» »

ŠOU, SInhro in (spam) sms-i

ŠOU, SInhro in (spam) sms-i

Anonimus ::

Živjo

Zanima me,če je še kdo dobil včeraj sms s strani ŠOU-a, z vabilom na demonstracije? Kaj naj ne bi bile te zadeve opt-in in ne opt-out?

Sms usluge izvaja podjetje Sinhro d.o.o. (zagotovo spet kak sorodnik koga iz ŠOU-a), in ne vem komu prvo težit.. ŠOU-u, ker moje podatke daje 3rd party podjetju, Sinhrotu ker me spama brez dovoljenja (opt-in -a), ali kar oboje prijavit (komu???)!

Nasveti? Mislim da nisem edini ki mu grejo te zadeve in tak odnos ŠOU-ovcev in spammerjev na spolni organ!

AndrejS ::

Morda ji bil celo plačljiv SMS pa so ti "spipali" 2,60EUR !

Daedalus ::

Ma jaz bom verjetno kaj ukrepal. Kolk pa kam, pa še sporočim.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

black ice ::

Tudi jaz sem dobil, SMS je prišel s številke 1919.

BlueRunner ::

Najprej od svojega operaterja mobilne telefonije pridobiš podatek o temu kdo je to pošiljanje naročil.

Nato od te osebe zahtevaš pisno pojasnilo (s postavljenim rokom do kdaj odgovoriti) o temu:
- od kje razpolagajo s tvojim osebnim podatkom
- od kje izvira pooblastilo, da ga smejo uporabiti na ta način

Če je to samo izvajalec naročila, ti bodo sporočili katero podjetje (ali druga pravna oseba) jim je to delo naročila in od koga so podatke za ta namen pridobili.

Nato postopek ponavljaš na vsakem naslednjem podjetju v verigi, dokler ne prideš do podjetja, ki bodisi:
- ne odgovori
- ne izkaže tvojega pooblastila, da sme osebne podatke uporabiti na ta način

Čeprav se v praktično vseh primerih na koncu izkaže, da si telefonsko številko verjetno res nekje odkljukal na način, ki da nekomu pooblastilo, da s tem stori karkoli na svetu se mu sprdne. Če to ugotoviš, pa lahko potem od tega upravljalca zbirke kot lastnik osebnega podatka zahtevaš, da ga izbrišejo oziroma prenehajo uporabljati za ta namen.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobre prakse Informacijskega pooblaščenca že prešle v splošno rabo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
12137801 (28661) spegli
»

GDPR, se ze veselite? :) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
33194905 (67012) Mikrohard
»

upor slovenskim spamerjem

Oddelek: Omrežja in internet
336168 (4896) BlueRunner
»

LPP s kartico Urbana ne sme zbirati lokacijskih podatkov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
17138926 (35469) noraguta
»

Razčlenjen tel. račun - maskirane štavilke

Oddelek: Mobilne tehnologije
114294 (3925) BlueRunner

Več podobnih tem