» »

Nakup oblačil preko spleta?

Nakup oblačil preko spleta?

«
1
2

Brasco ::

Cene pri nas (BTC recimo) so naravnost absurdne. Malo bolj kvalitetne hlače ali teniske so takoj 100+€. Kolega mi govori da je njegova mama zanj nakupila teniske v USA za cca. 30$, pri nas pa enak model stane 80€. Podobno je z kavbojkami, puloverji.... Zanima me ali kaj kupujete online oblačila in kje jih kupujete, kako je s poštnino in dostavo? Izkušnje dobrodošle.

Okapi ::

Jaz v glavnem kupujem t-majice (v ZDA in Angliji), ampak ne zaradi nižje cene, temveč zato, ker pri nas nimajo takih, ki bi mi bile všeč. Pa kakšne zadeve, ki se pri nas ne dobijo (recimo nogavice iz bambusnih vlaken), včasih pa tudi kaj zaradi nižje cene (recimo usnjen jopič iz Kanade;-).

Poštnina je odvisna od trgovine, z dostavo ni težav (razen te, da precej trgovin ne pošilja v Slovenijo), naši cariniki pa veselo nabijejo še 20% DDV (na ceno+poštnino), tako da moraš vse to upoštevat.

Drugače pa ni problemov, doslej je še vse lepo prišlo.

O.

#AzZey ::

Okapi katera trgovina pa to?

pajanko ::

V Evropi imaš (brez carine) naprimer to. 10EUR poštnine iz Nemčije preko DHLa.

Okapi ::

Majice kupujem v glavnem v teh dveh:

www.tamstreasuresonline.co.uk/the-mount...

www.equineaddicts.com/liquid-blue-natur...

Pri angleški ne plačaš DDV (je že vračunan v ceno), pri ameriški pa moraš dodati 20% DDV.

O.

Steinkauz ::

pajanko je izjavil:

V Evropi imaš (brez carine) naprimer to. 10EUR poštnine iz Nemčije preko DHLa.

Sam nima glih pocen oblačil :))
Ajde so kvazi znamke, sam vseen.
40eur za eno majco?

pajanko ::

Sem bolj ciljal na znižane oblačila "ne kvazi" znamk, recimo Tommy Hilfiger. Dobiš večino za -60EUR, kot pa v Sloveniji.

Steinkauz ::

To pa verjetno res ja. Čeprov tut za to nimam dnarja :)):(

nejko8 ::

Mateko,

poglej malo ebay, predvsem UK. Velikokrat se prodajajo tudi nove cote in obutev po avkcijah, poštnine pa so praviloma nižje kot tiste iz Nemčije.

Brasco ::

Hvala za nasvete. Če pozna kdo še kako podobno trgovino... Nočem ravno dajat po 100+EUR za malo bolj kvalitetne kavbojke.

Hardstyle ::

Finta je da nas naši trgovci nategujejo z drugo ali tretje razredno kvaliteto, prodajajo pa po ceni prve klase. Poglej si mojo temo o ponarejenih supergah, enako je z oblačili.

Brasco ::

Hja ravno to se tudi meni potiho dozdeva. Sem lansko leto kupil kavbojke. Sem rekel da bodo gotovo v redu, pa sem dal 130EUR za Dieslov model. Bile so res OK in sem jih z veseljem nosu, ampak letos so že za stran vrečt saj so se čisto obdrgnile in se že trgajo, pa nisem ničesar hard delal v njih. Da dam pa tolk denarja za eno leto se mi zdi pa čisto preveč.

bluefish ::

Heh, po drugi strani pa jaz nosim neke za 70EUR že 3+ leta in se znaki obrabe poznajo le na zadnjih žepih in nekaj malega pri sprednjem zaradi denarnice.
Žal pa so trgovino zaprli in se imena le te niti ne spomnim, če bi morda imeli še kako drugo poslovalnico.

Hardstyle ::

Enako pri meni, za adidas in nike superge sem zmetal ven dosti denarja, vse superge sem "uničil" v pol leta. Nosil samo po suhem terenu, večinoma po asfaltu ali kaki utrjeni potki, mogoče res par x nerodno stopil in "potegnil" po podlagi ampak, da se ti napis adidas na jeziku superge izbriše in sedaj zgleda kot da imam "adid/S" in ne več "adidas", na drugih adidasovih supergah se je na obeh pojavila luknja na vrhu, bi razumel če bi imel "cvek" na nogi in tako predrl, oba šuha...

