Forum » Operacijski sistemi » Vprasanja o slackware 9.1
Vprasanja o slackware 9.1
primo~1 ::
Zanima me:
-kje se v Slackware-u da vkljuciti USB misko in
-kje se zamenja charset, ker mi gre angleski na zivce
Hvala.
-kje se v Slackware-u da vkljuciti USB misko in
-kje se zamenja charset, ker mi gre angleski na zivce
Hvala.
Skrat ::
USB mis: za USB mors met podporo v kernelu za USB HID (Human Interface Device)
Potem pa rabis se v nastavitvah XF86Config-4 popravit tvojo default mis, da uporablja device /dev/input/mice
Kaj je zate angleski charset?? Verjetno mislis keyboard layout (razporeditev tipk)?? Za Xe reces setxkbmap si. Drugace ima pa verjetno tvoje graficno okolje (Gnome, KDE) tut keyboard layout switcher, ki si ga das lahko na kaksnega izmed toolbarov na namizju; mal poklikej. Ce hoces slovensko tipkovnico v konzoli loadkeys slovene.
Potem pa rabis se v nastavitvah XF86Config-4 popravit tvojo default mis, da uporablja device /dev/input/mice
Kaj je zate angleski charset?? Verjetno mislis keyboard layout (razporeditev tipk)?? Za Xe reces setxkbmap si. Drugace ima pa verjetno tvoje graficno okolje (Gnome, KDE) tut keyboard layout switcher, ki si ga das lahko na kaksnega izmed toolbarov na namizju; mal poklikej. Ce hoces slovensko tipkovnico v konzoli loadkeys slovene.
Free software is a matter of liberty, not price.
CCfly ::
Popravi /etc/X11/XF86Config:
Section "InputDevice"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "imps/2"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection
Section "InputDevice"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "imps/2"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection
Skrat ::
V XF86Config pod config od misi dodas Option "ZAxisMapping 4 5"
Scroller se obnasa kot 4 in 5 gumb (to seveda velja za "navadno" mis, ce mas kaksno posebno moras pac presteti gumbe v smislu: levi klik =1, desni klik =2, srednji klik =3, scroller dol =4, scroller gor =5)
Scroller se obnasa kot 4 in 5 gumb (to seveda velja za "navadno" mis, ce mas kaksno posebno moras pac presteti gumbe v smislu: levi klik =1, desni klik =2, srednji klik =3, scroller dol =4, scroller gor =5)
Free software is a matter of liberty, not price.
primo~1 ::
Bom kasneje poskusil. Imam misko od geniusa, ki ima ob strani dodana se dva dodatna gumba. Kako bi pa se tele dva definiral?
CCfly ::
Mislim da samo Buttons das notr z ustrezno številko. Pomen teh gumbov moraš pa v KDE in GNOME določit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu - par vprašanjOddelek: Operacijski sistemi | 2440 (1858) | 64202 |
» | Linux vprašanjaOddelek: Operacijski sistemi | 2652 (1885) | BigWhale |
» | linux & mi?kin scrolOddelek: Operacijski sistemi | 1018 (937) | CCfly |
» | Problem z Linux Red Hat 9Oddelek: Operacijski sistemi | 1549 (1382) | root987 |
» | Suse 8.2 težave z grafično...Oddelek: Operacijski sistemi | 1789 (1677) | norvalk |