» »

Apple klecnil pod navalom prednaročil

Apple klecnil pod navalom prednaročil

Takšen prizor so pričakali iPhone 4 željni kupci v ZDA

vir: engadget

Vse tri opcije v angleškem Apple Storeu

engadget - Z včerajšnjim dnem so pri Applu omogočili prednaročila za iPhone 4, kar so storili z običajno nadgradnjo trgovine, v kateri so dodali tudi včeraj omenjeni prenovljeni Mac Mini. A prednaročila za iPhone 4 so očitno nadvse zaželeno blago, saj je bodočim kupcem uspelo celo sesuti AT&T-jeve strežnike. Do slednjih dostopa tudi Applova lastna trgovina, seveda dokler kupite mobilni telefon z vezavo.

Prednaročila so se začela tudi pri angleškem operaterju O2, a bolj pomembno dejstvo za nas Slovence je, da so v Veliki Britaniji in Franciji za prednaročilo na voljo odklenjeni iPhoni brez vezave. Slednji bodo stali 500 funtov v primeru modela s 16 GB internega pomnilnika oz. 600 funtov z dvakrat toliko pomnilnika, ne glede na barvo (ob izidu bodo na voljo zgolj črni primerki). V Evrih ti dve ceni znašata okrog 600 oz. 720 €, kar je nekoliko manj od cen v Franciji. Tam namreč za 16-gigabajtni model želijo 630 €, za 32-gigabajtnega pa 740 €. Prednaročila so omejena na 2 mobilna telefona na stranko.

V kolikor si enega izmed iPhonov, iPod Touchov oz. iPadov že lastite, lahko namestite tudi aplikacijo Apple Store, s katero lahko jabolčne izdelke pri Applu naročate kar iz malih naprav samih, brez potrebe po polnem računalniškem sistemu. Pričakovano so trgovine zaenkrat omejene le na ZDA.

Slovenci uradne Applove trgovine tako ali tako nimamo.

Dodatek: prednaročenih naj bi bilo že 600.000 novih iPhoneov, ki jih bodo prvi bodoči lastniki v roke dobili 14. julija. Sprva pričakovan datum razpošiljanja je bil 2. julij, a je bil naval očitno prevelik. Za primerjavo, prvi iPhone je dosegel milijon prodanih primerkov v 74 dneh, iPad v enem mesecu, prvi iPodi pa v dveh letih.

103 komentarji

«
1
2 3

Putr ::

Slovenci uradne Applove trgovine tako ali tako nimamo.


To pa zato ker si večina prebivalstva v applovi trgovini tako ali tako nič ne more privočiti.

PINki ::

740EUR za telefon pfffffff. Mel sem 3G pa sem se ga zasitil, ker je tako monoton, samo ikone. Edino zaradi cydie (jailbreak-a) je vredno ta telefon kupiti.

uros_m ::

Dam vam 5 komentarjev preden se začne flamewar...

ALT ::

pinki, cydia je se najslabsa stvar na njem. obupno pocasna in slab nabor stvari, vsaj po defaultu.. v bistvu je pa to le UI za apt-get.

za downloadat zadeve je neprimerno boljsi installous.

MTm2H37rqt7B ::

Baje naj bi bilo prednarocenih 600.000 kosov.

amigo_no1 ::

uspelo celo sesuti AT&T-jeve strežnike.

Je kaj posebnega v teh serverjih da to eksplicitno poudarjate ?

Never underestimate the power of DDOS :D

JurijTurnsek ::

najhuje je to, da je veliko od teh 600.000 napačnih - podatki o naslovih in kreditnih karticah so se dodeljevali kar naključno. huda zmeda. ampak grem stavit, da tudi kaj takega ne bo odvrnilo apple fanboyev in niti appla, da ne bi bil eksluziven na at&t
http://www.slatnaskejta.com

Bor H ::

ameriški fanboyi ga itak ne marajo in pravijo (povdarjam, fanboyi) da je AT&T edini razlog zaradi katerega mooče ne bi kupu iPhona

PrimozR ::

amigo_no1 je izjavil:

uspelo celo sesuti AT&T-jeve strežnike.

