» »

VGA TO RCA konverter ali raje novo graficno s TV izhodom?

VGA TO RCA konverter ali raje novo graficno s TV izhodom?

[SkA] ::

Čau folk,
Pred kratkim sem si, malce nepričakovano, nabavil dokaj velik televizor..ki sedaj moj 19" monitor naredi bolj podoben mojemu dlančniku :D
No zaradi tega me sedaj vleče da bi filme raje gledal na TVju kot monitorju ampak sem na žalost eno leto nazaj kupil Geforce 2 GTS brez TV izhoda... kar predstavlja rahel problem.

Sedaj pa sem v dilemi.. ali zamenjam grafično za novejši GF4200 z TV izhodom ali pa kupim konverter iz VGA v RCA.
Dilema je namreč v tem, da mi pri podjetju ZAK ponujajo za 23.000 SIT konverter, ki je sposoben delovati celo pri 1024x786 px resolucije (proizvajalec je neki na "ava...." ali podobno, na žalost prodajalca nisem dobro razumel), med tem ko Philipsov konverter, ki je integriran na GF čipovje, zmore "le" do resolucije 800x600.

Ker bom sicer pretežno gledal filme to niti ni velik problem, ker pri filmih tako in tako ne rabiš neke bajne resolucije oziroma gre to tako in tako malce drugače...
Bolj me nekako zanima kvaliteta slike ... ima morda kdo mnenje (ali izkušnje:) ) katera opcija bo omogočala kvalitetnejšo sliko?

Hvala vsem za odgovor v naprej! :)

gumby ::

če hočeš kvalitetno sliko na TV, potem obvezno uporabi S-video povezavo (ali RGB, če ti grafična to omogoča - še boljša slika) in resolucijo 768x576 (TV-ji imajo horizontalno ločljivost 625 vrstic, od tega jih je 576 vidnih). Pri 800x600 ali 1024x768 boš imel meglo na zaslonu...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tablični računalnik za filme

Oddelek: Pomoč in nasveti
181026 (745) yyyeb
»

MiniDV kamera - kako zajeti slike iz kasete?

Oddelek: Zvok in slika
61914 (1828) PhotoBlaz
»

ATI7500 vs. Leadtek GF4 MX440 "shootout"- povejte!

Oddelek: Kaj kupiti
492103 (1369) _Mortal_
»

Grafična karica in televizija

Oddelek: Strojna oprema
181279 (944) ||_^_||
»

Cyberlink POWER DVD

Oddelek: Pomoč in nasveti
51028 (888) BlackHole

Več podobnih tem