Forum » Pomoč in nasveti » Tezave s hitrostjo CD pekaca
Tezave s hitrostjo CD pekaca
divac ::
Zivjo!
Vem, da je ta tema ze obstajala n-krat, zato ne skakat po meni.
Problem je sledec. Moj pekac pece le z 12x hitrostjo, kljub temu, da je 16x in da je hitrost pecenja v nerotu nastavljena na 16x. Poizkusil sem ze vse tips & tricks, ki sem jih prebral na forumu in zadeva ne deluje. DMA je nastiman cist ql. Problem se je pojavil po namestitvi "fenomenalnih" XP-jev. Prej mi je pekel OK.
CD-ROM in CD-RW sta na istem IDE bus-u, pri cemer je pekac master.
Najlepsa hvala za odgovore.
Vem, da je ta tema ze obstajala n-krat, zato ne skakat po meni.
Problem je sledec. Moj pekac pece le z 12x hitrostjo, kljub temu, da je 16x in da je hitrost pecenja v nerotu nastavljena na 16x. Poizkusil sem ze vse tips & tricks, ki sem jih prebral na forumu in zadeva ne deluje. DMA je nastiman cist ql. Problem se je pojavil po namestitvi "fenomenalnih" XP-jev. Prej mi je pekel OK.
CD-ROM in CD-RW sta na istem IDE bus-u, pri cemer je pekac master.
Najlepsa hvala za odgovore.
Marko007 ::
Najprej stestiraj v Nero CD speedu, kolko ti peče, ker nero ne kaže hitrosti pečenja.
Če dela na "fenomenalnih" XPjih na 12*, potem je menda tak delala tudi v 2000-ki. Probaj še firmware nadgradit.
Če dela na "fenomenalnih" XPjih na 12*, potem je menda tak delala tudi v 2000-ki. Probaj še firmware nadgradit.
DeLonghi ::
Tole si nastimi v regeditu:
"HKEY_CURRENT_USER / Software / ahead / Nero - Burning Rom / Recorder
Poišči DWORD za ShowSingleRecorderSpeed in spremeni HEX vredost z 0 na 1
tako ti bo nero kazal realno hitrost pecenja...torej ce ti snema z 12x, ti bo to pri snemanju res pokazal
Aja, pa imas tudi novejsi nero? ..vsaj 5.5.60 naprej?
"HKEY_CURRENT_USER / Software / ahead / Nero - Burning Rom / Recorder
Poišči DWORD za ShowSingleRecorderSpeed in spremeni HEX vredost z 0 na 1
tako ti bo nero kazal realno hitrost pecenja...torej ce ti snema z 12x, ti bo to pri snemanju res pokazal
Aja, pa imas tudi novejsi nero? ..vsaj 5.5.60 naprej?
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe
D.A.
Zbogom in hvala za vse ribe
D.A.
smilyxx ::
Enak problem ima moj prijatelj, nsa njemu peče 24x pekač le na 8x.
MEne tudi zanima odgovor.
Lp
MEne tudi zanima odgovor.
Lp
Save water.
drink beer.
drink beer.
nintakiu ::
control panel->system->device manager->hardware->ide,ata/atapi controlers-> zbriši secondary ide channel zaženi na novo računalnik in sam ti bo zaznal nov hardware(writera).Pol bi moglo delat,vsaj meni je.
divac ::
Problem sem zozil na BIOS. Namrec ze BIOS od plate Asus TUSL2-C ne doloci Ultra DMA za pekaca. Na zalost ga ne morem dolociti sam. Ce ima kdo kaksno idejo let me have it.
Han ::
Ni nujno, da mora BIOS imeti vpisan UltraDMA. Jaz imam npr. 4 leta staro Asusko, pa mi UltraDMA povsem normalno dela...
Si preveril kabel? Praviš, da je pekač master. Je priključen na sredi kabla? (to velja za 40-žilni kabel, na katerem se pekači bolje počutijo)
Si preveril kabel? Praviš, da je pekač master. Je priključen na sredi kabla? (to velja za 40-žilni kabel, na katerem se pekači bolje počutijo)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Strojna oprema | 102981 (27490) | nuclear |
» | Pekač problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1034 (821) | S-Master |
» | problem z Recorder Bufferjem pri višjih hitrostihOddelek: Pomoč in nasveti | 2119 (1914) | ERGY |
» | Pekač in UDMA2Oddelek: Strojna oprema | 1196 (1073) | soko |
» | TEAC W540E mi prepočasi peče ! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4743 (3786) | sidney |