Je kaj posebnega v teh serverjih da to eksplicitno poudarjate ?

Never underestimate the power of DDOS :D

V strežnikih ne, posebnost je v DDOSu :P Vsak člen DDOSa je bil namreč kupec.

In ja, želje po Verizon iPhonu so v ZDA kar precejšne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

49106 ::

Je potrebno pogodbo skleniti v trgovini(US)? Ali pa je tako kot pri 1g, kjer si dobil notri sim kartico in potem od doma 'sklenil pakt'

Relanium ::

Apple pač zna marketing, to mu je treba priznat.
Ampak ima kdo nasvet, kaj si naj ubogi potrošnik, ki dobro ve da s takšno igračo nebo pridobil nič novega,
ampak mu vseeno iz vseh strani v glavo vbijajo pa vbijajo, da je to najboljša stvar na svetu, pomaga ??

Mislim človek pač dobi tak občutek ob vsem tem iNavalu

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Relanium ()

Limit-sky ::

Če ne bi celega sestavka prebral, bi dal roko v ogenj, da si opisoval Visto ali Nokio N95. :)

Relanium ::

Jebiga, rad ostajam trezne glave, ampak je včasih težko

kmetek ::

Glejte cene v ZDA so 3x nižje kot cene pri nas......če bi bil pri nas nekje 200EUR ob mesečni naročnini 40EUR, bi ga folk kupoval k nor.

M-XXXX ::

kmetek je izjavil:

Glejte cene v ZDA so 3x nižje kot cene pri nas......če bi bil pri nas nekje 200EUR ob mesečni naročnini 40EUR, bi ga folk kupoval k nor.

Dolgoročno boš plačal vsaj cca 200-300€ več kot pri nas...

Mordecai ::

Ampak morate pa v nulo priznat, da Apple točno zna zaigrati na prave strune potencialnih kupcev.
Seveda se pa ne more primerjati s prihajajočo Nokio N8, ki ima sicer manjšo ločljivost zaslona in je "malce" grši od iPhona, ampak ima vsaj javo...

Lonsarg ::

Bi ga kupoval kot nor, ampak folk, ki da 40EUR na mesec je itak nor:) In verjemi, neumnost nima meja, bi si upal rečt, da je vsaj polovica iphone lastnikov v Ameriki uporablja storitve za pol manj mesečne naročnine, kot jo plačujejo samo zaradi iPhona in se sploh ne zavedajo, da bi ceneje prišli skoz, če bi ga kupili v prosti prodaji, no ni to samo za iPhone, pač za vse top telefone.

SIcer pa Tušmobil ma fajn subvencije pri nas, Desira ima pri 35EUR paketu za 99EUR, kar je 350 EUR subvencije, torej bi pri 35EUR mesečno komot ponudil iphone za 200EUR, Simobil malenkost več, Mobitel ma pa itak šrot subvencije:)

Khamul ::

kmetek je izjavil:

Glejte cene v ZDA so 3x nižje kot cene pri nas......če bi bil pri nas nekje 200EUR ob mesečni naročnini 40EUR, bi ga folk kupoval k nor.

+ življenjski standard je tam precej višji.

WaterBoy ::

Ja ker je vse skupaj precej ceneje

klinker ::

Mordecai je izjavil:

Ampak morate pa v nulo priznat, da Apple točno zna zaigrati na prave strune potencialnih kupcev.
Seveda se pa ne more primerjati s prihajajočo Nokio N8, ki ima sicer manjšo ločljivost zaslona in je "malce" grši od iPhona, ampak ima vsaj javo...


