» »

Nova kišta - bsod

Nova kišta - bsod

Toomy ::

Sestavil sem novo mašino in imam probleme. Vedno ko zaženem rač dobim preden vstopim v win blue screen. Poskusil sem zamenjat rame in dobim enako. Potem sem samo z eno palčko celo prišel v safe mode, vendar pa sem tudi tam dobil enako. Ker nevem več, kako si naj sam pomagam vas prosim za pomoč
i7 860
P7P55D
285GTX
4x1GB Teamgroup Xtreem (TXD32048M1333HC7DC)
Samsung 750gb
Antec true power 650

Vse je novo razen diska. Na disku je še ostal os iz prejšnje kište. Vendar to nebi smel biti problem, ali pač?

Tukaj pa še screeni:



  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

kmetek ::

Vse je novo razen diska. Na disku je še ostal os iz prejšnje kište. Vendar to nebi smel biti problem, ali pač?

Seveda je....ni isti chipset itd.....naloži na novo, formatiraj disk.

Toomy ::

Je problem, ker ko dam boot s cdja mi pokaže sped modrino:).

IvoJan ::

na drugo kisto dej HDD pa quick fotmat potem pa booti v windows cdja
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Toomy ::

Žal nimam še ene kište doma. Bom si sposodil eno ohišje za disk od kolega in poskusil preko prenosnika. Poročam ko zvem kaj več.

5er--> ::

Toomy je izjavil:

Je problem, ker ko dam boot s cdja mi pokaže sped modrino:).

To ti pokaže, če poskušaš namestiti WinXP, ne? Če ja, je to normalno.

kmetek ::

Morda nimaš XP SP2? Sata gonilniki? Probaj WIN7, če ti to ne dela problem, je SATA gonilnik 100%.

Hm omenil si bootanje s CDja, Windows Live?

Toomy ::

Win7 64 je bil gor že prej. V winse mi sploh ne pride, bootam pa iz dosa. Pač dam v biosu boot from cd itn. ...

jRk0 ::

graficno mas prav priklopleno na napajalnik ne? vso napajanje ki jo ma. resetiraj bios med drugim se
You fuck up once, you loose two teeth.

Toomy ::

Grafična je prikloplena ja, dvakrat 6pin, ena linija je direkt eno pa sem priklopil, tako da sta ločeni. Zanima me, če je možnost da so rami krivi za to oz bolje rečeno tako, ali so ti rami sploh kompatibilni z mojo plato? na listi od asusa jih ni, tako da nevem kako je s tem.

kmetek ::

probaj z 1 palčko

Toomy ::

mam zaj eno palčko notri in mi je isto. Zdaj bom najprej formatiral disk in potem poskusil če bo delalo enako. pol niso gonilniki krivi in je problem nekje v komponentah.

snela ::

ultimatebootcd zazeni pa stestiraj, lahko probas tudi s knoppixa zagnat da ugotovis kje je problem in da eliminiras winse kot vzrok.
LP

Toomy ::

Bom probal zagnat tale ubc, ampak mislim da vem kaj se bo zgodilo.

blackbfm ::

Disk daj v IDE način. Sicer to velja bolj za XP ampak vseeno. Kot drugo pa preveri voltažo rama, kok ti kaže v biosu?

Toomy ::

Sem zagnal ubc in dal memtest z samo eno palčko.

Tole mi je vrglo in ni šlo dalje od tega:



To pomeni da je ram defekt? Ali je treba dvignit voltažo mogoče? Ker na škatli piše od 1,75 do 1,85.

Shark-357 ::

Izgleda da imaš res napačen pomnilnik, ti potrebuješ takega z max 1.65V

virtuality ::

sem skoraj 100% da gre za RAM imaš še kakšnega doma pa poskusi samo tistega 1 palčko ali pa si sposodi od nekoga da probaš drugačen RAM in ga potem, če dela, kupiš novega

bedak ::

imaš ti morda ddr2 ram; kaj ni za P7P55D ddr3 ram?

blackbfm ::

Malo sem pogooglal, i7 in ram z več kot 1.65v ne gresta skup, na več se lahko poškoduje procesor. Boš moral menjat ram.

