» »

HTC Desire

HTC Desire

««
30 / 55
»»

kmetek ::

Update: evo danes v cca 16 urah porabil 19%.....bajsi ti imaš FROYO 2.2?

Onlyx ::

evo kot sem omenil sem imel probleme z nepovezlivostjo z gps.

Po update-u na 2.2 sem si naložil MOTONAV navigacijo in jo uspešno namestil. Jo testiram in mi po cca. 10 min vožnje pove, da sem izgubil signal. Probam še z google maps in tracks, ki se prav tako ne povežeta več. Z marketa si potegnem programček GPS status, ki jasno pokaže, da telefon enostavno ne najde satelitov. Ga restartam, a še vedno nič. Naslednji dan nezaupljivo ponovno probam in zadeva se nekako poveže z gps, ampak po parih minutah spet vrže vn. Odločim se, da telefonu naredim factory reset, poleg tega pa obenem izbrišem tudi MOTONAV navigacijo. Po tem pa še vedno ista zgodba, stvar se enostavno ne poveže. Naložim še COPILOT-ovo navigacijo in ko jo zaženem, se mi takoj poveže z GPS in končno se v meni pojavi kanček optimizma. Seveda se le ta neha po cca. 10 min vožnje, ko sem šel stvar sprobat. Sedaj res nevem, kaj naj še naredim.

Naj stvar nesem na servis, ker telefona ne bi rootal? Je pa nekdo pred mano tudi omenil neke težave z gps pa me zanima ali je ta napaka stvar strojne ali programske narave. Res pa je, da na verziji 2.1 nisem sprobaval gps navigacije.

EDIT:

Telefon v avtu je bil čisto spredaj pri steklu, poleg tega pa je prekinjalo tudi zunaj pod milim nebom, tako da pri postavitvi dvomim, da je biu problem.

EDIT2:

Evo nekdo s podobnimi težavami:
http://androidforums.com/htc-desire/121...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Onlyx ()

Pesimist ::

Good Guy je izjavil:

ktero navigacijo pa uporabljaš?

PS: če mogoče lahko linkaš inštalacijo

google maps latituda kar.

kmetek je izjavil:

Update: evo danes v cca 16 urah porabil 19%.....bajsi ti imaš FROYO 2.2?

erm sej ko je screen off in fon idle gre pod 400mhz. Zakaj bi rabo zatose posebej setupat.

Onlyx je izjavil:

Po update-u na 2.2 sem si naložil MOTONAV navigacijo in jo uspešno namestil. Jo testiram in mi po cca. 10 min vožnje pove, da sem izgubil signal. Probam še z google maps in tracks, ki se prav tako ne povežeta več. Z marketa si potegnem programček GPS status, ki jasno pokaže, da telefon enostavno ne najde satelitov. Ga restartam, a še vedno nič. Naslednji dan nezaupljivo ponovno probam in zadeva se nekako poveže z gps, ampak po parih minutah spet vrže vn. Odločim se, da telefonu naredim factory reset, poleg tega pa obenem izbrišem tudi MOTONAV navigacijo. Po tem pa še vedno ista zgodba, stvar se enostavno ne poveže. Naložim še COPILOT-ovo navigacijo in ko jo zaženem, se mi takoj poveže z GPS in končno se v meni pojavi kanček optimizma. Seveda se le ta neha po cca. 10 min vožnje, ko sem šel stvar sprobat. Sedaj res nevem, kaj naj še naredim.

Naj stvar nesem na servis, ker telefona ne bi rootal? Je pa nekdo pred mano tudi omenil neke težave z gps pa me zanima ali je ta napaka stvar strojne ali programske narave. Res pa je, da na verziji 2.1 nisem sprobaval gps navigacije.

EDIT:

Telefon v avtu je bil čisto spredaj pri steklu, poleg tega pa je prekinjalo tudi zunaj pod milim nebom, tako da pri postavitvi dvomim, da je biu problem.

EDIT2:

programske. Na 2.1 nikdar problemov z gps. Jaz bom rootal z onim universal rootom ki se je pojavil in je tudi za 2.2 desir. Verjetno tudi fukno dol to sranje od HTCja in namesto clean android.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Pesimist: vseeno mi setcpu pomaga, če mi prej ni zdržal 2 dni, zdej pa že 2dni pa nekaj ur pa še 35% na voljo?

Priporočam ti tale ROM:

[ROM] 15/8 === PINKY Desire CLASSIC === Without Sense for Android fans

hm nevem. Ker meni je ze ratalo da se je telefon iz 100% na 0 sprazno v majn koz 24urah v idlanju. Kar predvidevam da je en program obvisel pa cpu locko na 100%. Tak da pomaga pac pri tem da nic kaj starta negre cez 400Mhz.

Rutal bom komaj takrat ko bo unrevoked delo. 1 click root in reflesh. Ker se mi neda z temi goldcardi pa tem drekom ukvarjat.

Sej dela unrevoked, še meni je ratalo :D

http://www.android-tutorials.org/dev/?p...
http://rootmydroid.co.uk/guides/desire/...

