» »

HTC Desire

HTC Desire

««
10 / 55
»»

BeerBelly ::

Lahko povem mojo izkušnjo kar se baterije tiče.

Google mail, kontakti in koledar so itak push.
update FriendStream (FB, Flickr, Twitter) na 2 uri.
update vremena na 2 uri
drug mail account - update na pol ure
lastna aplikacija - update na 1 uro
pogovorov nekje za pol ure na dan
do 5 smsov na dan
wi-fi vklopljen skoraj 24/7 (doma in v službi...samo zunaj je mobile data)
nekaj browsanja (cca pol ure)

Baterija na ta način zdrži nekje dan in pol. Meni je dovolj.

moxon ::

BeerBelly hvala za super odgovor. To je tudi meni zadovoljivo, kar se tiče baterije.

streetrider ::

Jaz Jo polnem vsak dan in preden grem spat ga dam filat vendar mi ponavadi ostane še okoli 30% damp vedi da sem ravno kupil telefon in cel Dan visim na njem poslušam musko pa zraven srfam al pa gram igrce drugače pa si nastaviš widgets in so zmanjšaš osvetljenost wi-fi Bluetooth in ostale stvari tako da malo varčuješ z baterijo drugače pa sploh ni problema

To da ga filas pred spanjem sploh ni problem se kar hitro navadiš

Zgodovina sprememb…

A mi lahko sedaj poveste Katere vrste screenprotectorjev se najbolje obnesejo mat, clear, antidote,...

MonkeyHead ::

http://www.easydevices.co.uk/scp/HTC_Ac...

na tej strani mislim kupit nek avto charger paa dock station napisa so mi da je shiping 20 funtov tak da če še kdo kaj hoče met pa da 50% zraven za poštnino naj napiše pa seveda svoj izdelek ki ga hoče kupit plača :D

Zgodovina sprememb…

urosh ::

@Saso_C: kako to misliš, da ti budilka ne dela? Meni dela čisto normalno. No, normalno je začela delati, po tem, ko sem iz automatic-task-killerja odstranil koledar in uro. Brez tega ti valda nebo delala... ;)
Za drugi problem pa žal ne vem - mam povsod dhcp...

jaz nism nič odstranil pa mi bodilka čisto normalno dela vsako jutro brez problema

c00L3r ::

Tisti ki uporabljate avtomatične task killer se vam lahko zgodi, da vam večina avtomatiziranih stvari ne bo delovala. Zato, ker nekateri izklopijo tudi Storitve (Service), ti pa tečejo namerno v ozadju in so brez grafičnega vmesnika. Izklop teh storitev v ozadju je ponavadi nesmiselna, saj so narejeni tako da požrejo čim manj sistemskih sredstev.

_Dejan_ ::

Hm tudi meni budilka ne dela kot bi morala(Sem objavil tudi na xda forumu :D )
In sicer zjutraj zaćne zvoniti in je nikakor ne morem ugasniti oz. edina opcija je da ugasnem telefon in ga nazaj prižgem...
Sem si naložil Better Alarm Clock katera pa mi dela normalno(Testiram šele 1 dan)...

c00L3r je izjavil:

Tisti ki uporabljate avtomatične task killer se vam lahko zgodi, da vam večina avtomatiziranih stvari ne bo delovala. Zato, ker nekateri izklopijo tudi Storitve (Service), ti pa tečejo namerno v ozadju in so brez grafičnega vmesnika. Izklop teh storitev v ozadju je ponavadi nesmiselna, saj so narejeni tako da požrejo čim manj sistemskih sredstev.

Task killerji so nasplošno bedarija na Android telefonih, samo se uporabniki ne zavedajo tega in mislijo da imajo WM telefon na katerem se programi sesujejo ko zmanjka RAM-a...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _Dejan_ ()

jaz svojo bodilko izklopim tako da odklenem telefon dremež pa samo pritisnem tam kjer piše sam pa uporabljam linda manager je task manager pa filemanager v enem pa sem kar zadovoljen če imate kakšen boljši file manager in task manager povejte da sprobam sem nov uporabnik androida in se še ne znajdem najbolje v marketih

streetrider je izjavil:

jaz svojo bodilko izklopim tako da odklenem telefon dremež pa samo pritisnem tam kjer piše sam pa uporabljam linda manager je task manager pa filemanager v enem pa sem kar zadovoljen če imate kakšen boljši file manager in task manager povejte da sprobam sem nov uporabnik androida in se še ne znajdem najbolje v marketih

Desire ima po defaultu vgrajen task manager(držiš home gumb)...

ja tam samo vidiš katere aplikacije si nazadnje uporabljal saj pri meni je tako

streetrider je izjavil:

ja tam samo vidiš katere aplikacije si nazadnje uporabljal saj pri meni je tako

Ja sej drugega ne rabiš :D

kateri filemanager pa potem priporočate

Jaz uporabljam ES File Explorer (estrongs), omogoča:
Local
LAN
FTP
BT

Meni je ql.

