Forum » Mobilne tehnologije » HTC Desire
HTC Desire
BlaY0 ::
Kot sem že omenil, sem se zelo razveselil nadgradnje na 2.2 različico, vendar se mi zdi, da je le ta prinesla nemalo težav. Sedaj nevem ali je kaj narobe s telefonom, mobilnim operaterjem ali pa mogoče kar z operacijskim sistemom samim.Pa si pobrisal data particijo (factory defaults)?
Onlyx ::
Pa si pobrisal data particijo (factory defaults)?
ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Onlyx ()
emsi ::
Kako pa je z rootanjem in garancijo, se da v primeru kakšne okvare namestit nazaj original SW brez izgube garancije?
=
bajsibajsi ::
Še ena napaka na Froyotu.
Ko greš gledat slike/posnetke in ko klikneš na sliko, da ti jo ustrezno poveča na cel ekran, je slika večkrat ne-izostrena. ko je še enkrat zmanjšaš in ponovno povečaš (čez cel ekran) se pa popravi in izostri.
Ta bug ni zgolj na 2.2.
Sam trenutno uporabljal "prvotno" verzijo 1.15.405.4, torej se starejso kot vecina tistih, ki sedaj se niso namestili 2.2 in imajo gor 1.21.405.2 in je ta problem enako prisoten. Prakticno sem se ze navadil, da ko sliko odprem cez cel zaslon enostavno na hitro z dvema prstoma cisto malo zoom out/in, da se slika zbistri.
_Dejan_ ::
bajsibajsi je izjavil:
Ko greš gledat slike/posnetke in ko klikneš na sliko, da ti jo ustrezno poveča na cel ekran, je slika večkrat ne-izostrena. ko je še enkrat zmanjšaš in ponovno povečaš (čez cel ekran) se pa popravi in izostri.
Ta bug ni zgolj na 2.2.
Sam trenutno uporabljal "prvotno" verzijo 1.15.405.4, torej se starejso kot vecina tistih, ki sedaj se niso namestili 2.2 in imajo gor 1.21.405.2 in je ta problem enako prisoten. Prakticno sem se ze navadil, da ko sliko odprem cez cel zaslon enostavno na hitro z dvema prstoma cisto malo zoom out/in, da se slika zbistri.
To ni bug ampak je galerija tako narejena, zaradi hitrejšega scrollanja po slikah. ČE bi odpiralo original slike in ne thumbnailov bi se scrollanje zelo zatikalo...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
bajsibajsi je izjavil:
Ta bug ni zgolj na 2.2.
To ni bug ampak je galerija tako narejena, zaradi hitrejšega scrollanja po slikah. ČE bi odpiralo original slike in ne thumbnailov bi se scrollanje zelo zatikalo...
Ni res, to je bug. Galerija ni tako narejena, zaradi hitrejsega scrollanja po galeriji. Scrollas lahko cisto "normalno" takoj ko odprej zeljeno galerijo. Ko pa uporabnik doloceno sliko izbere/klikne, da se leta poveca ala fit to screen, bi seveda bilo za pricakovati, da se bo izbrana slika izostrila oz. zbistrila. Vendar povecano sliko odpre v zmazek, ki sele ob ponovnem over screen povecanju in nato zmanjsanju postane jasna oz. primerna kvaliteti zajete slike oz. zaslona.
RuN ::
Pri prejšnji verziji je zadeva delala tako kot mora. Ni bilo zmazkov od slik. Torej je to bug v2.2.
MonkeyHead ::
Berem da imate polno bugov inp. stvari vsaj na tej slo-techu druga ne sledim kaj preveč.... jaz na mojem desire-ju nisem zasledil nobene napake vsaj od teh našetih ne...
@bajsibajsi: Si morda naredil Factory reset?
seveda....samo pač pravi RUU inštaliraš preko HTC SYNC pa je.In če ti foun crkne, da ga niti prižgati več ne moreš?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Pa factory reset pomeni, da grejo vsi podatki, če tega nisi porajtal:)
Gredo ti samo podatki s telefona (sms-i,aplikacije,...), slike, video in muska, ki ti jih primarno shranjuje na SD kartico pa ostanejo lepo na varnem.
P.S.
Nekateri problemi so se mi po factory resetu nehali pojavljati. Verjetno je bila res kriva kakšna aplikacija.
Če ti določena aplikacija dela težave ni potrebno izvesti Factory reseta oziroma formatiranja data particije. Odswypaš/odtapaš do Settings->Applications->Manage applications in potem pobrišeš podatke ter cache od tiste aplikacije ki dela probleme (če ti to omogoča). Samo ponavadi je problem, ker ne veš točno katera (sistemska) aplikacija dela težave
LuGi ::
Zastonj "Full Body" zaščitna folija
http://www.stealthguards.com/index.php/...
