Forum » Mobilne tehnologije » HTC Desire
HTC Desire
Onlyx ::
V glavnem, ce telefon preklopim na gsm only, dobim satelite v roku 5 sekund, ce preklopim na umts pa njente.
No evo, sedaj pa tudi meni deluje brez problema GPS navigacija. Šel sem pod nastavitve (Network mode) pa sem tam namesto GSM / WCDMA auto odkljukal samo GSM only in od takrat telefon najde satelite v roku 10 sekund. Prejle pa sem sprobal tudi navigacijo Copilot, ki sedaj deluje perfektno, brez prekinjanja in zatikanja, zaradi izgubljenega signala. Me pa zanima, kaj je sploh razlika med GSM in WCDMA? Je vseeno, če imam sedaj odkljukano samo GSM?
Sploh pa me čudi, kje bi lahko bila napaka, da GPS ne deluje tudi v normalnih okvirih. Android bug ali pa napaka kje na Tušmobilu?
WCDMA je UMTS.
Aha se pravi 3G - hitrejši prenos podatkov.
P.s.
Če kdo potrebuje nosilec + polnilec za v avto: http://cgi.ebay.co.uk/HTC-Desire-in-Car...
Dobil po 4 dneh iz UK, poleg tega je nosilec izdelan kvalitetno, polnilec pa tudi opravlja svoje delo. Skratka zadovoljen z nakupom =)
PrimozR ::
A ma mogoče kdo kako namizno stojalo za polnenje in prenos podatkov? Zanima me bolj kako se obnese. Recimo tole: http://cgi.ebay.co.uk/USB-Sync-Cradle-D...
Tale zgleda da ima neko pleksi oporo, nekaj sem jih pa že videl brez tega. To mi ne bi blo kul, ker sicer stoji samo na USB priključku...
Tale zgleda da ima neko pleksi oporo, nekaj sem jih pa že videl brez tega. To mi ne bi blo kul, ker sicer stoji samo na USB priključku...
_Dejan_ ::
A ma mogoče kdo kako namizno stojalo za polnenje in prenos podatkov? Zanima me bolj kako se obnese. Recimo tole: http://cgi.ebay.co.uk/USB-Sync-Cradle-D...
Imam podobno takšno brez plexy nastavka in s prostorom za dodano baterijo...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
Pesimist ::
Onlyx : kaj si iz maribora ali bliznje okolice? da eliminiramo ce je to lokacijski ali globalni (omejen na slo) blem
Isti problem se je zacel pojavlati na android 1.6 in lg swift.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Onlyx : kaj si iz maribora ali bliznje okolice? da eliminiramo ce je to lokacijski ali globalni (omejen na slo)
Okolica Ljubljane (proti Kranju)
In to samo na Tušmobilu?
tomibus ::
Zadnjič sem že imel težave z nalaganjem update na 2.2. Zdaj me pa zanima sledeče, ker oba dogodka sovpadata in ne vem povedati, kaj je krivo. Isti teden, ko sem naložil update sem menjal tudi polnilec (originalnega je bil žal v kovčku, ki so ga izgubili na letališču, zato zdaj imam motorolinega univerzalnega). Od tistega tedna mi sicer drži baterija skoraj dva dni, tudi če redno uporabljam telefon (prej morda le dan in pol največ), ampak polni pa se telefon tudi lahko 6 ur in se ne napolni do konca. V čem bi lahko bil vzrok? v Update-u ali polnilcu?
Hvala za odgovore v naprej.
Tomi
Hvala za odgovore v naprej.
Tomi
Pesimist ::
Onlyx : kaj si iz maribora ali bliznje okolice? da eliminiramo ce je to lokacijski ali globalni (omejen na slo)
Okolica Ljubljane (proti Kranju)
In to samo na Tušmobilu?
Jah doben drugi nima UMTS 900. Na Mobitelu pa mi je delalo z HDSPA, samo oni majo 2100.
Verjetno je treba radio prilagoditi in flashati novega. Ampak to lahko uradno samo HTC naredi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
sladoledar ::
Pozdravljeni
zanimanje zvezi internetom :)
npr če jaz uzemem ta telefon prek orto u nulo mam 100MB interneta.
zdej pa jaz nimam velike zelje da bi skus gledal nov mail preko gmaila ali cekiral FB... ali kej podobnga... kadar bi pogledal bi itak pogledat v kakim lokalom aka wlan.. k je free.. ( in za updejte mam doma wirlles internet)
+ saj mobitel ne rabi bit povezn z internetom skos ? ce se motim me popravte ( ja vem nimam pojma o mobitelu zato sprsujem)
saj tiste programe k iscejo updejte usakih tuk cajta ''autoupdates'' se lahk izklop da se rocno precikira kadar si povezan na wlan ?
torej povzetk
- na internet bi hodu vecinoma prek wlana-free
- auto updejte lahk izklop ? da ti ne hod na internet ?
