» »

SecureW2; Žična in brezžična povezava na istem laptopu

SecureW2; Žična in brezžična povezava na istem laptopu

«
1
2

ArchNem ::

Hello

Torej situacija je katastrofalna.Kot vsak drug v študentskem domu, tudi jz uporabljam SecureW2 ki je pogoj da se sploh lahko povežem z internetom in ključnega pomena za ta client je tab Preverjanje Pristnosti ki obvezno mora biti vedno "dosegljiv". Men sicer zadeva dokaj normalno deluje.
No, cca slabi dve leti nazaj (tudi takrat sem bil v študentu) se je pojavila potreba da mi doma (prav doma in NE v študentu) ni bil dovolj naenkrat, v istem času, le en računalnik (PC) povezan na internet. Zato sem vzel mrežni kabel, ga vstavil v laptop in, še dandanes se spomnim, stvar je delovala brez problema. Cilj je bil dosežen - naenkrat sem imel tako PC kot laptop priključen na internet, oba računalnika sta bila (no, mogoče je bil IP isti) neodvisna drug od drugega.
Ko sem naslednji teden prišel v študenta, vzel omrežni kabel in se tam (torej v študentu) hotel povezan na internet, sem videl da sem naredil doma eno izmed največjih napak kadarkoli. Zakaj? Ker sem s tem, da sem samo vstavil kabel v laptop DOMA (in ne v študentu) zrušil vse internetne nastavitve. Kaj je sledilo? Bil sem, verjamete ali ne, pol leta brez interneta v študentu. Disk sem skeniral z različnimi anti-malware programi (tudi pregledal z hijackthis-om) in nobenega virusa ali karkoli podobnega nikjer. Ful sem odlašal z formatiranjem laptopa ampak po tako dolgem času, sem se vseeno odločil in ga sformatiral.
Zdaj mi že kar nekaj časa normalno deluje internet v študentu. No, včasih moram ven vzet in ponovno priklopit kabel ampak tudi če to nardim, vredu deluje.
Od zdaj naprej bom pa moral vsak vikend imeti doma, poleg PCja, na internet priključen tudi laptop v istem času ker mi samo PC ni dovolj. Rabim med vikendom tudi laptop povezan.

Torej prosil bi če mi lahko kdo pove, kako naj 100% zaščitim in izoliram VSE nastavitve internetnih povezav ki so namenjene za študentski dom z dvema namenoma:
- da lahko uporabljam laptop povezan na internet tudi doma
- da se bom lahko še vedno, nemoteno, v študentu povezoval

Ker res ne bi nikakor rad da mi spet začenja izginjat tisti jeziček Preverjanje Pristnosti oziroma karkoli je vzrok da SecureW2 takrat ni bil prepoznan oziroma da se nisem mogel identificirat.

Kar sem prepričan da se je takrat zgodila je to da je laptop "dobil" nastavitve doma kjer SecureW2 ni potreben in zato sem imel v študentu vse uničeno. Še danes ne razumem kako je to možno samo zaradi enga mrežnega kabla ki sem ga vključil doma.

A je možno da si naredim za povezovanje doma neko drugo verzijo omrežne povezave in bi jo uporabljal kadarkoli NIsem v študentu? Wireless možnost bi bla super ideja. Nastavitev za internet ki so trenutno postavljene se nočem niti dotaknit. Tudi samo ikono Omrežne Povezave na nadzorni plošči ne upam niti odpret ker vse vredu deluje v študentu in ne bi rad spet ostal brez povezave.
Tudi na šihtu sem že imel s seboj svoj laptop ampak zgolj za OFFline potrebe ki nimajo veze s povezavo na internet. Najbrž bi se dalo povezat na njihov (na šihtu kjer pač sem) server preko wireless povezave ampak tudi ikone Namestitev Brezžičnega Omrežja na nadzorni plošči ne upam niti odpret da ne bi kakšno trenutno nastavitev spremenil. Mora vse ostati nujno tako kot je.

Bi pa prosil če mi lahko kdo svetuje kako zadevo rešit ker je grozno tečno met laptop povezan izključno SAMO takrat ko sem v študentu. Pa še takrat mi na kraj pameti ne pade da bi se povezal preko katerekoli druge vtičnice z kablom znotraj študenta (naprimer v učilnici) da ne bi karkoli, glede nastavitev, porušil.

Hvala že vnaprej.

x.sci ::

Postas iz havajev?

