» »

HTC Desire

HTC Desire

««
25 / 55
»»

lurker ::

Sicer pa glede tvojega problema: to govoriš za tvoj mac? Ker načeloma mene vsakič vpraša ali želim sync ali ne...za MBP vem, da ni težav, za PC pa res ne vem...
To govorim za enih pet, šest mašin (mac&pc) med katerimi kolobarim. Mogoče bo enega uspel normalno sfolgat.

NY Times ima aplikacijo za Androida, ja.

iSynca z Androidom ne boš uporabljala (v smislu, da v njem vidiš device in ga sinhroniziraš). iCal in Address Book se sinhronizirata sama z oblakom in sta potem bolja ali manj uspešna pri merganju stvari.

kmetek ::

Kateri widget namesto news v sensu za uporabiti v launcherproju? Scrollable RSS/News style

Messages uporabljam handcent sms, obstaja še nek chompsms?

To je to pomoje, še kdo pogreša SENSE UI?

Meni je zadnji LAUNCHERPRO špica, plačal tistih 2,99$

PrimozR ::

dork je izjavil:

ja, saj po premisleku sem res sklenila, da ne mislim ostat na Symbianu več, ker me res močno mika tale Android, čeravno ima bolj moški prizvok in res še nobene ženske nisem videla z njim, vsaj tam kjer sem jaz imajo večinoma BB - BlackBerry-je :)
glede tipkanja sem pozabila napisat v prejšnjem odgovoru, pa mislim, da tudi neb smel bit problem, saj računam, da sem bom hitro navadila, sem bolj tehničen tip, edino Nokiee so res vzdržljive, tudi E72 izgleda lepo narejena, okoli ima nek krom prot udarcem...predvidevam,da tisti, ki imate HTC Desire, ga nosite v kaki torbici oz. etuiju?

Techy lady, mmmmm :D

Am, sem kupil neoprenski štumf, načeloma enak tistemu, ki je že priložen pri Nexusu pa mi še ni padel z njim po tleh. Mi je pa padel telefon po tleh (iz rok, meter in pol višine), ko sem ga zvlačil iz štumfa. Rezultat je odrgnina na softtouch materialu na spodnjem kotu in manjša odrgnina na meji istega materiala ter kovinske obrobe okrog zaslona (to je fičr za delovanje zaslona). V zakup je treba vzeti, da se je telefon v stilu kolesa odpeljal še en meter naprej, jest sem pa zraven vpil 'ustav se!' :D

dork je izjavil:

Sync želim za kontakte, iCal, transfer file-ov, pa ok, iTunes muzike, to je najbrž nemogoče....itak ima Android App mar ne? Aja, pa seveda zadetke določenih strani v safariju bi blo fajn met prenešene na HTC, če je to možno, recimo da naslednjič takoj pridem na isto stran kot na macu...najbrž si potem sam to nastaviš ročno...
ja, Dropbox bo upam, da odlično rešil vse skupaj!

PrimozR je izjavil:

Desire je v divjini popolnoma neuporaben. Sem bil na Pagu (Gajac) kjer vsaj občasno uloviš kak WLAN, pa se mi je vseeno mešalo ker nisem imel podatkovne povezave :D

Evo, točno my point! Sama grem sicer zavesto brez dela na dopust, tako da ne razmišljam o tem, če bi želela povezavo bi pač šla v hotel, ni point v tem, ampak da grem mal z naravo živet in odklopit work ;)

Čisto tako, zarad izkušenj, kako si pa potem rešil težavo? Kje si dobil dostop?

Za Sync ti ne znam odgovorit, imam kar vse v Googlovem oblaku (sploh nič na PCju), musko sem na telefon dajal prek Winampa, ki itak samo pošilja fajle čez (kot Music Player mu lahko predsatviš običen USB ključ), za bookmarke in podobno pa tudi nimam pojma. Morda v prihodnosti, če bo Android dobil bolj polno verzijo Chromea oz. ko pride Firefox.

