» »

Svetovno prvenstvo v nogometu, JAR 2010

Svetovno prvenstvo v nogometu, JAR 2010

««
17 / 39
»»

vstrac ::

Prvi gol je bil fenomenalen. Za drugi sem precej prerpičan, da je bil offside al ajde.

Offside je samo, če sodnik piska offside. Če sodnik ne piska offsidea, potem offsidea ni. Če pride do gola iz offsidea in sodnik tega ne zazna, gol velja, ne glede na vse posnetke, ki jih potem mi gledamo in ultra pametno analiziramo.

Enako velja za vse ostale sodniške odločitve. Če sodnik ne bi videl prerivanja v kazenskem prostoru (ali ocenil drugače), bi mi zgubili 3:2. Tako smo igrali izenačeno 2:2.

Četudi zdaj kot majmun gledaš posnetke dogodkov v kazenskem prostoru in celo dokažeš, da je gol USA veljaven, je rezultat še vseeno 2:2. Tisti (Američani), ki zdaj trobijo, da so v resnici zmagali oni, izpadejo posmehljivo smešno - cel svet ve, da smo igrali izenačeno.

Tako namreč delujejo vsa tekmovanja. Izkoriščanje sodniških odločitev, ko je to možno, je del igre, je taktična strategija, tako kot je strategija tudi groba igra na način, da sodnik ne opazi.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vstrac ()

Ramon dekers ::

jah smo pa dobili izkušnje!kaj vam ni jasno. fantje so prvič na svetovnem prvenstvu pokazali fantastični igri. saj bodo pregledali posnetke, preučili zadeve, in nadeljevali boljše. vsaj upam da ga ne serjejo, žurajo ali delajo kakšno drugo kuzlarijo. glede anglije, in na njihovo igro proti alziriji, jo lahko brez problema zmagamo.

ps: kar se psihe tiče, angleži se lahko sedaj bojijo nas, saj niso proti alziriji naredili nič, plus tega da so nas na začetku zaničevali. vse je v glavah, in angleži imajo sedaj kar velik pritisk tam zgoraj.

Brane2 ::

USS Liberty je izjavil:

ah, dej brane, kdo bi tebe razumel. Čeprav praviš, da takšnega nogometa, kot je SP ne maraš in samo malo poškiliš na tekmo, pa vseeno veš vse o vseh tekmah in delaš podrobne analize in se nekaj živciraš. Če te nekaj ne zanima in ne maraš, potem pač tega ne spremljaj in se ne obremenjuj s tem...

Vem nekaj samo o omenjenih tekmah. Niti približno nisem spremljal vseh. A ko se je bližala tekma SLO:USA ( prve sploh gledal nisem) sem se ob splošnem žuborenju okrog sebe le odločil, da z modema potegnem ekstra mrežni kabel do sebe in pogruntam nastavitev mrežnih in routing za tole. To je blo večji del zabave. Zanimivo je, da sem dobil dostkat na tej mrežni za TV po dhcpju naslov 93.103.x.x in zaradi tega mi izginil dostop do zunanjega strežnika, kadarkoli sem aktiviral TV ( strežnik je tudi v tej mreži). Malo sem se hecal in uštimal zadevo.

Potem sem pač mimogrede spremljal še teh par tekem. Nobene nisem šel načrtno iskat po urniku ali kaj podobnega.
On the journey of life, I chose the psycho path.

aja pe ša to angleži (so) veljajo za favorite, kar pomeni da imajo v sami ekipi pritisk, in to privede do nervoze in posledično do strahu, in če jih bo strah, lahko igrajo zelo zelo nezbrano, medtem ko lahko naši igrajo igro bolj sproščeno in skoncetrirano.

infidel ::

Mi vsi smo lahko tukaj pametni na tak ali drugacen nacin, a kaj se bo v sredo dogajalo bo odvisno od igralcev kako se bodo uspeli izviti iz tega psiho poraza in krca, ki se je rodil vceraj.
Anglezi so team z ogromno izkusnjami, kako so igrali proti Alziriji je definitivno pri njih ustvaril mocan pritisk iz vseh moznih strani. In je tudi primer, ko so tudi oni ze bili v garderobi in z mislijo, da bodo tudi oni z lahkoto zmagali z Alzirijo. Kljub vsemu se mi zdi, da so ravno v elementu premagovanja tovrstnih problemov Anglezi izkusenejsi od Slovenije, mocnejsi in boljsi od nasih. Prednost imajo v tem, da morajo v vsakem primeru startati na zmago. Verjamem tudi, da bodo v sredo ubrali popolnoma drugacno taktiko kot so jo dosedaj. Pomoje bodo dobili priliko tudi drugi igralci na drugih mestih. Odresitev pri njih je zgolj samo zmaga.
Pri nas pa poleg pritiska, ki ga je potrebno nekako preseci in zapravlje zmage, na katero je potrebno pozabiti, morajo nujno preseci tudi navidezen obcutek prednosti, da kao sej lahko z njimi tudi remiziramo. To je slab izgovor za prednost na katero ne smemo prevec racunati. Slednje sproza triger, da lahko igro organizirajo drugace, ki pa dosedaj pri nas ni bila najbolj uspesna. Upam, da bo Kek prav to uspel postimat in skombinirat pravo resitev in da bodo nasi igralci ohranili trezno glavo, samozavest, kar je pomoje sedaj najpomembneje. Kljub zelji in mocnem navijanju za naso ekipo ostajam zelo skepticen, da nam bo v sredo uspelo. Upanje umre zadnje, bomo videli.
i.

