Forum » Mobilne tehnologije » Samsung galaxy s
Samsung galaxy s
dunda ::
Meni čisto nič. Edina stvar, ki jo pogrešam iz WM, je IGO, ki ima na WM boljši vmesnik.
https://www.kacnje.eu
nosecnica ::
Alo dečki! Mene pa zanima kaj je "CUSTOM ROM" zasledil sem tegale (bil naj bi najhitrejši trenutno). Zanima me predvsem kakšno je tveganje če si tole namestim in kakšne so prednosti katerega koli custom roma? In recimo da si namestim katerega na Galaxyija a lahko nato še vedno upgadam androida iz 2.2 na 2.3?? HVALA!
yani2000 ::
Tveganje?
Najhujš kar se ti lahko zgodi je to da se ti telefon bricka in ga moraš potem nest na servis. In ker je telefon brickan mislim, da potem ni problemov z garancijo (mogoče da se motim). Jaz sem že parkrat namestil Custom ROM preko CWM in mi še nikoli ni brickalo telefona, nisem pa še nikoli preko Kiesa/Odina delal. Prednosti custom romov so hitrost, stabilnost ter majhna poraba baterije, vmes še dobiš root kar ti doprinese še dodatno funkcionalnost (programi: AdFree, Root Explorer, Titanium Backup, GPS FasterFix, Samba Share, še nešteto drugih).
Jaz uporabljam Doc ROM Online Kitchen (ker mi je lažje in je bolj slick ).
Preden si namestiš custom rom je še fajn, če si narediš backup trenutnega sistema tako da si namestiš root (z4root) in CWM (ROM Manager) in nato namestiš še Titanium Backup (za aplikacije) & MyBackupPro (za vse ostalo) in še dodatno narediš nandroid backup v CWM.
Glede Android OS v2.3 Kies update v Marcu pa lahko kr pozabiš. Prvo še mora samfirmware par buggy unofficial firmwarov releasat. Prvi je resda že prišel vn (več TUKAJ), ampak je, kot sem že omenil, ful buggy (skoraj neuporaben), prav uporabna verzija pa pride vn kasneje (april/maj/junij). In če uporabljaš custom rome se ti ni treba bat za nadaljno podporo (npr. v2.3), ker bo boljša kot ti jo bo ponudil Samsung.
Najhujš kar se ti lahko zgodi je to da se ti telefon bricka in ga moraš potem nest na servis. In ker je telefon brickan mislim, da potem ni problemov z garancijo (mogoče da se motim). Jaz sem že parkrat namestil Custom ROM preko CWM in mi še nikoli ni brickalo telefona, nisem pa še nikoli preko Kiesa/Odina delal. Prednosti custom romov so hitrost, stabilnost ter majhna poraba baterije, vmes še dobiš root kar ti doprinese še dodatno funkcionalnost (programi: AdFree, Root Explorer, Titanium Backup, GPS FasterFix, Samba Share, še nešteto drugih).
Jaz uporabljam Doc ROM Online Kitchen (ker mi je lažje in je bolj slick ).
Preden si namestiš custom rom je še fajn, če si narediš backup trenutnega sistema tako da si namestiš root (z4root) in CWM (ROM Manager) in nato namestiš še Titanium Backup (za aplikacije) & MyBackupPro (za vse ostalo) in še dodatno narediš nandroid backup v CWM.
Glede Android OS v2.3 Kies update v Marcu pa lahko kr pozabiš. Prvo še mora samfirmware par buggy unofficial firmwarov releasat. Prvi je resda že prišel vn (več TUKAJ), ampak je, kot sem že omenil, ful buggy (skoraj neuporaben), prav uporabna verzija pa pride vn kasneje (april/maj/junij). In če uporabljaš custom rome se ti ni treba bat za nadaljno podporo (npr. v2.3), ker bo boljša kot ti jo bo ponudil Samsung.
moxon ::
Zanima me ali ve kdo za kakšen android torrent client? Sedaj uporabljam tTorrent Lite ampak na žalost free verzija dopušča max dl 200kb/s
Lion29 ::
moxon... in ce bi reskiral tistih par $? bi ti krona padla z glave?
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
@yani2000 hvala bom sprobal tega tvojega. aja pa še nekje sem zasledil da naj nebi na nekaterih custom ROMih delal market, gps, mms in kamera. A na tem deluje vse top?
moxon ::
moxon... in ce bi reskiral tistih par $? bi ti krona padla z glave?
ne morem opravit nakupa preko android marketa!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: moxon ()
@yani2000 hvala bom sprobal tega tvojega. aja pa še nekje sem zasledil da naj nebi na nekaterih custom ROMih delal market, gps, mms in kamera. A na tem deluje vse top?