Imam 3 lacoste majice, kupljene v EP v Mariboru, kao v original trgovini. Kupil sem si jih zato, ker sem dobil bon in ker so bile lepše barve. Po 8ih-12ih pranjih so majice enake kot neki ološ iz butika.

Zato iščem spletne trgovine na netu, kjer bi ponaredke pošiljali v SLO in to v malih količinah pa nisem nekak uspešn... raje dam na pol leta 40EUR za fejk pa bom imel nonstop lepe šuhe/cote kot pa enkrat 120EUR pa bom po par mescih iskal nove...

ABX ::

pajanko je izjavil:

V Evropi imaš (brez carine) naprimer to. 10EUR poštnine iz Nemčije preko DHLa.


Hvala za link.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Brasco ::

Hja blueFish dost podobno je pri meni. Boxerce iz H&M za 5EUR nosim že 3 leta, so take kot prvi dan. Boxerce Calvin Klein po enem letu - trganje elastike, obraba in končno se je elastika odtrgala od blaga ter v smeti. Stale so 25EUR. Ker se nočem počutit kot bedak kasneje, iz enakega razloga omahujem nad nakupom oblačil Desigual in tenisk Camper. So res dobre, ampak tut res drage.

nejko8 ::

Če vam ni problem nosit rabljenih kavbojk, pol res priporočam ebay.co.uk - jaz sem kupil že 4 pare zelo dobro ohranjenih levisk 501 po cirka 15 -20 funtov s poštnino, poleg tega gre za modele ki niso narejeni na hrvaškem (varteks), katere prodajajo povečini v slovenskih štacunah. Tisti, ki se spoznajo na leviske že vejo o čem govorim (varteks - jajca).
seveda se po podobnih cenah prodajajo tudi Diesel hlače.
Torej vse kar je treba vedt je tvoja mera v stilu Wxx Lxx.

Brasco ::

Hardstyle kje na netu si našel opis kako prepoznati ponaredek?

Hardstyle ::

How to spot fake nike shoes,adidas,lacoste...

Brasco ::

Evo ob vsej tej vnemi sem ugotovil da so Diesel hlače za katere sem plačal 130EUR ponaredek. In to čisto očiten ponaredek. Zanima me ali lahko kot tako oškodovana stranka kaj storim da se v trgovini kjer sem to kupil odstrani iz ponudbe? V končni fazi ni delo stranke da ugotavlja ali kupuje ponaredek ali original? Ali pač?

motorc ::

Okapi je izjavil:

... včasih pa tudi kaj zaradi nižje cene (recimo usnjen jopič iz Kanade;-).


Kje in kakšen usnjen jopič si pa kupil?

Hardstyle ::

Mateko sem šel v massa s papirji in grožnjami in ni nič pomagalo. Sem klical na inšpektorat in je bil odgovor da cene postavljajo prodajalci oz. firme in ne oni. Kljub temu, da sem imel dokaze (slike) da je drugo/tretje razredna roba, po ceni prvo razredne.

V banana državi ne moreš nič.

Brasco ::

Hm... Lahko bi se vsaj kako temo postavlo kjer bi se vpisovalo pač te fake štecune/firme.

Okapi ::

Kje in kakšen usnjen jopič si pa kupil?
Uh, to sem že pred več kot 10 leti kupoval. Štacune se ne spomnim, neka kanadska, firma je Peerless Garments, slog pa bikerski. Zelo podoben je temu:



O.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

black ice ::

Okapi je izjavil:

Uh, to sem že pred več kot 10 leti kupoval. Štacune se ne spomnim, neka kanadska, firma je Peerless Garments, slog pa bikerski. Zelo podoben je temu:



O.


Vau, točno isti jopič kot je na sliki imam jaz. Samo je črne barve. :)

lambda ::

Sicer je tema nakup preko spleta, pa vendarle omenim, da se v BTCju splača iti v H&M in Zaro. V Zari je marisikaj ok robe za solidno ceno, v H&M pa so cene tako nizke, da je vseeno, če čez 1 leto vržeš stran, predvsem kake majice. Imajo pa poceni in kvalitetne bokserce, kot je že nekdo omenil. S-Oliver kavbojk se izogibam, vse razpade po hitrem postopku.

Pa še vprašanje: mogoče kdo ve kje se dobi GAS Jeans kavbojke? V območju Lj in okolice, preko spleta, kjerkoli ...