Samo za prvih 1000 "kupcev"..
Placas samo postnino: $2.85
njoy
njoy
Pesimist ::
Meni je spet v 24 urah idlanja spraznilo baterijo. Hehe htc rox.
tote folje se ne obnesejo, kr hitro se zacne lupat ko svinjarija v robove prodira.
Zastonj "Full Body" zaščitna folija
njoy
tote folje se ne obnesejo, kr hitro se zacne lupat ko svinjarija v robove prodira.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Pesimist: Pustil si telefon na mizi z ugasnjenim ekranom in je v 24 urah baterija na nuli?
LuGi: Take in drugačne rešitve dobiš prek eBaya za $2 brez poštnine. Torej stvar je na tebi da oceniš... ali je bolje zastonj artikel s poštnino ali poceni artikel brez poštnine
LuGi: Take in drugačne rešitve dobiš prek eBaya za $2 brez poštnine. Torej stvar je na tebi da oceniš... ali je bolje zastonj artikel s poštnino ali poceni artikel brez poštnine
Zgodovina sprememb…
pomoje n app zasteka pa cpu nabija. Enkrat mi je tudi homescreen frizno ze, paa ni slo nic druga ko status bar up in down. Ekran je pa bil celi medli.
LuGi ::
Pesimist: Pustil si telefon na mizi z ugasnjenim ekranom in je v 24 urah baterija na nuli?
Full body shield za 2$? Sure Najcenejsi na ebay.com je 15+2 shipping
Dober bo za 2.85$
Tale full body shield je en joke... par prozornih nalepk narezanih na mero... to lahko tut s prozornim selotejpom nardiš
Pesimist: A imaš rootanega?
Pesimist: A imaš rootanega?
Zgodovina sprememb…
Imam eno off topic vprašanje.
Namestil sem si Motonav navigacijo, sedaj pa me zanima zakaj pri ulicah ne morem izbrati hišnih številk oz. se številke vidijo vendar so nekako zaklenjene. To je tam, ko določam lokacijo.
Namestil sem si Motonav navigacijo, sedaj pa me zanima zakaj pri ulicah ne morem izbrati hišnih številk oz. se številke vidijo vendar so nekako zaklenjene. To je tam, ko določam lokacijo.
knesz ::
Imam eno off topic vprašanje.
Poleg tega ne razumem kako imam lahko tako slab GPS sprejem. Sem testiral na poti v Lj (10km) in mi je vmes prekinilo in potem se telefon ni več povezal. Pa sem telefon non stop držal pod sprednjo "šajbo", da bi bil moj sprejem optimalen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Onlyx ()
c00L3r ::
Če še ne veste HTC je izdal novi FROYO rom.
http://shipped-roms.com/shipped/Bravo/?...
RUU_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.09.405.8_Radio_32.43.00.32U_5.09.00.20_release_140022_signed.exe
Ni to ta, ki je bil v zadnjem OTA update-u?
urosh ::
če pogledam kaj imam na telefonu in opis tega apdejta, potem je to čisto isti, ja. Datum izdaje pa je res včerajšnji...
Ja, samo tega lahko razbiješ/extractaš na posamezne dele in potem tudi naložiš po delih, kar ti omogoča, da si ne prepišeš SPL-ja in recovery particije ter s tem ne onemogočiš možnosti rootanja, če si imel že prej rootanega.
kmetek ::
http://android.modaco.com/content/softw...
"For all those of us with custom roms:
Just like google maps the custom rom app would not update until manually removed.
Easy instructions for windows:
- download the android sdk and unzip it to c:\tools
- On your phone, settings, applications, development, USB debugging
- Run cmd and enter the following:
- c:
- cd c:\tools\android-sdk-windows\tools
- adb root
(at this point you may need to approve root access on the phone)
- adb remount
(you should see remount succeeded)
- adb shell rm /system/app/GoogleQuickSearchBox.apk
- adb uninstall com.google.android.googlequicksearchbox
- adb shell rm /system/app/VoiceSearch.apk
- adb uninstall com.google.android.voicesearch
(all the above should succeed)
- Now go back to settings, applications, development and uncheck USB debugging
- Install the apps from the market
(should succeed now)
- I'm not sure how to remount read only again, so I would then reboot your phone.
(A non-noob would be able to tell us better commands, probably)."
