» »

Mimovste - osebni prevzem

Mimovste - osebni prevzem

you.go ::

Sem vam hotel povedat, da beremo to debato in odzive in nikakor nam ni vseeno, kaj si mislite o naši potezi.

Alternativa je bila, da onemogočimo osebni prevzem za naročila do 50 EUR, ker tam res ni smisla, niti poslovne logike. Vendar smo hoteli vseeno omogočiti osebni prevzem tudi za manjše stvari (če res ne gre drugače, zato tudi ob doplačilu), hkrati pa nismo želeli prikrajšati VIP kupcev, za katere se zdaj nič ne spremeni, v nasprotnem primeru pa ravno tako ne bi mogli kupovati do 50 EUR.

Razumem, da ni čisto jasno, zakaj zaračunamo osebni prevzem, saj se zdi, da nas to nič ne stane. In se tudi strinjam, da to ni vaš problem, ampak stvar, ki jo moramo rešiti sami. Vendar ko smo se soočali z gnečo na prevzemnih mestih (predvsem zaradi naročil nizke vrednosti) in se odločali za morebitne omejitve nakupov ali celo spremembe cenovne politike (da bi, tako kot so nekateri to predlagali, dodatni strošek vkalkulirali v ceno artiklov), smo se odločili za ukrep, ki je po našem mnenju še vedno najbolj pošten in transparenten.

Namesto da bi dvignili cene vsem artiklom, smo zaračunali dodatno storitev osebnega prevzema v treh mestih po Sloveniji (tukaj smo edinstveni v tem, da nimamo le prevzema v centralnem skladišču), ki je še vedno (logično) cenejša od dostave domov. Z malo večjim nakupom (npr. dve kartuši namesto ene) pa je prevzem še naprej brezplačen.

Vaše odzive spremljamo z vso resnostjo in iskrenim interesom, da vas poslušamo in vam še naprej zagotavljamo najboljšo možno storitev. Želimo delovati dolgoročno, ne le razmišljati o kratkoročnem zaslužku ali izgubi. Zato nam tudi ni prav, če se vam zdi, da naša poteza deluje kot pohlep. Upam, da je tako na kratek rok, na dolgi rok pa sem prepričan, da vas bomo še naprej uspeli prepričati z ugodnimi cenami, široko izbiro in najvišjo kakovostjo storitve.

In za vse, ki ste prebrali tole sporočilo do konca: ravnokar sem vam vključil promocijsko kodo "slo_tech_rox", ki vam prinese brezplačno dostavo (jaaa, tudi brezplačni prevzem :D) v naslednjih 2 tednih (torej do 27. junija), za vsa naročila nad 10 EUR. Upam, da bo tako prehod na nov način obračunavanja nekoliko mehkejši.

Jugoslav @ mimovrste=)

Nextor ::

Oooo tole pa bom z veseljem pokurili do onemoglosti ;)

edit:
še mogoče to... nisem bral celotne teme ker me osebni prevzem niti ni nikoli zanimal, ker sem preodaljen od centrov... je pa problem npr. pri nakupu nekega večjega števila komponent, ker pošta, kljub nalepkam "lomljivo" z temi paketi dela kot svinje z hrano ;((, zato se folk raje vsede v avto in zapelje tistih 50-100km pa je ziher, da bo zadeva ok.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nextor ()

Heisenberg ::

@ mimovrste: primer-naročim USB ključek 4gb...cena 10EUR in ker nocem plačati ogromne postnine za tak majhen znesek se odpravim na prevzemno mesto, in ugotovim da moram se vseeno plačati! Sedaj pa vi to enemu 50letnemu gospodu razlozite da je za vas strosek da nekaj prinesete iz skladisca in mu izrocite za pultom ?!