Samuel ::

Zanimivo, kako se razni Braneti s fotri iz Srbije, ukvarjajo z priimki??
Poglej si nemško reprezentanco... pa francosko.. pa tako naprej...

Zanimivo je predvsem to, da večina folka nima brainpowerja, da bi brala stavke tudi za prvo vejico.

šernk ::

mah...povejte vi meni, a si je kdo od vas teden dni nazaj predstavljal, da bomo po 2 krogih neporaženi in celo na vrhu skupine?

angleži nas morajo zmagati, drugače skoraj gotovo letijo domov, francozi so bolj kot ne, že na poti domov, a si je kdo predstavljal da bodo srbi ugnali nemce? kaj pa da bodo švicarji ugnali špance?

to so vsi tihi favoriti za naslov prvaka, pa vsi z izjemo neprepričljivih angležov so že utrpeli poraz, da tisti poraz, ki ga naši še niso!!!
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Zanimivo je tudi to, da nekdo dvomi o ofsajdu pri drugem slovenskem golu, pa čeprav je bil posnetek, ki je dokazal regularnost zadetka, prikazan ene dvajsetkrat.

In zadnjih 10x je bilo rečeno,d a je stvar zelo na meji in da je bilo čista stvar odločitve stranskega sodnika.

Se pravi, tudi po domačem priznanju bi šlo komot either way.

NE Brane. Posnetek dokazuje regularnost.

Double_J ::

Brane nasplošno rad širi negativnost, da bi bil deležen pozornosti, ki mu jo manjka.
Dve šivanki...

Saj vidim, da je brez veze.

Sploh ne vem kaj se oglaše, če je človek tako obupno LEN, da ne more preverit niti tega s kom je igrala Severna Koreja.

Se mi zdi, da je namenoma napisal napačnega nasprotnika, da bi pokazal kako se v bistvu, ne zanima za nogomet in ne gleda tekem.

Na tem forumu je pomoje kar nekaj patologij.;)
Dve šivanki...

Sploh ne vem kaj se oglaše, če je človek tako obupno LEN, da ne more preverit niti tega s kom je igrala Severna Koreja.

Ker ta podatek ni vreden tega truda.

Po drugi strani pa je recimo dojetje sourcea določenih programov neskončnokrat pomembnejša zadeva, tako kot njegova predelava za svoje namene.
In temu ustrezno ni odvečen kakšen "zgubljen" dan&noč.

Fajn, pol pa ni treba smetit teme s takšnimi "ugotovitvami".

šernk ::

tako kot je tvoj podatek o neregularnem drugem golu naših nepomemben.

zadetek je bil regularen, oškodovani pa bi bili če bi sodnik dosodil offside, vendar mu ne bi mogli nič zamerit, bilo je zelo na meji, sodnik pa kamere nima
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

IvoJan ::

počakajte še par minut pa bo začel nabijat da je sarma slab vratar :)

respect :)
|TUF X670E plus WIFI|9800X3D|arctic LF3 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Mah pa sej tudi jaz kritiziram naše in golmana, samo ne na način da bi govoril kako je fuzbal beden, obenem bi pa gledal glavne tekme, pri eni tekmi bi pa namenoma zamenjal Argentino in Brazilijo... in kot bi to vedel še zanalašč napisal vprašajček.

Ta je lovska kr verjemte.:D
Dve šivanki...