Lonsarg ::

Jap meni je tudi ES File Explorer najbolši, mam pa dodatno še OI File Explorer, ker je eden redkih, ki omogoča dodajanje dototek v Gmail aplikaciji, pride občasno prav:)

Lonsarg je izjavil:

Jap meni je tudi ES File Explorer najbolši, mam pa dodatno še OI File Explorer, ker je eden redkih, ki omogoča dodajanje dototek v Gmail aplikaciji, pride občasno prav:)

Hm...
Jaz komot dodam priponko v google mail... Izberem datoteko(sliko) držim par sekund na njej in izberem "send"(moraš malo po scrollat), izbereš "google mail" in odpre google mail...

a mi lahko prosim sedaj nekdo odgovori kakšna vrsta screenprotectorja je najbol upoabna mat clear anti fog itd kaj priporočate
pa še katere applikacije imate za baterije

_Dejan_ je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Hm...
Jaz komot dodam priponko v google mail... Izberem datoteko(sliko) držim par sekund na njej in izberem "send"(moraš malo po scrollat), izbereš "google mail" in odpre google mail...

Ja sliko:) In nobeno drugo datoteko... z OI File Explorerjem lahko izberem poljuben file iz SD kartice. Kot da se samo slike pošiljajo po mailu, me je zelo čudilo, da nima Gmail tega že vgrajenga.

Hm
Poizkusil sem naslednje dokumente:
*.jpg
*.pwi
*.doc
*.txt
*.pdf
*.png
*.mp4
*.3gp
*.zip
*.apk

In vse lahko normalno dodam v Mail ali Google Mail, nekateri formati pa omogočajo še druge opcije(facebook, youtube, tweeter...)

Zgodovina sprememb…

Greš Gmail, daš compose, natoattach in tebi da na izbiro Media Gallery, iz kjer lahko izbereš IZKLJUČNO slike, mi razloziš, kje ti prideš do dodajanja filov?

V mojem primeru, ko sem inštalirap OI explorer se mi poleg Media Gallery pojavi še možnost OI explorer in preprosto tam izberem stvar, kako pa ti prideš do poljubnih filov, če ne z tem, nekaj maš očitno naloženo, pa še veš ne, da si kdaj naložil.

P.S.: Aja, sej mi je jasno, naložen imaš kakšen drug explorer, recimo ES File explorer, da iz tam uporabiš funkcijo Send, no v tem primeru si pač ES File explorer uporabil, sama Gmail aplikacija pač ne zna. OI File explorer pa omogoča, da kar iz Gmail aplikacije opraviš zadevo, in dodaš poljubno število filov v en mail.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Lonsarg je izjavil:

Greš Gmail, daš compose, natoattach in tebi da na izbiro Media Gallery, iz kjer lahko izbereš IZKLJUČNO slike, mi razloziš, kje ti prideš do dodajanja filov?

V mojem primeru, ko sem inštalirap OI explorer se mi poleg Media Gallery pojavi še možnost OI explorer in preprosto tam izberem stvar, kako pa ti prideš do poljubnih filov, če ne z tem, nekaj maš očitno naloženo, pa še veš ne, da si kdaj naložil.

Kot sem rekel imam naložen ES File Explorer in v njem izberem fajl ki ga želim poslati...
Sam sicer Google Mail nikoli ne uporabljam, v Mail aplikaciji pa je malo več izbire za vrsto priponke... Če želim poljubno priponko pa jo izberem v ES File Explorer...

emsi ::

_Dejan_ je izjavil:

Jaz uporabljam ES File Explorer (estrongs), omogoča:
Local
LAN
FTP
BT

Meni je ql.