- če je nujnu za poiskat kej na ned je pa dost tistih prlozenih 100MB u paketu ?
hvala za odgovore
LP.
zanimanje zvezi internetom :)
npr če jaz uzemem ta telefon prek orto u nulo mam 100MB interneta.
zdej pa jaz nimam velike zelje da bi skus gledal nov mail preko gmaila ali cekiral FB... ali kej podobnga... kadar bi pogledal bi itak pogledat v kakim lokalom aka wlan.. k je free.. ( in za updejte mam doma wirlles internet)
+ saj mobitel ne rabi bit povezn z internetom skos ? ce se motim me popravte ( ja vem nimam pojma o mobitelu zato sprsujem)
saj tiste programe k iscejo updejte usakih tuk cajta ''autoupdates'' se lahk izklop da se rocno precikira kadar si povezan na wlan ?
torej povzetk
- na internet bi hodu vecinoma prek wlana-free
- auto updejte lahk izklop ? da ti ne hod na internet ?
- če je nujnu za poiskat kej na ned je pa dost tistih prlozenih 100MB u paketu ?
hvala za odgovore
LP.
ker res ce je dost mi ni smislno dat +8€ narocnine za distih dodatnih 200MB prenosa... samo zaradi tega si mi gre xD
in ja vem ce prekoracim 100MB lemita je pol 0.00007€ na kb... torej na dodatnnih 100MB je to 7,168€ xD
in tnx za odgovor :)
LP.
in ja vem ce prekoracim 100MB lemita je pol 0.00007€ na kb... torej na dodatnnih 100MB je to 7,168€ xD
in tnx za odgovor :)
LP.
bajsibajsi ::
@sladoledar
Seveda ni treba, da je telefon vedno povezan z internetom, ampak samo takrat ko ti to zelis oz. potrebujes.
Pametno si je naloziti kaksno izmed brezplacnih aplikacij, ki spremljajo porabo kolicine prenosa podatkov. Obicajno imajo ti programi tudi opcijo, kjer si omejis porabo oz. nastavis alarm za prekoracitev dnevne, tedenske,.. porabe interneta. Npr. sam imam nastimano dnevni alarm na 3MB (kar je malo).
Nadalnje lahko porabo omejis, tako da v nekaterih browserjih v nastavitvah odstranis nalaganje slik, ki so podatkovno dokaj pozresne. Seveda ce ne surfas po takih straneh, kjer je prikaz slik zazeljen, ce ne ze nujen.
BTW, update ti ne bo nalagalo samodejno kadar se povezes na net in ti jih najde. Temvec zgolj opozorilo (notification), da so na voljo. Ti pa jih potem lahko kdaj kasneje nalozis, ko bos povezan prek Wlana.
Seveda ni treba, da je telefon vedno povezan z internetom, ampak samo takrat ko ti to zelis oz. potrebujes.
Pametno si je naloziti kaksno izmed brezplacnih aplikacij, ki spremljajo porabo kolicine prenosa podatkov. Obicajno imajo ti programi tudi opcijo, kjer si omejis porabo oz. nastavis alarm za prekoracitev dnevne, tedenske,.. porabe interneta. Npr. sam imam nastimano dnevni alarm na 3MB (kar je malo).
Nadalnje lahko porabo omejis, tako da v nekaterih browserjih v nastavitvah odstranis nalaganje slik, ki so podatkovno dokaj pozresne. Seveda ce ne surfas po takih straneh, kjer je prikaz slik zazeljen, ce ne ze nujen.
BTW, update ti ne bo nalagalo samodejno kadar se povezes na net in ti jih najde. Temvec zgolj opozorilo (notification), da so na voljo. Ti pa jih potem lahko kdaj kasneje nalozis, ko bos povezan prek Wlana.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
destroyer2k ::
bajsibajsi
Najbol enostavno pa je da držiš power button in potem tam vključiš mobile network samo takrat ko rabiš Jaz to delam in ne presegam količino, pa sem zelo dosti gor (saveda karkoli je youtube ali kaj takšnega ne odprem).
