Forum » Pomoč in nasveti » Grafična verjetno zanič, s katero naj zamenjam?
Grafična verjetno zanič, s katero naj zamenjam?
JanBrezov ::
Pozdravljeni!
Imam dve vprašanji v zvezi z naslednjo konfiguracijo (staro 2,5 leta):
- CPU Intel Core 2 Quad Q6600
- MB Asus P5K, P4, LGA775, I35P
- RAM 4xDDR2 1GB PC800 Corsair
- HDD WD 4000AAKS, SATA2
- VGA Asus nVidia 8800GTS 640MB
- DVDRW NEC AD-7173S-0B
- PSU Be-Quiet StraightPower 600W
Problem je, da je verjetno šla grafična. Začele so se pojavljati razne črte, določene barve so bile zamenjane z vijolčno, občasno utripanje slike, artifakti in končno sesutje. To se dogaja tako v privzetem operacijskem sistemu (WinXP), tudi v Ubuntu LiveCD (torej niso gonilniki v WinXP krivi), po parih urah diagnostike tudi v BIOS-u. Preveril sem RAM na grafični z "Video Memory stress Test for Clean Environment" in je verjetno RAM grafične zanič. Torej predpostavljam, da je šla grafična.
Vprašanje št. 1: ali se motim? Je lahko za te efekte krivo še kaj drugega (matična, preslab PSU)? Včeraj sem odprl temo Utipanje lučk tipkovnice, računalnik se ne zažene, ki se navezuje na isto mašino, le da je efekt prejšnje teme star pol leta, grafična pa je crknila par dni nazaj.
Vprašanje št. 2: katero novo grafično mi priporočate? Računalnik je primarno mišljen za igranje iger, torej bi rad grafično podobne oz. boljše zmogljivosti. Trenutno gledam nVidia GTX260 ali Radeon HD 4870, samo se bojim, da sta obe predivji za navedeno konfiguracijo. Ima kdo takšno konfiguracijo? Predlogi?
Imam dve vprašanji v zvezi z naslednjo konfiguracijo (staro 2,5 leta):
- CPU Intel Core 2 Quad Q6600
- MB Asus P5K, P4, LGA775, I35P
- RAM 4xDDR2 1GB PC800 Corsair
- HDD WD 4000AAKS, SATA2
- VGA Asus nVidia 8800GTS 640MB
- DVDRW NEC AD-7173S-0B
- PSU Be-Quiet StraightPower 600W
Problem je, da je verjetno šla grafična. Začele so se pojavljati razne črte, določene barve so bile zamenjane z vijolčno, občasno utripanje slike, artifakti in končno sesutje. To se dogaja tako v privzetem operacijskem sistemu (WinXP), tudi v Ubuntu LiveCD (torej niso gonilniki v WinXP krivi), po parih urah diagnostike tudi v BIOS-u. Preveril sem RAM na grafični z "Video Memory stress Test for Clean Environment" in je verjetno RAM grafične zanič. Torej predpostavljam, da je šla grafična.
Vprašanje št. 1: ali se motim? Je lahko za te efekte krivo še kaj drugega (matična, preslab PSU)? Včeraj sem odprl temo Utipanje lučk tipkovnice, računalnik se ne zažene, ki se navezuje na isto mašino, le da je efekt prejšnje teme star pol leta, grafična pa je crknila par dni nazaj.
Vprašanje št. 2: katero novo grafično mi priporočate? Računalnik je primarno mišljen za igranje iger, torej bi rad grafično podobne oz. boljše zmogljivosti. Trenutno gledam nVidia GTX260 ali Radeon HD 4870, samo se bojim, da sta obe predivji za navedeno konfiguracijo. Ima kdo takšno konfiguracijo? Predlogi?
- spremenil: JanBrezov ()
BALAST ::
Ta procesor je živa legenda, trd ko hrast in verjetno eden izmed redkih, ,ki se bo še vedno rabljen prodajal okoli 100EUR.
1. Te črte so povezane z odpovedovanjem grafične kartice, najbrž zaradi pregrevanja in odstopanja varilnih spojkov. Se da včasih rešit z peko v pečici. Ni 100% ampak mojemu prijatlu je uspelo popravit za pol leta, potem je šla pa dokončno v pokoj. Lahko je tudi kriv napajalnik ali matična plošča ampak to boš ugotovil ko boš prvo zamenjal grafično, procesor pa zagotovo ni kriv.
2. Do 100EUR je najboljša Nvidia GTS250, ki je dobesedno ena naslednjica z istim, vendar izboljšanim Nvidia čipom, Do 170EUR se najbolj splača Ati 4890 (5770 je slabša). Do 220EUR pa Ati 5830.
