Forum » Kaj kupiti » 3d tiskalnik
3d tiskalnik
Motion ::
iloveboobz je izjavil:
Aja pa obvezna investicija je absolutno sušilec filamenta. Godsend, sploh za PETG. Za ~35EUR, kolker se dob enojnega, well worth it.
Zakaj? Miza v printerju na 60 stopinj za 4 urce, nanjo 3 plutovinasti zamaški (eden prerezan na tri dele je zadosti), na njih kolut, na kolut naluknjana škatla za čevlje. Pa sušenje.gcode fajl v OctoPrint-u:
M140 S60...to je to, zadeva rešena. Z dodatnim zamaškom lahko tudi stackaš dva koluta naenkrat, nobenega problema. Edini problem pri tem je da moraš v štacuno po buteljko ali dve... vsebino spije žena, tebi pa ostanejo zamaški
G4 S14400
M140 S0
M85 S900![]()
4 ure je veliko premalo še posebi če je filament na kartonasti škatli. 45 eurov je spodoben sušilec...
BlaY0 ::
Problem pri tem je tudi, da ne moreš uporabljat printerja, medtem ko se ti filament suši.
Meni se to ne zdi problem, razen če printaš 24-7. Pa tudi če, ni problem, ker porabiš filament prej kot le ta rata vlažen, razen če že vlažnega nabaviš. Pa tudi če printaš 24-7 verjetno nimaš samo enega printerja.
4 ure je veliko premalo še posebi če je filament na kartonasti škatli. 45 eurov je spodoben sušilec...
Če ti je premalo pač podaljšaš. Ne vidim problema. In ni na škatli ampak pod njo.
Meni funkcionira. Če pa iščeš razlog/izgovor, zakaj se ne bi odločil za to varianto, ga boš pa definitivno našel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()

iloveboobz ::
mah to je bolj ghetto rešitev, sploh ker komora ni glih prfektno izolirana, da bi fino zadrzevala toploto not, k sam ogrevaš z bedom.
SUNLUjov sušilec je like 35EUR z aliexpressa in ma opcijo, da printaš iz njega. Well worth it, se mi zdi. P
Ampak vsakmu svoje, tut sušenje z printerjom je opcija. Lahk bi ti večji proizvajalci kr v meni dal kako opcijo.
točno tko.. kakšni filametni rabijo kamot 12h+, da so proper suhi, sploh PETG in podobni.
SUNLUjov sušilec je like 35EUR z aliexpressa in ma opcijo, da printaš iz njega. Well worth it, se mi zdi. P
Ampak vsakmu svoje, tut sušenje z printerjom je opcija. Lahk bi ti večji proizvajalci kr v meni dal kako opcijo.
iloveboobz je izjavil:
Aja pa obvezna investicija je absolutno sušilec filamenta. Godsend, sploh za PETG. Za ~35EUR, kolker se dob enojnega, well worth it.
Zakaj? Miza v printerju na 60 stopinj za 4 urce, nanjo 3 plutovinasti zamaški (eden prerezan na tri dele je zadosti), na njih kolut, na kolut naluknjana škatla za čevlje. Pa sušenje.gcode fajl v OctoPrint-u:
M140 S60...to je to, zadeva rešena. Z dodatnim zamaškom lahko tudi stackaš dva koluta naenkrat, nobenega problema. Edini problem pri tem je da moraš v štacuno po buteljko ali dve... vsebino spije žena, tebi pa ostanejo zamaški
G4 S14400
M140 S0
M85 S900![]()
točno tko.. kakšni filametni rabijo kamot 12h+, da so proper suhi, sploh PETG in podobni.
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()
GupeM ::
Problem pri tem je tudi, da ne moreš uporabljat printerja, medtem ko se ti filament suši.
Meni se to ne zdi problem, razen če printaš 24-7. Pa tudi če, ni problem, ker porabiš filament prej kot le ta rata vlažen, razen če že vlažnega nabaviš. Pa tudi če printaš 24-7 verjetno nimaš samo enega printerja.
Ni treba da printaš 24/7. Včasih daš printat kaj iz večih kosov ali kaj večjega, kjer ti zmanjka filamenta na špuli. Takrat s suhim printaš, vlažno nadomestno špulo PETG pa medtem že sušiš, da nadomesti trenutno.
Vcasih tudi printaš nekaj barve x, medtem že sušiš barvo y, ki pride na vrsto kasneje ...
Motion ::
iloveboobz je izjavil:
G4 S14400
M140 S0
M85 S900![]()
To ti mogoče segreje komoro do 35 ali 40C.......
klinker ::
iloveboobz je izjavil:
Lahk bi ti večji proizvajalci kr v meni dal kako opcijo.
Eni Bambuji imajo to opcijo. Jst sem tudi na P1S ze susil. Sicer imam sedaj 3 susilce, takrat imel samo enega za eno spulo in sem pocu v printer 4 spule, mizico na 80, aux vent na 30% da je zrak krozu in izhodnega na 10% da je ven vleku vlago. Susil 12h sam ni bil tako dobro posusen kot v susilcu. Pri petg to takoj vidis ce je zares suh al ne. Ce ni dovolj suh se vidijo male pikice na printu, komaj komaj opzne a so, pa ko se zazene in segreje sobo, ce je iz sobe "izcedek" pomeni da ni dovolj posusen, ko je zares suh iz sobe nic ne gre ven.
Ni treba da printaš 24/7. Včasih daš printat kaj iz večih kosov ali kaj večjega, kjer ti zmanjka filamenta na špuli. Takrat s suhim printaš, vlažno nadomestno špulo PETG pa medtem že sušiš, da nadomesti trenutno.
Vcasih tudi printaš nekaj barve x, medtem že sušiš barvo y, ki pride na vrsto kasneje ...
To so vse dobri izgovori za ženo, če nujno nucaš nov gadget
To ti mogoče segreje komoro do 35 ali 40C.......
Pod škatlo za čevlje je med 47,5 in 48C. Če dam pa mizo na 75C, je pa pod škatlo 58C.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
GupeM ::
To so vse dobri izgovori za ženo, če nujno nucaš nov gadget![]()
Sploh ne.
1. Žena mi ne govori, kaj lahko kupim in česa ne. Še posebej ne pri tako malih zneskih.
2. Žena mi je že kdaj rekla, če lahko sprintam x ali y. Pa nisem mogel, ker sem sušil filament. Sem ji rekel da bo šele kasneje ali naslednji dan. Pa mi je potem kar sama kupila filament dryer za rojstni dan.
1. Žena mi ne govori, kaj lahko kupim in česa ne. Še posebej ne pri tako malih zneskih.
Potem ni prava žena oziroma ima zihr nekaj za bregom
Če printaš zanjo potem se motiš da je sušilec kupila tebi. Ta sušilec je njen, ti ga samo lahko uporabljaš, da se ti ni treba izgovarjat
Jaz printam povprečno od 50 do 80 ur na mesec, tako da se vmes najde tudi cajt za sušenje, tako da bom kar pri škatli za čevlje in zamaških ostal. Če si bo pa žena slučajno kupila sušilec, ga bom pa seveda z veseljem uporabljal
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Kateri 3D tiskalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7796 (1315) | Motion |
| » | poceni 3D print škatliceOddelek: Pomoč in nasveti | 3078 (1913) | dvihtelic |
| » | 3d tiskalnik za zacetnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 3719 (3074) | sslavc |
| » | 3D tiskaliki za domaco uporaboOddelek: Strojna oprema | 4574 (4197) | mihec87 |
| » | 3d printerOddelek: Kaj kupiti | 12176 (10445) | stalker |