Sel bo iz trgovine in se odpravil v BigBang oz. k drugi konkurenci med potjo domov.....ker njega prav nic ne zanimajo vasi stroski...




lp

tomaz- ::

Glejte, problem je ravno v tem:

Naročiš izdelek DO 50EUR. Pa recimo, ajde, USB ključek za recimo 19EUR. Cena je pri vas ( Mimovrste ) ugodnejša za 1EUR. Ok, seveda ni veliko, ampak človek vam zaupa, ker redno kupuje pri vas in ga naroči. Prevzem: prevzemno mesto, seveda, ker je tako najugodneje, saj naj ne bi spremenilo cene. Potem se pripelje tja in hoče prevzet robo. Ključek pa ni več 19EUR, marveč 21EUR ! Za toliko ga pa npr. že lahko dobi tud v "navadni" trgovini, kjer si ga lahko pogleda, lahko si v živo pogleda "konkurenčno" robo, se kaj pomeni s trgovcem.. Seveda ga vaš povišan znesek "sune" med rebra, zadevo sicer doplača in odnese , vendar verjemite, nikakor mu ni vseeno in tega NE BO razumel, pa če mu še tako rišete in pišete. In kaj bo naredil naslednjič? "nos se mu bo obesil" in bo verjetno že iz principa pogledal še drugje, saj za njega niste več "njegova edina" trgovina..

tomaz- ::

Aja, pa še to:

Logično je, da se vam cenejših artiklov verjetno praktično ne splača dostavljati do prevzemnih mest, vendar sem prepričan, da se vam je ravno zaradi tega povečala prodaja raznih kablov in podobne cenejše robe. Ker močno dvomim, da je prej, ko niste imeli prevzemnih mest, prav veliko ljudi naročilo zadevce za par evrov in še plačalo poštnino, ki je v osnovi velikokrat višja, kot pa cena artikla. Torej bi bilo mogoče bolj pametno rahlo podaljšat rok dobave za cenejše artikle (recimo na tri dni) , v par dneh se vam pa zagotovo nabere toliko robe, da NAENKRAT en kombi pelje robo v LJ, pa seveda ne zapakirano tako kot doslej, ko dobesedno razmetavate z embalažo. Ker mi je lažje počakat par dni pri svojem najljubšem trgovcu brez stroška dobave ali pakiranja (pakiranja res ne rabite, mi je zelo všeč v taki embalaži, kot lahko kupim direktno) , kot pa zadevo dobit že naslednji dan, pa doplačevat 2EUR.. Če bi se mi tako zelo mudilo, bi isti dan skočil h konkurenci in dobil takoj!!

Ker vas je res škoda, ker ste tud v mojih očeh ena izmed carskih trgovin, kjer nimam problemov, ampak veliko nas je takih, ki nam to ne odtehta vsega. Edini pa spet niste, tako da vseeno mislim, da imate tukajle kar velik "problem".

Steinkauz ::

Če ne druzga, pripelješ robo s jesenic do prevzemnega mesta 1x na teden(al pa večkrat če je kombi/karkoli že poln). Pa je recimo to zastonj, če hoče pa prej prevzet pa more doplačat.
Tko si oklestiš stroške, ker 2 eur je res mal velik za prevzem. In marže so pa kr velike na drobnarije kot so kabli in podobno. Dokler niste imeli teh centrov s osebnim prevzemom, ste jih pomoje bolj malo prodali. Če pa more nekdo plačat 2 eur na izdelek k stane 2 eur, raje stopi do bigbanga(ali sličnega) in kupi za 3 eur, s tem, da si ga lahko ogleda in vse.

Hardstyle ::

In tako imajo v tujini, če hočeš brezplačno poštnino boš čakal, če pa hočeš takoj imaš pa možnost DHLa =)

DuleKrtola ::

Eh, berite maile. Osebni prevzem je zaračunan na računu, če to spregledate med postopkom naročanja. Še vendo si lahko premislite in pošljete mail na info@mimovrste ter prekličete naročilo, se zapeljete do BB in prišparate tisti EUR.

