, mogoče je rekel kakšno bolj ostro...vendar da bi se drl(al dru al kako se to napiše.....ne vem, mi je padla z glave lepša beseda :) na njo!
Prodajalec mu pomoli pod nos očala in pravi: "Evo ti! Zlomi jih zdaj, če lahko!Daj zlomi jih!"
"Ne bom jih zlomil. Zakaj se derete na mene?To, da vržete telefon dol, pa je kulturno?"
.
.
Vmeša se njegova žena in pograbi očala: "Zlomi jih!Poznamo mi takšne mulce(?!), kot si ti!Zlomi jih!"Malo zvija očala:"Vidiš, da ne gre?"
"Ja."
"Zlomi jih!"
.
.
.
Dobil sem občutek kot da so se optiki zlomila očala! Mislim, a ni brat hotel povedati, da se očala ne bi smela zlomiti pri čiščenju in je očitno nekaj narobe, če se?? DA bi njegova očala morala držati, tako kot ta nova? Kot, da hočeta prodajalec in prodajalka njemu zdaj povedati, da se očala ne smejo lomiti kar tako .....

No očal, še ni dobil , ker ni imel zraven potrdila, kar je bila njegova napaka...Dogovoril se je, da pride nazaj in še vprašač:"Saj to ne bo treba plačati?"
"Ja, to bomo še pa vidli!"
.
.
.
Brat je bil tako iz sebe, da me je na GSM klical od doma, kar nikoli ne počne, saj je mati alergična na tel. račune :) ....

No zdaj je brat v optiki in upam, da bo živ prišel domov....res no, imam občutek, kot da ga bodo stepli tam. Jaz nisem šel, ker se mi ni za kregat in ker vem, da ne bom nič dosegel. Bom mogoče rajši kak članek napisal v Večer. Zdaj trenutno hočem le, da brat dobi nova očala in da živim čim dlje tej optiki....odnos do strank majo na nuli.....

Aja, pa še nekaj me moti. Nova očala so drugačne barve kot stara. Ne vem če so lahko to lahko naredlili, brez da bi vprašali......še dobro, da je bratu barva všeč! Okvirji so enaki, stali so pa nekje....16 k SIT.

Ah, jaz sem lačen....se beremo kaj,
LP

Simko ::

OK, jedel še vedno nisem, ampak moram vam povedati, kaj je blo v optiki......



Očala je dobil, nova...in je rekel če lahko dobi potrdilo, da so bila očala menjana, saj so to nova očala in stari račun velja za stare....



Prodajalec je pop**** in žena ga je mogla ustaviti, saj se je že namenil izza pulta k bratu....ne vem, al ga je hotel udariti al kaj?!?!?!?!!?!?!?!

Na koncu je rekel samo še: " Lahko si srečen, da smo ti te okvirje dali zastonj!"..... eeeeeeem, še moram kaj reči?

Aja, še to: zraven je bil bratov prijatelj in kos ta šla ven je rekel: "Ne bi ti verjel, če ne bi sam videl, kaj se je dogajalo."
Upam , da mi vi lahko.
LP,

Simon

Opkow ::

Neverjetno kako lahko taka stacuna sploh obstaja oz dobiva stranke.
Domnevam, da ima tvoj brat kovinske okvirje.. No way, da jih unicis pri pucanju, pa ce bi se tako na trdo drzu .. Kvecjemo zvil bi jih malo .. To je pa tudi vse ...
Jst sm enkrat torbo (zlo tezko) na njih vrgu ... mal sm jih zviu, sm v minuti sem ze popravu v prejsnje stanje..

Ocala nosim ze dolgo, pa mi noben optik ni delu blemov. Pri sedanjem k ga mam mi je se sipco isti dan nove nredu, k sm jih po nesrec razbou...

Da se je pa prodajalec na tvojga brata dru, pa telefon dol metu... Mislm men bi "varovalke" cist total sle ... :(((
Sej ne da bi ga stouku .. sm tk pop.... bi pa cist

Ni kej zlo mirnga brata mas :)
sm da je nove okvirje dobu... pa nikol vec niti na 500m bliz te nekulturne stacune, pa ce je edina. Iz principa ne!

luni ::

Ej Simko mogoce se ti bo zdelo cudno, ampak mi je malo zal, da tip ni naredil kaj tvojem bruderu. Bi pol z vesljem z njim obiskal tega prodajalca in ga na surov nacin malo naucli manir. S kako bejzbol palco. Mater jim, pa to res, ampak RES ne mores verjet. Ce se ti da, se lahko posteno lotis zadeve in gres se 1x na varstvo potrosnikov, poves vse kaj se je zgodilo, pa se za Vecer spises en clanek. Mislim, da ti bo folk hvalezen.
Artificial Intelligentia

G[e]c ::

Uau ti si mel pa res stalo z ocali, opravicujem se ti za moj prvi post tole je bilo pa res zanimivo zvedet kaksne kurbezi majo optike. Sam mam ze 5 let ocala pa nisem mel se kaksne neprijetne izkusnje nasprotno poleti sem su k Krstiču narest soncne ocala z dioptrijo in so bli ful prijzani pa v 2 dneh sem jih dobu.:)

Zipper ::

Simko: Fejst, fejst fanta sta oba z bratom. Skromna, potrpezljiva in z veliko srcno kulturo. Mislim, da nista nikoli zivela v izobilju in zato me je se toliko bolj prizadela vajina zgodba. Simko, ne dovoli sebi in bratu, da bi izgubila vero v dobroto in postenost ljudi. Srecno.
---------------------------------------
Type Win to enter Windows ME
---------------------------------------

Simko ::

luni...ne, ne zdi se mi čudno, sem tudi sam premišljeval v tej smeri ;)

Preprosto ne da se mi več laufat okrog...zdaj je kar je. Bratova nova očala sem videl in moram reči, da mi je barva zelo všeč, tako da je vsaj to dobro v vsej stvari :) Je vsaj kao očala menjal...heh



Pa saj imam jaz tudi že ful izkušenj z optikami....in nisem nikoli naletel na niti približno takšne ljudi kot so v Kobilici....vse so mi vedno takoj porihtali, menjali, popravli, ..... zato me je tudi ta dogodek tako razkuril....bljah



Zipper...hvala no :8) Pa ni finta v denarju( za nova očala, še mamo :)).....malo že no, ampak tudi če bi imel deset miljonov na računu, bi verjetno hotel uveljaviti svoje pravice...razjezi me, ker v tej optiki očitno prenašajo ljudi naokrog za vsako stvar....o odnosu do strank pa sem tak in tak že povedal, ta je tisti, zaradi katerega sem to napisal v ta forum.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katera sončna očala? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21957647 (721) del0
»

Ray Ban - očala (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
296108980 (958) geofull
»

soncna ocala z dipotrijo problem

Oddelek: Loža
243921 (3379) OwcA
»

Goljufija slovenksega trgovca

Oddelek: Loža
72391 (1830) Matev
»

Očala za pred compom

Oddelek: Loža
304652 (3928) AngelOfDeath

Več podobnih tem