Popravek, imel sem 2.1 in sem rootal....Za tiste, ki ste FROYO 2.2 dobili preko OTA NE MORETE ROOTAT :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

na 2.2? Ker pise da so samo 2.1 podprti.

Zgodovina sprememb…

Ti imaš originalni FROYO 2.2? A to je pa druga pesem, boš moral po goldcardu posežt :P

http://www.android-tutorials.org/dev/?p...

ker bi moral HBOOT downgradeat iz 0.92 na 0.8. :D

yep. to se mi pa neda vec.

Samo vseeno je fora. da nam enim nedela drugim pa ocitno, ali pa sploh ne probajo. V glavnem je premalo not working reportov da bi htc sploh z tičem migno. Doben pa nebo sel in jih odprto grajal kot so apple, ker je to samo en od nogih telefonov od te drek firme.

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Zakaj se potem še matraš z njim če je tak drek?

kaj nej prodam in zgubim sevec dnara kot sem ze?

_Dejan_ ::

Meni je prvi beta 2.2 rom z sense delal BP in tudi sedaj original 2.2 update dela bp.
Baterija pa tudi dobro drži recimo v pet. sem jo zjutraj odklopil in sem jo polnil v nedeljo dopoldne ko je padla na 36% imel nekaj klicev, sms-ov igral igrico racing live (kjer se moraš kot na travianu vsakih nekaj ur logirati). Wifi je bil skos vklopljen(vendar imam policy nastavljen da se po 15min v spanju izklopi)...

Mogoče pa vam je Mobitel/Simobil prodal jajc telefone, ker glede na ROM so itak delani za vzhodni trg...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _Dejan_ ()

gps ti vlovi takoj?

Pesimist je izjavil:

gps ti vlovi takoj?

Kolikor sem testiral kakšen teden ali dva nazaj po par minut sygic je delal BP.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _Dejan_ ()

MonkeyHead ::

Pesimist vrž v kanto pa povej v katero... meni dela telefon super 2 dni baterija zdrži ob normalni uporabi če pa mam vžgano muziko gor pa kak dan... GPS dela ful dobro elo te google maps al kaj so dela super sem se zgubo nekje u tri pm pa me je je zadeva rešla :D

_Dejan_ je izjavil:

Pesimist je izjavil:

gps ti vlovi takoj?

Kolikor sem testiral par minut sygic je delalo BP.

aja. Sem slisal da talibanci delajo na raketah za odstrel satelit. Sem pac sumo, da so jih ze vse spokali.

MonkeyHead je izjavil:

Pesimist vrž v kanto pa povej v katero... meni dela telefon super 2 dni baterija zdrži ob normalni uporabi če pa mam vžgano muziko gor pa kak dan... GPS dela ful dobro elo te google maps al kaj so dela super sem se zgubo nekje u tri pm pa me je je zadeva rešla :D

Mene pa je garmin reso ko je desir zgubo signal. :))

Zgodovina sprememb…

bom probo pol gps status, da vidim ce sploh najde kakega, potem pa factory restore, v kolikor se bo dovol baterije :). Nazadnje pa sun v steno, ce nebo vec dovol baterije.

Jaz ti priporočam factory reset kot si že omeno... če nebo delalo lepo nesi nazaj na mobitel/simobil/vukojebino kje so to kupo in ti naj dajo na popravilo. V tem času moreš dobit nadomestni telefon, če imaš sklenjeno naročniško razmerje. Če nebodo vedli popravit in ti dali isto sranje nazaj za teden dni idi spet jim težit za nov telefon in boš vido kaj bo.

Zaj jamrat po forumu in metanje telefona po steni nebo nič pomagalo verjemi.

Dam ti 200EUR za Desire, pesimist ;)

pol se pa cudis zakaj ga obdrzim.

c00L3r ::

Pesimist si razmišljal o tem, da bi poslal telefon na servis? Mogoče ti bodo celo dali novega?

zaenkrat se ne. ko pa niti restore nebo pomagal pa vsekakor oz pocakam da jih nehajo delat pa bom samsung s mogoce dobo :P

Zgodovina sprememb…

tomibus ::

Pozdrav!

Danes sem opazil, da koncno lahko naredim update za HTC Desire. Nekaj dni nazaj to se ni bilo mogoce. Ko zelim narediti update, pa v oknu dobim naslednje sporocilo:

Error saving update
An error occured while saving the system update to your SD card. The download process cannot be completed. Please replace your SD card and check for updates again in Settings under About phone.

Naceloma do svoj SD kartice dostopam normalno, tako da sem presenecen, zakaj ne deluje.

Lp
Tomi

Probaj narest fotko. Če ne gre rebootaj telefon. Sem imel podobne probleme na 2.1.

Probajte to:

Hi *******, I understand your concern regarding battery life on your Nexus One device. The following steps should significantly extend the battery life on your phone. Please connect the phone to the charger with the phone powered on, and allow the phone to charge until the notification LED is green, indicating the device is fully charged. Disconnect the phone from the charger, and power it off. Reconnect the phone to the charger with the phone powered off, and allow the phone to charge until the notification LED is green. Disconnect the phone from the charger and power it on. Once the phone is powered completely on, power it off again and reconnect it to the charger until the notification LED is green. Disconnect the phone, power it on, and use it. You need to use this sequence only once. If the issue of battery life on our phone persists, I recommend you contact our HTC accessory department directly.

http://forum.xda-developers.com/showthr...