Meni market normalno dela, lahko si namestiš market enabler, da dobiš dostop do vseh aplikacij.
GPS je OK (glih danes testiral v stanovanju pri oknu in mi je v parih sekundah povezalo in po okol eni minuti se stabiliziralo na 10m točnosti).
Pač vse deluje TOP!
Quick nastavitve kaj sem jaz izbral v romkitchen-u:
This ROM is using the XWJS5_Wipe.zip, version: v9_6_6 ROM, coupled with a hardcore kernel and a jpy modem.
The CSC for this rom is : XEN-JS3
Evo in recimo da si sedaj namestim tale ROM kitchen in recimo da nisem zadovoljen si lahko nato namestim še kakšen drug customROM?? Jaz sem začetnik glede tega android modanja in sem komu mogoče malo tečen ampak me to res zanima
Evo in recimo da si sedaj namestim tale ROM kitchen in recimo da nisem zadovoljen si lahko nato namestim še kakšen drug customROM?? Jaz sem začetnik glede tega android modanja in sem komu mogoče malo tečen ampak me to res zanima
Nisem še nikol sprobal Darky's sam meni se zdi, da lahko flashaš karkoli ti paše samo, da imaš dostop do treh gumbov (vol down+home+power --> Download mode --> Odin/Hemidall), da če ti gre karkoli narobe, da lahko nazaj flashaš.
Sta pa Doc in Darky najpopularnejša ROM-a za SGS.
Evo. Komaj sem si namestil Darky's Extreme Edition v9.3 Final in vidim tole. In sem se odločil da namestim lepo "pravega" gingerbreada. V navodilih piše: You will need to be running the stock Captivate ROM. Lahko na evropsko verzijo i9000 namestiš captivate ROM?
Ustavi konje! Kam se ti mudi?
Počakaj da Darky naredi Gingerbread rom in za zdaj ostani na FroYotu.
Počakaj da Darky naredi Gingerbread rom in za zdaj ostani na FroYotu.
fingerling ::
Pozdravljeni vsi skupaj!
Stvar je taka. Sem lastnik Samsung Galaxy S (Android 2.2) in rad bi na svojem telefonu imel nameščeno brezžično omrežje eduroam. Naša šola Gimnazija Moste ga tudi brezplačno ponuja, strokovni delavci šole pa so mi že dodelili uporabniško ime in geslo.
Problem je sledeč. Moj telefon se z eduroam noče povezati (kljub temu, da sem upošteval vsa navodila, ki sem jih prebral na slo-techu), saj je najverjetneje potrebno imeti nameščen veljaven certifikat.
Certifikat na računalniku namreč že imam (arnes_eduroam_ca.cer), vendar ta format na android platformi ni podprt, saj ko prenesem certifikat na telefon, ga android ne zazna.
Prosil bi Vas za pomoč. Ali kdo ve, če se da zgoraj omenjeni certifikat spremeniti v drug format oz. bolj konkretno pfx, ki pa je podprt na android platformi.
Mogoče pa tudi obstaja kakšen drug način za namestitev certifikata (mogoče kakšna posebna aplikacija kot je certificate installer in podobno).
Vnaprej se Vam zahvaljujem za pomoč in koristne odgovore!
Lep pozdrav
Stvar je taka. Sem lastnik Samsung Galaxy S (Android 2.2) in rad bi na svojem telefonu imel nameščeno brezžično omrežje eduroam. Naša šola Gimnazija Moste ga tudi brezplačno ponuja, strokovni delavci šole pa so mi že dodelili uporabniško ime in geslo.
Problem je sledeč. Moj telefon se z eduroam noče povezati (kljub temu, da sem upošteval vsa navodila, ki sem jih prebral na slo-techu), saj je najverjetneje potrebno imeti nameščen veljaven certifikat.
Certifikat na računalniku namreč že imam (arnes_eduroam_ca.cer), vendar ta format na android platformi ni podprt, saj ko prenesem certifikat na telefon, ga android ne zazna.
Prosil bi Vas za pomoč. Ali kdo ve, če se da zgoraj omenjeni certifikat spremeniti v drug format oz. bolj konkretno pfx, ki pa je podprt na android platformi.
