Forum » Izdelava spletišč » mysql query
mysql query
pizdarija1 ::
Imam dve tabeli, ki sem ju neredil bolj na hitro zdaj pa se mi je nabralo malce več podatkov in bi moral popravit. V prvi bi rad dodal podatke iz duge da lahko username zbrišem.
Pri drugi pa naj mi najprej združi iste idje potem pa uredi po zadnjem vnosu prav tako naj pokaže te podatke-zadnje vnesene, noče mi pokazati zadnjih podatkov pokaže prve.
Hvala za pomoč
INSERT INTO players (id, username) VALUES ( (SELECT id FROM userstats) AS id, (SELECT id FROM userstats) AS username)
Pri drugi pa naj mi najprej združi iste idje potem pa uredi po zadnjem vnosu prav tako naj pokaže te podatke-zadnje vnesene, noče mi pokazati zadnjih podatkov pokaže prve.
SELECT us.*, COUNT(us.id) as total, p.username FROM userstats AS us LEFT JOIN players AS p ON p.id = us.id GROUP BY us.id ORDER BY CASE WHEN us.spyed_at IS NULL THEN 1 ELSE 2 END , us.spyed_at DESC
Hvala za pomoč
Tody ::
Ta drug query mi ni čisto jasn kaj si hotel z njim. Preštevaš ID-je in potem prikazuješ ali je eno polje 1 ali 2. Kaj ma to s tekstom ki si ga objavil zgoraj?
pizdarija1 ::
Zato ker je group by pač seštevem kolikokrat se ponovi najbrž bom dal kar v prvo tabelo, 1 in 2 pa služi da je NULL na začetku DESC in ASC pokvarita vse skupaj kul fora.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [SQL] dvojni klic potratne funkcije?Oddelek: Programiranje | 1049 (678) | prozac |
» | [SQL] - PoizvedbaOddelek: Programiranje | 861 (631) | tx-z |
» | Normalizirana struktura - queryOddelek: Programiranje | 1721 (1341) | frudi |
» | MySQL Query VprašanjeOddelek: Izdelava spletišč | 3213 (2978) | overlord_tm |
» | MYSQL vprašanjeOddelek: Programiranje | 1791 (1406) | MrBrdo |