WLAN so imeli v Novalji in v enem kafiču v Gajacu, kar smo odkrili 2 dni pred odhodom. Sicer je pa baje možno dobiti za 100 kun sim kartico (predplačniško), kjer doplačaš 30 kun za 100 MB.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

dork ::

Mah bolj, ko razmišljam, bolj mi je jasno, da bom imela gotovo par težav z vsem skupaj....MBP sync HTC.....

Iskreno rečeno, nisem si mislila, da bom o tem kdaj resno razmišljala, ampak treba bo v tujino po nov iPhone4.
Dala mu bom priložnost, da pokaže kaj zna, potem bom pa kritizirala čez njega, če mi ne bo ql...sem za fair play...
Edino je bedno, ker belega trenutno ni sploh na zalogi in je treba čakat, kaj šele za naročila potem....zmešnjava čist...

Saj če Apple pa HTC ne bi imela medsebojnih tožb, bi bila zadeva simpl, tko pa....

@PIPI: sem res bolj tech savy lady ja, si zadel....;) pa hvala za nasvete!!

lepo dan vsem skupaj, its my b'day today and I feel amazing, woooohoooo :D

Ja a možnosti da na MBP syncaš iz clouda pa ni? iCal vem da je možno syncati z Google Calendar.

PrimozR je izjavil:

Ja a možnosti da na MBP syncaš iz clouda pa ni? iCal vem da je možno syncati z Google Calendar.

am, iz clouda? si lahko bolj natančen...s HTCji nimam izkušenj maca mam pa tut komaj par mesecev

kmetek ::

am, iz clouda? si lahko bolj natančen...s HTCji nimam izkušenj maca mam pa tut komaj par mesecev
Google Contacts 'živijo' na netu. Spravljeni na Googlovih strežnikih. Ko prižgeš novi Android telefon se prijaviš s svojim gmail naslovom in potem se ti v telefon naložijo Googlovi kontakti, koledarji, maili...

Address Book na Macu pa se zna povezat na te Googlove kontakte in poslat novi kontakt, ki si ga ustvarila na Macu, v Google Contacts od koder se potem ta kontakt v parih sekundah pojavi na tvojem Android telefonu. Seveda gre tudi v obratno smer.

V teoriji. Ker vsak mal po svoje hendlata kontakte se hitro zaštrikata. Moraš kar malo naprej vedet kaj gre 'skozi' in kaj ne. Par začetniških napotkov. Niso pa to vsi haklci.

lurker je izjavil:

Google Contacts 'živijo' na netu. Spravljeni na Googlovih strežnikih. Ko prižgeš novi Android telefon se prijaviš s svojim gmail naslovom in potem se ti v telefon naložijo Googlovi kontakti, koledarji, maili...

Address Book na Macu pa se zna povezat na te Googlove kontakte in poslat novi kontakt, ki si ga ustvarila na Macu, v Google Contacts od koder se potem ta kontakt v parih sekundah pojavi na tvojem Android telefonu. Seveda gre tudi v obratno smer.

V teoriji. Ker vsak mal po svoje hendlata kontakte se hitro zaštrikata. Moraš kar malo naprej vedet kaj gre 'skozi' in kaj ne. Par začetniških napotkov. Niso pa to vsi haklci.

evo, hvala za tole, res super napotek...saj pri Address book-u sem že zasledila, da mi v bistvu iz Maila sam naloži kontakte tako da se Google pa AB res ql povežeta, sam kot sam praviš, so še drugi hakeljci, mogoče je na mestu, da pobrskam po forumu, za tiste, ki uporabljajo MBP pri svojem delu torej vsak dan in HTC.

Dvomim, da boš kakšnega takšnega našla.

lurker je izjavil:

Dvomim, da boš kakšnega takšnega našla.

Hm, potem v bistvu delam neumnost z nakupom HTC-ja? Zakaj bi si grenila življenje?
Se izplača počakati na novo dobavo belega iPhone-a 4? (pa bolje zanj da me ne razočara za tist dnar....)

djordjevic ::

Sodeč po lurkerju je to (očitno) tako ali tako edina zveličavna izbira. Poleg 3GS, 3G, 2G in 1G.
No grave is deep enough to keep us in chains.

dolenc ::

Pri androidu ni da ni, če česa ne najdeš v telefonu, pač snameš aplikacijo. Da kej ne bi delalo se ni za bat. Kupi tistega, ki ti je bolj všeč in ga dobiš bolj ugodno.

