Forum » Strojna oprema » Intel C2D T5500
Intel C2D T5500
euro3000 ::
Moj c2d (merom T5500) 1.6GHz, deluje z "le" 980MHz ?, oz. si jaz iz nevednosti, izpis tabele "system propreties" tako tolmačim;
tam namreč izpiše naslednje:
Computer:
Intel(R) Core™2 CPU
T5500 @ 1.66 GHz
980MHz, 3,00GB of RAM
Če kdo utegne in mi prosim razloži kako lahko preverim ali je zadeva ok ali moram kaj "po-nastaviti"?
tam namreč izpiše naslednje:
Computer:
Intel(R) Core™2 CPU
T5500 @ 1.66 GHz
980MHz, 3,00GB of RAM
Če kdo utegne in mi prosim razloži kako lahko preverim ali je zadeva ok ali moram kaj "po-nastaviti"?
Napisal sem prav točno to kar se izpiše v system propreties. (vem da je med MHz in GHz razlika), kaj torej menite, za kaj gre pri tem?
RazzorX ::
Gre za varčevanje porabe. Ko je CPU neobremenjen se frekvenca zniža, da ne porablja toliko energije. Ko se CPU obremeni se tudi frekvenca zviša na privzeto. Poženi kak SuperPI, zraven pa CPU-Z in boš videl da bo frekvenca 1.66GHz ko bo obremenjen.
a je to varčevanje po defoltu ali se ga lahko tudi prekliče? Gre za prenosnik z i945PM plato in jaz imam vedno nastavljeno brez varčevanja energije, morda pa to deluje samodejno. CPU-Z pokaže da je procesor 1,66GHz. SuperPI pa sem zdaj gledal po googlu pa mi ni ravno jasno kaj to je...
Prej sem zgrešil, CPU-Z mi je enako kazal Processor speed 979,39MHz (torej 980MHz).
Sem sedaj zagnal SuperPI in kaže tako CPU-Z kot SuperPI 1,66GHz. SuperPI sem zagnal kot čist laik: Pod ukazom calculate sem izbiral 16k, 32k,... itn, dejansko pa nevem ali se ga tako uporablja in čemu služi.
kakorkoli sedaj kaže 1,66Ghz me pa zanima zakaj gre, hvala vsem zaenkrat.
Sem sedaj zagnal SuperPI in kaže tako CPU-Z kot SuperPI 1,66GHz. SuperPI sem zagnal kot čist laik: Pod ukazom calculate sem izbiral 16k, 32k,... itn, dejansko pa nevem ali se ga tako uporablja in čemu služi.
kakorkoli sedaj kaže 1,66Ghz me pa zanima zakaj gre, hvala vsem zaenkrat.
st0jko ::
Saj ti je RazzorX razložil. SuperPI se pa uporablja za testiranje procesorjev. Hitreje ko zračuna 1M decimalk, bolje se nekateri počutijo.
keks?
Naabo ::
Google Intel SpeedStep...
PS: načeloma izključiš tako, da nastaviš v power plan/management: always on/maximum performance
PS: načeloma izključiš tako, da nastaviš v power plan/management: always on/maximum performance
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Naabo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Slo-tech superpi team: intel core 2, i5, i7 & amd am2, am3 lestvica (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Navijanje | 282680 (43273) | krneki0001 |
» | E7xxx serija (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5670 (4069) | Galaxy |
» | Predlogi za SLO dvoboj AMD proti Intel (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 13456 (8883) | bluefish |
» | [Windows XP Pro] Sveža namestitev XP-jev - problemOddelek: Operacijski sistemi | 1395 (1267) | mish |
» | superPI lestvica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Navijanje | 31251 (16715) | gfighter |