» »

Težave z procesorjem CELERON 1Gb na BX133 RAID

Težave z procesorjem CELERON 1Gb na BX133 RAID

Mikeey ::

Pred kratkim sem kupil procesor CELERONa-A 1Gb(1AGHz) in ko ga vtaknem v svojo plato Abit BX133-RAID se mi računalnik sploh noče zbudit. Najprej sem mislil da bom rešil kaj z DIP switchi ampak nič bolje. Na plati imam nadgrajen tazadnji BIOS (podpira do 1,1 Gb). Prosim če lahko pomagate.. Thnx
Lp,

misko ::

Poglej če maš taprav proc. Ker ta plata ne podpira tualatin pIII in celeronov. Če se ne motim, pa so nekateri celeron 1000 tualatin.

romci1 ::

Kakor vidim iz opisa (1A GHz) si definitivno kupil Celerona s Tualatin jedrom, ki ima 256k predpomnilnika in je narejen v 0,13 mikronski tehnologiji. Štos je v tem, da dela na nižji napetosti (1.475 V) od Celerona s Coppermine jedrom (128k, 0.18 mikronska tehnologija), ki ima napetost 1.7 V. Problem je v tem, da tvoja plošča Tualatin procesorjev oz. tako nizkih napetosti ne zna poganjati.

Jebiveter ::

Jst bi na tvojem mestu nekje na forumu poiskal Spajky-ja (ce te ne bo sam nasu) in ga povprasal glede tega.
On se spozna na Tualatin proce na BX maticnih in ima svojega na MSI 6163 Pro na Slotketu ze kar nekaj casa.
Gre pa za eno modifikacjo, ki jo ima Spajky v malem prstu, le ne vem ce deluje tudi na socket platah (do zdej je delal le na Slot1 se mi zdi).
Vprasaj....
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Mikeey ::

Uporabil sem mod na tejle strani TUKEJ, se pravi da sem zbrusil dol 3 pine in dela. Ampak zdaj me zanima če bi moral še povezat tiste 4 pine, ki bi naj skrbele za pravilno voltago??? Trenutno voltago v Biosu kaže 1,45 kar se mi zdi ok. Pa še nekaj; a naj ga hladim z GoldenOrbom (ne pokriva cele ploščice na jedru), ali naj ga kar z "privzetim" hladilnikom (tisti ki je bil zravn procesorja)?

Bx ::

lahko pa tudi tukaj pogledaš kako se naredi da deluje
v googlu sem vpisal tole Tualatin on BX133 RAID
in najdu je te tri zanimive strani :-)

stran1

stran 2

stran 3


PS: si me mal prehitel :-)
Bx

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bx ()

Mikeey ::

Še vedno ne vem ali naj povežem tiste 4 pine! (s srebrno prevodno barvo mogoče- kje dobiti to?) Pa glede hladilnika... Golden Orb ali "Privzeti hladilnik" od Intela??:| :| :|

Spajky ::

Tistih 4 pinov /Vid/ ni treba vezat, če ne rabiš višje voltaže in ti je plata dala pravo napetost in ne misliš OC-at, kar je sicer škoda; probaj morda ti pa gre tudi na 133fsb brez višanja Vcore (meni tudi višje!). Vendar za še višji OC tisti box Intelov cooler ni več zadosti, je pa relativno tih; bolje kot GoldenOrb bi bil Titan ttc-5tb cooler, mogoče celo na 7V, da je tih, ima pa malo trd klip in so malo težave z montažo...da bo pa tudi na 7V kazal RPM, pa je treba uporabit ta moj trik 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Mikeey ::

Sistem se mi zdaj kdaj pa kdaj sesipa (obstane,...). Verjetno bi res moral poskrbeti še za ostale povezave. No anyWay če je kdo zainteresiran da kupi 3 dni "starega" TUALATINA. Brez 3 pinov,...deluje na starih BX440 platah 100% in mogoče tudi na ostalih. Cena bi pa bila pod polovično ceno novega.-> Nekje 8000 SIT. Ali pa ga tudi zamenjam za brezhibnega Coppermina (Celerona) 1gHz in več..pač tak ki bi delal na moji BX133-RAID plati. A se sploh da dobit še CELERONE Coppermine nad 1GHz?

Marjan ::

Mikeey: (glej mail...)

A si ga probal kej navit? Do kam? Ali se ti je sesul prej?
Mogoče bi mi ga ratal usposobit!?

Jebiveter ::

Mikeey: A si ti pine kr vn populu? Al si jih samo zbrusu (tako kot si napisal)?
Ker ce si jih populu vn je DOSTI tezje kaj nardit.

ps: poglej mail again. mislim da sm bil prvi, ane?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Mikeey ::

Zbrusil sem jih z diamantnim brusom (tak kot je za brusit steklo). Ampak ne do konca, tako da ni blema s kakšno prevodno barvo ali žico povezat. Pri meni je problem, ker z žičko (tanko kot las) mi ni uspel, prevodne barve pa nimam. Sedaj imam že cel dan prižgan PC in ni 1x zmrznu. Vse dela... igre, Benchmarki... v glavnem VSE. Sam navijanje ne gre več kot za 30% :| A se da kupit še kje v štacun oniga celerona z 128 cachea (se pravi Coppermina)? Koliko Ghz se mi splača kupit? A bo delu na moji plati? BX133-RAID.. brezhibno? In navijanje?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
14410863 (7201) Spajky
»

kateri P3 na Abit BH6 (slot1) plosco

Oddelek: Strojna oprema
211673 (1460) Air_Borne
»

Tualatin na BX-u:info-koliko nas je?

Oddelek: Strojna oprema
452952 (1924) sidney
»

abit in celerron 1100 in windows XP zaj...!!!

Oddelek: Strojna oprema
8945 (763) Spajky
»

Tualatin+BX-brezPowerLeap-a !!!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
262292 (1565) HardwareMaster

Več podobnih tem