Baterija tko nobenmu ne drži, če pade bo crknu in kot telefon je navadno sranje. Sam za vse ostalo je pa zakon :)

Lonsarg ::

Jaz tut pravim, da se glede funkcionalnosti nimaš kaj bati pri nobenem od teh dveh OSov, ker za vse kar se kdo lahko spomni je napisana aplikacija, če ni že vgrajeno.

Tak da bi se jaz bolj odločal na podlagi drugih stvari.

Sodeč po lurkerju je to (očitno) tako ali tako edina zveličavna izbira. Poleg 3GS, 3G, 2G in 1G.
jesusPhona še nisem omenu. Sam razlagam stvari, ki jih poznam in uporabljam že precej dolgo. Stvari, ki jih ti še od blizu nisi videl.

Skratka naj nekdo ttanji pokaže aplikacijo, ki prežveči vse kar vržeš v Address Book. Bom tudi jaz hvaležen.

lurker je izjavil:

jesusPhona še nisem omenu. Sam razlagam stvari, ki jih poznam in uporabljam že precej dolgo. Stvari, ki jih ti še od blizu nisi videl.

Skratka naj nekdo ttanji pokaže aplikacijo, ki prežveči vse kar vržeš v Address Book. Bom tudi jaz hvaležen.

Khm, fantje, ni razloga za nemirno kri...se samo pogovarjamo...;) Mogoče je na tem mestu pametno dodati, da je obstaja možnost 3GS modela, ki ga lahko nadgradim z novejšim iOS.

djordjevic ::

lurker je izjavil:

Stvari, ki jih ti še od blizu nisi videl.

Oglasil sem se ravno zaradi tega tvojega mightier-than-thou odnosa. Ohladi se.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zanimivo, da ttanjo, ki se je pač prišla pozanima o stvareh, ki jih namerava uporabljat, moji odgovori in odnos niti ne motijo preveč.

Sej ji lahko tudi ti poveš svoje izkušnje. Če jih imaš, seveda.

JayKay ::

če že maš maca bo najbolj simple če počakaš na iphone in bo tvoje življenje lažje, saj ma apple to synkanje in ostali shit super porihtano, medtem ko moraš pri ostalih malo workaround delat. I love my desire, ampak google še nima vsega lepo poštimanega.
Btw, jaz sem kupil točno ta etui in mi je super.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

dolenc je izjavil:

Pri androidu ni da ni, če česa ne najdeš v telefonu, pač snameš aplikacijo. Da kej ne bi delalo se ni za bat. Kupi tistega, ki ti je bolj všeč in ga dobiš bolj ugodno.

Baterija tko nobenmu ne drži, če pade bo crknu in kot telefon je navadno sranje. Sam za vse ostalo je pa zakon :)

Pade na tla? Preverjeno dela naprej, se niti razleti ne. Za razliko od nekaterih Nokij.

dork je izjavil:

lurker je izjavil:

Khm, fantje, ni razloga za nemirno kri...se samo pogovarjamo...;) Mogoče je na tem mestu pametno dodati, da je obstaja možnost 3GS modela, ki ga lahko nadgradim z novejšim iOS.

Ma, aplikacij je ogromno ampak pogosto ni prav tiste, ki jo potrebuješ :>

Sicer pa za žepek uporabljam, kot rečeno, Nexusovo neoprensko varianto za ~3 € z ebaya.

http://4.bp.blogspot.com/_Q-JSg53A3nM/S...

