Forum » Omrežja in internet » ario.net in wireless router
ario.net in wireless router
emsi ::
Zanima me ali ima kdo wireless internet ario in potem prikljopljen router na modem?
Meni namreč to nekako ne deluje. Ko priklopim router in nastavim, za wan dynamic, potem se poveže na modem ampak si pridobi ip naslov 192.168.100.10 in prehod 192.168.100.1 .
Če povežem modem direktno na računalnik pa deluje kot treba. In tudi nimam dobenega ipja nastevljenega. Si vse pridobi sam.
Lep pozdrav
Meni namreč to nekako ne deluje. Ko priklopim router in nastavim, za wan dynamic, potem se poveže na modem ampak si pridobi ip naslov 192.168.100.10 in prehod 192.168.100.1 .
Če povežem modem direktno na računalnik pa deluje kot treba. In tudi nimam dobenega ipja nastevljenega. Si vse pridobi sam.
Lep pozdrav
=
PaJo ::
Priklopi na računalnik in zaženi konzolo (start->run->cmd)
Napiši tole komando: ipconfig /release
s tem boš dal nazaj ip ario strežniku, odklopi mrežni kabel, vzemi elektriko ario modumu, vse skupaj priklopi na router in daj ario modemu elektriko nazaj. Sedaj bi router moral dobit pravilni ip na WAN portu in bi ti stvar morala normalno delovat preko routerja, seveda moraš račualnik priklopit na enega od LAN portov od routerja in na routerju imet nastavljen dhcp strežnik.
Napiši tole komando: ipconfig /release
s tem boš dal nazaj ip ario strežniku, odklopi mrežni kabel, vzemi elektriko ario modumu, vse skupaj priklopi na router in daj ario modemu elektriko nazaj. Sedaj bi router moral dobit pravilni ip na WAN portu in bi ti stvar morala normalno delovat preko routerja, seveda moraš račualnik priklopit na enega od LAN portov od routerja in na routerju imet nastavljen dhcp strežnik.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PaJo ()
Ronnow ::
pozdravljeni.
zanima me če je za modem potrebno instalirat gonilnike, ali se poveže isto kot adsl modem. modem pa je arris tm602b.
zanima me če je za modem potrebno instalirat gonilnike, ali se poveže isto kot adsl modem. modem pa je arris tm602b.
PaJo ::
Če modem priklopiš preko mrežne kartice potem ne rabiš nobenega dodatnega gonilnika, če ga pa preko usb pa mislim da bi potreboval nek gonilnik, kateri pa mislim da je zraven na cd-ju, nisem pa 100%. Itak se večino priklopov vrši preko mrežnega kabla in tisti usb odpade.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
grojko5 ::
pozdravljeni jas imam poseben problem ima tomosov modem thg540
moj problem je takšen imam dva pc ki je na enem internet na drugen pa ne
seveda sen kupil razdelilec lan osnove canyon cnp d05pa pa sen priklopil pa ni deloval internet na drugen računaliku
pa sen poklicala na arijo pa so mi rekli da naj sprostim iP/je. jas sen jih na obeh računalnikih pa nedeluje še skos internet na drugem
lepo prosim či mi pove gdo kako nastaviti kaj narditi da bo na obeh računalnikih internet
moj problem je takšen imam dva pc ki je na enem internet na drugen pa ne
seveda sen kupil razdelilec lan osnove canyon cnp d05pa pa sen priklopil pa ni deloval internet na drugen računaliku
pa sen poklicala na arijo pa so mi rekli da naj sprostim iP/je. jas sen jih na obeh računalnikih pa nedeluje še skos internet na drugem
lepo prosim či mi pove gdo kako nastaviti kaj narditi da bo na obeh računalnikih internet
beta1 ::
Potrebuješ router in ne switch. Pri Ario dobiš samo 1 IP naslov, tako da preko switcha ne bo šlo.
Za konfiguracijo preberi ''Pajo-tov'' odgovor.
PS: Par ur obnove pravil slovenščine in pisanja ti ne bo škodilo.
LP
Za konfiguracijo preberi ''Pajo-tov'' odgovor.
PS: Par ur obnove pravil slovenščine in pisanja ti ne bo škodilo.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: beta1 ()
BorutK-73 ::
Grojko5 nekaj takega rabiš
http://www.mimovrste.com/artikel/247000...
je poceni in ok za 2 računalnika
http://www.mimovrste.com/artikel/247000...
je poceni in ok za 2 računalnika
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569133 (5962) | c23po |
» | ario in linksysOddelek: Omrežja in internet | 1960 (429) | markasaso12 |
» | Nastavitve internetaOddelek: Omrežja in internet | 1899 (1450) | Daniel |
» | WiFi - prepoznavanje omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 4708 (3374) | barocco |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23315 (22231) | MTB |