Lion29 ::

pa sarma je naredil eno napako... se ne pomeni, da je slab vratar.. meni je car.. sploh ker ima tako avtoriteto, oz. vsaj avtoritativno deluje...
kak se je vrgel v tisti paradi... noro :respekt:
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

vstrac ::

Nihče ne briše vaših psihoanalitskih izbruhov? :>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vstrac ()

Keyser Soze ::

Kaj je pritisk zunaj? Al vam je Donovan nabil žogo v glavo? Ker se nekateri tule obnašajo kot eni obični debili (pa sem lepo povedal). Komentirajte fuzbal, ne pa drug druzga.;(

Donovan je priznal, da je ciljal glavo našega vratarja. Ker je računal, da se bo umaknil. Ni glih fair play za mene, da namenoma hočeš nekomu zabit nos na drug konec glave. Ampak eni pravijo, da za zmago vse. Tud gležnje se lahko lomi.:|
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

IvoJan ::

ma sej smo vsi dojeli da so američani navadne svinje ki v svojem bednem lajfu še niso slišali za fair play. ko jih šiša.
|TUF X670E plus WIFI|9800X3D|arctic LF3 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Donovan je priznal, da je ciljal glavo našega vratarja. Ker je računal, da se bo umaknil. Ni glih fair play za mene, da namenoma hočeš nekomu zabit nos na drug konec glave. Ampak eni pravijo, da za zmago vse. Tud gležnje se lahko lomi.

Mah ja verjamem da je refleks. Samo bolj bi mi bil všeč refleks pokrivanja obraza z rokami, vendar bi morale biti bolj vzdignjene že v štartu.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

i386 ::

Double_J, ja in pol bi mu donavam poslal žogo po tleh al bo pa podal

guest #44 ::

Nisem strokovnjak za golmane, sam res mi je čudno, da je imel roke tko sproščeno spuščene. Deloval mi je nepripravljen v tistem trenutku, vprašanje kaj je razmišljal?

Jz osebno ko branim na golu, pa sem že mel take priložnosti kot handanovič, imam vedno malo dvignjene roke...že instinktno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: guest #44 ()

T-h-o-r ::

kako ti je čudno, da je imel roke spuščene? tako se posreduje, da z rokami zavaruješ kote
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

kmetek ::

Kaj se ti dogaja Brane2?

amigo_no1 ::

Opažam da ima večina probleme z interpretiranjem komentarjev uporabnika Brane2, očitno razmišljanje s svojo glavo & "out of the box" če s tem ne vpiješ hkrati z množico le ni tako popularno kot bi nekateri radi prikazali, kar se je lepo videlo v temi Humarja.

djordjevic ::

Kritično razmišljanje je vendar vedno zaželeno! Apriori kontra pogled na stvari pač ne.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

Zakaj ne ? Model ima v marsičem prav.

Vsi tukaj imamo v marsičem prav, NE pa v vsem.

Utk ::

Me zanima kaj bi imel za povedat za srbske božje roke...

Že, samo on potem ne govori ostalim,ki imajo drugačno mnenje kot on, da je z njihovim psihičnim stanjem ni vse v redu.

@Double_J
Na koga ciljaš ?

kuglvinkl ::

Easy!
Your focus determines your reallity

Mipe ::

Ma, Američani so take jokice... kamorkoli pogledam, bemtijo čez sodnika in Slovenijo. Celo za drugi gol pravijo, da je bil ofsajd. :|

Eh, ja.

Thomas ::

Sem mau pogledal po internetu, da vidim kaj pravijo učeni o temle prvenstvu.

V grupi C je baje ena reprezentanca čisto out. Kljub temu, da je edina zmagala doslej in vodi.

Hehe ... kakšni (nacionalistični?) voli?!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ja, to je res zelo čudno. Ena neodločena tekma, naša ali ta druga, nam je dovolj. Nihče ni v taki dobri poziciji. Upam samo, da nismo že pokurili bonus neodločenih tekem v tej skupini :)

Tr0n ::

mate100 ::

čist preveč se ukvarjamo s tem sodnikom, kaj je bilo, kaj bi bilo če bi bilo... Američani naj kar jokajo. Če je človek (nacija) nadut, se pač težko sprijazni, če enkrat ni vse po njegovem in tako, kot on hoče. Američani naj kar jokajo. Samo ne razumem pa ljudi, ki se jim sedaj Američani smilijo. Nekaj slovenskega domoljubja in ponosa, prosim.

Dejstvo je, da je sodnik pač sodil slabo in delal napake tako pri enih kot drugih. Važno je, da imamo 4 točke in smo še vedno na 1. mestu v C skupini - z najboljšim izhodiščem pred zadnjim kolom. Glede na to, da naši igrajo najboljši nogomet v skupini, imamo zelo veliko možnosti za napredovanje. Bravo naši, dajmo naši !!!!!!!!!!

Poldi112 ::

To zame ni domoljubje. Raje izgubim pošteno kot zmagam z goljufijo. Čeprav seveda niso naši krivi, da ga je sodnik sral. So pa vseeno bili slabši in Američani bi si zaslužili zmago.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

So tudi nas že sodniki okradli. Stvari se izravnajo. Proti Alžiriji recimo bi moral bit penal, če bi meli en gol več, bi nam pa znalo zelo prav prit pri gol razliki. Po drugi strani, tudi če bi včeraj izgubili, bi nam izenačenje še zmeraj blo dovolj.