Bwahh....imam in sem imel kar nekaj nokij...nimajo za pol rezine poli salame napram iphone,pa lahko ima javo,joto,al pa kaj tretjega,tako kot vecina ostalih ne,pa se lahko na trepalnice postavis in se 100km skaces po njih :)) res pa da mi tudi za iphone prav dol visi,ker ne rabim nic tako zmogljivega :P

Bor H ::

WaterBoy je izjavil:

Ja ker je vse skupaj precej ceneje


Pa v zameno dobijo bolj žalostno zdravstveno in socialno varnost, da ne omenjamo šolnin, ko to upoštevaš ni več neke blazne razlike.

(kako fajn je bit offtopic)

edit: typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bor H ()

HeMan ::

Bi ga kupoval kot nor, ampak folk, ki da 40EUR na mesec je itak nor:)


Včasih smo po 30EUR dajal SiOLu Mbit in stacionaren telefon. 40EUR za mobilni internet in telefon? Kaj pa vem, meni se ne zdi tak grozno :) Je pa fajn bit študent in vse dobit za 10EUR, seveda :)

ALT ::

bor, ce so pripravljeni placat tak % od place za zdravstvo in socialo, ga imajo na dosti visjem standardu kot mi. solnine niso povsod, pa tudi pri nas se nabere cel kup stroskov s studijem. definitivno pa imajo dosti visjo kupno moc, tako da je tvoja opazka cisto mimo. v ameriki je iphone, nekako tako kot pri nas neka srednja klasa nokije, zato tudi taksne ogromne prodajne stevilke.

Lonsarg ::

Narobe razmišljaš Heman, včasih smo dajali 30 za Siol in ŠE DAJEMO in to za vse družinske člane skupaj. Stacionarni internet bo kar lepo ostal še dolgo.

Namesto 30EUR imaš torej 30EUR + 40EUR*(število družinskih članov), jaz vidim veliko razliko... Da pri pri nas dajali 230EUR na mesec za telekomunikacijske naročnine, kaj si nor:)

ALT ::

vcasih si 3x na tedn naredu kak klic, cez cajt 20x na teden, danes jih pa nardis tut 20x na dan.. da ne omenjamo smse, internet, mmse.. nima smisla tko sanjat kako je blo vcasih, pa kako je danes. pa da ne omenjamo, kaj vse si vcasih dobil za 10k sit, danes pa za 150EUR ne dobis isto..

Lonsarg ::

Sry ampak čisto primerjalno gledano strošek/osebo. Razna komunala, voda, elektrika itd. Če je strošek za Mobitel 40EUR na mesec je to popolnoma v nesorazmerju. Tako naročnino ni normalno met, če nisi zaposlena oseba z fajn plačo. Da starši kakemu frocu plačajo 40EUR na mesec, nerazumljivo...

HeMan ::

Kaj ti sanjaš o otrocih? Vsi do svojega 30 leta imajo "študentske" pakete po 10-15EUR na mesec, odvisno od operaterja. Govorimo o zaposlenem človeku po 30 letu. Če uporablja veliko interneta in veliko kliče, se meni 40EUR ne zdi veliko. Mislim da z navadami, ki si jih ustvarimo ravno s temi študentskimi paketi, bomo brez paketov po 40EUR plačali krepko več :)

Lonsarg ::

Pa poglej kaki osebki imajo telefone stila iPhone, gues what večinoma so mlajši od 30 let... Zato moj izpad, kdo bi v sloveniji sploh vzel paket za 40EUR na mesec, če bi dobil poceni iPhone za to.
Če bi bil jaz zdajle star > 30 bi vzel za 19EUR mobitelov 5GB/mesec. Za SMSe in klice bi pač dal še ene 5 EUR zraven, najbrž še manj. Internet je itak za vse zdej.

Večina kupcev tegale iphona je obstoječih AT&T upgraderjev, ki bodo še kar nekaj dolarjev zraven doplačali za predčasni nakup novega telefona, denarci letijo, Apple je lahko vesel, da obstaja Amerika, drugače ne bi tako kasiral.