Resno, ce se ne mislis dotikat mreznih nastavitev, potem ti nihce ne more pomagat. Sicer pa 802.1x v studentu ni noben bavbav.

ArchNem ::

x.sci je izjavil:

Postas iz havajev?

Resno, ce se ne mislis dotikat mreznih nastavitev, potem ti nihce ne more pomagat. Sicer pa 802.1x v studentu ni noben bavbav.


??? Ne razumem kaj misliš s tem.

Drgač pa če bi se najdu kdo ki bi znal zadevo rešit (najraje preko iskanja wireless povezave) bi blo sploh kul.

blackbfm ::

To mora delat, sploh nevem kaj kompliciraš. Tistih par mrežnih nastavitev kot je pa tudi ne sme bit nek problem. Še najmanj pa to da bi bežal od tega. Za začetek poglej kako si ipji nastavljeni (če sploh so)..oz povej kater sistem imaš sploh da ti dam točna navodila.

ArchNem ::

Kaj mora delat? Če si mislil da mora delat povezava na laptopu ko sem kjerkoli drugje samo v sobi v študentu ne; sj dela ja ampak to sem naredil samo 1x pa, na tak način kot sem, nikoli več. Ker če si nardim povezavo tako kot sem si jo (preko omrežnega kabla) porušim vse nastavitve. NE bi pa rad bil spet brez interneta v študentu. Najraje bil nekako naredu čist posebej wireless povezavo (seveda logično da mora bit nujno potemtakem nekje server dostopen), ki bi imela svoje lastne nastavitve in ko bi jo uporabil bi točno to povezavo odprl.
Torej OS ki ga imam je win xp (SP3). IP je pridobljen avtomatično, torej ni definiran.

blackbfm ::

Če je avtomatično pol se nima kaj sesut.

Lonsarg ::

XP, kot tudi ostali OSi komot uporablja nešteto povezav hkrati, tako brezžičnih kot žičnih. ko priklopiš doma se ustavi nova povezavo za doma, prejšne pa kar sam od sebe ne izbriše kolikor jaz vem, maš čisto izoliran problem nobenmu se še ni zgodilo tako kot tebi, morda si kaj šarail po nadzorni plošči, pa povezavo zbrisal od študenta, ampak tut to bi se morala enostavno nazaj narediti...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

ArchNem ::

Azgard ja ubistvu tisti moment ko sem mrežni kabel priključil od doma oziroma od katerekoli druge lokacije ki ni soba v študentu, sem porušil samo s tem (da sem ga priključil) vse. Jeziček "Preverjanje Pristnosti" je izginil za skoraj pol leta.
Drgač pa nardit popolnoma izolirano povezavo (kot si sam povedal) za wireless način je pa treba znat in to tako da ne uporabiš/dodaš/spremeniš/izbrišeš/se kakorkoli dotakneš trenutnih nastavitev za povezavo.

x.sci ::

http://support.microsoft.com/kb/950725

Teoreticno je mozno, da pametni windows izklopi service, ko ga enkrat ne rabis vec, samo malo dvomim. Ampak res ne vem, zakaj ne bi/nisi mogel prvo resiti osnovnega problema, ne pa da zaradi tega postavljas nemogoce zahteve.

ArchNem ::

x.sci to sem vedel in sem naredil tud sam ampak ni delovalo takrat, cca dve leti nazaj, ko sem se s tem ukvarjal. Mi je vedno vrglo ven error da se service ne more zaštarat.
Ampak zdj že zlo dolgo mi povezava tam v študentu dela čist brez problema tk da če se ne da nardit kar sem omenil v prvem postu, raje ne bom. Če se pa da bi pa prosil nekoga če mi lahko pove kaj in kako...
Pa še 1x - moj cilj NI dobit samo povezavo na laptopu tudi ko sem kjerkoli drugje, ker če bi to hotu lahko samo mrežni kabel vstavim in čez 2 minuti sem povezan preko laptopa na internet ter imam v istem času tako PC kot laptop povezan. Ampak cilj mi je da NE porušim vseh nastavitev torej da lahko tudi v študentu imam še naprej, kadarkoli, delujočo povezavo ko bom tam priklopil mrežni kabel.

zelodko ::

