» »

Iz Simobila na Mobitel

Iz Simobila na Mobitel

miqro ::

Jaz sem trneutno na simobilu (paket 3 zame) in bi sedaj rad šel na mobitel(džabest).Zdaj pa me zanima ali bom lahko obdržal svojo telefonsko številko?Ali bom lahko obdržal telefonski aparat?Pogodba pri simobilu je sklenjena za 2 leti (se mi zdi),ali to pomeni da še moram počakati 1 leto da pogodbo poteče ali se da dogovoriti za prekinitev pogodbe?

Hvala za odgovore!

LP

TOP ::

Se nimaš kaj dogovarjat,ampak moraš plačat,če hočeš prekinit pogodbo ,oziroma polno vrednost aparata,ki si ga vzel.Malo preračunaj,sam verjetno se ti ne bo splačalo.Bolje da počakaš,da ti pogodba preteče.

miqro ::

Ok zdaj pa še eno vrašanje..prosim ne se mi smejat-nimam pojma o telefonih:8)
Ali lahko simobilovo kartico dam v iphone 3gs? Bo delalo normalno ali ne?

bajsibajsi ::

@Blaz3k
Vse te podatke najdes na uradnih spletnih straneh obeh operaterjev.

Svojo stevilko lahko brez problema obdrzis tudi pri zamenjavi operaterja. Pomembno je le vedeti, da v kolikor zelis prenesti staro stevilko k novemu operaterju, NIKAR ne odjavljal trenutne pogodbe (pri Simobilu); saj se lahko prenese le aktivna stevilka. Naceloma za prenos nekaj malega (par evrov) placas staremu operaterju.

Ne vem kako je v primeru, kjer pogodba se ni pretekla (razen da placas narocnino do konca oz. izplacas subvencioniran aparat), ampak v kolikor je pogodbeno razmerje ze poteklo pri starem operaterju (Simobilu) sploh nicesar ne delas. Vse uredi zate novi operater. Seveda ti poravnas vse dolgove staremu operaterju. :)

miqro je izjavil:

Ali lahko simobilovo kartico dam v iphone 3gs? Bo delalo normalno ali ne?


Ob menjavi operaterja bos dobil fizicno drugo SIM kartico (Mobitelovo). Tam ti tudi lahko prenesejo vse stevilke/kontakte iz stare na novo kartico. Nato uporabljas se staro SIM (in omrezje operaterja) cca. 3 dni oz. dokler ne vklopijo novo kartico/stevilko.

Zgodovina sprememb…

xteakwondox ::

lahko pa skleneš novo naročnino pri mobitelu in vzameš novo številko ter staro sim in naročnino prepustiš očetu/mami/bratu/sestri ter imaš dve naročnini na svoje ime vendar eden uproablja tvojo simobilovo(in jo tudi plačuje) ti pa uporabljaš mobitelov đabest=)

mmorph ::

@Blaz3k
Kot so že rekli, plečal boš penale če boš prej prekinil naročnino. Pokliči na simobil in preveri koliko te pride plačilo subvencije telefona. Cifra lahko ostane enaka, a kot rečeno to uredi v stanju ko je le-ta še aktivna.

Kar se pa tiče iPhone je pa tako da odvisno katerega boš kupil. iPhone je v večini zaklenjen na operaterja z razliko tistih, ki so italjanskega porekla. Preveri pri prodajalcu katera verzija je, pa ti lahko povemo če bo šlo ali ne (naj ti pove ali je tovarniško odklenje, če ne kater baseband in bootloader ima).
blog @ http://ownz.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4108 109 110 111 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
55341336888 (4090) amacar
»

Predplačniška PUK koda pri simobilu

Oddelek: Mobilne tehnologije
278494 (7046) blackbfm
»

Mobitel prekinitev razmerja

Oddelek: Mobilne tehnologije
3415002 (8651) Lonsarg
»

Konec aneksa in prestavitev številke

Oddelek: Mobilne tehnologije
192115 (1942) boss-tech
»

Katera naročnina se najbolj splača?

Oddelek: Mobilne tehnologije
172380 (1845) Jebac18

Več podobnih tem