Mislim, sej vas razumem, js sm tud zadnjič naročil na šmartinko neki za 20EUR in spregledal stroške osebnega prevzema. Ampak to ni nateg, pač nisem pozorno pregledal naročila pred klikom "oddaj"

sss ::

BTW če naročate knjige in znate angleško je obvezen postanek na http://www.bookdepository.co.uk/
Naročiš knjigo za 10 EUR in ti vseeno dostavijo BREZPLAČNO. Tako se posluje :)

Gandalfar ::

Pa tri evre drazje kot na Amazonu ;)

rejven ::

@you.go

Vaš pricip poslovanja je postal podoben nlbin nekaterim ostalim bankam, ko plačas npr. za uporabo klika neko pristojbino, čeprav potem še vedno vsako storitev plačaš posebej. Kaj je naslednji korak? Ukinitev plačjive linije 04 ter uvedbo komercialne 090? Mogoče razmislite o plačlivih parkingih?
Vaša trditev, da ste namesto povišanja cen rajši uvedli neko plačilo pri osebno prevzemu je zrela za prijavo na varstvo potrošnikov, ker gre za nič drugega kot zavajanje, ker izdelka po oglaševani ceni ne moreš pri vas kupiti. Na ta način si z "ugodnimi" cenami na račun prevzemnih stroškov, povečujete krog potencialnih kupcev oz. izigravate razne iskalnike ( npr. ceneje ), ter konkurenco, ko se vaši izdelki kažejo med cenejšimi.
Primer mojega zadnjega nakupa ko sem kupil termalno pasto mx3 za ceno cca. 10EUR v tem primeru bi ta 2EUR predstavljala 20% podražitev? Za "obdelavo" paketa velikega 15x10x05cm?Boste zavili v darilni papir?Nevem s koga se sedaj delate norca?
Ker ta 2EUR predtavljata stroške "obdelave" izdelko pod 50EUR predpostavimo, da je povprečna cena prodanih izdelkov v tem segmentu 25EUR, kar pomeni, da so povprečno izdelki v vaši trgovini podražili za 8%, če pa pogledamo nekaj primerov cenejših izdelkov, rečimo dobrih 200% podražitev?? ), dobrih 20% podražitev http://www.mimovrste.com/artikel/202002..., slabih 17% podražitev http://www.mimovrste.com/artikel/257001...
Sam urejam nakupe raznih komponent/računalnikov, vsaj 15 kolegom in njihovim bližnjim in verjemite mi, da dokler je ta sistem v veljavi od mene ne dobijo niti enega linka več na vašo trgovino, niti za izdelke v večji vrednosti od 50EUR. Verjamem, da vam nastajajo pri dostavi izdelkov stroški, ampak stroški morajo biti vključeni v proces oblikovanja cen, ki so za vas vdržne.

you.go ::

Je še kaj, kar pogrešate pri nas (seveda poleg brezplačnega prevzema)? Katere storitve ali informacije bi vam lahko ponudili, da bi bilo nakupovanje še bolj prijetno in udobno? Je brezplačni prevzem oz. dostava res največ, kar vam kot spletni trgovec lahko ponudimo?

Naš cilj je zagotoviti nakupovanje z nasmehom - kako vam lahko pričaramo nasmeh?

Jugoslav @ mimovrste=)

T0RN4D0 ::

Hehe skinte ta dva EUR, pa bo še najbolje. Mislim da ne boste propadl zarad tega. :) Se bo pa veliko ljudem fejst zataknilo v nos. Vse oblike trgovin pač imajo neke stroške. Pri vašem načinu poslovanja jih imate resnici na ljubo minimalne, zato se večini zdita ta dva EUR neumna. Raje malo optimizirajte pakiranje, boste prej kaj not dobili, pa mislim da ne bo nihče jezen če mu ne bo ostala kila embalaže od vsake malenkosti.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Machete ::

2EUR = 1pivo
Če nimate za eno pivo ne kupujte ničesar in ne komplicirajte ljudem življenja.
Preberite si račun: ceno, dostavo/prevzem, garancijske pogoje, rok dobave/dostave... seštejte in primerjate z konkurenco.

case closed

PrimozR ::

Po eni strani je zanimivo, kako je tukaj folk pameten o vplivu dveh evrov na poslovanje trgovine ter nasploh o stroških njenega poslovanja :D

Heisenberg ::

jap kompliciramo, a se mi zdi da upraviceno!
Obstajajo spletne trgovine, ki imajo letno mogoce 5% prometa mimovrste in pravtako majhen dohodek, a vseeno pošiljajo BREZ POSTNINE! Le kako jim to uspe?A?!