Aja, iPhone 4 v beli barvi vprašanje kdaj pride, če sploh. Zagotovo ne pred (koncem?) septembra. 3GS z iOS 4 je tudi opcija, neprimerno boljša od 3G z iOS 4 - kombinacija slednjega je bolj tako-tako.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

_Dejan_ ::

dolenc je izjavil:

Žal ne bo držalo... Najdi mi aplikacijo za brskanje po netu ki omogoča prijavo s certifikatom. Torej brskljalnik z katerim se lahko prijavim v klik, abanet, strežnike... Tega NI, je pa to imel že moj prvi pametni telefon ki je imel WM2003...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Žal ne bo držalo... Najdi mi aplikacijo za brskanje po netu ki omogoča prijavo s certifikatom. Torej brskljalnik z katerim se lahko prijavim v klik, abanet, strežnike... Tega NI, je pa to imel že moj prvi pametni telefon ki je imel WM2003...
Hvalabogu, na Androidu mi na pamet ne pride se it kakšnega mobilnega bančništva (zaradi divjega zahoda, ki vlada na Marketu oz. pri aplikacijah. Mimogrede ti kak wallpaper app pošilje vse tvoje zaupne podatke Kitajcem). Fanatiki pa še ploskajo zraven, ker Google štango drži takim aplikacijam.

@dolenc: Uporabno samo za prijavo v Wifi omrežje.

@lurker: Pri WM ni bilo nobenih problemov. Je pa res da je na Androidu ogromno več virusov oz. spy programov kot na WM, vendar si je pač uporabnik sam kriv če si lowda takšne nepreverjene aplikacije.
Nekje sem bral da je Android kao dober ker ima linux in posledično naj bi bila lažja administracija linux strežnikov in moram reči da to ne drži. Administracija Linux strežnikov sploh ni mogoča ker se ne moreš niti prijaviti v sistem :D

To je ena od zadev ki so žal sfaljene pri Androidu, druga velika zgrešena napaka pa je nalaganje aplikacij na SD kartico, ki tudi v 2.2 ni narejena tako kot mora biti. Da o A2SD ne izgubljam besed...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _Dejan_ ()

MonkeyHead ::

@PIPI
Lahko rečem samo +1 glede padanje telefona na tla :D niti razleti se ne :D

Btw nekaj se je govorilo da bi naj danes 2.2 za desire prišo vun je kdo dobo kak update?

1nadan ::

a bo updejt prišel avtomatično?
http://1nadan.si
s kolektivnimi nakupi do neverjetnih popustov

Na mobitel ne, na voljo javnosti pa ja.

Od kod si lahko potegnem update?

1nadan je izjavil:

Od kod si lahko potegnem update?

Kakšen update? Update še ni na voljo. Ko pa bo pa če imaš vklopljeno avtomatsko updatanje boš videl sporočilo na zaslonu, če pa nimaš pa moraš ročno tako kot na vseh androidih:
LINK

Kakšen update? Update še ni na voljo.

govori se da naj bi danes priletu. link

Roadkill ::

Nikjer nič uradnega na to temo... lahko da spet samo kak blog išče promet.

Wait and see.
Ü

JayKay ::

xda: 20 strani postov o tem kak še nihče ni nič dobil. sad :(

ni lep občutek če te tkole nasadijo na jesenski dan sredi poletja. užaljeno odlagam svoj desire z znucanim 2.1 na mizo in se protestno ne oglašam več na klice

dmok ::

Meni zadnji (1.6) LeeDroid ROM deluje tako dobro, da bom kar lepo počakal, da Lee izda verzijo svojega ROM-a na osnovi uradne nadgradnje. Sploh ne vem kaj naj bi mi uradna nadgradnja prinesla več od tega kar že imam, razen (zame) malenkosti kot so npr. boljši zajem 720p, še večja hitrost in eventuelno daljša avtonomija (s katero pa sem že zdaj zadovoljen, če jo primerjam z uradno 2.1 verzijo).

d.

Da naj bi FroYo prišel danes je izjavil nek HTC-jev exec na Twitterju.