Mogoče pa tudi obstaja kakšen drug način za namestitev certifikata (mogoče kakšna posebna aplikacija kot je certificate installer in podobno).
Vnaprej se Vam zahvaljujem za pomoč in koristne odgovore!
Lep pozdrav
red_point ::
Meni na naši šoli deluje normalno brez certifikata. Po moje maš kakšno drugo nastavitev narobe naštimano. Si prepričan,da maš tako:
eap method: TTLS
faza 2 overitve: PAP
indentifikacija: uporabnik@domena-sole
anonimna identifikacija: anonymous@domena-sole
geslo: geslo
eap method: TTLS
faza 2 overitve: PAP
indentifikacija: uporabnik@domena-sole
anonimna identifikacija: anonymous@domena-sole
geslo: geslo
Živjo!
Glede nastavitev: nastavite imam nastavljene enako kot si ti napisal. Ravno danes sem se probal priključiti na eduroam s temi nastavitvami in ni delovalo.
Verjetno je problem certifikat. Malo sem pobrskal po internetu in našel tole:
http://abtevrythng.blogspot.com/2010/06...
Vendar ko probam exportat v windowsih .cer format v .pfx mi zadnje možnosti ne ponudi (obarvana sivo).
Mogoče obstaja kkšen drug način.
Še eno vprašanje glede anonimne identifikacije. Ali moraš vnesti samo anonymous ali kaj drugega zraven.
Lep pozdrav
Glede nastavitev: nastavite imam nastavljene enako kot si ti napisal. Ravno danes sem se probal priključiti na eduroam s temi nastavitvami in ni delovalo.
Verjetno je problem certifikat. Malo sem pobrskal po internetu in našel tole:
http://abtevrythng.blogspot.com/2010/06...
Vendar ko probam exportat v windowsih .cer format v .pfx mi zadnje možnosti ne ponudi (obarvana sivo).
Mogoče obstaja kkšen drug način.
Še eno vprašanje glede anonimne identifikacije. Ali moraš vnesti samo anonymous ali kaj drugega zraven.
Lep pozdrav
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fingerling ()
Lonsarg ::
Android ne podpira certifikatov pri WIFIjusploh, ni načina. Meni na FMF dela brez certifikata in bi po mojem vedenju(ker je eduroam standard) enako moralo biti tudi povsod drugje. Preveri, če ti dela Eduroam na kakem laptopu, ker je najbrž problem kje drugje kot v narobe nastavljenih anstavitvah.
Azgard moj sošolec ima iPhone 3GS in mu eduroam dela brez problema. Drugi sošolec, ki pa ima HTC Desire mu eduroam nagaja enako kot meni.
Kje bi pa lahko drugje bil problem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fingerling ()
Probaj z kako drugo napravo, če res deluje tvoj username, le tako boš lahko ugotovil, ali je res telefon kriv, da ne dela. Jaz sem rabil par dni sprobavanja usernamov, sem na koncu ugotovil, da je za eduroam en čist tretji username, ki nima direktne veze z mailom, ali pa usernamom za na računalnikih.
Ni šanse, da enim kar bi delalo enim pa ne na enakih napravah.
Edino res, če je tvoja šola ena izjema in ne dovoli brez certifikata, ampak potem je res izjema v celi sloveniji, če je tako.
Ni šanse, da enim kar bi delalo enim pa ne na enakih napravah.
Edino res, če je tvoja šola ena izjema in ne dovoli brez certifikata, ampak potem je res izjema v celi sloveniji, če je tako.
M-XXXX ::
fingerling je izjavil:
Azgard moj sošolec ima iPhone 3GS in mu eduroam dela brez problema. Drugi sošolec, ki pa ima HTC Desire mu eduroam nagaja enako kot meni.
Problem je med tipkovnico in stolom na katerim sediš. Eduroam dela z Androidom brez vsakega problema, rabiš samo nastavitve zrihtat!
amacar ::
Ja na iphonih je pa čist druga fora, tam pa potrebuješ certifikat, ki ga najprej namestiš s spleta, tako da ne mešati android pa iOS.
M-XXXX ::
fingerling je izjavil:
Azgard bom probal se z drugim uporabniskim imenom.
M-XXX mi zaupaš nastavitve!?