Si probal prenesti preko lana kakšen mp3? Ko sem sam prenesel mp3, in ga nato predvajal mi v playeru (tistem prednaloženem) ni kazalo dobenih podatkov o mp3ju, niti ni delal menu gumb pa še kaj. Ko pa sem enak mp3 prenesel preko usb kabla pa je bilo vredu.
=

Pesimist ::

MAticek: Jaz mislim, da si prah dobo noter ravno z temi leader torbicami. Ce se bo vsedo not se bo vsedo iz taksnih torbic in seveda žepov. Nažalost nemreš nix razen da ga sam razstavis pa spihaš. Na servis pa reje ne zarad tega, ce nočes še kakšni prstni oddtis na notranji strani stekla. :)

Enrkat sem celo slišal, da je enemu bil telefon zavrnjen z strani servisa z razlogom, da ni vredu ravnal z njim, ker je bilo preveč praha noter. Kao uporaba pod nenormalnimi pogoji. LOL

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

kaj pa si mislite o martin fields screenprotectorji ali ima kdo izkušnje

Pesimist ::

Neznam. Kupi pa poročaj. :D

slokii ::

a morda kdo ve za alternativno - slovensko tipkovnico. na xda developers so omenjali, da so japonske ze na marketu...

lp!

JayKay ::

če rabiš šumnike pač pritisni in drži ustrezno črko: c, s, z

:) hvala...

streetrider za screen protectorje imam jaz in nekaj mojih kolegov na drugih aparatih (Desire, iPod Touch, Omnia) dobre izkušnje z Vikuiti 3M. Slabost je ta, da se malo bolj vidijo prstni odtisi. Jaz v tem primeru kar v hlače/majco/pulover obrišem ekran. Zaščitni foliji ni to nič :) Pa še od 3M je cenejša, kot ta martin fields. Pa še dol jo lahko vzameš, opereš z vodo in daš nazaj gor. Je pa res, da voda iz pipe vsebuje vodni kamen, ki se lahko malo vidi potem.

Jaz mam 1 vprašanje. Uporabljam HTC Contact Link, da mi poveže skupaj profile oseb iz telefona, google računa in facebook-a. Ta Link avtomatsko dodeli sliko neki osebi. V večini primerov je dodelil sliko iz facebook-a. Če pa oseba spremeni svojo facebook sliko, se ta ne spremeni v telefonu. Poskusil sem tudi že izklopit link in ga nazaj vzpostavit, pa ne gre. Ma kdo kako idejo kako posodobit to sliko v telefonu z novo sliko iz facebook profila? Da bi se nek update naredil?

Vem da gre za majhno stvar, ampak če kdo ve, mu bom hvaležen :)

cool3r a mi lahko daš link protectorjev

a mi lahko še to poveste katere battery applicatione uporabljate rad bi mel enga da mi v zaklenjenem stanju kaže stanje baterije ali pa če imate vi kaj drugega in ste zadovolni

Poglej par strani nazaj moje poste. Kupil sem prek nemškega ebay-a. Dobil v manj kot 1 tednu.

bajsibajsi ::

streetrider je izjavil:

kaj pa si mislite o martin fields screenprotectorji ali ima kdo izkušnje

Ce prebiras razne komentarje/recenzije po netu vidis, da naj bi bile Martin fields in pa Zag's Invisibleshield najboljs sprejete (kao boljse od Vikuiti). Invisibleshield ima celo lifetime garancijo, v kolikor se opraska, odlepi, strga...itd. Res pa je, da tak kos "plastike" ni ravno poceni.

sem ravno preveril invisibleshield pa še nimajo za desire bom moral zgleda malo počakat

martincek1 ::

če bos nabavil invisible shield, povej kako si zadovoljen in kak je šla namestitev.

dvihtelic ::

če kdo namerava od vas nabavit invisible shield se toplo priporočam, tudi jaz ga rabim, samo ne znam z temi ebayi in podobno. Sem pa imel na n97 invisible shield, pa vam rečem da je zakon folija. res ti ohranja pred praskami.

gledou sm na slovenski spletni strani link

Saso_C ::

urosh je izjavil:

@Saso_C: kako to misliš, da ti budilka ne dela? Meni dela čisto normalno. No, normalno je začela delati, po tem, ko sem iz automatic-task-killerja odstranil koledar in uro. Brez tega ti valda nebo delala... ;)
Za drugi problem pa žal ne vem - mam povsod dhcp...

Kje najdem ta automatic-task-killer? Sem pogledal pod app. pa nisem našel.

