Forum » Omrežja in internet » prosim za pomoč pri brezžični povezavi
prosim za pomoč pri brezžični povezavi
sandrino ::
Lep pozdrav
ker se ne spoznam na računalnike zelo veliko upam da bom vredu razložil problem
imam velik problem=)
imam 2 stacionarna računalnika na enem je normalni internet na drugem pa brezžični kako bi rekel drugi je povezan na prvega preko brezžične povezave .
zdaj pa sem še nabavil laptop in tukai nastane problem??
Laptop ima OS Vista vendar se mi ne poveže brezžično preko wlana nastavil sem na glavnem računalniku mislim v ruterju da ni gesla pa vendar ko hočem na prenosnem odpret to povezavo mi še vedno zahteva geslo laptop sem tudi formatiral vendar zdaj ne vem če še je potrabno nastaviti kakšne nastavitve na glavnem ali prenosnem računalniku. wlan drivere pa vse imam inštalirano na laptopu normalno ampak ko hočem povezati preko ruterja ne gre mi izpišegeslo katerega sem v ruterju na glavnem računalniku izklopil na stacionarnih računalnikih internet dela samo na prenosnem ne
prosim za pomoč in upam da sem vsai približno opisal težavo in sem že v naprej hvaležen za pomoč
aja ruter je gigabyte
ker se ne spoznam na računalnike zelo veliko upam da bom vredu razložil problem
imam velik problem=)
imam 2 stacionarna računalnika na enem je normalni internet na drugem pa brezžični kako bi rekel drugi je povezan na prvega preko brezžične povezave .
zdaj pa sem še nabavil laptop in tukai nastane problem??
Laptop ima OS Vista vendar se mi ne poveže brezžično preko wlana nastavil sem na glavnem računalniku mislim v ruterju da ni gesla pa vendar ko hočem na prenosnem odpret to povezavo mi še vedno zahteva geslo laptop sem tudi formatiral vendar zdaj ne vem če še je potrabno nastaviti kakšne nastavitve na glavnem ali prenosnem računalniku. wlan drivere pa vse imam inštalirano na laptopu normalno ampak ko hočem povezati preko ruterja ne gre mi izpišegeslo katerega sem v ruterju na glavnem računalniku izklopil na stacionarnih računalnikih internet dela samo na prenosnem ne
prosim za pomoč in upam da sem vsai približno opisal težavo in sem že v naprej hvaležen za pomoč
aja ruter je gigabyte
krofeta ::
na glavnem računalniku mislim v ruterju
Ne razumem, ali se povezuješ na internet preko routerja ali preko računalnika, ki naj bi bil konfiguriran kot router?
Če se iz drugega računalnika povezuješ na prvega preko ad hoc povezave (pc to pc) potem v to povezavo ne moreš dodati še tretjega računalnika.
Nabavi wireless router (če ga še nimaš) na katerega boš lahko povezal stacionarne pc-je preko kabla, prenosnik pa preko brezžične povezave.
perkomat ::
Če se ppovežuješ na net preko modema, moraš vzpostviti širokopasovno povezavo in wlan povezavo
ursarobi ::
Prosim za pomoč. Kolega kupuje prenosnik kateri ima mrežno kartico 10BASE-T/100BASE-TX/1000-T prav tako pa brezžično omrežje 802.11 a/b/g/Draft n. Ima tudi Bluetooth v2.1 + EDR.
Sedaj me pa zanima kakšen router potrebuje če ga sploh, za stanovanje kateri je v enem nadstropju ima pa kar nekaj sten vmes saj je veliko tam okoli 160m2. Ima pa že stacionarni računalnik tega bi potreboval kot pomoč za vleči filme in seveda biznis.
Hvala.
Sedaj me pa zanima kakšen router potrebuje če ga sploh, za stanovanje kateri je v enem nadstropju ima pa kar nekaj sten vmes saj je veliko tam okoli 160m2. Ima pa že stacionarni računalnik tega bi potreboval kot pomoč za vleči filme in seveda biznis.
Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568948 (5777) | c23po |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52149 (23899) | simone |
» | sinope568+in linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 5933 (5623) | dreamtheater |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23308 (22224) | MTB |
» | Internet + IPTV preko WLAN omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 23007 (13834) | umexteacher |