Jaz sem rabil vpisat le email (dobil sem ga na študent3g, ter geslo, ki sem ga sam vpisal (tudi prej na študentu3g)). To je to.
knesz ::
Evo. Komaj sem si namestil Darky's Extreme Edition v9.3 Final in vidim tole. In sem se odločil da namestim lepo "pravega" gingerbreada. V navodilih piše: You will need to be running the stock Captivate ROM. Lahko na evropsko verzijo i9000 namestiš captivate ROM?
Darkyy je za moje pojme en blefer ki veliko dela in nič ne naredi.
Delujoči Gingerbread rom imaš tukaj.
Installation:
I RECCOMEND INSTALLING FROM GINGER XWJV1:
Get into download mode
flash a FROYO yes FROYO Speedmod kernel (make sure auto reboot is OFF)
Then pull battery and enter recovery mode
Then in CWK choose Ultibread-V1.3 and apply.
Reboot
SiMPLE!
wtf... meni nic jasno... se dobro, da je simple...
torej jaz imam trenutno 2.2. I9000XXJPM
2.6.32.9
FROYO.XWJP6
kaj moram natancno zdaj storit, da instaliram?
imam rootan tulifon
Darkyy je za moje pojme en blefer ki veliko dela in nič ne naredi.
Tale darkyjev ROM mi nekak ni najbolj všeč. Baterijo mi takoj požere (pri normalni uporabi v enem dnevu iz 100% na 30%), sicer dela malce hitreje ampak ne nekak osupljivo hitro. PA ŠE KO ODKLOPIM POLNILEC MI PROCENTI BATERIJE TAKOJ PADEJO IZ 100 NA 99 ALI 98. Ti uporabljaš tegale?
Installation:
I RECCOMEND INSTALLING FROM GINGER XWJV1:
Get into download mode
flash a FROYO yes FROYO Speedmod kernel (make sure auto reboot is OFF)
Then pull battery and enter recovery mode
Then in CWK choose Ultibread-V1.3 and apply.
Reboot
SiMPLE!
wtf... meni nic jasno... se dobro, da je simple...
torej jaz imam trenutno 2.2. I9000XXJPM
2.6.32.9
FROYO.XWJP6
kaj moram natancno zdaj storit, da instaliram?
imam rootan tulifon
Zej sem še jaz to malo pogledal in se mi sploh sanja ne kaj naj naredim . PREVOD ANYONE? Tam piše I RECCOMEND INSTALLING FROM GINGER XWJV1 to pomeni da moraš imeti nameščen 2.3 right?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nosecnica ()
Aha, sem sedaj še tretjič prebral in sem sedaj razumel simple navodila.
(Disclaimer: Nikoli v življenju še nisem zagnal Odina.)
Najprej prekopiraš Ultibread update zip datoteko na SD kartico.
Potem v Odinu flashaš po standardnem postopku original XWJV1 rom, ki ga dobiš na samfirmware strani.
Potem greš zopet v download mode (vol down+home+power button) in še flashaš SpeedMod kernel (zopet tar datoteka), po moje imaš nekje v Odinu za obkljukat da se ti naj telefon NE resetira po flashanju.
Ko flashaš kernel moraš vzet baterijo iz telefona, da gre iz download moda ven in da se ti telefon ugasne.
Potem greš v recovery mode (vol up+home+power button) in flashaš Ultibread update zip datoteko iz SD kartice.
Ko končaš izbereš "reboot phone" in si gotov.
Res simpl ko pasulj!
(Še enkrat!: Tega še nisem nikoli delal tako da ne vem če bo postopek 100% držal!)
(Disclaimer: Nikoli v življenju še nisem zagnal Odina.)
Najprej prekopiraš Ultibread update zip datoteko na SD kartico.
Potem v Odinu flashaš po standardnem postopku original XWJV1 rom, ki ga dobiš na samfirmware strani.
Potem greš zopet v download mode (vol down+home+power button) in še flashaš SpeedMod kernel (zopet tar datoteka), po moje imaš nekje v Odinu za obkljukat da se ti naj telefon NE resetira po flashanju.
Ko flashaš kernel moraš vzet baterijo iz telefona, da gre iz download moda ven in da se ti telefon ugasne.
Potem greš v recovery mode (vol up+home+power button) in flashaš Ultibread update zip datoteko iz SD kartice.
Ko končaš izbereš "reboot phone" in si gotov.
Res simpl ko pasulj!