Brasco ::

Mene bolj ali ne zanima za Diesel kavbojke kje dobit v SI original. Preletel sem vse trgovine v BTC in centru Ljubljane in povsod imajo ponaredke. Cene pa se gibljejo do 200EUR. 8-O

bluefish ::

Ko smo že pri BTC.

Kje prodajajo kake kvalitetne kavbojke?

Znamka ni pomembna (kot sem že povedal v enem od prejšnjih postov, sem nekaj let nazaj kupil ene precej dobre, pa žal trgovine več ni).

Okapi ::

Levi's ima štacuno v hali A, vsaj včasih jo je imel.

O.

MrBrdo ::

cafepress je tudi ok za majice
MrBrdo

BaRtMaN ::

Meni je všeč Tom Taylor, ker imajo velike konfekcijske številke. Se mi pa zdi prek neta/kataloško nakupovanje pravi mazohizem, ker še nisem videl dveh znamk, ki bi imeli fizično enako veliko isto konfekcijsko številko.

P.S.: Pri oblačilih zna biti še pri isti znamki razkorak med istimi številkami različnih modelov. Pri obutvi je malo boljše, ker so vsaj številke iste znamke konsistentne, kar pa absolutno ne velja med znamkami (npr. Columbia ima v primerjavi z ostalimi ogromne cifre).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaRtMaN ()

Tac20 ::

Če kdo ve še za kakšno dobro spletno trgovino z oblačili nej kar nalima, v kratkem bom tud sam naroču, ker izbira v naših trgovinah je bolj boga.

Hardstyle ::

Brasco je izjavil:

Mene bolj ali ne zanima za Diesel kavbojke kje dobit v SI original. Preletel sem vse trgovine v BTC in centru Ljubljane in povsod imajo ponaredke. Cene pa se gibljejo do 200EUR. 8-O


Si se pozanimal pri prodajalcih?

bluefish ::

Pozna kdo kako trgovino z majicami, kot je tale, le da podpira PayPal?: https://www.designbyhumans.com/

Glodko ::

Nameravam kupit "all star like" Diesel čevlje. Ali je Transport zanesljiva trgovina za nakup originalih čevljev? Gledal sem vodič na ebay-u vendar se nanaša v glavnem samo na pošiljatelje iz Azije.

Edina koristna informacija: "All Diesel shoes have a style name. For example: Diesel Wish, Diesel Auriga, Diesel Babs, Diesel Evelyn. If the seller cannot tell you the exact style name, they are likely to be fakes."

Lonsarg ::

Jaz na ebayu kupujem samo fake, take, ki to jasno piše da so:) Če pa že original pa obvezno iz europe, sam to pomeni samo kake 20% ceneje, kot v kaki slovenski trgovini, al pa celo ista cena. Originala nikoli ne boš kaj konkretno ceneje dobil kje drugje, to moraš vedit.

Glodko ::

Cena mi ni pomembna. Niti ne bom kupil na eBayu. Če dam 100EUR za Diesel čevlje tudi želim da so original, zato sprašujem ali ima kdo izkušnje z verigo trgovin Transport in ali prodajajo originale? Ker recimo jeans Diesel v Ljubljani skoraj da ne moreš dobit. Recimo Emporium in K&O ki se oba tako visoko nosita nima noben originalih Diesel kavboj ali jaken.

nejko8 ::

seveda da dobiš originale na ebau veliko ceneje, vendar ponavadi rabljene ali zgolj probane in na avkcijah. Če imaš še kakšno nenavadno konfekcijsko številko npr. xs ali xxl ali zelo veliko ali majhno številko noge boš odštel za dizajnrska oblačila in obutev male pare.

Jaz sem že parkrat za nove kose cot iz UK plačal manj kot 50% tržne cene pa nosim številko L.

@Glodko
Sicer nisem ekspert za Diesel ponaredke, ampak po čem sklepaš da Emporium in K&O prodajata ponaredke, in če jih, zakaj jih ne prijaviš tržnemu inšpektoratu?
Sicer pa ima Diesel svojo štacuno v Zagrebu če ti ni problem it po cote tja.

Glodko ::

Pregledal sem relativno natančno skoraj vsak model moških kavbojk en mesec nazaj. Sledil sem tem navodilom:

http://www.streetsense.com.au/fake-dies...