Gandalfar ::

To si pa zdaj povedal kot, da je zlocin poznati trg na katerem prodajas :)

ALT ::

ma kr neki no.. za internet je cist ok placevat 40e na mesc, za klice, sms, in neki malega interneta je pa bogoskrunstvo?? pa seveda na katerikoli lokaciji, kdarkoli v dnevu? al pa 50e na mesec za to, da lahko vzges avto in se vozis (registracija in zavarovanje)? skratka smesni izgovori..

ce ti ne ustreza pa bodi na 5e\mesc paketu in pazi da klice opravis od doma.. nekaterim je pac bolj vazna moznost kjerkoli,kadarkoli,(skoraj) neomejeno klicat in pisat, skratka bit dosegljiv..

ce pa cepis 23h/day pred compom niti ne rabis telefona, zakaj se potem sploh sekiras?

Lonsarg ::

Ne čepim 23h/dan pred kompom, pač pa imam mobitel 24h/dan povezan na MSN/Gtalk in zraven mene, še status se spremeni avtomatsko v spim ko spim:) Dosegliv je zame internet, ne klici/SMS.

Jah razvadl nas bojo v sloveniji z Orto pa Džabest, čeprov sem gledal T-Mobile UK, majo pa za 15funtov isto zadevo, z tem da je celo za vse, ne samo za mlade in to z 1 GB interneta.

Ni čudno, da se mi potem 40EUR zdi veliko, če se pa dobi za 15EUR za večina fokla več kot rabijo v ameriki majo dost slabšo ponudbo.

ALT ::

ma ja, za 15 funtov dobijo 100min in 100smsov, thats it! torej totalno bedn paket za skoraj 20EUR na mesec..

lahko pa vzames nek booster paket za 15 funtov na mesc, kjer lahko izbiras al "unlimited" interneta, smsov, klicev na mesc, seveda velja fair use policy, torej 1gb na mesec, neka vsota smsov, nekaj minut (pazi foro, 18 min odhodnih klicev in 38min dohodnih!!) itd.. vse ostalo se pa placa, torej ce izberes booster paket, z prenosom podatkov, imas 1gb podatkov na mesec, klice, smse itd pa placujes..

pri AT&T pa dobis za 40$, torej dobrih 10EUR vec, 450min klicev, kar nikakor ni slabsa ponudba, kot 100min in 100smsov..

itak vsi paketi zgledajo super ugodni, ce jih tko na hitro preletis.. ce pa malo preberes o njih, vidis, da so cisti podn.. pri nas so se vedno odlicni paketi v primerjavi s tem..

pa da ne omenjamo, da smisel telefona nikakor ni samo laufanje voip storitev.. skratka kr neki argumenti od tebe..

PrimozR ::

kmetek je izjavil:

Glejte cene v ZDA so 3x nižje kot cene pri nas......če bi bil pri nas nekje 200EUR ob mesečni naročnini 40EUR, bi ga folk kupoval k nor.

A so res? Poglej kakšne so cene z naročnino v UK. Pri dražjih paketih (po 80 funtov mesečne naročnine) je iPhone brezplačen. Dobiš ga pa odklenjenega za 600 €. V ZDA vsi takoj vidite nizko ceno, tistih 200 dolarjev, pozabite pa, da je to z vezavo. Z vezavo za ZELO popularen telefon v ZDA, ki je očitno velik trg - prednaročil na prvi dan je pol toliko kot vseh naročnin v Sloveniji (od oka). Zato si lahko privoščijo nizke cene.

Lonsarg je izjavil:

Bi ga kupoval kot nor, ampak folk, ki da 40EUR na mesec je itak nor:) In verjemi, neumnost nima meja, bi si upal rečt, da je vsaj polovica iphone lastnikov v Ameriki uporablja storitve za pol manj mesečne naročnine, kot jo plačujejo samo zaradi iPhona in se sploh ne zavedajo, da bi ceneje prišli skoz, če bi ga kupili v prosti prodaji, no ni to samo za iPhone, pač za vse top telefone.

