» »

Kaj jesti, piti pred tekmovanjem?

Kaj jesti, piti pred tekmovanjem?

enadiz ::

Živjo, zanima me kaj je dobro jesti pred atletskim tekmovanjem(skok v višino) in pred tekmo(košarka), da bi dosegal kar se da dober rezultat?
  • spremenil: enadiz ()

arozma ::

Pred kakršnim koli športnem udejstvovanjem naj nebi jedel vsaj eno uro pred začetkom. Samo to ne pomeni da se boš ob 13.00 najedu do onemoglosti, potem pa ob 14.00 opravil nek srednje težik košarkarski trening/odigral tekmo. Hrana mora biti lahka in hitro prebavljiva. Ker če se hrana do 14:00 še vedno ne bo prebavila je veliko možnosti, da boš imel med treningom/tekmo bolečine v trebuhu.

Po moji logiki velja to za oba primera. Dolgoročno se optimalna jedilnika skoraj sigurno razlikujeta. Samo za obrok pred samo tekmo pa ne bi smelo biti razlik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: arozma ()

Good Guy ::

pred vadbo jej ogljikove hidrate
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

dukenukem ::

spiješ en redbull :D

Steinkauz ::

Če ne piješ redno kafeta ti kofein res da kr orng boost.

enadiz ::

a pa redbull pomaga samo pred tekmo(daljši napori) ali tudi na tekmovanju v skoku v višino, kjer kondicija ni pomembna(ni dolgotrajnih naporov, samo eksplozivnost)?

McHusch ::

Pomembno je, da 3 ure pred začetkom ne ješ ničesar. Piješ pa po malo do nekako ure pred startom. Absolutno na dan tekme ne smeš eksperimentirati - če nikoli prej nisi poskusil energijskih tablic ali kakšne druge vrste hrane, potem je na dan tekme NE ješ.

MadMicka ::

Kar se tiče hrane, vsaj pri vzdržljivostnih športih, je važno, da ŽE VEČ DNI PRED tekmo ješ ustrezno hrano, polno ogljikovih hidratov, tudi beljakovin, nekaj maščob. Na dan tekme se je količinsko manj hrane. In kot rečeno, vsaka zadeva mora biti preizkušena že na treningih, od hrane do obleke oz. obutve. Če bi se npr. jaz orng najedu 3 ure pred kakim maratonom, prav daleč ne bi prišel. Verjamem pa, da so nekateri navajeni tudi drugače.

DOOM_er ::

banane pa jogurt
Robots will steal your job. But that's OK

energetik ::

Meni najbolj ustreza recimo 1,5h pred naporom (sicer gorsko kolesarska tura) ornk porcija polnozrnatih "al dente" špagetov s paradižnikovo omako in malo sira. Polnozrnatih zato, da se OH enakomerneje vsrkajo oz. da je nivo cukra v krvi bolj konstanten.
Pol pa recimo 3/4 - 1h prej kakšna banana, s sabo imam pa razne energijske ploščice in Isostar. To je to.

Ejsi_Disi ::

Jaz imam ob sobotah vedno testenine, kakšni 2 uri pred tekmo (nogomet). Kašne težke hrane ne smeš jesti, ker bo telo preveč energije porabilo za prebavo hrane.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Zgodovina sprememb…

TekO ::

Makaroni + poljubna omaka, cca 2 uri pred tekmo. ..za začetek je to dovolj.
Ideas are bulletproof.

CleanPower ::

pojej 3h pred tekmo malo porcijo makaronov, pa ne polnozrnatih, ker moraš ta dan čim manj balastnih snovi, pol pa ene 30min pred tekmo en red bull pa bo najbolš.

tsh2 ::

jaz sem 60 km ture s kolesom delal na vodi in sem bil zadnji del poti zjeban kot hudič, ker mi je primanjkovalo energije. sem pa včeraj naredil experiment in sem vzel 1.5 litra čokoladnega mleka namesto vode (okoli 1000 kalorij, ker sem prebral en eksperiment, da je čokoladno mleko še bolj učinkovito kot kakšne energijske pijače), 2 jajca in polno jabolk. jedel sem vsaj na vsako uro, in razlika je bila očitna. predvsem razlika v počutju, bolj prijetno je če imaš energijo. ko sem naredil požirek čokoladnega mleka je bilo kot bi popil čarobni napitek, zelo dober. :) tudi ko sem prišel domov sem bil manj zmatran.

nauk: med hudim fizičnim naporom je treba nekaj pojesti/popiti vsako uro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tsh2 ()

oracle ::

enadiz je izjavil:

a pa redbull pomaga samo pred tekmo(daljši napori) ali tudi na tekmovanju v skoku v višino, kjer kondicija ni pomembna(ni dolgotrajnih naporov, samo eksplozivnost)?

Kofein ti da samo vzdržljivost, eksplozivnosti pa ne.

jan01 ::

Čim več glukoze(oz hrane, ki bo v čim večjem deležu postala glukoza). Stran pa s fruktozo...

Mare3 ::

Osebno treneram nogomet in je najboljše jest 4 ure pred tekmo, kakšni 2 uri pred tekmo pa kakšno banano. Pa po tem ko se naješ 4 ure pred tekmo je dobr da ne ležiš, sediš, miruješ ampak da si v gibanju, sprehod idt da začne telo hrano prebavljat in porabljat da boš pred tekmo postajal malo lačen. Čez tekmo porabiš skoraj vse kar si pojedel prej in po tekmi je dobro da zopet beljakovine ješ.

enadiz ::

hvala, zdaj vem kaj naj jem pred košarkarsko tekmo...
Kaj pa skok v višino, ali kakšna hrana/pijača pomaga pri eksplozivnosti?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Derbi Barcelona Real

Oddelek: Loža
5873 (638) johan05
»

Katere prigrizke vzeti s seboj pri kolesarjenju (daljše ture)? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
8213653 (11110) mr1two
»

EuroBasket 2013 - četrtfinale (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7313625 (11220) FlyingBee

Kako do vidnih six-packov (trebušnih mišic)

Oddelek: Loža
2511200 (10947) Gandalfar
»

Salzburg do izenačenja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
615669 (4020) Ejsi_Disi

Več podobnih tem