» »

[Windows XP Pro] Sveža namestitev XP-jev - problem

[Windows XP Pro] Sveža namestitev XP-jev - problem

archer ::

Včeraj sem na prenosniku Lenovo Thinkpad R60 na novo namestil XP-je. Zaenkrat sta dve stvari, ki me motita:
V Windows Task Managerju teče 20 procesov, pa tudi če ga prižgem takoj po zagonu. Ali je to značilno za prenosnike ali ne? Preden sem naložil na novo XP-je je bilo skoraj isto.

Druga stvar so pa podatki pod System Properties. Piše takole:
Computer:
Intel(R) Core™2 CPU
T5500 @ 1,66GHz
980MHz, 0,99 GB of RAM
Physical Address Extension
Zanima me če je procesor downclockan ali je 980MHz kakšen drug podatek?

Windowsi so bili rahlo spremenjeni z nLite. Pa prosil bi, če ima kdo še kakšen koristen nasvet, ker zaenkrat je namestitev še sveža in mi ni problem popraviti.
Hvala za pomoč.

bluefish ::

20 procesov je nekako normalna cifra. Sicer pa lahko sem prilimaš screenshot task managerja.
980MHz je frekvenca RAMA (verjetno).

Nekatere stvari lahko izklopiš preko start > run > services.msc
Za seznam procesov, ki so varni za izklop v google vnesi viper services.msc
Že na pamet ti lahko povem, da izklopi Indexing Service, Remote Registry, Automatic Updates (če te storitve ne boš potreboval),...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

kixs ::

Tistih 980MHz je trenutna frekvenca procesorja - saj uporablja SpeedStep tehnologijo.

LP

archer ::

Okej, tule je screenshot task managerja:

Zanima me pa, kaj naredim s to frekvenco? Se da s cpu-z kaj storiti?

kixs ::

Vse je OK.

Tudi glede frekvence nic ne skrbi, ko jo program rabi, jo SpeedStep avtomaticno poveca na max. Tega niti ne opazis.

lp

wtf ::

Da, vse je ok, nimaš se nič za bati.

Sputnik59 ::

blueFish: hvala za te nasvete; sam sem imel tud do 40 procesov na laptopu, zdaj sem zadevo precej omejil

mish ::

Zadnjič sem naložil visto na svoj FS amilio 1556, vse lepo in prav, a ena stvar me prekleto moti. Ventilator na hladilniku namreč neprestano navija do konca, kar pri XPjih ni. Se da to kako 'popraviti' ali je to pač ena od slabosti viste?

moowy123 ::

Jaz nebi temu rekel slabost viste, temveč slabost prenosnika. Sam sem imel/imam že 2 prenosnika, ki nič ne zganjata dodatnega hrupa zaradi viste (dell inspiron 6400,hp 8710p).

mish ::

Jah nevem.. v XPjih se nič ne zaganja razen pri težjih opravilih, pa še to imaš tipko za tihi način. Katere pa v Visti ne upošteva. Res da Vista ni bila originalna .. mogoče zato? Sicer je laptop 'vista ready' al kako (bil je kupljen kakšne 3 mesece pred izidom viste.
Verjetno je to zaradi strojno pospeševane grafike namizja?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

počasen office

Oddelek: Programska oprema
233113 (2410) opeter
»

svchost.exe, kaj počne, kako ga omejiti? Noro počasen pc :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
425135 (4111) Master_Yoda
»