SIcer pa Tušmobil ma fajn subvencije pri nas, Desira ima pri 35EUR paketu za 99EUR, kar je 350 EUR subvencije, torej bi pri 35EUR mesečno komot ponudil iphone za 200EUR, Simobil malenkost več, Mobitel ma pa itak šrot subvencije:)

Desire za 380 €? Iphone za 550? Kupim! Takoj!!

WaterBoy je izjavil:

Ja ker je vse skupaj precej ceneje

V ZDA prištejte še davke, ki jih v njihovih cenah ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

ALT ::

pipi, ti primerjas 100EUR na mesec narocnine z 30EUR na mesec?

za 100EUR na mesec narocnine ti bodo povsod dali zastonj telefon.. pri tusmobilu je npr iphone 99EUR za 50EUR narocnino, za 70EUR narocnino pa zastonj..

in normalno da je za taksno narocnino telefon ustrezno poceni oz zastonj, ne vem kaj je tu tako cudnega..

edino, kar naredi iphone v ameriki "poceni" je njihova kupna moc, katera postavi strosek telefona in narocnin na vsaj polovico manj kot za nas.. pac stvari niso enako drage za cloveka, ki ima placo 1000EUR ali 3000EUR...

Isht ::

And the Apple whores march on...

Jao jao, Apple da ven svojega paradnega konja, ki po performansah komajda parira HTC Desire, ki je že nekaj časa na trgu (z izjemo displaya, ki je na novem Iphonu boljši), in apple whores čakajo v vrstah, da bi Stevu dali čim več denarja za čim manj muzike.
Mark my words: ko bo HTC dal ven novo zver, bo na vsej črti posekala iPhone4, tako kot je Desire posekal 3GS.

Kdor v tem trenutku kupuje karkoli od Appla, je omejen v glavo.

techfreak :) ::

Jao jao, Apple da ven svojega paradnega konja, ki po performansah komajda parira HTC Desire, ki je že nekaj časa na trgu (z izjemo displaya, ki je na novem Iphonu boljši), in apple whores čakajo v vrstah, da bi Stevu dali čim več denarja za čim manj muzike.

Še enkrat: Koga briga hardware? Lahko imaš 100x boljšo strojno opremo, ampak če je programska katastrofalna in ni veliko programov, ti to nič ne koristi.

narodno ::

Isht je izjavil:

And the Apple whores march on...

Jao jao, Apple da ven svojega paradnega konja, ki po performansah komajda parira HTC Desire, ki je že nekaj časa na trgu (z izjemo displaya, ki je na novem Iphonu boljši), in apple whores čakajo v vrstah, da bi Stevu dali čim več denarja za čim manj muzike.
Mark my words: ko bo HTC dal ven novo zver, bo na vsej črti posekala iPhone4, tako kot je Desire posekal 3GS.

Kdor v tem trenutku kupuje karkoli od Appla, je omejen v glavo.

Klobasaš.
Performe si zatlači kar u rit:) Kosa pa se desire po delovanjo s 3G.

lurker ::

Če bi bil jaz zdajle star > 30 bi vzel za 19EUR mobitelov 5GB/mesec. Za SMSe in klice bi pač dal še ene 5 EUR zraven, najbrž še manj. Internet je itak za vse zdej.
A to so zdaj spremenili na Mobitelu? Torej lahko vzameš nek navadni paket in doplačaš 19EUR za 5Gb in imaš potem oboje na "istem SIM-u"?

BlueRunner ::

in se sploh ne zavedajo, da bi ceneje prišli skoz, če bi ga kupili v prosti prodaji, no ni to samo za iPhone, pač za vse top telefone.

To je opis čisto vsakega potrošniškega kredita. Edina razlika je, da te tukaj kreditira operater.

Če daš keš na roko, je najcenejša varianta. Če odplačuješ na obroke, boš plačal več.

KaRkY ::

Kupim takoj če mi ga dajo za 150EUR pa 5EUR naročnine drugače predrago. Že sedaj mam telefon za 150EUR v prosti prodaji:)
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

vorantz ::

Tolko o višjem standardu v USA :D

iphone


(zadnji stavek)

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

McAjvar ::

"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Stark ::

Putr je izjavil:

Slovenci uradne Applove trgovine tako ali tako nimamo.