Najbol enostavno pa je da držiš power button in potem tam vključiš mobile network samo takrat ko rabiš Jaz to delam in ne presegam količino, pa sem zelo dosti gor (saveda karkoli je youtube ali kaj takšnega ne odprem).
bajsibajsi ::
Ja imam za to ze od samega zacetka widget na namizju (bliznjico). Deluje cisto preprosto, samo ON in OFF oz en klik. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
bajsibajsi je izjavil:
Ja imam za to ze od samega zacetka widget na namizju (bliznjico). Deluje cisto preprosto, samo ON in OFF oz en klik. :)
Power control widget
destroyer2k ::
Nekaj me zanima, ker me že počasi zelo moti. Ali lahko aplikacije dam v kakšno mapo v meniju. Ker sedaj je že zelo nepregledno.
djordjevic ::
To mene pri legendu tudi malo moti, ja. Se navadiš na neki redosled, potem pa flikneš gor aplikacijo in se ti vrstni red spet poruši. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.
noob question :P
am pri sporocilih se da kako izklopit tistu k ti popravla besede ? xD
ker zdaj ko kej napisem mi automacku samu poprav v eno ang... besedo.
LP.
am pri sporocilih se da kako izklopit tistu k ti popravla besede ? xD
ker zdaj ko kej napisem mi automacku samu poprav v eno ang... besedo.
LP.
sch3ll3 ::
Iščem aplikacijo s katero bi desire odklenil samo z slajdom po zaslonu, torej privzeto moraš oritisniti power gumb in potem slajdo navzdol, jaz pa iščem aplikacijo ki bi power gumb preskočila in bi odklepal samo s slajdom (najraje horizontalnim in ne vertikalnim kot je privzeta nastavitev). Aja pa dvakrat MENU gumb odklep poznam. Vem pa da ima takšnem način odklepa HTC HD2 na wimmobile. Hvala
utriPM ::
moj desireje že 25 dni na servisu zaradi froyota. Slo servis ga je poslal v tujino na servis, pa so ga iz tujine vrnili enako pokvarjenega, zato je šel še enkrat v tujino. Počasi me mineva potrpljenje, sam do 45 dni je še daleč. Jebo jih sve po spisku.
Sch3ll3 2x menu ne prime, moraš power+menu.
Oz. disregard that, tut to ne prime več, torej swype only. Pa mislim da je home odklenil, ne menu.
Oz. disregard that, tut to ne prime več, torej swype only. Pa mislim da je home odklenil, ne menu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Se popravljam ja, inštalirano imam "NO LOCK" aplikacijo in kadar je vklopljena se da odkleniti samo z pritiskom na power gumb ali pa 2x menu gumb. Ampak jaz bi želel odklep na zaslonu in ne na gubmih.
Se mi zdi da pri zaklepu izklopi vsaj LCD, če ne še touchscreen. Torej ga s power/menu gumbom vklopiš in tako daš možnost odklepa. Brez tega pa verjetno ne bo šlo. Tudi iPhone moraš prej prižgati in nato odkleniti.
mataur ::
zanima me, če ima še kdo težave pri snemanju videa po nadgradnji na 2.2? men nenormalno šteka,slika pri premiku aparata zaostaja, ne glede, kaj izberem za format ali 720p, ali 800x480...probal vse, od stopiranja aplikacij, resetov,...ne diši mi lih, da bi sprožu Factory data reset,(če bi to kaj pomagalo, bi pač tut to sprožu)... ostalo mi vse špila v nulo in se mi ne da, vse zopet ponastavljat...ima kdo kako zamisel, nasvet, pomoč...
kmetek ::
Dare1 ::
Jaz sem kupil 2 etuija in sedaj čakam da prideta. Sem dobil mail, da je bilo poslano 24.8.10. Sem pa za svoj Desire pri njih kupil enkrat konec maja in je vse šlo brez problemov skozi, zdi se mi, da sem dobil v 8 dneh.
kmetek ::
destroyer2k je izjavil:
kmetek
Tukaj je ceneje:
http://www.amazon.co.uk/Genuine-HTC-Des...
Important Message
* Genuine HTC Desire Mobile Phones Leather Case POUCH PO S520 HTC Desire Mobile Phone cannot be shipped to the selected address.
flajer ::
Mene pa zanima ali lahko Dizajerja sam na kakšen preprost način updateam na Android 2.2 ali ga moram nesti na servis kjer to naredijo?
Nimam pojma kako se roota in zakaj bi to potreboval, zato me zanimajo samo "stock" stvari. :)
Nimam pojma kako se roota in zakaj bi to potreboval, zato me zanimajo samo "stock" stvari. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18084 (11494) | Scaramouche |
» | HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 30757 (19115) | fishy12 |
» | Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ankete | 30678 (24841) | leiito |
» | HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 23782 (15611) | CaqKa |
» | Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17160 (11969) | cucolino |