1. Te črte so povezane z odpovedovanjem grafične kartice, najbrž zaradi pregrevanja in odstopanja varilnih spojkov. Se da včasih rešit z peko v pečici. Ni 100% ampak mojemu prijatlu je uspelo popravit za pol leta, potem je šla pa dokončno v pokoj. Lahko je tudi kriv napajalnik ali matična plošča ampak to boš ugotovil ko boš prvo zamenjal grafično, procesor pa zagotovo ni kriv.
2. Do 100EUR je najboljša Nvidia GTS250, ki je dobesedno ena naslednjica z istim, vendar izboljšanim Nvidia čipom, Do 170EUR se najbolj splača Ati 4890 (5770 je slabša). Do 220EUR pa Ati 5830.
Jankolovski ::
Meu sm isti problem črte čez ekran, vijolične barve vse neki spackano, no grafična ni bila problem, sem tudi jaz mislil vendar ne grafika deluje, prej ko sem mel winXP-je se mi je to skoz dogajalo večkrat sm tudi naložil sistem nazaj vendar nič bolje, šele ko sem inštaliral windows 7 ulitmate in flashal bios šele nato je začelo delovati tako kolkr more ni več črt in igre delujejo super mam pa podobno grafo nv8600GTS!
Tako da ti predlagam da si naložiš windows 7 ultimate ki so super in delujejo fenomenalno veliko bolj zadovoljen kot z win xp ali vista.
Če boš imel pa še probleme pa flashaj bios!
Ko to nardiš ti more delat!
LP
Tako da ti predlagam da si naložiš windows 7 ultimate ki so super in delujejo fenomenalno veliko bolj zadovoljen kot z win xp ali vista.
Če boš imel pa še probleme pa flashaj bios!
Ko to nardiš ti more delat!
LP
Jankolovski ::
Aja za novo grafično je važno če boš močnejšo vzel, moraš pazit da maš napajalnik dost močen, 600W bi moralo zadostovati za VEČINO novih grafičnih kartic ter seveda pci-expres ki ga imaš!
Drugače pa če se boš odločil za novo grafično kartico ti priporočam eno od teh najbol seveda HD5970 (vendar rabiš Vsaj 650 W napajalnik, priporočljiv je 850 W), ki je trenutno najbolša kartica na našem trgu!
Drugače pa zate ki bi ti delovala takoj bi si kupil tole. http://www.agt.si/racunalniska-oprema/g...
Drugače pa če se boš odločil za novo grafično kartico ti priporočam eno od teh najbol seveda HD5970 (vendar rabiš Vsaj 650 W napajalnik, priporočljiv je 850 W), ki je trenutno najbolša kartica na našem trgu!
Drugače pa zate ki bi ti delovala takoj bi si kupil tole. http://www.agt.si/racunalniska-oprema/g...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jankolovski ()
JanBrezov ::
Jaz sem grafično nesel lokalnemu serviserju, kjer so potrdili, da je grafična zanič (črte po zaslonu). Ker ni bilo druge, sem se odločil za najbolj nor odgovor na moje vprašanje in dal grafično v pečico...
Grafična sedaj dela!
Stvar sem fotografiral. Če koga zanima, si lahko postopek ogleda tukaj.
Grafična sedaj dela!
Stvar sem fotografiral. Če koga zanima, si lahko postopek ogleda tukaj.
opeter ::
Čestitke, da ti je uspelo!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Nagi Bator ::
Nisi rabil mazat paste po RAM-u, Tista bela stvar so verjetno termalni trakovi.
Drugace pa cestitam na uspeli operaciji ;)
Drugace pa cestitam na uspeli operaciji ;)
Pyr0Beast ::
Bravo !
Meni je crknila. Porihtal, nato je mrknila čez nekaj mesecev še enkrat.
Popravil po podobni metodi in dela dalje.
Pozabil sem tudi priklopiti vent po popravilu, pa se je grafa se grela toliko, da se je začel flux za lotanje vohati (prijeti se je NI dalo), pa dela še naprej.
(Senzor je kazal negativno temperaturo, tako je bila vroča :P)
Meni je crknila. Porihtal, nato je mrknila čez nekaj mesecev še enkrat.
Popravil po podobni metodi in dela dalje.
Pozabil sem tudi priklopiti vent po popravilu, pa se je grafa se grela toliko, da se je začel flux za lotanje vohati (prijeti se je NI dalo), pa dela še naprej.
(Senzor je kazal negativno temperaturo, tako je bila vroča :P)
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z instalacijoOddelek: Strojna oprema | 560 (465) | Riff |
» | Ali mi je odpovedala grafična? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8811 (7549) | Riff |
» | nVidiini gonilniki težavni (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 19929 (17803) | dukenukem |
» | Neznane črte na zaslonuOddelek: Pomoč in nasveti | 1868 (1504) | izi12 |
» | ati ali geforce (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8263 (6345) | Razerzone |