Ne vem, zakaj bi bil problem v Xpju ustvariti 2 različni povezavi, eno za v študentu in eno za doma. Pač s čarovnikom za povezave narediš najprej povezavo, ki ji daš ime npr. Doma, vneseš nastavitve, ki veljajo za doma, potem pa narediš recimo še povezavo za v študentu, z drugim imenom in drugimi nastavitvami. Ko si doma, se poveži pač s povezavo za doma, v študentu pa pač z drugo... Nastavitve se same od sebe nikoli ne zbrišejo.
Povezavo pa vzpostaviš tako, da greš v Start --> Vzpostavi povezavo, nato pa izbereš, kam se želiš povezati. To je pa to.

blackbfm ::

lol, ti si pa sigurno 10 let za časom:)

ArchNem ::

Zelodko hvala sicer za reply ampak kar si opisal nima nobene veze s tem kar bi jz rad dosegel. Opisoval sem (si) popolnoma drugo stvar.

zelodko je izjavil:

narediš recimo še povezavo za v študentu


Nič ne smem spreminjat trenutnim nastavitvam. Povezava na laptopu za v študentu je narejena in deluje.

Torej moje vprašanje še vedno ostaja isto; Ali je možno da nardim svojo wireless povezavo ki jo uporabim samo v določenih primerih (ko nisem v študentu), če ne, se pa uporabijo nastavitve ki so trenutno na laptopu? Torej brez kakršnihkoli sprememb trenutnim nastavitvam. Samo dodal bi povezavo za wireless.

x.sci ::

Iz naslova je razbrat, da uporabljas securew2 client? Bi znal bit razlog, da nisi mogel startat tistega windows servicea. Obstaja kak poseben razlog, da ga uporabljas? Se mi zdi, da vcasih ni bilo podpore v os-u, zdaj bi pa menda moralo it tudi brez.

Naceloma pa so wireless povezave locene, torej ja. Samo ne vem, kako je s konfiguracijo securew2-ja, ce se bos priklapljal na kaka wpa-enterprise omrezja (npr. eduroam). Tile namrec tudi rabijo 802.1x (cez wireless, ti imas trenutno wired).

Edit: Ocitno winsi se vedno ne znajo ttlsja in rabis securew2...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: x.sci ()

ArchNem ::

SecureW2 client uporabljam ker to zahtevajo v vseh študentih za identifikacijo. Brez tega, ni tab-a "Preverjanje Pristnosti", brez tega pa ni interneta. Pa najbrž to, da je takrat, ko sem doma mrežni kabel vklopil ter to da je izginil ta tab, ni edini razlog zakaj sem pol imel tam povezavo uničeno.
Glede Windows service-a, zakaj ga nisem mogel zaštartat ne vem, predaleč je nazaj da bi se spomnil točno napako ampak pisalo mi je sam da se točno ta service ne more zaštartat. Pa tudi če bi ga lahko, ne bi glih rad zaštartal to v študentu vsakič ko doma ali kjerkoli drugje uporabim wireless povezavo. Iščem način da bo povezava na vseh mestih 100% delala in to, če je le možno, brez nepotrenih dodatnih obveznosti kot so naprimer štartanje tega service-a, ponovna uporaba passworda in username-a za securew2 in podobno...

jan01 ::

Namesto securew2 uporabiš wpa supplicant http://hostap.epitest.fi/wpa_supplicant/

ArchNem ::

A pol res nihče ne ve...? :(

jan01 ::

A wpa supplicant nočeš?!

ArchNem ::

Ne, seveda ne. Kaj ima pa to vezo z tem kar sprašujem? Mislim da je nima.

Lonsarg ::

Veliko vezo ima z tem kar sprašuješ. Ko si doma priklopil ti je ravno SecureW2 se nekaj "pokvaru". Torej probat ni greh zamenati tega SecureW2 z wpa supplicant. To je čisto dober predlog.

Ni sicer rešeno srce problema --zakaj se SecureW2 ob priklopu na domače omrežje podrejo nastavitve-- . Naredi Clone diska, če boš slučajno pokvaril spet SecureW2, ali pa še bolje obnovitveno točko pa maš backup v primeru, da gre kaj narobe, ko se igraš.

