» »

3d tiskalnik

3d tiskalnik

««
53 / 53
»
»»

BigWhale ::

Ce ti oddela 1000 ur potem je ok. :D

feryz ::

Prvi je imel narejenih okrog 50 ur.
Drugi okrog 150 ur.
Tretji trenutno normalno miga pri 157 urah.
Ampak ga bom najbrž menjal. Čeprav je kot nov.

Ni pa, seveda, nepomembno, kaj delaš z njim. Če cel čas goni naokrog s 600 mm/s, zagotovo ne bo dolgoživosti. Če nič drugega, bo, slej ko prej, z mize cepnil dol.

s1ck ::

Bambu x1c - trenutno pri 307h, vse dela bp, do sedaj niti enega problema, obcasno le osnovno vzdrzevanje ... sem pa slisal da so novejsi modeli slabse kvalitete in se kvarijo

d4vid ::

Kaj to sam gledate mašine?
Moj ender3v2 ima trenutno okrog 5000 ur, pa razen parih modov (drug fw, silikonske "vzmeti", capricorn ptfe, pei plošča, bltouch in selitev elektronike izven ohišja, da lahko kak abs natisnem) nisem menjal še nobene stvari, razen par nozzlov pa bmg extruder sem dal gor, ker se je originali ekstruder polomil, bmgja sem mel pa ravno pri roki. Ravno danes končal nek 30h dolg print, pa nisem niti prvega sloja pogledal.

Pa govorim o 10 let stari šari, ki se jo za 20EUR ne moreš znebit, vi pa o novih, kjer je šla tehnika svetlobna leta naprej.

Če bi jaz jemal za farmo, bi vzel pruso, pa tudi če je malenkost slabša in dražja od bambuja. EU proizvajalec in bolj opensource pristop MENI odtehta višjo štartno ceno, ker se s 3d tiskom igram 10+ let in mi bambu in zaprt sistem ne sedejo. Seveda pa vsakomur svoje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d4vid ()

Jest sploh ne vem kje lahk pogledam kolk ur sem printal. :D Zdej mi ze dva mesca printer stoji. Prizgem ga takrat, ko dejansko kaj potrebujem in nazadnje sem si printal prototipe podnozij za nixie tubes.

Okrasnega junka pa ne printam.

feryz ::

V aplikaciji ti piše?
Iz katere printaš in gledaš kaj dela.

GupeM ::

d4vid je izjavil:

Kaj to sam gledate mašine?

Tudi meni ni jasno od kod tako male številke. Jaz sem kupil rabljenega Bambulaba P1S okrog 20. novembra 2025, pa imam do danes 824 ur narejenih. To je cca 8 ur tiskanja na dan.

Moram pa še pogledat, koliko je skupnih ur. Se ne vidi v appu, ampak je treba na mašini. Če se ne motim, je imel ob nakupu okrog 1500 ali 2000 ur. Pa je bil takrat že star leto in pol. Torej sem jaz v treh mesecih naredil cca pol tega, kar je bilo prej v letu in pol narejeno.

Jaz sem zamenjal samo PTFE cevi v AMS-u in printerju, pa kupil sem dodatne print plate. Če je bilo prej že karkoli menjano pa nimam informacij. Videti ni.

Aja, pa v AMS-u sem moral en sprednji rollerček zamenjat, ker je ležaj začel trokirat.

klinker ::

feryz je izjavil:

Prvi je imel narejenih okrog 50 ur.
Drugi okrog 150 ur.
Tretji trenutno normalno miga pri 157 urah.
Ampak ga bom najbrž menjal. Čeprav je kot nov.

Ni pa, seveda, nepomembno, kaj delaš z njim. Če cel čas goni naokrog s 600 mm/s, zagotovo ne bo dolgoživosti. Če nič drugega, bo, slej ko prej, z mize cepnil dol.

Ti si sam poln sebe, nic druzga :)

d4vid je izjavil:

in mi bambu in zaprt sistem ne sedejo. Seveda pa vsakomur svoje.

Pa kaj tolko lapate o zaprtem sistemu pri bambuju? Me res zanima pri cem te omejuje? Modov mas zanj morje, slicer uporabis tisti ki zelis...kaj je tolko zaprtega da eni ne morete z njim?
Se drugace strinjam glede Pruse, sam mater, cena je ohoho visja in edini res plus, ki ga sam vidim pri Prusah je to da jih lahko posodobis na novejsi model...ceprav tudi to vprsanje s kerimi printerji bo se mozno. Jst sem skoraj nabavu Core One in se losal P1S, sam ko sem potegnu crto ter pogledal par reviejev...ma ni vreden jebenih 1400EUR zal. Za razliko v ceni sem nabavu komplet hard steel hotende, ojacan ekstrudor, nekaj plat, AMS HT, SUNLU susilec za AMS, grelec komore z izolacijo in se nekaj modov...pa se je ostalo kesa do Core One

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

iKst_ ::

Ima kdo tukaj mogoče print farmo?

Barbarpapa2 ::

...ber večer...

BigWhale je izjavil:

... in nazadnje sem si printal prototipe podnozij za nixie tubes....

...si me uspel radovednega naredit :P... le kaj ti to copraš ;)

... da se bi vam šobe ne mašile...

Jože

xxxul ::

Da dodam se moja 2 centa
Mam cca 10 mesecev Bambu X1C in ima 3300 ur, v tem casu sem (poleg rednega servisa/podmazovanja) mel edine probleme z šobami; pa še to prevzamem delno odgovornost ker sem se igral z šobami iz alija; crknu je orig vent na šobi in pa 1 motorcek na AMS; v pisarni mam se 2 novejsa P1S brez nekih hudih problemov po 1k ur vsak; tako da imo je nov P2S best buy, ce se igras z ABS al pa se kej bl vrocega dodas sam en grelcek not in zmaga (to je ze mal komplicirano).

3D trcek ma plastiko skoz na zalogi in za bambu vse profile, edin TPU se bl spaca na aliju nabavt.

GupeM ::

3D Trček je pa kar drag. 14,5+ eur za rolo. Je pa potem že ceneje Bambulab bulk order 10+ rolic. Ali pa Azurefilm, paket 10ih (11,9 € na rolo, če imaš še srečo s kakšno kodo, te pride lahko tudi manj kot 10 € na rolo). Sunlu na Aliexpress tudi pod 10€ na rolo... Pri sunlu in azurefilm je samo problem, da so paketi že vnaprej sestavljeni. Recimo 10 črnih PLA ali 5 črnih + 5 belih PLA. Ali pa 10 PETG ... Pri bambuju pa lahko kombiniraš tako barve kot materiale (PLA ali PETG).

Po drugi strani pa itak večinoma rabim skoraj samo črn filament, tako da občasno paket 10ih ni tak problem.

xxxul ::

Trcka sem omenu predvsem zato ker ce rabis neki dobis takoj, cene so pa pac take kot se zmenis >:D

Ampak bistvo je da je res postalo vse orenk dostopno in enostavno. ne rabis bit entuzijast da zacnes in uspešno 3d printaš.

Barbarpapa2 je izjavil:

...si me uspel radovednega naredit :P... le kaj ti to copraš ;)
... da se bi vam šobe ne mašile...
Jože

Spectrum analyzer delam iz IN-9 tubov. Sam gre precej pocas. :D IN-9 tubi nimajo nekih podnozij in je blo treba scarat neki kar jih bo drzal na PCBju.

PCB je pa se v nastajanju.. :))
««
53 / 53
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri 3D tiskalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
605618 (807) JanezH