šernk ::

sam ne pogrešam nič pri mimovrste, do sedaj je bilo še vse brez težav, sicer en izdelek sem čakal namesto teden dni 1 mesec, vendar se za to ne sekiram, vmes ste me obvestili, da še ni dobavljiv in to je zame dovolj. problem bi nastal če bi mi obljubljali dobavo naslednji dan, tako pa ste me lepo obvestili, da bo, ko bo na zalogi.

postali pa ste moja prva izbira ravno zaradi osebnega prevzema, parkiraš lahko praktično pred vhod (v LJ) in si opravil v vsega 2 min. mnogokrat se odločam med izdelkom iz mimovrste ali druge trgovine, razlika pride recimo pol evra v korist druge trgovine, pa raje vzamem pri mimovrste zaradi dobrih izkušenj. vendar 2EUR za osebni prevzem pa pač ne dam. gre se mi za princip in nič drugega.

ko sem ugotovil, da na enaa nekaterih izdelkov ne morem prevzeti osebno, sem preklopil na mimovrste, od takrat jih praktično nisem več povohal. z mimovrste bo sedaj vsekakor podobno. bom že našel kakšne, ki imajo zastonj osebni prevzem.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

k4vz0024 ::

Ni dvoma, da je oseben pristop z ugodnimi cenami velika pridobitev spletne trgovine.

Ted ::

Naš cilj je zagotoviti nakupovanje z nasmehom - kako vam lahko pričaramo nasmeh?


Omogočite 2 načina dostave do prevzemnega mesta:

1. takojšnja dostava - kot do sedaj - plača se 2 EUR
2. dostava v roku tedna dni, neobremenjena s stroški pakiranja itd.. - cena dostave itd. je zajeta v nakupu izdelka
Mah...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ted ()

Keyser Soze ::

Malo oladiš pri pakiranju pa je.

Resno. Ni potrebe po nekem hudem pakiranju. Več manjših artiklov gre lepo v eno obično vrečko, namesto v konkretno škatlo. Boljše bi bilo če bi stroške nižali pri svojih poslovnih procesih, ne pa z dodatnimi doplačili na račun strank.

Bottom line je, da sta tista dva EUR turn-off, ki te usmerita h konkurenci. Lepega načina zaračunavanja teh dveh EUR pa ni. Razen če cene dvignete za par promilov.
OM, F, G!

LuGi ::

Mimovrste je drag.. očitno so si nardili ime in sedaj samo nabijajo cene gor.

bi_đi ::

2EUR pri pocenih izdelkih je čista neumnost, kaj naj zdaj kupim 3 dvd rome, pa 5 usb ključev če pa rabim samo enega. Glede nato da imete osebje na prevzemnem mestu in če niso sposobni iz ene večje škatle cenejših izdelkov prepoznat komu kaj pripada, pa najdite koga bolj sposobnega. Osebni prevzem je bil zelo uredi, saj ni bilo potrebno skoraj nič čakati, skoraj kot drive-in, pa še strošku poštnine si se izognil.

k4vz0024 ::

Zgleda da pri MM ne razumejo. Mogoče mislijo, da so lokalni MS>:D

PrimozR ::

Heisenberg je izjavil:

jap kompliciramo, a se mi zdi da upraviceno!
Obstajajo spletne trgovine, ki imajo letno mogoce 5% prometa mimovrste in pravtako majhen dohodek, a vseeno pošiljajo BREZ POSTNINE! Le kako jim to uspe?A?!