ArchNem ::

Uh s tem se jz raje ne bi igral. Sj pravim - karkoli se tiče trenutne povezave, torej tega kar je trenutno nastavljeno na laptopu, ne bom nič spreminjal.
Sj samo wireless povezavo ni težko nardit --> nadzorna plošča / omrežne povezave / namestitev brezžičnega omrežja oziroma nekaj v tem stilu na levem delu okna (win xp sp3) pod Omrežna opravila. Tu se že pokaže "čarovnik" za namestitev brezžičnega omrežja, sledim navodilom na zaslonu in stvar zlo hitro dela. Ampak to ni to - vsaj v celoti ne. Sicer se jz s tem NE bom niti dotaknil trenutnih nastavitev ker delam čist svojo povezavo, namenjeno wireless-u. Vendar bom s tem res obdržal vse trenutne nastavitve ki jih uporabljam v študentu? To da bom mel novo ikono za wireless povezavo še 100% ne potrjuje tega.

Wad@ ::

Hm, sestra ima prenosnik v domu s secureW2, in vsak vikend se doma brez problemov poveže tako na wlan kot lan (če je potreba po hitrejšem prenosu), pa zaradi tega nič ne pokvari nobenih nastavitev v secureW2, in se v domu brez težav s priklopom kabla poveže na internet. Kot je že rečeno, nastavitve se ne kar zbrišejo zaradi priklopa UTP kabla v računalnik (vsaj naj ne bi se...). Mogoče si imel "nesrečo", ampak nastavitve niso nek bau-bau tako da dvomim da tudi če se kaj poruši se ne da popravit v min ali dveh (kar se ne bi smelo).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Wad@ ()

Yacksy ::

Jaz se tudi na 2 PC-jih povezujem na eduoram in na mnogo drugih brezžičnih omrežij, pa še nikoli nisem imel problemov. To kar se ti je zgodilo doma je ena čudna stvar. Zelo verjetno je bil kaki virus ali kaj podobnega, ki ti je potem onemogočal, da se zažene SecureW2, brez tega pa se ne moreš povezati na eduroam.

Moj nasveti bi bil, ne paničari in se mirno poveži na domače brezžično omrežje. Glede alternativ so ti pa že zgoraj dali par predlogov.
Shit happens

ArchNem ::

Torej si lahko ustvarim novo wireless povezavo, dobim novo ikono v Omrežne Povezave (Nadzorna Plošča) in potem odpiram to okno vedno kadar bi potreboval wireless? Ampak prek te ikone ne bom mogel izbrati določenega dostopnega serverja ker jih je na voljo kar nekaj - seveda, ko sem doma, bom izbral svojega lastnega.

?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ArchNem ()

Yacksy ::

Ne štekam najbolje o kakšnem strežniku govoriš.

Ne kompliciraj z ustvarjanjem nove povezave. Ko prideš domov klikni na obstoječo Wi-Fi povezavo in tam izberi domače brezžično omrežje (2x klikni na omrežje in PC se bo avtomatično povezal). Ko boš prišel v študenta, se bo računalnik povezal na brezžično omrežje v študentu, ker ima tisto brezžično omrežje tudi že shranjeno.
Shit happens

ArchNem ::

2x naj kliknem na omrežje? Katero? Ikona Netowork Connections? Tam mam na desni strani sledeče:
- create a new connection
- set up a home or smal office network
- change windows firewall settings
- disable this network device
- repair this connection
- rename this connection
- view status of this connection
- change settings of this connection

Tako da to najbrž ne bo šlo.

Poleg te ikone (Network Connections) mam pa še na nadzorni plošči Network Setup Wizard, Wireless Link in Wireless Network Setup Wizard.

Aja, pa še to: V študentu je mrežni kabel torej ni brezžično omrežje. Kjerkoli drugje bi pa rad uporabljal brezžično. Seveda je logično da bom moral imeti kakšen server da se lahko gor povežem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ArchNem ()

Lonsarg ::

A ni tako, da ti samo premakneš laptop v ombočje, kjer je signal od kakega WIFI-ja (tvoj router naprimer) in je tam desno spodaj ikonca do seznama vseh ulovljenih signalov, kjer klikneš pač tistega, na katerega se boš povezal.

Če take ikone tam ni je treba v nadzorni plošči urihtat da bo, najbrž preko Wireless Network Setup Wizard.