Nimaš nikjer ga najti, ker ga najbrž nisi naložil. Jaz sem uporabljal task managarje, pa sem nehal, ni nič pomagalo, kvečjemu škodilo. Bolje ne inštalirati programa, ki bi tekel v ozadju pa celega boga baterijo žru, kot pa naložiti, potem pa task manager da kar naprej kila, kar samo baterijo žre še bolj. Če je proces namreč samo v RAMu in nič gre namreč 0 baterija, torej je kilanje procesa za brezveze. Če se kir proces zašteka itak javi force close, tak da dejansko task managerji so nadlega.

@Saso C na kakšen način ti pa ne dela, a je mogoče samo potihem, da ne slišiš? Zi ziher prave dneve nastavil?

a je ze kdo pogruntal nacin za sinhronizacijo taskov/notesov iz MS Outlooka? (pa, da ne bi slo preko gmaila).

hvala, lp!

urosh ::

automatic task killer se najde v marketu. je free. in si nastaviš aplikacije, ki ti ostanejo, oz tiste, ki se naj zaprejo, ko telefon zakleneš. Jaz izklapljam vse (razen omenjenega koledarja in ure in seveda tega samega :) ). Glede na to, da telefon ne ve sam vzpostaviti povezave, za preverjane emailov in/ali vremena, ves čas pa tudi nočem, da laufa, sem se odločil, da zapiram vse aplikacije. Če pri zagonu neka aplikacija rabi malenkost več časa, me sploh ne moti. Škoda, da je telefon res toliko glup (ali pa jaz :) )da ne ve sam vzpostaviti povezave se posihnronizirati in zapreti povezave, pač tega ne delam na tak način. Odklenem telefon, vzpostavim povezavo (katerokoliže), posinhroniziram in ugasnem.

Če pa kdo ve, kako nastaviti, da se poveže, posinhronizira in prekine povezavo, pa prosim z besedo na dan. Puch email ni isto - uporabljam custom imap email.

lp

Zakaj pa te moti vzpostavljena povezava? Zaradi baterije? Vklopi GSM mode, tako boš povezan na EDGE in ne na baterijsko požrešen 3G. Sam sem prej delal točno to kar delaš zdaj ti ;) Se povezal, pogledal mail in prekinil povezavo.

Jaz imam nameščen EStrong task manager, da pogledam kaj vse je odprto in po potrebi zaprem kakšen program/igro. Ne uporabljam avtomatskega task kill-erja, saj ti lahko povzroči napačno delovanje programske opreme. Zraven tega pa Android sam zapre aplikacije, ko mu zmanjka sredstev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c00L3r ()

Jazek ::

zanima me ali lahko na HTC Desire namestiš garmina?
In pa ali je za HTC Desire kakšen podoben etui kot orginalen za HTC HD2, ker se mi resnično dopade, da je telefon nekako zaščiten.

Hvala za odgovore

Jazek je izjavil:

zanima me ali lahko na HTC Desire namestiš garmina?
In pa ali je za HTC Desire kakšen podoben etui kot orginalen za HTC HD2, ker se mi resnično dopade, da je telefon nekako zaščiten.

Hvala za odgovore

tako da prebereš celotno temo in najdeš odgovor ko se je debatiralo o navigaciji...

Hint: Ne da se

Zgodovina sprememb…

Kakšen pa je originalen HD2 etui? Si kaj gledal na ebay? V mobitelovem centru nimajo?

MaTiCeK_ ::

A je kdo rootal? Odkar sem rootal, lahko MMSe posiljam samo se, ko nisem povezan na wifi. Wifi je sicer lahko vklopljen, ampak ne sme biti povezan. Takisto ne morem sprejeti MMS, dokler sem povezan na wifi.

Nastavitve imam prave, vse deluje, ce imam wifi izklopljen oz nisem povezan v omrezje.

Bias ::

Nimam ga še :) ampak ga grem v naslednjih dneh iskat... Torej vprašanje.

Nujno bom potreboval tudi Car holder/Car Mount/Dock z možnostjo priklopa tudi na avto-polnilec.

Je kdo našel kaj originalnega oz. nekaj kar ni univerzalno in se popolno prilega na HTC Desire?

Thanks za odgovore.

Poglej stran 7 in 8 v tej temi za nosilec. Avtopolnilec pa mora met micro usb priklop. Te pa prodajajo v vseh štacunah z dodatno opremo za telefone. Jaz sem mojega naročil prek ebay-a iz UK.
««
10 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7718072 (11482) Scaramouche
»

HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18530729 (19087) fishy12
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15030640 (24803) leiito
»

HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
20323742 (15571) CaqKa
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7417135 (11944) cucolino

Več podobnih tem