» »

Acer cilja na vrh

Acer cilja na vrh

engadget - Največja proizvajalca osebnih računalnikov sta ta trenutek Hewlett-Packard na prvem in Acer na drugem mestu, medtem ko je tretji Dell, pred slabim letom še na drugem mestu. Od tam ga je lansko jesen jasno izrinil Acer, za katerega se zdi da je na pravem osvajalskem pohodu. V konferenčnem klicu z investitorji je namreč predsednik podjetja, J.T. Wang, povedal, da še pred koncem leta načrtujejo prehiteti HP po številu prodanih prenosnikov. Na to ciljajo zaradi podatkov iz prvega letošnjega četrtletja, ko je Acer odposlal 9,49 milijona prenosnikov, kar je le malo več od HP-jevih 9,47 milijona. Prevlada na področju prenosnikov sicer najverjetneje ne bo dovolj za naziv največjega proizvajalca osebnih računalnikov, predvsem zaradi HP-jeve močne namizne divizije. Acer npr. tukaj v celem letu načrtuje le 10 milijonov odposlanih sistemov, a se želijo širiti tudi na področju pametnih mobilnih telefonov. Vseeno je njihov vložek 15 milijonov dolarjev v projekt, osnovan na Androidu, videti kot drobiž v primerjavi s HP-jevim nakupom Palma za več kot milijardo ameriških dolarjev.

28 komentarjev

popster ::

ja Acer je v promociji, navali narode..

BALAST ::

Acer je verjetno med prenosnike štel še Netbooke, saj je to njihov najmočnejši adut. Pa Android ima svetlo prihodnost, medtem ko Palm OS še vprašljivo.

Blazz ::

da ti ne mešaš acerja z asusom pri netbookih? ker EEEji so Asusovi...

noraguta ::

acer one ter timeline serija sta pa acerjeva in one se je prodajal hudo dobro.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

RejZoR ::

Čeprav večina pljuva čez Acerje so meni osebno kar všečni. Sploh iz strojne plati kjer običajno dobiš več za isti denar. Pa tud sicer imam z njimi ok izkušnje. Zdele pišem iz Aspire One, tamala pa ima Aspire 5520G. Tud dost ok mašinca za tisti čas, ki sem jod obil po smešni ceni (like 200 EUR ceneje kot retail).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

jlpktnst ::

Acer je katastrofa... krafl. Ponavadi je življenska doba 1-3 leta (recimo HPji živijo 3-5 let, kurc še PRESTIGIO mi živi 5+ let kolegu je pa crknil acer po dobrih 2 letih - celo ohišje je za v smeti.

Moj point pač - acer ohišja dost smrdijo, pa meli so težave z baterijami. No saj lahko da so se popravili v zadnjem času duno. Priporočal jih ravno ne bi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jlpktnst ()

Gregor P ::

Če bi se moral odločati na podlagi mojih osebnih izkušenj, potem se tudi ne bi kar tako odločil za Acerja. Ampak tako je bilo pred leti, morda so pa danes njihovi produkti bolj kvalitetni?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

roli ::

Jaz imam sicer Acerjev laptop še "stare sorte" in sem z njim zadovoljen. Enkrat na leto ga mal spucam pa prede ko žverca. Enkrat je sicer crknil disk sam ta je tako ali tako WDjev. Moj bratranec pa ima kar malenkost novejšega in je tudi ok. Konfiguracija za ceno super, izgleda zelo lepo, v primerjavi z mojim pa ima še precej bolj kvalitetno ohišje. Tako, da zadnje čase ma Acer kar dobra ohišja. Moje je sicer tudi OK - malenkost škriplje sam to je pa to.

Razmišljam, da bi si nabavil tegale Acerjevega Liquida (ozioma liquid E), ker od Android mobilnikov, mi je ta poleg Motorole Milestone še najbolj všečen. Ker ima izredno dobre specifikacije za svojo ceno pa tudi na splošno je lušten.
http://www.r00li.com

Zheegec ::

Tanovi Acerji imajo hudo ohišje, glede na ceno boljše od konkurence. Pa še Alterna ni več edini serviser...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

zmaugy ::

Pravi ratrace - oba (Asser in Holy Prick) proizvajata pofl notebooke in ni čudno da sta na prvih dveh mestih - klumpa se itak največ proda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

mtosev ::

veliko srece acerju.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Utk ::

Jaz imam že 6 let prenosnika, ki je večji klump od vsakega acerja in je bil 30% cenejši od hp-ja. Mislim da bi malo kater traktor zdržal tolk delovnih ur. Morda je pa problem nekje med ekranom in stolom, če nekomu tako prenosniki crkujejo.