Ker so one man band, ki jim gre celoten zaslužek v žep. Ker se borijo za vsako stranko, ki jo lahko dobijo. Pri Mimvrste imaš lepo število zaposlenih, ki jih je treba plačati, in veliko število strank. Pri takšnem podjetju so optimizacije nujne, ker ne pomenijo prihranka evro ali dva na mesec.

fosil ::

Višanje cen, oziroma uvajanje dodatnih postavk na račun ni optimizacija.
To pomeni ravno obratno, da imajo očitno težave z optimizacijo in morajo dvigat cene.

Je pa tudi meni neobičajna njihova praksa, da tudi pri osebnem prevzemu vse skupaj dobiš zapakirano v škatlo. Tukaj brez dvoma nastajajo nepotrebni stroški.
Tako je!

49106 ::

Škatla že ni 2EUR. Škatla (za printer npr) stane slabih 40 centov. Kako pa je na jesenicah? Ali tudi tam računate prevzemne stroške v višini 2eu?

dbevfat ::

49106 je izjavil:

Škatla že ni 2EUR. Škatla (za printer npr) stane slabih 40 centov. Kako pa je na jesenicah? Ali tudi tam računate prevzemne stroške v višini 2eu?

Ta strošek je verjetno strošek pakiranja in pošiljanja paketov iz centralnega skladišča (Jesenice). Čeprav bi, striktno gledano, tam moral biti ta strošek 0, gre verjetno za poenostavitev, ker veliko večino paketov izdajo v drugih skladiščih.

Zdi se mi sicer, da strošek internega prepošiljanja ni in ne sme biti stvar potrošnikov. Ampak če ga skrijejo v ceno (kar je edina druga varianta), potem bi ga plačevali tudi pri nakupih nad 50€. S to razliko, da takrat zanj ne bi vedeli in bi bili tiho. Na nek način je MV zdaj na slabšem, ker so se za manj zaslužka bolj izpostavili, kar mogoče kaže, da jim je mar za nas. :)
nvr2fat

49106 ::

Sej to me zanima, ker če se tudi na Jesenicah plača 2 EUR potem je to obiranje oz nateg. In če se tudi tam plača 2eu potem bodi prepričan da jim ni mar za nas.

Edit: Osebni prevzem na prevzemnem mestu mimovrste=) v Ljubljani, Mariboru ali na Jesenicah (2,00 EUR)


Torej nateg in tudi jaz se jih bom klonil

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

dbevfat ::

Se pravi ti je boljši sistem, da to ceno skrijejo v ceno produkta in jo plačaš tudi pri nakupih nad 50EUR, ker to potem ni nateg.
nvr2fat

clix ::

dbevfat je izjavil:

Se pravi ti je boljši sistem, da to ceno skrijejo v ceno produkta in jo plačaš tudi pri nakupih nad 50EUR, ker to potem ni nateg.

Ne! Boljše je, če oni optimizirajo njihov proces pakiranja in pošiljanja po skladiščih in teh dveh evrov ni treba plačati!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: clix ()

dbevfat ::

Da ne bo nesporazuma: meni tudi ni všeč ta strošek prevzema, samo druga varianta je pač edino ta, da je ta strošek skrit v ceno artikla. Ker nimam vpogleda v njihovo infrastrukturo, ne morem trditi, koliko lahko kaj optimizirajo, vendar pa je eno zagotovo: lahko ga optimizirajo do smrti, pa bo še vedno ostal nek strošek in ta strošek bodo (logično) plačali kupci. Paket mora nekdo na Jesenicah zapakirati za prevoz, ta paket mora nekdo peljati v Ljubljano, v Ljubljani ga mora nekdo prevzeti in za pultom čakati kupce. V najbolj idealnem scenariju še vedno potrebuješ najmanj 3 osebe, 1 kolo in 1 torbo. :)

Če primerjaš to z neko s.p. trgovino, kjer model pakete izdaja doma v pritlični pisarni, je jasno, da on ne bo zaračunaval stroškov prevzema, ker ga nič ne stane. MV pa ima pač širšo infrastrukturo in jih to nekaj stane.
nvr2fat

k4vz0024 ::