ArchNem ::

Sem uporabil to ikono in sem dve različni stvari že uničil, še preden je začelo karkoli delovat na laptopu. Eno izmed njih sem tud popravu, druga je še vedno uničena. Ikona Wireless Network Setup Wizard je zahtevala USB ključek da posname gor neke čudne fajle. Pol sem ga (USB) izključil, ponovno vključil in sem mel za ikono USB ključka ubistvu ikono wireless povezave. No te fajle sem zbrisal, še 1x priklopil USB in hvala bogu ikona je normalna nazaj.
Kar pa je ostalo uničeno pa je sledeče: Ko sem uporabil Wireless Network Setup Wizard še 1x (torej brez možnosti za USB ampak za neke vrste ročno iskanje), sem vpisal (možno da je že to od prej ko sem si skor USB ključ uničil) poljubno izbrano ime network-a. Ampak mam vse učineno ker je to ime ostalo gor in ko kliknem na Wireless Network Setup Wizard ter dam Next, vidim sledeče okno:

Select a task:
Set up a new wireless network
Add new computers or devices to the 'predhodno_izbrano_ime_network-a' network

Ojoj upam da ni šlo to kj na SecureW2... :O

Lonsarg ::

A ne gre čisto po kmečko v treh klikih tako kot je prikazano čisto na dnu tile strani?

ArchNem ::

Nimam pojma kaj sploh prikazuje tale stran ki si jo pokazal. Pa tud noben router jz ne bom konfiguriral ker potemtakem bi, kjerkoli sem, moral dostopat najprej do routerja. Tudi takrat kjer lastnike le-tega sploh poznam ne. Doma nimam tega LinkSys ampak mam siolov trio paket. Ko ne bom doma in ne v študentu, bom pač tisti server (router?) uporabil ki bi bil dostopen. Je pa na dnu te strani, v 2. točki ("Choose a wireless network") točno to kar bi jz rad imel. Pa še tist SSID je ime serverja, to pa sem ubistvu že izbral ampak se je žal shranil. Pa nič mi ne piše Wireless Network Detected. Najbrž zato ker še ni vse postavljeno.

Yacksy ::

Ok, zdaj pa že resnično zelo kompliciraš.

Poglej si link, ki ga imaš 2 posta višje, točno tako se poveže na Wi-Fi omrežje pod Windows XP. Ne čaraj z nobenimi Wizzardi! Obvezno pa delaj z obstoječimi povezavami, NE potrebuješ nobenih novih.

Na splošno pa malo pogooglaj in si preberi par stvari okoli networkinga, ker večina tvojih problemov izhaja iz ne-poznavanja stvari.
Shit happens

Lonsarg ::

@ArchNem ti router("stvar" preko katere se računalniki povezujejo na internet, bodisi so v router povezani z kablom, ali brezžično) že imaš doma od Siola in če ni nastavlen za brezžični dostop boš to seveda moral narediti, ko bo to uštimano tvoj laptop SIGURNO spodaj ti napiše network detected, če le imaš driver inštaliran. V nadzorno ploščo ni treba nikoli iti, dokler se ne greš kakih dodatnih advanced nastavitev, ali če gre kaj narobe.

Vglavn na laptopu treba poskrbet, da inštaliraš driver za oba network adapterja(žičnega in brezžičnega), ko je je to uštimano adapter dobi svojo ikono spodaj desno, kot kaže na tistem linku. Upam seveda da imaš najnovejši Service Pach za XP. in veselo, ko greš ob ljubljanici z laptopom, bi ti moralo zaznavati vsa brezžična omrežja, kot tudi tvojega doma, ko nastaviš router.

ArchNem ::

Yacksy o kakšnem "Wi-Fi" omrežju govoriš? Ja, spraševal sem za wireless omrežje. Sem si pogledal tist link. Nek adapter in cd je potreben ampak jz nimam nič takega. Kako pa naj pol tist SSID oziroma ime serverja ki je shranjeno izbrišem če je že treba? Sam ta link men čist nč kj ne pove.... :(

Azgard ja ampak zakaj bi moral router nastavljat namesto laptopa? Sj glih glavni namen wireless povezave je da se povežeš kjerkoli in kadarkoli je to možno. V 90% uporabnik nima pojma kdo je lastnik dotičnega routerja na katerega se povezuje. A pol bo(m) naj šel še tisga in vse ostale nastavljat? Ja žično povezavo sem si delno uničil že ko sem uporabil tist Wireless Network Setup Wizard. No, na srečo ne povsem ker internet tu v študentu še vedno dela ampak moram vedno izklopit in ponovno vklopit kabel, kar pomeni da te ikone WNSW ne bi smel sploh uporabit.

Moje vprašanje, kako odstranit nastavljen SSID če je to potrebno pa še vedno ostaja.

Sem nekaj gledal tud na youtube-u in folk se tam glih z tab-om Preverjanje Pristnosti ukvarja. To pa se jz ne bi rad kj preveč špilal s tem.