(Še enkrat!: Tega še nisem nikoli delal tako da ne vem če bo postopek 100% držal!)
ma kurc? rabis usb kabel za to? [:S]
pismo, ga mam v lj
pismo, ga mam v lj
sranje! nekej sem se igral z galaxyijom pa ga rebootam in mi to pokaže:
Kaj naj naredim? Prižge se ne, ne nemorem v download ali v recovery mode samo to mi kaže in cel čas blinka.
Kaj naj naredim? Prižge se ne, ne nemorem v download ali v recovery mode samo to mi kaže in cel čas blinka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nosecnica ()
red_point ::
Zgleda da si naložu firmware za Captivate verzijo. Se mi zdi ta je ta od AT&T. Lahko probaš tako, da si nardiš JIG kabel po tem postopku.
Ali pa na e-bayu kupiš kaj od tega.
Drugače maš pa RAM2, kjer ti ga bodo sigurno zrihtal, samo ti bodo verjetno računal. Razn, če boš meu srečo pa ti ga zrihtajo zastonj. Kr tudi oni bi uporabili enak postopek.
Ali pa na e-bayu kupiš kaj od tega.
Drugače maš pa RAM2, kjer ti ga bodo sigurno zrihtal, samo ti bodo verjetno računal. Razn, če boš meu srečo pa ti ga zrihtajo zastonj. Kr tudi oni bi uporabili enak postopek.
kitara8 ::
a mogoče kdo ve kdaj bo samsung galaxy s2 na voljo pri katerem od slovenskih operaterjev (simobil/mobitel...)
koliko računate da bo cena 500EUR??
koliko računate da bo cena 500EUR??
Samsung galaxy S cena + 50-100EUR odvisno od operaterja. Načeloma grem na Tuš, ampak če ga bo Simobil imel veliko ceneje grem na Simobil:) Na vesolju je Galaxy S slabih 300EUR, pomoje ne bo bistveno druga cena za S2.
jes sem sicer na simobilu, ampak več ko 350 useen nam dau zanjga ko pride.
a gdo ve datum mogoč alpa vsaj mesec
a gdo ve datum mogoč alpa vsaj mesec
js osebno ::
Hm. Glede na to, da bodo verjetno še vedno prodajali Galaxy S, se mi zdi, da bo cena okoli 650/700EUR v splošni prodaji pri recimo mobitelu..
Če gledam eno najbolj ugodnih SLO trgovin mobisvet je bil Galaxy S ob izzidu 459EUR, trenutno pa je 399EUR. Že res, da je 459 cena kake 2 mesca po izzidu, ker čisto takoj nimajo. Tak da na mobisvet bo tut galaxy S 2 tam avgusta okoli 500EUR. Mobitel pa ko prostoprodajno ceno zmir napihne, ga bo imel pa v splošni "akciji" za 500EUR:)
a kdo ve, kje bi dobil stand-alon polnilec za SGS baterije?
a mogoce kdo ve, ce so to iste baterije kot za trenuten SGS?
http://www.dealextreme.com/p/usb-ac-bat...
http://www.dealextreme.com/p/usb-ac-bat...
Kasali ::
A mogoce kdo priporoca kaksen dober ovitek za samsung galaxy s? V mislih imam nekaj takega: http://www.senacases.com/samsung-cases/...
kaksni predlogi?
kaksni predlogi?
Kasali ::
Jaz imam sedaj puro in mi gre na zivce, ker naredi telefon ful vecji in debelejsi, kot dejansko je. Rad bi nakaj v stilu Apple socksov, sam da bi bilo usnjeno.
gr33k3 ::
kateri ROM bi mi najbolj priporočali ??
če se le da v slovenščini...kako pa naložit nov rom da ohraniš vse datoteke smse kontakte itd... ??
če se le da v slovenščini...kako pa naložit nov rom da ohraniš vse datoteke smse kontakte itd... ??
$%&/() ::
Zdravo, pred kratkim sem s stereo testom (link spodaj) ugotovil, da mi ne deluje desni channel. Zanima me, ali je možno, da je kriv custom ROM (Darky 9.2), ali pa je to izključno hardwareska napaka? Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: $%&/() ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung Galaxy S II (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 343950 (160969) | medenko |
» | Izzid android-a 4.1.xOddelek: Mobilne tehnologije | 5884 (4653) | bdoxx |
» | Galaxy Ace (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 12298 (11219) | BOCo. |
» | nakup samsung galaxy s? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11799 (9379) | Lonsarg |
» | Samsung vs. Htc vs. Iphone vs. Sony Ericsson... Kaj kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 3741 (3096) | klinker |