Kaj pa tam kjer je glavna poslovalnica? A tam za 2 m tudi imajo stroške?Š

Swiwer ::

Za samega sebe bi rekel da sem "average Joe" in sem pri Mimovrste obcasno kupoval artikle. Vcasih ko sem zelel kaj kupiti sem dobesedno najprej odprl spletno stran Mimovrste ceprav me je ves cas motilo to, da niso imeli brezplacne dostave nad vrednostjo 50 EUR ali 100 EUR, tako kot je to obicajno pri drugih on-line trgovinah. Po tem ko sem pa prejsnji teden videl da zaracunavajo se osebni prevzem in da so se podrazili redno dostavo, pa lahko zagotovo recem da mimovrste.com ne bo vec prva stran ki jo bom odprl ko bom kaj kupoval.

Skratka ce bi na dolgi rok gledal mojo oceno trgovine Mimovrste bi rekel da je sla navzdol. Raje bi videl da bi vsak artikel v trgovini podrazili za par centov kot pa da zaracunavajo osebni prevzem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Swiwer ()

Nevihta ::

Matr vseskozi jih neki zagovarjate kolk so bogi k so veliki in da imajo zaradi tega večje stroške, a se je kdo vprašal kolk imajo oni popusta zato ker so veliki, mislim da lahko veliko bolj ugodno ceno iztržijo pri nakupu večjega števila kosov (ker imajo več strank) kot pa en posameznik.

Skratka en sam nateg, osebni prevzem mora biti zastonj, tudi ko greš v trgovino je prevzem zastonj, stroški so vedno vključeni v ceno, v klikor so toliko nesposobni da ne morejo biti konkurenčni, potem so pač nesposobni. Stroške pošiljanja imajo povečini vsi in tam je stvar jasna. Enostavno naj dvignejo cene, potem se bomo pa že mi (kupci) odločali kje bomo kupovali.

Nekoč so bili oni tisti ki so kruh odžirali raznim trgovinam, kjer si si lahko robo videl v živo, jo sprobal in kupil. Potem pa so prišle on-line trgovine, ki niso imeli stroškov najemov prostorov ,..... A zdej pa jamrajo kolk so bogi.
Nevihta

49106 ::

dbevfat je izjavil:

Da ne bo nesporazuma:Paket mora nekdo na Jesenicah zapakirati za prevoz



Osebni prevzem na prevzemnem mestu mimovrste=) v Ljubljani, Mariboru ali na Jesenicah (2,00 EUR)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

spenstar ::

inferno666 je izjavil:

Nizke marže pri računalniški opremi je itak Enaa zakuhal.


Aja, v Avstriji stane monitor HP ZR24w 330€, na Mimovrste 386€. Ko lud jebe zbunjenog.
SPENSTAR--builder

kmetek ::

že nabavna v slo je 360EUR, žal je vse v količinah...avstrija naroči 4x več, ker imajo 8mio folka.

49106 ::

Lahko to dokažeš?

kmetek ::

Zakaj bi ti dokazoval, če vem tako? Pač v Avstriji se verjetno vse preko Nemčije dobi, kjer je itaq vse ceneje. Že sama cena direkt od HPja je za SLO višja, kar je logično, manjši trg? Saj vidiš HOFER diski, pri nas 149EUR gor 119EUR......vse je v količini.

Naj pofukana vlada in delodajalci dajejo poštene plače od 1000EUR nazvgor, da bo folk lahko trošil potem bo tudi pri nas možen padec cen, če se bo več naročevalo.

49106 ::

V moji panogi cena pri nas in v AU varira v 1-3%. Res čudno, da je tukaj taka razlika

T0RN4D0 ::

Tvoja panoga nima veze s tem. :) V nekaterih panogah so pa razlike 100%, pa kaj?

