Forum » Loža » Prevod besede "slums"?
Prevod besede "slums"?
Mipe ::
Iščem kar se da točen prevod angleške besede "slum" oziroma "slums", pri tem spletna orodna mi niso v nobeno pomoč. Predmestje seveda ni točen prevod, ker pri "slums" gre za zanikrne četrti.
Kakšna ideja?
Kakšna ideja?
whatever ::
A ni kar "slami"?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Prvič slišim. Sploh pa ob tem pomislim na slamo. Sicer pa te besede ni v slovenskem uradnem besednjaku.
Ziga Dolhar ::
Pri geografiji v srednji šoli (1998-2002) smo govorili kar o "slamih" ...
https://dolhar.si/
whatever ::
Mensezdi da smo v srednji pri geografiji v razredu kar pogovorno rekli kar "slumi" oziroma fonetično "slami". Prevoda pa menda ni? Kot favela=favela.
Eto. Ziga me je prehitel za 8 sekund.
Eto. Ziga me je prehitel za 8 sekund.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: whatever ()
black ice ::
Ziga Dolhar je izjavil:
Pri geografiji v srednji šoli (1998-2002) smo govorili kar o "slamih" ...
Same here. Kolikor se spomnim res ni prevoda, verjetno je (kot je napisal nekdo pred mano) isto kot pri favelah.
Pa bodo bralci sploh vedeli, o čem govorim, če uporabim to besedo? Eh, se bom že znašel. Frdamani očetje slovenskega jezika očitno niso živeli v getu.
Hvala!
Hvala!
black ice ::
Starodavni ::
Mislim, da se spomnim, da je bil v enem učbeniku napisano kot slumi (za slums), izgovarjava pa ne vem, ker sem naglušen. Verjetno slami. Pogosto se je uporbljal tudi izraz "favela".
Favela @ Wikipedia - Favela ni nič drugega kot portugalska beseda za slums
Favela @ Wikipedia - Favela ni nič drugega kot portugalska beseda za slums
Avenger ::
ampak je bolj prikladna, ker je izgovorjava skoraj identična in se zdi bolj domača, pri slums pa nekak ne veš a napisat slums al slams in ali izgovorit kot slums ali slams
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
biokill ::
favele so slumi v braziliji.............po slovensko pa se reče kar slum......so pa to barakarska naselja....
Starodavni ::
AtaStrudl' A v dolensjki - ciganska naselja pa to.
Sicer pa je bistvena razlika med favelo in getom. Tisti del fužine, kjer je večinsko srbo-hrvaška populacija je že kar ratal geto.
Sicer pa je bistvena razlika med favelo in getom. Tisti del fužine, kjer je večinsko srbo-hrvaška populacija je že kar ratal geto.
sinsinjega ::
Prvič slišim. Sploh pa ob tem pomislim na slamo. Sicer pa te besede ni v slovenskem uradnem besednjaku.
slum je v uradnem slovenskem besednjaku
slum -a [slám] m (a?) zlasti v zahodnih deželah mestna četrt, v kateri živi revno prebivalstvo: naraščanje prestopništva v slumih ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AI - Manj sluzb, Vec Prebivalstva (Problem Prihodnosti?)Oddelek: Loža | 6420 (5478) | kuall |
» | Google namenja milijardo dolarjev za krizo dostopnosti stanovanjOddelek: Novice / Ostale najave | 13228 (11126) | igorpec |
» | Nikoli ne najemite sobe na rakovi jelšiOddelek: Loža | 6773 (5132) | korenje3 |
» | Kanadsko mestece bo javni transport nadomestilo z Uberjem (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 14959 (13017) | BigWhale |
» | GeografijaOddelek: Šola | 1366 (1271) | theBill |