PP111 ::

Jaz imam tudi Acerjevega že kakšne tri leta, prej sem imel HP, pa lahko mirno rečem, da se je Acer bolje odrezal. HP je moral po enem letu na servis ker monitor ni več stal pokonci, pri Acerju je pa še vedno kot nov, nikjer pa tudi nisem opazil "čričkov".

r0ker ::

to je pa res da se zanič prenosnikov največ proda, saj dobimo "boljše" komponente za manj denarja, kar se hitro pozna po pokvarljivosti in obupnih ohišjih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r0ker ()

Utk ::

Bluziš, raziskave ti pa ne pritrjujejo.

guest #44 ::

Mam acerja že 3 leta in je preživel večino HPjev oz boljše dela od njih. Tk, da...

*potrka na les*

filip007 ::

Kvaliteta nikoli ne zastara, če daš jurja EUR za dober laptop za normalno uporabo bo sugurno delal 3+ leta, pa naj bo to Acer,Hp,Chiligreen...dnar je tist problem.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

jlpktnst ::

Kolegu je acer za 1000+ crknu v roku dobrih 2h let. Mazivo na mehanizmu za zapirat se je posušilo, in s časom je zaradi prevelikih sil spokala plastika. Tako lahko vrže proč popolnoma dober laptop, ker monitorju manjka en dober dih vetra da odpade.

Prav tako poznam lar 5 let starih modelov ki so garant vedno crknili spoji z zaslonom. Začuda moj prestigio teh problemov ni mel.

Če so se popravli ne vem, mogoče boste ponosni asus lastniki čez 2 leti ugotovili da vam laptop razpada v rokah...

filip007 ::

Sam sem imel ACER 7730G in sem pred nakupom preveril na Yutube je bil en sam video z napako zdaj čez 2 leti jih je že ene 5 gor, sem ga pa vmes prodal, ker nisem bil zadovoljen s zaslonom (vidni kot), nepotreben glossy LCD, skoraj so mi oči ven stopile na večji svetlobi in preglasna grafična že za vsak beden flash, za znort vglavnem.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

zmaugy ::

Oba z boljšo polovico sva istočasno kupila vsak svojega Acerja. Vsak je bil cca 1000 EUR. Njen je že zdavnaj povsem crknil (v manj kot 2 letih zgolj občasne zelo nežne uporabe), moj je še pri življenju a komaj (noben usb ne dela več, čitalec kartic ne dela, vse skupaj dela obupno počasi).
Na nobenem se ni nikoli počelo kaj drugega kot office, brskanje po neproblematičnih straneh, na mojem še kakšna originalna igra tipa Civilisation.
Predlani sem kupil HP Elitebook 8730 W, cena je bila preko 2000 EUR, deluje naravnost katastrofalno počasi. Zakaj ga ne reklamiram ali vrnem? Ker ga nujno potrebujem za službo in bi si v tem primeru moral kupiti drugega. Jasno da na tem računalniku ni absolutno ničesar razen strogo službenih programov.
Najbolj sem zadovoljen z ASUS eee901, mlinček enostavno deluje kjub ne ravno nežnem ravnanju, res da ima majhen sistemski disk in je to že malce problematično, ampak to je bilo pričakovano in služi za brskanje po spletu iz kavča in za službeno delo kadar se mi ne da vlačit naokrog HP cigla.
Imam še vedno delujoč 11 let star računalnik, ki ga dostikrat uporabljam, 3 leta star HP namizni računalnik, ki dela brezhibno, čeprav ga zadnje leto in pol ne uporabljam pogosto. Tu je še 5 let star noname PC, ki deluje brezhibno, na njem se igrajo igre, shranjujejo slike iz fotoaparata itd., tako da očitno ni problem v osebi pred računalnikom.
Problem je v tem da multinacionalke zadnja leta v želji za čim nižjimi stroški na trg množično bruhajo sranje, ki se zelo pogosto kvari, v mojem primeru imam slabe izkušnje z Acer in HP notebooki.