IvoJan ::

bedak je izjavil:

imaš ti morda ddr2 ram; kaj ni za P7P55D ddr3 ram?



kako za vraga bo ddr2 porinil v ddr3 reze?? daj malo pomisli
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Toomy ::

Ja bom mogo menjat ne. Sem že na začetku sumil ram, nevem zakaj se nisem malo to prej pozanimal. Upam da na eventusu menjajo, drugače bom pa moral sam prodajat. Bom poročal naprej, ko bo kaj novega. Hvala zaenkrat vsem za pomoč!

Toomy ::

http://www.bolha.com/oglas384011321/pat...
http://www.bolha.com/oglas383975602/2-x...
Zanima me kako je s temi rami? Je kakšna razlika med temi dvojimi ali ni bistvene razlike? Je boljše kupit kaj drugega? Gre se mi predvsem zato,da zdaj kupim 1,5v, da nebo spet problemov s tem.

Toomy ::

Tako, zdaj sem zamenjal rame in vsaj bs-a ni več. Zdaj mam pa drugi problem, pri nalaganju sveže kopije winsov, se mi pri 1% vstavi vse skupaj. Zdaj pa mislim da je še disk šel po gobe, obstaja kakšen prog ki bi testiral to v dosu?

solatko ::

Če je travniška izvedba, poizkusi z drugo, če je XP - prestavi v biosu v IDE......

Toomy ::

sem poskusil testirat disk in mi meče napake vun, tak da je disk ja, če bom mel srečo bo pa še kaj crknlo:)

snela ::

Evo tebi ubc pride u iber prav :D
LP

Toomy ::

Evo sposodil disk in probal s tem. Spet se mi ustavi pri nalaganju svežega sistema. Pride tam do 3% potem pa se kar ustavi, cdrom se ustavi in disk več ne melje. Zdaj pa res več nimam pojma kaj bi lahko bilo narobe. Kakšen nasvet ?

solatko ::

Poizkusi z visto ali w7.

Toomy ::

saj z win7 poskušam in ne gre, sem poskusil tudi visto pa mi isto zmrzne vse. Kakšne morajo biti kaj nastavitve v biosu? jaz sem pustil vse tako kot je, bi mogel kaj spreminjat? imam cdrom z ide priklopom, ki je nastavljen na master. kje v biosu mi moralo kazat cdrom? nevem no kaj sem še zgrešil

Galaxy ::

Osebno priporočilo: kupi DVD-RW za 20EUR SATA. Disk tudi... izogibaj se IDE

snela ::

Mogoce si Win7 DVD prehitro pekel. Probaj DVD se kje drugje.
LP

TOP ::

Verjetno težave z ramom.

Toomy ::

Disk je itak sata, sem probal še z drugim cdrom-om sicer tudi ide in je naredilo isto. Ram je bil prej v drugi mašini in je delal normalno, tako da nevem zakaj bi tu delal probleme. Nimam pojma kaj bi lahko bilo sedaj narobe. Je možno da bi bla grafična? s cdjem ni narobe, ker sem poskusil z visto in je isto. Res počasi več nevem kaj bi.

Toomy ::

Sem se osredotočil na rame in poskusil z eno palčko. Neboste verjeli ampak mi je uspelo. In zakaj zaboga zdaj deluje samo z eno?

IvoJan ::

mogoce je pa kaj s plato in so rami uredu.. enako je bilo pri meni ko se mi je racunalnik bootal ce so bili rami v single channel.. ce pa so bili v dual channel se pa ni bootal.. guess what.. tudi novi rami niso pomagali.. in sem potem moral nabavit novo plato
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

SynTax64 ::

Pri meni je z identično matično ploščo bil problem v ramih saj niso bili kompatibilni z njo, sprobal vse živo do dvigovanje voltaže DRAM, kontrolerju IMC ampak je problem ostal podoben kot pri tebi le ne v tako hudi obliki. Memtest ni šel skozi nobenkrat, pojavljal se je "BlueScreen" naj omenim, da je šlo za OCZjeve Platinum rame dva modulčka po 2 GB (OCZ3P13332G). Poglej v dokumentacijo matične plošče, če imaš ram ki ti ga matična podpira. Če ne je 90%, da je problem s kompatibilnostjo. Bo pa vsaj tako "asus" obljublja v prihodnosti takšnih problemov manj saj bolj pogosto ponujajo na uradni strani upgrade BIOSa, ki naj bi po njihovih besedah pridobil na združljivosti določene strojne opreme v tem primeru rama.