Na laptopu mam SP3 ja.

Lonsarg ::

Lol že 5 dni trajbamo to temo pa gre o zadevi, ki jo en k se spozna reši v 10 mintah za tvojim računalnikom. Ti si totalni laik, tok laik da bo težko to šlo preko foruma, ampak poskusimo.

WI-FI = wireless omrežja, pač kratica.

Zdej pa mi ni čisto jasno kako se ti hočeš doma povezati. Ko si govoril o wireless povezavi sem sklepal da imaš ti doma lepo WI-FI omreje postavljen. Če nimaš ga boš moral postavit.

Laptop pa pravilno inštaliran že takoj lepo preprosto spodaj desno vidi vse WI-Fi omreje, ki so mu trenutno v dosegu (Wi-Fi omrežja majo doseg recimo 100-200m v hiši manj) in načeloma ko si v svoji hiši uloviš samo WI-FI signal od svojega brezžičnega routerja.
Če tega tvoj ne vidi, ni pravilno nastavljen že od vsega začetka po formatiranju, preden se je sploh SecureW2 šel nalagat.

Bojazen, da se ti bo povezalo na WI-Fi omrežje od enga X človeka je pa odveč. Za vsako Wi-Fi omrežje je prvič treba iz seznama ulovljenih signalov ročno kliknit da povežeš.

Druga opcija je pa da tudi doma povezeš z kablom, ki gre od Siolove škatle v tvoj namizni PC še enega enako povežeš v Laptop.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

ArchNem ::

Lokacijo wireless povezave sem izbral samo za primer. S tem sem mislil kakršnakoli povezava, kjerkoli razen v študentu ne ker tam že dela če pozabim na to da sem si SecureW2 že najbrž delno uničil preko čarovnika za wireless, med vikendom, to pa zato ker moram vedno mrežni kabel izklopit iz laptopa in ga še 1x notri dat, šele takrat pa za sigurno dela. Rad bi mel tudi dostop do interneta kjerkoli drugje ker mi že postaja po vsem tem času tećno čakat na vsak ponedeljek da lahko tisti mrežni kabel v študentu priklopil zato da lahko končno naprimer antivirusni program update-am zakar pa potrebujem povezavo.
Kakšno wireless omrežje si sploh mislil? Sj pravim - konfiguriral bi rad laptop in ne omrežje. Ker moj laptop bi rad uporabljal tudi kjerkoli drugje kjer so dostopne wireless "točke".
Še 1x; kar se link-a ki si mi ga dal tiče: na dnu strani, v 2. točki pod:
"The Wireless Network Connection window appears and displays your wireless network listed with the SSID you chose. If you don't see your network, click Refresh network list in the upper left corner. Click your network, and then click Connect in the lower right corner."
prikazuje slika točno to kar bi jz rad imel. Torej seznam dostopnih serverjev kamor se lahko povežem. Ti pa se seveda spreminjajo glede na lokacijo laptopa. Noben router ne konfiguriram. Tudi omrežje ne ker se pač povežem na tisto kar je dostopno.
Problem je v tem da na laptopu nimam nič nastavljeno razen tist SSID (ime laptopa v wireless omrežju) ampak nimam pojma kaj naj s tem.

Yacksy ::

Jaz se predam.

ArchNem, glede na to, da si v študentu, kakega FRI-jevca podkupi z kakim pivom, pa ti bo vse razložil. Preko foruma očitno ne bo šlo.
Shit happens

Lonsarg ::

morda nimas driverja za wifi? poglej pod device manager. Ce driver je pa res enmu reci naj ti v nadzorni popravi, ker mas ocitno nekaj narobe nastavlen.

ArchNem ::

Azgard ne, seveda nimam driverja za wireless. Saj zato sem pa povedal da še nimam nič postavljeno na laptopu za takšno povezavo. No, mam samo SSID oziroma določeno ime računalnika v wireless omrežju ampak ne vem kaj naj s tem. Driver načeloma, z malenkostjo božje pomoči, ni težko inštalirat ampak problem je vedet katerega uporabit.

Lonsarg ::

A res nisi mogel v prvem postu vprašati "kako se inštalira driver", smo rabl 20 postov, da smo ugotovil da driverja nimaš lol. Res ne vem kdo ti je nalagal Windows, driverje se vse naloži ko postavi sistem...