To pa zato ker si večina prebivalstva v applovi trgovini tako ali tako nič ne more privočiti.


Spet ena sindikalistična cvetka, medtem pa se trgovski centri odpirajo kot gobe po dežju in najbolj razširjena religija postaja potrošništvo in lovljenje popustov...

Stark ::

Sigurno so zaradi nizkega IQ najbogatejša država na svetu. Kaj bi bilo šele, če bili tako pametni kot Slovenci, ki ves čas nasedajo istim puhlicam o enakosti, zemlji in socialni državi...

zee ::

@Stark: Težko bi lepše povedal.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

jlpktnst ::

Ma ja, zakaj bi dajal 600EUR+ za ta šrot? Za tak denar dobiš oreng PC, pa kupiš raje en mobitel za 0EUR pri vezavi...

Sicer pa vedno bolj tuhtam da bi navsezadnje kar odpovedal mobitel. Je mogoče možno prenest mobilno cifro na stacionarca? Verjetno ne ... Pač je finta da se sploh ne splača met tega šrota, samo dnar ti drainajo dnevno. Za mladino je še pocen tistih 10EUR, samo 40EUR mesečno samo za mobitel? To je insane. Čudi me da se nihče ne zaveda tega. Pa 600EUR za telefon?

MonkeyHead ::

Pol že ne nucaš telefona če izjaviš nekaj takega.

Npr.: Privatnik dobi po 30 klicev dnevno samo kam robo odpeljat kam razložit ipd. in če zaj nisi dosegljiv lahko tudi posel zjebeš.

IceIceBaby ::

McAjvar je izjavil:

The Oatmeal o Applu.


Morš bit resno zakompleksan retard, da se ti kaj takega dogaja. Opažam, da imajo največ problemov z iPhoni ravno ljudje, ki jih sploh nimajo. Tisti, ki imajo iPhone ga kupijo, uporabljajo in ne delajo ene hude drame iz tega :)

Sicer pa vedno bolj tuhtam da bi navsezadnje kar odpovedal mobitel. Je mogoče možno prenest mobilno cifro na stacionarca? Verjetno ne ... Pač je finta da se sploh ne splača met tega šrota, samo dnar ti drainajo dnevno. Za mladino je še pocen tistih 10EUR, samo 40EUR mesečno samo za mobitel? To je insane. Čudi me da se nihče ne zaveda tega. Pa 600EUR za telefon?


Zakaj pa imamo potem denar, če ne za zapravljati?

Sicer pa, če ti ne paše plačevati za telefon te noben ne sili. Možnosti so odprte. Lahko imaš nokio za 1€, iphona za 600 ali Vertuja za 50k€. Stvar odločitve in tega, koliko si pripravljen plačati za določeno stvar.

No Can Do ::

IceIceBaby je izjavil:

McAjvar je izjavil:

The Oatmeal o Applu.


Morš bit resno zakompleksan retard, da se ti kaj takega dogaja. Opažam, da imajo največ problemov z iPhoni ravno ljudje, ki jih sploh nimajo. Tisti, ki imajo iPhone ga kupijo, uporabljajo in ne delajo ene hude drame iz tega :)



Sir you are r...!

Poglej si mal več od tega modela pa ti bo marsikaj jasno. No za lažjo predstavo:
http://twitpic.com/wgekp
http://twitpic.com/11qeqi
http://twitpic.com/14rpkf
http://twitpic.com/1ldvzo
This user may use sarcasm and cynicism
in a way you are not accustomed to.
You might suffer severe mental damage.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Backdoori v iPhonu, iPadu

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
55309 (4373) jype
»

Apple WWDC: iOS 5

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
219110 (7716) zee
»

Apple je po pričakovanjih predstavil iPad 2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
19252806 (45048) malix
»

Applov WWDC se bo zgodil zgodaj v juliju

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
53262 (3076) Beat-O

Več podobnih tem