Gregor P ::

Najhujše pri vsem tem pa je, da ti hočejo za drago ceno dandanes prodati ceneno robo, torej tudi višja cena ni prav nobeno vodilo, da gre za dober produkt (velja tako za računalnike kot recimo avtomobile).:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

zmaugy ::

Resnica. Sam sem se odločil počakat da bo HP notebook star 2 leti, nakar si bom kupil novega notebooka - SSD disk in Corei7 procesor obvezno.
Predno bom gor dal karkoli omembe vrednega, ga bom stestiral s kakšnim suftverom za merjenje zmogljivosti in če meritve ne bodo ustrezne, jim ga bom enostavno poslal nazaj. Brez milosti. Ko bo zadeva ad acta in novi prenosnik izbran (100 % sigurno ne bo HP ali Acer), gre HP cegu na brisanje podatkov z diska z namenskim programom, nakar ga z najlepšimi pozdravi dobi HP v popravilo in nameravam jih jahati dokler ga ne spravijo v red.>:D
Tako bom imel če bo vse ok nato dva zelo zmogljiva notebooka, eden bo backup.

PrimozR ::

In kakšne so ustrezne meritve?

Gregor P ::

In kok more bit "benča"?:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

zmaugy ::

Kolikor vem obstajajo domači in tuji viri, od domačih največkrat pogledam Monitor (kjer konkretno piše kakšne so zmogljivosti za konkretne mašine), tuje pa bom ustrezno preveril.
Najprej je pa itak /benč na uč/ - pa ne more v enem Big bangu en veliko slabši prenosnik, ki ga vsakodnevno durgla milijon firbcev že na oko delat veliko hitreje kot veliko močnejši model istega proizvajalca za veliko več denarja.
Ne vem, sledi kakšna Sisoft Sandra ipd., se bom že pozanimal, nikakor se pa ne mislim več pustit ujeti enemu pofl producerju in trpet posranih zmogljivosti, ker 2 leti je bilo več kot preveč. Never again!;((

BALAST ::

Zmaugy, če ti je hitrost diska najbolj pomembna samo vgradi SSD namesto sedanjega. Za internet in predvajanje videov je 2leti star prenosnik čez glavo dovolj.

techfreak :) ::

Utk je izjavil:

Morda je pa problem nekje med ekranom in stolom, če nekomu tako prenosniki crkujejo.

To je znana fraza Windows zagovornikov, ko imaš kakšen problem, ki ga oni še niso imeli.

Drugače pa je težko problem uporabnika, če mu prenosniki crkujejo. Očitno so slabo narejeni. Razen če jih uporabljajo v neprimernih okoljih.

zmaugy ::

BALAST je izjavil:

Zmaugy, če ti je hitrost diska najbolj pomembna samo vgradi SSD namesto sedanjega. Za internet in predvajanje videov je 2leti star prenosnik čez glavo dovolj.


Nisem prepričan v čem je problem, kolikor sem lahko v zadnjem času prebral na netu je bilo ravno s tem modelom precej težav, po mojem je kaj manj preprostega od diska.
Poleg tega je pa 3 leta garancije in jim bom dovolil >:D , da oddelajo to kar sem jim plačal. Brez notebooka ne morem biti in bi za čas popravila moral kupiti novega - če že, potem bom počakal da bo kombinacija SSD in i7 pod 2000 EUR, okrog 1500 EUR bi bilo kar fino, naslednja firma bi lahko bila Lenovo. Upam da bo 3-6 mesecev dovolj časa za to.
In ko bo HP popravil svoje sranje, jim bom dovolil, da mi dajo noter SSD, pa imajo da mi za delo ne računajo nič, ker so mi uturili tak šit za res nesramno vsoto denarja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Po treh letih rast prodaje računalnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5720741 (15811) trnvpeti
»

Hurd se pogaja z Oraclom

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
116453 (5968) 3p
»

HP kupil Palm

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
3011370 (10421) jlpktnst
»

Acer drugi največji proizvajalec računalnikov

Oddelek: Novice / Rezultati
364641 (3415) Pyr0Beast
»

Imate Linux? Nimate garancije. (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
638416 (5433) specterss

Več podobnih tem