Forum » Operacijski sistemi » Namestitev Linux-a
Namestitev Linux-a
s1m0n ::
Nikakor mi ne uspe boot-at linux LiveCD in preko USBja
Probal sem spodaj naštete distribucije ampak nobene niti ne boota.
- Ubuntu 9.10
- Xubuntu 9.04, 9.10
- Fedora 12
Pri vseh se ustavi pri bootu iz CDja ali USBja!
Natančneje zažene CD in nič več, na zaslonu ostane le znak "_" utripat dalje ne gre!
Sem pa že imel Xubuntu 9.04 na tem prenosniku ampak zdaj ne gre :)
Kaj bi lahko bil problem ?
Računalnik je: AMD Turion 1.8, 1GB rama, ATI X700...
EDIT: windows CD boota, tudi memtest tako... samo nobene Linux distribucije ne :(
Probal sem spodaj naštete distribucije ampak nobene niti ne boota.
- Ubuntu 9.10
- Xubuntu 9.04, 9.10
- Fedora 12
Pri vseh se ustavi pri bootu iz CDja ali USBja!
Natančneje zažene CD in nič več, na zaslonu ostane le znak "_" utripat dalje ne gre!
Sem pa že imel Xubuntu 9.04 na tem prenosniku ampak zdaj ne gre :)
Kaj bi lahko bil problem ?
EDIT: windows CD boota, tudi memtest tako... samo nobene Linux distribucije ne :(
- spremenil: s1m0n ()
poweroff ::
Imaš Nvidia grafično kartico? Potem morda počakaj na Ubuntu 10.04, ki izide danes.
sudo poweroff
hojnikb ::
Imaš Nvidia grafično kartico? Potem morda počakaj na Ubuntu 10.04, ki izide danes.
#brezpodpisa
Vseeno tudi, če je za x64 se CD ali USB ne boot-a!
A je možno kako drugače namestit ? probal sem v VMWare ampak tam mi ne nudi vsega kar potrebujem! (direkt dostopa do PCMCIA)
EDIT: Probal tudi USB DVD pogon in rezultat je enak!
A je možno kako drugače namestit ? probal sem v VMWare ampak tam mi ne nudi vsega kar potrebujem! (direkt dostopa do PCMCIA)
EDIT: Probal tudi USB DVD pogon in rezultat je enak!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
poweroff ::
Hmm, to je čudno. Z ATI X700 bi načeloma moralo super delat.
Kaj se zgodi, če vpišeš startx ali pa sudo /etc/init.d/dgm restart ?
S1m0n: v BIOSu nastavi, da se bo mašina bootala iz CD ali USB.
Kaj se zgodi, če vpišeš startx ali pa sudo /etc/init.d/dgm restart ?
S1m0n: v BIOSu nastavi, da se bo mašina bootala iz CD ali USB.
sudo poweroff
Je vse pravilno nastavljeno, saj boota z CDja ali USBja ampak se tu ustavi pri _ in ta črtica utripa in utripa :)
Če pa dam not CD od Memtesta ali Windows pa ta _ le nekaj krat utripne in se CD zažene!
V BIOSu je First Boot Device: CD za USB zagon pa uporabim ESC (Boot menu), da izberem USB Storage Device.
Saj kakšno leto nazaj sem imel 9.04 gor in ni bilo problemov z tem prenosnikom, le z driverji za Wireless!
Če pa dam not CD od Memtesta ali Windows pa ta _ le nekaj krat utripne in se CD zažene!
V BIOSu je First Boot Device: CD za USB zagon pa uporabim ESC (Boot menu), da izberem USB Storage Device.
Saj kakšno leto nazaj sem imel 9.04 gor in ni bilo problemov z tem prenosnikom, le z driverji za Wireless!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu vprašanja (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 184536 (53375) | poweroff |
» | Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Operacijski sistemi | 141082 (103968) | Icematxyz |
» | Izšel Ubuntu 10.04 LTS - Lucid Lynx (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 35037 (29536) | poweroff |
» | Ubuntu 10.04 proti Windows 7 - drugi del (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 19527 (16843) | MrStein |
» | Ubuntu Karmic Alpha 5 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 8730 (6294) | poweroff |