» »

DX58SO-nastavitve

DX58SO-nastavitve

Toomy ::

Imam eno prošnjo. Kupil sem par novih komponent in potrebujem malo pomoči pri nastavitvah v biosu. Če ima slučajno kdo čas in voljo, ga lepo prosim če me kontaktira(ZS). Nebi rad sam nastavljal številk, ker nisem vešč tega in lahko kvečjemu naredim več škode kot koristi. Sem si prebral malo vodnike o teh stvareh, vendar pa ne razumem vsega popolno in se zato raje obrnem na koga, ki se na te stvari spozna.

Antec 650W
DX58SO
I7 930(Bloomfield)+Mugen2
DDR3 6GB Kit (3x 2) PC3-10600 1333MHz CL7 Geil VALUE - GV36GB1333C7TC
XFX 285GTX

Npr to me zanima kako nastaviti:

host clock frequency=?
static cpu voltage override=?
dynamic cpu voltage offset(mV)=?
Multiplier=?

Uncore multiplier=
memory multiplier=
tCL=
tRCD=
tRP=
tRASmin=
tRFC=
tRRD=
tWR=
tWTR=
tRTP=
tRC=
tFAW=
Memory Voltage=
QPI\Uncore Voltage override=

IOH Core Voltage Override=

PCI Express Bus Frequency=

PCI latency timer=

virtuality ::

če prav razumem ti hočeš navijat- oveclockat?

Problem je ta da tudi ko dam load optimal defaults v biosu in grem v win mi cpu-z bere core speed 1600mhz namesto 2800. core voltage sploh ne piše, multiplier je 12 namesto 21. Tako da sem mislil da če bi sam nastavil tole.

virtuality ::

hm na i7 se ne spoznam. Pa si probal če se ti frekvenca pa multiplier kaj spremeni če obremeniš sistem. Poskusi s kakšnim stress programom, ker vem da imajo pri intelu SpeedStep to je da je frekvenca manjša ko CPU ni v uporabi in ko potrebuje skoči navzgor.

Ja prav maš motocross33. Tako se pa učimo:). Zanima me pa vseeno, če bi bilo bolje rame ročno nastavit ali jih pustit takole? Kakšne so normalne temp za ta proc v idle in pri obremenitvi. Odstopanja v stopinjah med jedri so normalna?

Bi slučajno kdo vedel zakaj se mi rač, če ga ugasnem za dlje časa potem ob zagonu ne posta več uspešno in moram spet v bios, kjer pa so nastavitve ostale enake?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
5612347 (11059) wate
»

navijanje intel E6750 POMOČ (strani: 1 2 )

9625290 (21272) PrimozR
»

Problem pri navijanju INTEL E8500? (strani: 1 2 )

8410165 (9428) Sibirc
»

I7 sistem, nastavitve ramov (iz 1066 na 1600) (strani: 1 2 )

6813608 (11406) MonkeyHead
»

Overcloking moje konfiguracije, prosim za pomoč!

191771 (1451) particle

Več podobnih tem