Thomas ::

> Američani bi si zaslužili zmago.

Ne. Zaslužili so si neodločen rezultat in so ga tudi dobili.

Mislim, kaj zdej? A se špila fuzbal, ki ima svoja pravila, a se špila nekej tretjega?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thomas ()

Manu ::

Nekje sem to že bral in zdaj sem videl še to sliko...

Zgleda, da je sodnik zapiskal zaradi prekrška nad Pečnikom, ki ga je naredil Bocanegra (glej prvo sliko), čeprav se je pred vrati dogajalo še več tega, ampak sodnik se je pač tako odločil.

mate100 ::

Kaj so že Američani pred svetovnim prvenstvom pravili o naših: da imamo najgrše drese - Snoopiji. Po moje se ne morejo sprijazniti s tem, da so jim sprašil hlače eni, ki jih imajo oni za neke eksote.

Kaj so že napovedovali pred SP. 1. Anglija, 2. ZDA, Slovenija in Anglija avtsajderji - amaterji

djordjevic ::

Poldi112 je izjavil:

Čeprav seveda niso naši krivi, da ga je sodnik sral. So pa vseeno bili slabši in Američani bi si zaslužili zmago.

Ne, seveda niso krivi, da je praktično vso tekmo Američanom dopuščal american-football-prekrške, nam pa za vsak manjši dotik kazal rumene. Ampak ja, glavno, da je oškodoval Američane. Smeh.
No grave is deep enough to keep us in chains.

lexios ::

Poldi112 je izjavil:

To zame ni domoljubje. Raje izgubim pošteno kot zmagam z goljufijo. Čeprav seveda niso naši krivi, da ga je sodnik sral. So pa vseeno bili slabši in Američani bi si zaslužili zmago.

Ah, ja. En slabši polčas igre in že si naši niso zaslužili zmage. Ne vem katero tekmo si ti gledu (mogoče uno par dni prej z Alžirijo), ampak naši so Američane v prvem polčasu povsem nadigrali, v drugem pa so bili kljub amaterskim napakam zgolj slabši nasprotnik, v najslabšem primeru vsaj toliko slabši kot USA v prvem polčasu. In izzenačen rezultat je bil krepko zaslužen! >:D

imallears ::

Dobr je blo včeraj. Škoda za Pečnika. Samo bo pa Kek obvezno moral obrambo naštelat, ker ti Angleži so namazan z vsemi žavbami. Sploh kar se tiče kakšnih bednih prekrškov zadaj.

A kartoni se brišejo po prvem delu?

Pa še neki, nehite jamrat s sodniki pa take fore, me zanima kolk Angležev se buni ker so bli prvaki 1966. Še bolj pa kolk se buni Argentincev za 1986.

Fuzbal je fuzbal. Sodnik je pa še en nepredvidljiv dejavnik. Mogoče je tudi to ena zadeva k daje fuzbalu tist svoj čar, ki ga (kolker sm gledu Ameriške forume pa razne oddaje) veliko Američanov ne šteka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: imallears ()

šernk je izjavil:

mah...povejte vi meni, a si je kdo od vas teden dni nazaj predstavljal, da bomo po 2 krogih neporaženi in celo na vrhu skupine?

angleži nas morajo zmagati, drugače skoraj gotovo letijo domov, francozi so bolj kot ne, že na poti domov, a si je kdo predstavljal da bodo srbi ugnali nemce? kaj pa da bodo švicarji ugnali špance?

to so vsi tihi favoriti za naslov prvaka, pa vsi z izjemo neprepričljivih angležov so že utrpeli poraz, da tisti poraz, ki ga naši še niso!!!

ta mondial je najbolj zanimiv od vsaeh, to pa zato ker ni slabih ekip in favoriti izpadajo. argentina, nemčija, brazilija in nizozemska bi lahko padle oziroma bi bil vesel da bi padle, čeprav težko pa v to srčno upam. res mi gre že na k... ker stalno eni in isti zmagujejo! joj če bi danes še japonci zmagali to bi pa bil žur

Zgodovina sprememb…

««
17 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v nogometu 2016 v Franciji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šport
41285677 (64724) Sssaga
»

Svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji 2014 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Šport
896165404 (140655) FlyingBee
»

FC Barcelona VS. Real Madrid (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28774603 (63632) win95<3
»

Evropsko prvenstvo v nogometu 2012 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15226628 (22579) jericho

Več podobnih tem