Čak, Desire ma tut dvobarvno LEDico? :>

martincek1 ::

Baje da ma multicolour ledico. :)

Kolk barv? Za zeleno in rdečo sem dojel šele zdajle :) Fino bi bilo če bi bila npr. še modra.

There are at least 4 led colors known on the Desire (green, orange, red, blue).

EDIT: postopek opravljen, zdej pa da vidmo :)

Zelena: Telefon napolnjen
Oranžna: Telefon se polne
Modra: BT vklopljen
Rdeča: ? Mogoče GPS vklopljen?

Rdeča, vsaj ko utripa, je splošno opozorilo, recimo ko imaš zgrešen klic, SMS oz. e-mail. To troje lahko sicer nastaviš.

jo danes bom jaz to delal...a si počakal pred polnjenjem, da se ti je baterija čisto spraznila ali si začel polniti po opozorilu pri 14%?

BlaY0 ::

kmetek je izjavil:

močno priporočam rootanje in setcpu aplikacijo....naštimal sem si profil SCREEN OFF na 245mhz hitrosti in prioriteta 60%, kuri občutno manj baterije....ponoči v 8 urah 4%.
Pa ti veš da to itak na HTC founih že po defaultu dela (ko ugasneš ekran, se takt procesorja zmanjša na 246 MHz)? Đabe si to naredu.

kmetek je izjavil:

jo danes bom jaz to delal...a si počakal pred polnjenjem, da se ti je baterija čisto spraznila ali si začel polniti po opozorilu pri 14%?
Ah to je neumnost... baterija zaradi tega ne zdrži nič več (spet en placebo) samo bolj točno (zvezno) ti kaže...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

BlaY0, ja ni res če sem po tem imel skoraj 2,5 dneva baterijo prej pa 1,5 dneva...uporaba podobna ali enaka.

Pa tudi tale druga fora, je še vedno bolje, se ti ne zdi? :D

kmetek je izjavil:

Sem pred tem nažigal Air Control tako dolgo, da se je ugasnil :D

kmetek: A si še kaj drugega dodal razen screen off? Daj pošlji mi prosim file /proc/config.gz pa ti bom takoj povedal v čemu je keč.

JayKay ::

Onlyx je izjavil:

EDIT:

EDIT2:

meni je po hard resetu začel mormalno delat gps, sicer včasih traja tudi kakšno minuto ampak najde satelet. Sem predčerajšnjem uporabil motonav za navigiranje od Cambridga od Stansted letališča in nazaj brez kakšnihkoli težav. Enako je z mytracks in gpsstatus-om. Traja, a vedno najde in nikoli ne izgubi povezave, tudi če je telefon v etuiju in v žepu.

Za GPS fix moraš biti pri miru. Hitreje ko se giblješ, težje dobiš GPS fix, tako da če je kakšen daljši tunel, zna biti problem.

hard reset = factory reset ?

krho ::

Jaz imam na desire samo 2, Oranžno in zeleno. Oranžno, ko je baterija pod 14% in k ose polni. Oranžna utripa enako tudi pri neodg. klicu. Pa ko je telefon poln sveti zelena. Vklop BT mi ne prižiga ledice.,...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Mogoče sveti modra ko prenašaš podatke preko BT, oziroma pri povezavi z drugo napravo..

JayKay ::

Onlyx je izjavil:

hard reset = factory reset ?

ja

OxyPhedox ::

Imam iGo navigacijo dal sem jo na kartico telefona(.apk file), sedaj pa nevem kako lahko inštaliram to aplikacijo iz SD kartice. Hvala za pomoč.

Edit: mi je že uspelo

Zgodovina sprememb…

OxyPhedox je izjavil:

Imam iGo navigacijo dal sem jo na kartico telefona(.apk file), sedaj pa nevem kako lahko inštaliram to aplikacijo iz SD kartice. Hvala za pomoč

Potegni si z Marketa npr. Astro File Manager pa Igo navigaacijo iz tam inštaliri.

denabiker ::

samo sorry, nekateri si kupijo pametne telefone in nimajo osnovnega pojma o tehniki.

jao jao jao...to je ravno tako kot da bi kupil ferrarija in ne bi znal šaltat ter bi ga v leru porival gor in dol po dvorišču:D

Ne, to je tako kot bi kupil hladilnik in živila zložil zadaj v tisto luknjo zraven kompresorja...

Ima kdo idejo kak si nastavit MMS tajnico od mobitela na Desire-ju :D?

Danes po favtory resetu sem po dolgem casu spet vido Satelite. Jih le niso talibanci dol spravli. Noja telefon sem malo spajtlal sem in tja in sem jih kar hitro zgubo. Nisem jih vec dobil nazaj.
««
30 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7718086 (11496) Scaramouche
»

HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18530759 (19117) fishy12
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15030680 (24843) leiito
»

HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
20323782 (15611) CaqKa
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7417160 (11969) cucolino

Več podobnih tem