» »

NetHogs je za Linux, kaj podobnega za Winse

NetHogs je za Linux, kaj podobnega za Winse

dexterboy ::

Hojla!

Če je kje podobna tema, bi prosil za link, jest našel ničesar :)
Problem je v tem, da imamo omrežje z več fizičnimi lokacijami in imamo neke težave. Našel sem orodje NetHogs, ki dela točno to, kar iščemo in želimo, napaka je le ta, da deluje samo pod linux okoljem, mi pa furamo okenske mašine. Tudi NetHogs bi bil uporaben, saj bi priključil linux PC v mrežo, a kaj, ko omenjeni program lahko pogleda samo lokalni PC, ne moreš z njim čekirati drugih mašin preko mreže...
Zatorej sprašujem, ali je kdo že uporabljal kaj podobnega v okenskem programju. Zaželjeno je, da bi bil program čim manj požrešen in zaželjeno je seveda, da ni plačila in licence :)
Kaj točno dela nethogs? V ukazni vrstici ti pokaže, kateri program zaseda mrežni vmesnik in promet. "Prosto ko pasulj" 8-)
Link do programa: http://nethogs.sourceforge.net/

Gledal sem malo okoli, ampak, odkrito povedano, noben ne opravlja te funkcije na tako preprost način...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

b3D_950 ::

ManageEngine Free Process Traffic Monitor Tool ?

Alternative:
- zenoss in namestiš agente,
- ntop
- widnwos performance counterji v cpanel -> administrative tools -> performance
- itd...

Sicer pa imaš opcijo v windowsih: netstat -e in dobiš statistiko za interface. potem to shraniš v txt in obdeluješ s kakšno skripto. Sam sem imel tako narejeno za eno firmo, rrdtool pa uporabiš za grafov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GPS sledenje vozila

Oddelek: Na cesti
71564 (1393) siniša
»

Mini PC-like naprava

Oddelek: Strojna oprema
313064 (1983) trnvpeti
»