Zakaj je bolje da je ta strošek vključen v ceni, in ne posebej? Zato, da lažje primerjaš cene. Najboljš da cene še spustijo za par EUR, pa potem zaračunajo nekaj še za uporabo spletne strani (bandwidth tud stane!), pa nekaj za pakiranje, če izdelka ni na zalogi najbolš da ti še pol EUR zravn zaračunajo...

No ja sicer pa ni moj problem, se jim pač ne da več ukvarjati z malimi paketi. Saj se jim bo kmalu pokazalo pod črto, če je bila pametna poteza ali ne. Glede na odziv, mislim da ne. Nimamo se kaj bunit, pač vzameš drugje pa je.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

huelz ::

Se nisem hotel oglasit, ampak vecini se ne sanja, kolk je dejansko dela s tem (majo npr tud nekateri distributerji podobno logiko - npr tak pa tak letni promet za brezplacno dostavo, tako kot ima MV svoj VIP). Na MV so se pac odlocil, da bodo to racunal, zdaj pa vsi tisti ki kupujejo drobiz jamrajo.
Praksa nekje drugod je pa npr taka, da imajo dve ceni (za redno in spletno narocilo).
Prides osebno v stacuno in velja redna cena, ker nisi prej narocil po spletu. Mal sicer je razlike (MV zaracunava sam prevzem), ampak logika je jasna.
Sploh mi je najbolj zabavno to, ko folk isce najnizjo ceno, zraven pa ne uposteva morebitnih dostavnih/manipulativnih stroskov oz. se raje zapelje cez pol Slovenije samo zato, da bo "prisparal" tistih par evrov.
Vsi, ki imajo fizicne maloprodajne stacune ze vedo, zakaj imajo visje cene za robo, ki jim stoji na policah (in so drazji od "spletnih" stacun).
Tu gre za isti princip. Ampak sej pravim, najbolj glasni so tisti, ki kupijo en kabel/usb/dvd na mesec za par evrov in logicno, da se jim ne splaca dat se tistih 2 evrov za prevzem.

Pa spluvajte enaa, ker ne omogoca prevzem cisto vse robe na svojem sedezu (ker posiljajo robo direkt od distributerjev do kupcev, zato nimajo te opcije).

Drugace ima pa kmetek prav, kupna moc prinese tud razliko v ceni.
Messiah, v kateri panogi pa si? Sam poznam zelo dobro trg (ne samo EU, tud relacija ZDA in Kitajska), pa vcasih enostavno ni racunice (da ne bo pomote, veliko stvari se ne splaca uvazat na lastno pest).

k4vz0024 ::

ampak vecini se ne sanja, kolk je dejansko dela s tem


Tako kot vse podobne trgovine.....

spenstar ::

huelz je izjavil:

Se nisem hotel oglasit, ampak vecini se ne sanja, kolk je dejansko dela s tem (majo npr tud nekateri distributerji podobno logiko - npr tak pa tak letni promet za brezplacno dostavo, tako kot ima MV svoj VIP). Na MV so se pac odlocil, da bodo to racunal, zdaj pa vsi tisti ki kupujejo drobiz jamrajo.
Praksa nekje drugod je pa npr taka, da imajo dve ceni (za redno in spletno narocilo).
Prides osebno v stacuno in velja redna cena, ker nisi prej narocil po spletu. Mal sicer je razlike (MV zaracunava sam prevzem), ampak logika je jasna.
Sploh mi je najbolj zabavno to, ko folk isce najnizjo ceno, zraven pa ne uposteva morebitnih dostavnih/manipulativnih stroskov oz. se raje zapelje cez pol Slovenije samo zato, da bo "prisparal" tistih par evrov.
Vsi, ki imajo fizicne maloprodajne stacune ze vedo, zakaj imajo visje cene za robo, ki jim stoji na policah (in so drazji od "spletnih" stacun).
Tu gre za isti princip. Ampak sej pravim, najbolj glasni so tisti, ki kupijo en kabel/usb/dvd na mesec za par evrov in logicno, da se jim ne splaca dat se tistih 2 evrov za prevzem.