Za katerega je HTC rekel, da je prehitro pritisnil 'send' 8-)

Pesimist ::

LOL http://forum.xda-developers.com/showthr...

je kaki rom ki nima sensa. Ima pa launcherpro kot bazo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Dr_M ::

Zakon samsungov AMOLED... :))
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

PINki ::

Ga ima kdo pri Tušu? Ker nikakor neznam uštimati APNjev za MMS, net pa dela normalno :S

Prosim koga za pomoč.

poklici na tus 700700 in jim povej kero roputuljo mas. oni ti poslejo settingse.

Jaz bom rootno ta crap od desira soon. oz pocakal bom da tus nabavi iphone 4, tak da ce ga briknem grem kr po ifon. lol

Zgodovina sprememb…

A ni tako, da moras sam vpisati nastavitve za WM in Android?

Ah to pa nebi vedo, mozno. Samo mlada tetka za pultum mi je dans rekla da nej rufnem to pa povem keri fon mam in bo reseno. Res pa je da ji nisem povedo keri fon mam.

to si naredo? http://forum070.net/viewtopic.php?f=21&...

wap:
name:TUS INTERNET
APN: internet.tusmobil.siapndroid
Proxy: 91.185.221.85
Port: 8080
Username: tusmobil
Passw: internet
server: / (not set)
MMSC: /
MMS proxy: /
MMS port: /
MCC: 293
MNC: 70
APN type: wap 2.0apndroid

MMS
name:TUS MMS
APN: mms.tusmobil.si
Proxy:/
Port: /
Username: tusmobil
Passw: mms
server: / (not set)
MMSC: http://mms.tusmobil.si:8002
MMS proxy: 91.185.221.85
MMS port: 8080
MCC: 293
MNC: 70
APN type:mms

Zgodovina sprememb…

Že vse kar je na netu sem sprobal, bom nesel v poslovalnico pa naj oni zrihtajo, če so tok pametni.

ZELO POMEMBNO. Zadeva ne deluje, će si ne potegnete app-a APNdroid s android marketa, polek tega onemogoči internet, mms pa dopušča.

LOL. to spet dokazuje kaki kozl je ta android brez primerjave.

nemrem ti pomagat, moja stevilka je komaj 3tjega prenesena.

JayKay je izjavil:

če že maš maca bo najbolj simple če počakaš na iphone in bo tvoje življenje lažje, saj ma apple to synkanje in ostali shit super porihtano, medtem ko moraš pri ostalih malo workaround delat. I love my desire, ampak google še nima vsega lepo poštimanega.
Btw, jaz sem kupil točno ta etui in mi je super.

Thanks! Saj zdaj sem se tako odločila, da odložim oz premislim nakup Desire-ja. Malo mi je žal, da nisem bila pozorna na HTC -jev Magic, ki je za moje potrebe soliden HTC, pa še zelo, zelo poceni, bil je v akciji znižan iz 250€ na 50€ z naročnino. Mogoče je najboljša varianta kak vmesen HTC, ki ni predrag. Kasneje pa se odločim, če mi HTC ne bo ustrezal, za iPhone. Ampak če bom res imela komplikacije s Syncom....se slišimo...lep dan vsem skupaj! :)

Pesimist je izjavil:

ZELO POMEMBNO. Zadeva ne deluje, će si ne potegnete app-a APNdroid s android marketa, polek tega onemogoči internet, mms pa dopušča.

LOL. to spet dokazuje kaki kozl je ta android brez primerjave.

To majo izgleda le kozli pri Tuš mobilu tako narejeno da rabiš APN droid... V mobitelovem omrežju dela BP...

MonkeyHead ::

http://www.engadget.com/2010/07/30/offi...

Eto ta vikend 2.2 roll out za desire-ja :D

Me zanima kak bo to 720p video kapturing. Ce bo tudi tak polovicerska opcija z 14fps ali prava 30fps opcija. Noja P je 60fps ampak vsi vemo da je to le telefon.

Dr_M ::

Komi cakam, da pridejo s SLCD, potem pa takoj kupim :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
««
25 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7718087 (11497) Scaramouche
»

HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18530759 (19117) fishy12
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15030680 (24843) leiito
»

HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
20323783 (15612) CaqKa
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7417160 (11969) cucolino

Več podobnih tem