» »

HSDPA na eni strani, WIFI na drugi

HSDPA na eni strani, WIFI na drugi

bobby ::

No zadeva je sledeča:
Imam HSDPA od simobila,... limita je 20Gb,.. Na drugi strani imam open WIFI (wlan-lj.net) ki ga ne bi rad pretirano izkoriščal ker je pač za namene deljenja net povezave vsem, ki bi to želeli, kjer pa doltočenje filmov po moji logiki glih ni primerno, ker bi pač zabaal sistem ali pač če želite, ne želim izkoriščat nekaj kar je zastonj za nekaj kot je zastonjsko doltočenje filmov.

sedaj pa, rad bi naredil tako, da je primarni sistem win7 povezan na net preko open wlan, sekundarni,ki bi tekel v virtualvu pa preko hsdpa. kako sedaj to narediti, da bi ločil ampak hkrati imel vse.

upam, da sem jasen, če ne pa kar prosim za vprašanja.

lp
b.

dodatek:dodal bi se rad, da če je le možno, naj ne bio wmvara vmes, naj bo če je možno ćumveč proste kode vključene,.. pač mam rad da dela na odprtem programju, karkoli si že zamislim,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
  • spremenil: bobby ()

Nejk0 ::

bobby,

idealno bi bilo, če bi v virtualiziran sistme uspel pripeljati HSDPA modem - in bi se kar znotraj povezal na internet in to je to. Ampak glede na to, da bi rad uporabljal kaj drugega kot VMware, boš to po mojem težko dosegel. Torej lahko uporabiš http://www.virtualbox.org. To je odprtokodna zadeva.

Glede networkinga pa takole: sam ne uporabljam VirtualBox, ampak vidim da podpira bridged mode. Predstavljam si, da bi to moralo delovati. Torej en omrežni vmesnik v virtualni mašini nastaviš v bridging mode-u in ga bridgaš z HSPDA povezavo od Windowsa. Upam, da bo DHCP v virtualni mašini potem naredil svoje.

Probaj malo, pa napiši, če boš imel kakšne težave. Me tudi zanima, če ti bo uspelo, tako da napiši kaj v vsakem primeru. :)

LP, Nejk0
--
A life without music is a life in error.

mmitar ::

Me veseli, da ti koristi wlan ljubljana omrežje. ;-)

Nisem prepričan, če bo DHCP v virtualni mašini zadosti, saj ima glavni sistem verjetno že svoj IP dodeljen. Verjetno bi bilo res najboljše, če bi uspel USB napravo priklopiti v sami virtualni mašini. Sicer boš moral se malo poigrati.

Če pa sta oba priključka priklopljena na glavni sistem, mogoče poskusi metriko na WiFi priključku nastaviti nižje kot metriko na HSPDA priključku (za slednjega pa uporabljal vgrajen Windows gonilnik in ne tisto, kar dobiš zraven modema, saj se mi zdi, da slednji izgine in bi ga moral vsakič znova nastavljati, prvi pa ostane in lahko metriko nastaviš le enkrat). Na takšen način bo tvoj glavni sistem imel vedno prednostno dostopal preko wlan ljubljana omrežja. In potem v virtualnem sistemu usmeriš promet na HSPDA priključek in ne na WiFi. (Sam virtualni sistem pa verjetno mora delati NAT vmes. Oziroma nekdo mora verjetno delati NAT vmes.)

Nejk0 ::

mmitar,

torej ja, da bo wlan-lj privzet na "hostu", urediš tako, da nastaviš metriko privzetega prehoda od wlan-lj na manj, kot od HSPDA povezave. Pastaj sem izpis "route print", če želiš kak hint, kako se to naredi. Dvomim, da ima veliko izbire pri HSPDA gonilnikih ... zna biti, da si bo moral nastaviti skripto, ki mu bo vedno sproti metriko nastavljala. Ne vem. Glede preusmeritve virtualne mašine na HSPDA ... ne predstavljam si čisto, mmitar, kako si to predstavljaš, da bi naredil. OK, torej NAT si tudi lahko nastaviš v VirtualBox, samo ne vem pa, če lahko nastaviš kateri IP od hosta naj virtualna mašina uporablja za NAT. Če to lahko, potem sploh ni problema. Če pa ne moreš ... pa je težje.

LP, Nejc
--
A life without music is a life in error.

mmitar ::

Aja, mogoče pa lahko sploh brez virtualnega sistema. Pač nastaviš metrike, kot sem opisal. In potem v svojem priljubljenemu P2P programu nastaviš kateri IP naj uporabi (in s tem verjetno uporabi tudi ustrezni Internet vmesnik). Torej poglej kako se naj nastavi program v primeru, da ima računalnik več povezav.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virtualizacija za učenje Linuxa

Oddelek: Operacijski sistemi
8924 (742) BlaY0
»

Sistem za virtualizacijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
687496 (5068) Blisk
»

Izšel VirtualBox 3.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
8911758 (8161) Jst
»

Izšel VirtualBox 2.1

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
285979 (3589) bluefish
»

MS virtual PC 2007 ali VMware workstation

Oddelek: Programska oprema
82437 (2437) l0g1t3ch

Več podobnih tem