Toomy ::

Ma takšnih komplikacij glede ramov nisem imel še nikdar, pa sem dal marsikatero plato skozi. Ta plata je očitno zelo občutljiva glede ramov. Zdaj sem očitno našel pravo mesto. Trenutno mam dve palčki notri, na 3 in 4 slotu in zdaj dela zaenkrat. Sicer še nisem zagnal nobenega testa ampak mislim da zaenkrat bo. Zdaj mam zaenkrat te nadomestne rame, ampak mam prejšnje še v garanciji in jih bom zamenjal. Tisti bodo pa zagotovo 1,5v in bom poskusil da bodo na listi združljivosti s plato. Malo se mi je zamerla plata, upam da se mi v prihodnje odkupi:).

blackbfm ::

Proc je občutljiv, ne plata.

solatko ::

blackclw - Dej no. Še pri nobenem procu nisem zasledil podatka, katere RAM-e podpira.

TOP ::

Saj sem ti povedal takoj kaj je narobe,imel sem isti problem.Če si rame dal na 3 in 4 slot potle ti ne dela dual chanel.Daj na 2 in 4 slot.In ti maš Asus ki ma gor lučke ki ti kaže napako na ramih,če je.Poglej mal ker ti je kapaci kazalo.Pa bios posodobi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TOP ()

Toomy ::

Na začetku ko pač prižgeš se vsaka lučka na plati prižge za sekundico dve potem pa ugasne. To pač preverja in po mojem ni nič narobe. Zaenkrat stvari laufajo, čeprav ko sem ga pustil prižganega čez noč, zjutraj ni blo slike in se je restartal al nekaj je bilo pač narobe. Pa danes je enkrat zmrznil. Zdaj sem naložil vse gonilnike in bom videl če bo delalo normalno. Glede biosa, flashal nisem še nikoli. Kako se to sploh naredi in kero verzijo biosa naj potem naložim? Je po updateu biosa potrebno na novo nalagat sistem ali ostane vse?

Toomy ::

Spet je tukaj problem, sedaj imam random zmrzovanje. Sem poskusil s flashanjem biosa na najnovejšo verzijo 1408 pa je stvar enaka. Sem mislim da bi dal na memtest in celo pri memtestu mi zmrzne. V čem naj sedaj iščem problem?

solatko ::

Najboljš boš naredil, da prepustiš zadevo nekomu, ki se na te zadeve spozna malo bolje kot ti. Z raznimi adhoc posegi, boš samo še bolj zajebal zadeve. Reskiraj tistih nekaj EUR in naj ti nekdo poštima mašino.

Toomy ::

No ja, dvomim da bi kdo na kakšnem servisu rešil problem hitreje. Mogoče bi blo še najbolje dat to kakšnemu geeku ki pač spremlja zadeve in ima na voljo doma več komponent.Sam bi rešil zadevo prej, če bi imel na voljo več komponent da bi poskusil kaj je narobe. Sedaj sem dal v biosu voltažo ramov na 1.5v, prej je bilo 1.540v sedaj je po novem malo pod 1.5 in stvar deluje. Memtest je laufal celo noč brez napak in do zdaj še ni zmrznilo. Pač je plata občutljiva na nastavitve ramov. Bom pač tistih par eur porabil za kaj drugega:).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pokvarjeni RAM ali????

Oddelek: Strojna oprema
403238 (1950) Nesta
»

Blue screen problem / windows crash

Oddelek: Pomoč in nasveti
10793 (705) Xserces
»

Nov PC - hude težave

Oddelek: Strojna oprema
231778 (1339) SynTax64
»

Sistem zmrzuje (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
514674 (3939) karjolca
»

Izginilo 4GB DDR3 rama, Windows 7 - Asus P7P55D, i5 750

Oddelek: Pomoč in nasveti
132147 (1859) krneki0001

Več podobnih tem