Driverje boš pa našal na uradni strani proizvajalca za točno ta model laptopa, čeprav v dosti primerih je dosti, da samo iz Device manager klikneš update driver, pa da ga sam avtomatsko poišče na Microsoftovih strežnikih.

ArchNem ::

tronote m75-cwd

Lonsarg ::

Adijo pamet, z malo googlanja sem ugotovil, ker si napisal samo model in ne firme, da je firma od tvojega laptopa Arima, pravo ime modela pa M622-UK8X Prvič slišm, na njihovi strani ni ne duha ne sluha o kakih driverjih. Google je našel neko temo na slo-techu, ko je nekdo spraševal ravno za driverje za ta tvoj model, je nekaj pol našel, čeprav ni napisal točno kje:
Gonilniki za prenosnik Tron M75 CWD

Tukaj je večina Arima modelov, tvojega ne...
http://www.emachines.com/support/driver...

In en vir na googlu pravi, da ma model prenosnika(notebooka) W4620 isti chipset, tako da probaj tisti driver inštalirat iz zgornjega linka. Če boš imel srečo bo pravi, drgač pa naprej googlat pa naslednjega najdit itd...

P.S.: Modem driver je driver ki ga ti rabiš, torej za Wi-FI.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

ArchNem ::

Sj mam cd z driverji sam je nekako ugotovit treba kaj uporabit. Nikjer ne piše wireless ali WiFi. Mam pa mapo "Lan" in "Modem", mam tud "0VMAKFIL", sicer ne vem kaj je to ampak druge mape pa poznam in niso povezane s samo wireless povezavo. Torej "Lan" ali "Modem" mapa?

Lonsarg ::

LAN je adapter za žično povezavo, to ti že dela. Pa saj niti ti ni treba vedit, greš v device manager, najdeš napravo, ki nima driverja, klikneš z desno potem pa v wizardu lepo obklukaš da cel CDprekgleda za driverji, ga najde in inštalira pa je.

ArchNem je izjavil:

Sj mam cd z driverji sam je nekako ugotovit treba kaj uporabit. Nikjer ne piše wireless ali WiFi. Mam pa mapo "Lan" in "Modem", mam tud "0VMAKFIL", sicer ne vem kaj je to ampak druge mape pa poznam in niso povezane s samo wireless povezavo. Torej "Lan" ali "Modem" mapa?


To so čist osnovne stvari, to ti lahko kdorkoli nardi v 1 minuti, ni potrebe, dase sam mučiš 2 tedna na forumu...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

ArchNem ::

preko device manager-ja je čarovnik našel 2x "Smart Link 56K Modem" ampak to je navaden klicni dostop, jz pa rabim wireless.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ArchNem ()

PromeuZ ::

<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

ArchNem ::

PromeuZ je izjavil:

Glej tole temo


Glede na zadnji post v tem topicu kar si link-al; intel je intel, tronote je tronote. A ni to tako?

Pa tud tist kar sem jz v prejšnjem post-u omenil (kar je wizard našel) dvomim da je za wireless.

l0g1t3ch ::

LOL, prodaj laptop ter vso elektroniko in pojdi živet v jamo.

ArchNem ::

l0g1t3ch je izjavil:

LOL, prodaj laptop ter vso elektroniko in pojdi živet v jamo.

zakaj

l0g1t3ch ::

Ker očitno preveč kompliciraš ob njeni uporabi.
Iz tako trivialne zadeve kot je WiFI narediš doktorat.

ArchNem ::

l0g1t3ch je izjavil:

Ker očitno preveč kompliciraš ob njeni uporabi.
Iz tako trivialne zadeve kot je WiFI narediš doktorat.

Topic sem odprl 2.4., do danes 11.4. še vedno nisem dobil uporabnega odgovora. Torej iz tega sledi da jz nisem edini ki tega ne zna.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dva računalnika v študentskem domu

Oddelek: Omrežja in internet
132847 (2096) malini
»

PS3 in SecureW2 Client

Oddelek: Omrežja in internet
71388 (1281) Mavrik
»

z dvemi računalniki na internet, arnes v študentu

Oddelek: Pomoč in nasveti
111682 (1323) balkanec
»

eduroam omrežje na FE/FRI, pomoč prosim!

Oddelek: Omrežja in internet
255243 (4302) St@jler
»

wireless mreža

Oddelek: Kaj kupiti
332939 (2147) pujsek_

Več podobnih tem