"FOR ALL WHO ARE UNABLE OR FAILED TO INSTALL THE APP, PLEASE FOLLOW THE INSTRUCTIONS BELOW:
Please note: For the Voice Actions to work, Devices must be at Android Froyo 2.2 and Higher
If you are in the UK/ Europe or America, please go to marketplace and search Voice Search. It should be the first one on the app list. Just press the install button.
If the installation comes up with an unsuccessfully error, follow the next steps:
THIS INSTRUCTIONS IS ONLY FOR USERS WITH CUSTOM ROMS or ROOTED DEVICES, ie: Cyanogen 6
1.Install root explorer from the marketplace
2. Once installed, open the program and press the "Mount R/W" at the top.
3. Scroll down to System/app/VoiceSearch.apk
and Tap and Hold, and press
Rename to VoiceSearch.bak
4. Reboot your device and Install from Marketplace again.
5. Voice Search should be working perfectly
http://googlemobile.blogspot.com/2010/0...
"For all those of us with custom roms:
Just like google maps the custom rom app would not update until manually removed.
Easy instructions for windows:
- download the android sdk and unzip it to c:\tools
- On your phone, settings, applications, development, USB debugging
- Run cmd and enter the following:
- c:
- cd c:\tools\android-sdk-windows\tools
- adb root
(at this point you may need to approve root access on the phone)
- adb remount
(you should see remount succeeded)
- adb shell rm /system/app/GoogleQuickSearchBox.apk
- adb uninstall com.google.android.googlequicksearchbox
- adb shell rm /system/app/VoiceSearch.apk
- adb uninstall com.google.android.voicesearch
(all the above should succeed)
- Now go back to settings, applications, development and uncheck USB debugging
- Install the apps from the market
(should succeed now)
- I'm not sure how to remount read only again, so I would then reboot your phone.
(A non-noob would be able to tell us better commands, probably)."
"FOR ALL WHO ARE UNABLE OR FAILED TO INSTALL THE APP, PLEASE FOLLOW THE INSTRUCTIONS BELOW:
Please note: For the Voice Actions to work, Devices must be at Android Froyo 2.2 and Higher
If you are in the UK/ Europe or America, please go to marketplace and search Voice Search. It should be the first one on the app list. Just press the install button.
If the installation comes up with an unsuccessfully error, follow the next steps:
THIS INSTRUCTIONS IS ONLY FOR USERS WITH CUSTOM ROMS or ROOTED DEVICES, ie: Cyanogen 6
1.Install root explorer from the marketplace
2. Once installed, open the program and press the "Mount R/W" at the top.
3. Scroll down to System/app/VoiceSearch.apk
and Tap and Hold, and press
Rename to VoiceSearch.bak
4. Reboot your device and Install from Marketplace again.
5. Voice Search should be working perfectly
http://googlemobile.blogspot.com/2010/0...
MonkeyHead ::
Emm danes sem probo format predvajanja ostaja 3g in pa mp4? Niso nekaj obljubljali, da še bo avi inp.? Je kak aplikacija za to mogoče kje?
~Alex
~Alex
Eno vprašanje. Naročam nosilec za telefon pa me zanima ali je kaj takega uredu? Oziroma kje se splača naročiti, če ima slučajno kdo kakšne dobre izkušnje?
http://cgi.ebay.co.uk/WINDSCREEN-SUCTIO...
Me pa zanima tudi, kako je z avto polnilci, ker menda nekateri niso dovolj močni, tudi za sprotno polnjenje ob morebitni prižgani navigaciji?
http://cgi.ebay.co.uk/WINDSCREEN-SUCTIO...
Me pa zanima tudi, kako je z avto polnilci, ker menda nekateri niso dovolj močni, tudi za sprotno polnjenje ob morebitni prižgani navigaciji?
knesz ::
Sem restarto nix. 20 minut stal pod zvezdami nix. Prej z 2.1 je v 10 sekundah dobo lociranje vedno. Sem bral na xdpa da je en imel tudi site probleme pa nikakor z orginal romom ni dobo. Ko pa je rootal in dal nekega drugega pa zacelo delat spet. Bom jutri probo restorat os. Dans se mi neda vec.
kmetek ::
močno priporočam rootanje in setcpu aplikacijo....naštimal sem si profil SCREEN OFF na 245mhz hitrosti in prioriteta 60%, kuri občutno manj baterije....ponoči v 8 urah 4%.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18086 (11496) | Scaramouche |
» | HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 30759 (19117) | fishy12 |
» | Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ankete | 30680 (24843) | leiito |
» | HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 23783 (15612) | CaqKa |
» | Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17160 (11969) | cucolino |