Pa spluvajte enaa, ker ne omogoca prevzem cisto vse robe na svojem sedezu (ker posiljajo robo direkt od distributerjev do kupcev, zato nimajo te opcije).

Drugace ima pa kmetek prav, kupna moc prinese tud razliko v ceni.
Messiah, v kateri panogi pa si? Sam poznam zelo dobro trg (ne samo EU, tud relacija ZDA in Kitajska), pa vcasih enostavno ni racunice (da ne bo pomote, veliko stvari se ne splaca uvazat na lastno pest).


huelz, daj si se enkrat preberi, kaj so napisali nekateri, kaj mislijo in kako bi se dalo resiti. Kot se da videti, optimizacija variabilnih stroskov (prevelika potreba pri pakiranju/delavec, cas in embalaza) ter prevoz do prevzemnih centrov. A ni bilo dovolj jasno? Tukaj naj zacnejo.
Kot drugo pa naj zacnejo iskati druge dobavitelje v tujini, ki so cenejsi. Tudi v firmi kjer dela moja zena narocajo material v Italiji in ne pri nasih, ki so dragi kot pes.
SPENSTAR--builder

Tilen ::

Tako na hitro.

Imaš 5 poslovalnic, vsaka ima dnevno 100 plačljivih prevzemov, 20 delovnih dni.

5(poslovalnic)*100(plačljivih paketov)*20(delovnih dni)*2(eur)= 20.000 EUR na mesec, 12 mesecev = 240.000 EUR. 5 let, 1.2 milijona eur.

Toliko o dveh evrih.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

dbevfat ::

49106 je izjavil:

Osebni prevzem na prevzemnem mestu mimovrste=) v Ljubljani, Mariboru ali na Jesenicah (2,00 EUR)

Čeprav se strinjam, da je na Jesenicah ta strošek manjši in bi lahko bil 0€, sem že povedal, da gre najbrž za poenostavitev, ker veliko večino paketov izdajo na drugih centrih. Tudi prevoz jih pride verjetno dražje do MB, kot do LJ, pa še vseeno plačaš 2€ na obeh lokacijah. Pač, namesto, da bi dali prevzem na Jesenicah 0,30€, v Ljubljani 1,80€ in v Mariboru 2,30€, so stvar poenotili.
nvr2fat

k4vz0024 ::

......in pljunili v lastno skledo.....nesposobneži......

49106 ::

Kakorkoli strošek mora biti vračunan v ceno, kot imajo vse druge trgovine. Jaz kot stranka tega nebom plačal, saj to ni 'dogovorjena' cena. Če bi bila cena 2eu višja in bi se z ceno strinjal, potem nebi imel nobenega ugovora. Tako pa jih niti povoham ne

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

svetetko ::

Ne vem kaj se tako bunite za vse skupaj. Pravi potrošnik gleda na kakovost samega postopka kupovanja izdelka (pač vse skupaj, pred in po nakupu) ter seveda na KONČNO ceno, ne glede na to kaj je všteto noter. Če je cena nižja ali enaka kot nekje drugje, se ne bom iz principa spuntal, kot bi se tu nekateri. Vsak lahko kupi tam kjer mu paše, se vozi kamor mu paše. Ne rabite na novo odkrivta tople vode. Če so se vam zamerili, pač ne kupujte več. Jaz bom kupil tam, kjer bo skupno cena, odnos, dobava in še kaj na meni zadovoljivem nivoju.

49106 ::

A to je zate odnos?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mimovrste (strani: 1 2 3 486 87 88 89 )

Oddelek: Kaj kupiti
4432845117 (613) KiNgKoNgX
»

Mimovrste drazji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14349075 (29897) PoStrah
»

enaA vs. Mimovrste (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8029161 (20487) technolog
»

Nakup routerja

Oddelek: Omrežja in internet
182926 (2340) celebro
»

EnaA - Zakaj dvojna poštnina? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6217763 (15934) bauci

Več podobnih tem