1) pod glavo njihovega logota bi morala biti zelo natančno šivana ravna črta, vse kavbojke v K&O in Emporiumu so imele kovinski trakec kot kaže zgornja spletna stran. Ta kovinski trakec sem lahko celo potegnil stran če sem ga uspel z nohtom zagrabit
2) vsi odtisi velikosti na etiketi so bili nejasni skoraj kot bi bili natisnjeni. Diesel vedno močno vtisne velikost. Tako da se ustvari nekakšen relief okoli številke ki ponazarja velikost hlač
3) ob strani etikete bi moral iz vsake strani se nahajati raven šiv ki bi moral bit ravno tako močno všit v blago, v omenjenih trgovinah je bil samo površno všit ali ga celo ni bilo (pri enem modelu)
4) Majhne številke nad simbolom indijanske glave sploh ni bilo. Oziroma če si malo zavihal rob kavbojk se je vidla večmestna cifra (cca. 10 cifer) kar se ne sklada z originali, kjer bi morala biti 6 mestna cifra pri kateri bi lahko prebral samo prvi dve števki
5) moje opažanje: vse hlače imajo pod indijancem naprintano "MADE IN ITALY" v omenjenih trgovinah sem mogoče zasledil 40% hlač ki imajo to naprintano ostale pa sploh ne (tudi tiste ki naj bi bile narejene v Italiji so imele druge očitne znake ponaredka)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glodko ()

Obssesen ::

Ima kdo izkušnje z trgovino Haburi.Com? Sicer pa me zanima če kdo pozna kako spletno trgovino ki pošilja v SLO in ima veliko izbiro Diesel čevljev?

Hardstyle ::

nejko8 je izjavil:

seveda da dobiš originale na ebau veliko ceneje, vendar ponavadi rabljene ali zgolj probane in na avkcijah. Če imaš še kakšno nenavadno konfekcijsko številko npr. xs ali xxl ali zelo veliko ali majhno številko noge boš odštel za dizajnrska oblačila in obutev male pare.

Jaz sem že parkrat za nove kose cot iz UK plačal manj kot 50% tržne cene pa nosim številko L.

@Glodko
Sicer nisem ekspert za Diesel ponaredke, ampak po čem sklepaš da Emporium in K&O prodajata ponaredke, in če jih, zakaj jih ne prijaviš tržnemu inšpektoratu?
Sicer pa ima Diesel svojo štacuno v Zagrebu če ti ni problem it po cote tja.


Sem prijavil trgovino z obutvijo, nič od nič.

ZaLoMaT ::

Obssesen je izjavil:

Ima kdo izkušnje z trgovino Haburi.Com? Sicer pa me zanima če kdo pozna kako spletno trgovino ki pošilja v SLO in ima veliko izbiro Diesel čevljev?

Probaj na amazon.co.uk. Ravno včeraj sem si naročil Diesel čevlje, ki so 50% cenejši kot v Sloveniji.

urosz ::

imam eno vprašanje glede online shopinga..

trgovina je v nemčiji, zdaj pa me zanima, ali v primeru, da kaj naročim, moram plačati še kakšno carino/davek ali karkoli še poleg poštnine seveda?

link: http://www.chb-boardshop.de/index.php?&...

pa še če bi lahko pomagali malo, ker slabo razumem nemško.. kolikor razumem, je znotraj EU pakiranje in poštnina 10,50EUR ?

Še je kaka fora, na kaj moram pazit, ko naročam z neke trgovine, ki je v Nemčiji?

nejko8 ::

Nemčija in Slovenija sta v EU = prost pretok blaga, nobene carine.

Heisenberg ::

....ker ne vem kako spremljati temo brez da komentiram.,...je tu moj komentar ;).....

bluefish ::

Pod zadnjim postom v temi so Moje teme. Tam klikneš v kvadratek. Za v prihodnje.

Heisenberg ::

@bluefish: hvala, nisem vedel da je temu namenjeno!

urosz ::

nejko8 je izjavil:

Nemčija in Slovenija sta v EU = prost pretok blaga, nobene carine.


hvala..

torej plačam samo poštnino predvidevam..

Obssesen ::

@Zalomat: Sem gledal vendar jaz na Amazonu najdem samo 3 pare čevljev od Diesla??

Heisenberg ::

Phatlife.com ima razprodaje ki trajajo 3dni ,...trenutno je v akciji SeanJohn....npr.kavbojke za 25EUR....

Zgodovina sprememb…

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moške hlače - ponovno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7520672 (4769) Kvinta
»

Kakovostna oblacila s cim manj teksti

Oddelek: Loža
263962 (2655) MonoPattern
»

Nakupovanje v Turčiji

Oddelek: Loža
78626 (8193) Karen
»

Moške kavbojke

Oddelek: Loža
458824 (7036) gruntfürmich

Več podobnih tem