» »

Stroški programske opreme v podjetjih in ustanovah

Stroški programske opreme v podjetjih in ustanovah

neres ::

Zanima me, kolikšni so dejanski stroški programske opreme pri malih podjetjih (s.p), večjih ustanovah in vsem vmes.

Recimo konkretni letni stroški za Windows in MS Office enega podjetja s 100 zaposlenimi. (Sklepam, da je Microsoftova programska oprema najpogostejša, ampak zanima me tudi vse ostalo.) Se plačuje tudi kakšna dodatna tehnična podpora ali recimo samo licence za Windowse in pride podpora zraven?

Za javno upravo sem že videl neke številke v tem članku.

BlueRunner ::

Errr... poslovna skrivnost? Zakaj bi podjetje po svoji dobri volji razkrilo te podatke, razen, če jih zahteva(jo) lastnik(i) podjetja?

Za kakšen s.p. in mikro podjetje verjetno lahko izveš tako, da sešteješ cene paketov na policah. Za tiste, ki imajo EA pogodbe, pa so to običajno trdo prigarani popusti v neznanem obsegu.

noraguta ::

konkretno za vprašano velikostnega razreda 10EUR na mesec.
zadeva je dokaj zanemarljiva proti vzdrževanju , drugim programom , telefonu , middlware rešitvam... Ampak to je zlo na grobo ocenjeno, pa iz moje perspektive.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Yohan del Sud ::

To je pa zelo odvisno. Tudi zelo velike firme lahko za osnoven SW za pisarniške uporabnike (OS + pisarniški paket) pridejo skozi z 0 (če ne štejemo vzdrževanja in izobraževanja). Problem so potem specializirani programi (grafika, računovodstvo, inženiring, podatkovne zbirke), ki pa lahko že malega s.p.-ja (odvisno od pogodb, licenc, števila nadgradenj, uporabnikov) pridejo po par jurjev letno. Še dražje pridejo potem specializirana prilagajanja, razvoj individualnih modulov, svetovalci, najeti programerji za to sranje ipd. Tu sem potem že videl številke 100k+ za ne tako velike in pomembne firme.
www.strancar.com

neres ::

BlueRunner je izjavil:

Errr... poslovna skrivnost? Zakaj bi podjetje po svoji dobri volji razkrilo te podatke, razen, če jih zahteva(jo) lastnik(i) podjetja?

Sej ni treba povedat imena podjetja. Samo tako okvirno sprašujem, če pač kdo kaj ve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neres ()

Isotropic ::

CAD program Solidworks Office 5000e+ (ne vem tocne cifre).
nekaj je se letno vzdrzevanje, ki pa ga ni treba dokupiti. ne vem, kako je s programom ob koncu leta, verjetno dela se naprej (pri nekaterih je tko, da ti potece licenca po enem letu)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stanje CAD licenc pri nas (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10418590 (11187) vres.ales
»

Kako do bogastva? (obdavčitev v slo) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11425322 (22273) NikolormousB
»

Tržni inšpektor in licence za "zastonjske" programe (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
12344717 (32211) St235
»

Outsourcanje lastne službe (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9623666 (15242) St235
»

Izpuhtelo 100 milijonov evrov za informatizacijo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9810355 (7243) BigWhale

Več podobnih tem