» »

problem z Recorder Bufferjem pri višjih hitrostih

problem z Recorder Bufferjem pri višjih hitrostih

bastadu ::

Zanima me, zakaj mi začne v Nerotu, kadar pečem pri hitrostih višjih od 40×, Recorder Buffer Level skakati iz nule na 100% (med tem se prižiga burn-proof) in tudi hitrost pečenja se drastično zmanjša (tudi pod 2×!?)... Used Read Buffer je skozi na 100% (razen proti koncu, ko se normalno prazni). Pečem pa z diska tako da tukaj ni problem, pa pekač je sam na svojem IDE kablu... Če tako ocenim na prvi pogled zgleda ravno tako, kot da pomnilnik v pekaču ne bi bil dovolj hiter, samo ne verjamem... Kakšne ideje?
Pekač: Plextor PleXWriter W4824A (4MB bufferja)
OS: Win2k, Nero 5.5.9.17, 512MB rama

  • spremenil: Predator ()

SasoS ::

Poglej DMA.

kisser ::

Peesda, imam isti pekac kot ti, le da moj pise kul na 48x, bere pa katastrofalno pocasi dolocene cd-je. Lahko se skrije pred 4 leta starim 40x teacom, ki bere vse cd-je odlicno. Kje si ga pa kupil? Mislim, da jih bo treba reklamirati. Zakaj pisejo 48x, ce potem delujejo na 20x ali se manj. To je nategovanje! Morda pa vseeno obstajajo resitve. Jaz bi na tvojem mestu preveril obremenjenost procesorja med pecenjem, morda je presvoh - jaz imam zaradi procesorja omejeno branje cd-jev na 24x, imam pa p2 266/412MHz.

Tine

rap3r ::

Ja DMA bo kriv definitivno in če ti piše v windowsih da je dma ql ni nujno da je res poglej še v bios če je enablan ker na eni ausu plati k sm jo serviseru je v winsih kazal da je ql sam v biosu je blo disablan in seveda ni delal...
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

CaqKa ::

jaz sem moral na mojem plex 16x neki jumper povezat drugače je pekel na 10x pa je tudi buffer skakal kot zmešan... nevem če imajo te tanove verzije še vedno to.. sicer pa... kaka ti je razlika med 48 in 40 jebote.... cccc meni ko pa je bla razlika za 4 minute pečenja pa sem res lahko klel.... 10 minut proti 6 minut ni tak malo...
aja pa probaj v nerotu nastavit ultra buffer na več, glede na to da imaš 512 mb rama.
aja pa upam da imaš dovolj hitre diske.... 6 mb/s so že kar veliki prenosi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

bastadu ::

DMA je v Winsih enejblan, če ga disejblam ponavadi sploh ne preseže 16× peke... Procesor skoraj ne verjamem da je preobremenjen, ker v Taskmanagerju sploh ni velike obremenitve pri peki... Buffer sem že povečal pa isto. Saj pomožni buffer je skozi na 100%, buffer pekača skače gor pa dol in to je zelo sumljivo. Disk mam WD 80GB 7200rpm 8MB bufferja, ki bi moral vsekakor zadostovati za tistih 7200MB/s... Pekača pa sem kupil pri EnaA.

Han ::

Tudi 48x Plextor ima podobno možnost nastavljanja UDMA33 in MW-DMA preko mostička...

Če to ne bo pomagalo, preizkusi pečko v sistemu brez naloženega posebnega busmaster gonilnika (VIA) ali Intel Application Acceleratorja oziroma v drugem računalniku. Možno je tudi, da je pogon defekten.

Hux ::

Hm meni se je isto zacelo dogajat le da ze pri 40X hirosti da pri 48 sploh ne pomislim. Ze pri 32x se tudi ze kr dogaja!

Device manager kaze Multi word DMA mode 2 kot tudi CDrom. Neven no kaj je plextor neki kirs zadne cajte. Mi je res zal zakaj nisem vzel ovega za 16 jurjev ker vecjih problemov nebi mogo met!

Hux ::

Sem odpr sakatlo in pogledo. Tam so stiri parski pini ne in cist desni je master PIN in to je istocasno tudi edin jumper ki je tam sploh. Cist levo bi te nej bil navadni DMA 33 ce zastopim? Tistega jumpera sploh ni tam torej je v multi word dma? Kaj naj naredim ker ze pri 40x writanju je totalka nezanesliv kajsele in pri 32 ze tudi mocno. Ce hocem Cd zapect brez buffer problemov moram 24x.

Sem tudi lih zaj dal flashat iz 1.3 na 1.4 ter oni software od plextora tudi instaliro. Enable DMA je vsaltano pol se auto insert notification in Burn proof.

Pod general info pise. Host adapter 1, jumper settings tretji pin in IDE setup master!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Han ::

Če na levi ni mostička, bi moral pogon delovati v UDMA33 načinu.

Na sliki (povezavi), ki sem jo dal zgoraj, je omenjen tudi testni način, ko skleneš CSEL in SLAVE kontakta. Mislim, da boš na Plextorjevi strani našel več informacij o tem, kako testirati pečko in kako se mora odzivati, če je brezhibna...

Mimogrede, na katere plošče pečete?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

bastadu ::

Končno mi je uspelo odpraviti problem, in sicer sem samo odstravil levi mostiček in sedaj mi zapeče brez napak na 48× hitrosti. Samo ne vem v čem je fora, da je Plextor po defaultu dal tisti mostiček not... Hvala vsem za ideje!

ERGY ::

No k si ze ustimu problem se kej tazga lohka spet pojavi ponavadi je tud to zrd cesa tazga.
Ce mas Xpje pa se via chipset si instaliri gonilnike 4-1 tzadnje. Ce to ne dela pol odstrani v
SYSTEM PROPERTIES > HARDWARE>DEVICE MANAGER>IDE ATA/ATAPI CONTROLLERS>VIA BUS MASTER IDE CONTROLLER in se enkrat restarti masino se bo ze samo vse povrnlo kork je treba. Verjetno mas zdej disk na DMA sam in CD-ROM al RW na PIO-MODE.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ERGY ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plextor writer 24/48/48 problem! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
644570 (4079) Hux
»

Pekac LG GCE-8520B

Oddelek: Kaj kupiti
151222 (1097) rap3r
»

TEAC W540E mi prepočasi peče ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
524450 (3493) sidney
»

Problemi pri overclockanju TBja

Oddelek: Navijanje
71303 (1188) zile
»

CD-RW Plextor problem

Oddelek: Strojna oprema
151391 (1152) dynamite

Več podobnih tem