Forum » Pomoč in nasveti » RedHat 7.2 in wheel mouse
RedHat 7.2 in wheel mouse
Voyager ::
Ali je morda komu uspelo v RedHat 7.x nastavit misko tako, da deluje tudi tisti kolescek na srednjem gumbu ?
Po internetu sem najdu nekej nasvetov samo mi se vedno ne rata zadevce usposobit. Imam pa cist navadno Logitech misko z dvema gumboma + kolescek na sredini.
Ali ima kdo kasn predlog ?
hvala
Po internetu sem najdu nekej nasvetov samo mi se vedno ne rata zadevce usposobit. Imam pa cist navadno Logitech misko z dvema gumboma + kolescek na sredini.
Ali ima kdo kasn predlog ?
hvala
roscha ::
XF86Config-4 naj bi zgledal nekako takole (samo del o mišonu)
Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "Emulate3Buttons" "true"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection
by!
Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection
by!
JLP ::
Iz tega kar je roscha napisov odstran
ker tega ne nucaš ker maš tri knofe na mišk (če je koleščk tud knof). Če kolešček nu knof in se nanga ne da prtiskat pol lahk to pstiš.
pa
je lahk tud drugačn
Recimo namest ImPS/2 je lahk ker drug protokol ala MouseManPlusPS/2
ker tega ne nucaš ker maš tri knofe na mišk (če je koleščk tud knof). Če kolešček nu knof in se nanga ne da prtiskat pol lahk to pstiš.
pa
je lahk tud drugačn
Recimo namest ImPS/2 je lahk ker drug protokol ala MouseManPlusPS/2
Live long and prosper!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JLP ()
SasoS ::
ja, ponavadi je problem ravno v protokolu. Zanimivo je, da RedHat večinoma ima že po defaultu vse nastavitve (Zaxismapping...) samo protokol ni taprav (meni dela z imps/2). Aja še nami...isti protokol potem naštimaj tudi v gpm (če ga uporabljaš), če ne boš lahko imel probleme...
AIRMAN ::
Drugač pa če je mišon priklopljen na usb dela kolešček že po defaultu... vsaj pri meni. (typhoon optical wireless)
Voyager ::
Hvala vsem za pomoc in nasvete. Sem pa mogu tut v XF86Config ne sam v XF86Config-4 neki dodat tko da mi sedaj dela.
lp
lp
JLP ::
Če si moral spreminjati v XF86Config pol to ponavadi pomeni, da uporabljaš še staro verzijo XFree86 in ne 4.2.0 za katerega je po defaultu konfiguracijska datoteka XF86Config-4.
Live long and prosper!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu - par vprašanjOddelek: Operacijski sistemi | 2438 (1856) | 64202 |
» | Linux vprašanjaOddelek: Operacijski sistemi | 2647 (1880) | BigWhale |
» | Vprasanja o slackware 9.1Oddelek: Operacijski sistemi | 1042 (947) | CCfly |
» | Linux / ATI Radeon / problem z driverjiOddelek: Operacijski sistemi | 1743 (1560) | ahac |
» | Problem z Linux Red Hat 9Oddelek: Operacijski sistemi | 1546 (1379) | root987 |