Forum » Omrežja in internet » dd-wrt vs tomato
dd-wrt vs tomato
NoBody- ::
Ker sem naročil WRT54GL in seveda med tem časom ko čakam na dostavo gledam po netu, gledam po tujih forumih in nekako vsak hvali svojega. Vaše mnenje kateri se bolje obnese v praksi, stabilnosti, hitrosti, vaše izkušnje z obema itd :)
Na njega bom obesil 2računalnika +1server +2wireless zato bi želel da ima dosti možnosti glede raznish nastavitev okoli qos, raznih omejitev na p2p, hitorst dl in ul itd
vaša mnenja?
Na njega bom obesil 2računalnika +1server +2wireless zato bi želel da ima dosti možnosti glede raznish nastavitev okoli qos, raznih omejitev na p2p, hitorst dl in ul itd
vaša mnenja?
psychoshorty ::
Zdravo,
sam imam tudi omenjeni router. Kot ti, sem bral različna mnenja zato sem vsakemu firmware -u dal svojo možnost. Na koncu me je prepričal tomato, saj je vmesnik hitrejši in odzivnejši, funkcionalnost qos -a fenomenalna kakor tudi omejitve za hitrosti. Sam sem se odločil za tomato victek mod. Kakšne so razlike med tem modom in navadnim tomato firmware pa malce pogooglaj. DD-WRT ni slab, a mi je bil enostavno preveč neodziven. Največji plus dd-wrt -ja mi je bila out of the box vpn podpora, če si izbral vpn različico (sploh pptp).
sam imam tudi omenjeni router. Kot ti, sem bral različna mnenja zato sem vsakemu firmware -u dal svojo možnost. Na koncu me je prepričal tomato, saj je vmesnik hitrejši in odzivnejši, funkcionalnost qos -a fenomenalna kakor tudi omejitve za hitrosti. Sam sem se odločil za tomato victek mod. Kakšne so razlike med tem modom in navadnim tomato firmware pa malce pogooglaj. DD-WRT ni slab, a mi je bil enostavno preveč neodziven. Največji plus dd-wrt -ja mi je bila out of the box vpn podpora, če si izbral vpn različico (sploh pptp).
KoMar- ::
Tomato ima preglednejši vmesnik in malo manj naprednih funkcij, ki jih itak ne in odžirajo dragocenih 16 MB RAMa, ki jih ta škatlica premore, tako da ti priporočam slednjega. Meni odlično služi že vrsto let
Bug ::
ellow
Posedujem omenjen router in se enega Asus-a 500g dlx. Na obeh je namescen OpenWRT, ki je meni dosti boljsi tako od Tomato-ja, kakor tudi od DD-WRT.
Prepricajo me predvsem moznost namestitve paketov, vecja konfigurabilnost, moznost prireditve celotnega sistema (lasten build)...
Stabilnost, odzivnost sta legendarni...
lp,
bug
Posedujem omenjen router in se enega Asus-a 500g dlx. Na obeh je namescen OpenWRT, ki je meni dosti boljsi tako od Tomato-ja, kakor tudi od DD-WRT.
Prepricajo me predvsem moznost namestitve paketov, vecja konfigurabilnost, moznost prireditve celotnega sistema (lasten build)...
Stabilnost, odzivnost sta legendarni...
lp,
bug
Before you speak, ask yourself:
Is it kind, is it necessary, is it true, does it improve the silence?
Is it kind, is it necessary, is it true, does it improve the silence?
Chelios ::
Tomato!
Se mi še ni zgodilo, da bi ga moral resetirati pa sem ga imel up tudi do 2 meseca. Vmes sem nažigal torentke, mulo, tudi backupal server preko sshja (336GB) pa se niti malo ni obesil.
Se mi še ni zgodilo, da bi ga moral resetirati pa sem ga imel up tudi do 2 meseca. Vmes sem nažigal torentke, mulo, tudi backupal server preko sshja (336GB) pa se niti malo ni obesil.
Just juice me!
brodul ::
Tomato ti bo dovolj. Tega ima tudi sam doma. Imam verzijo, ki ima integrirano podporo za OpenVPN. QoS, DNS ... to kar se ponavadi rabi. Deluje stabilno. Primeni je gor tudi po 8 racunalnikov. Lep efektiven GUI. V enem dnevu ti bo vse jasno.
OpenWRT to da toliko svobode, da se boš zgubil. Pri prefinjeni optimizaciji pa lahko na wireless navesiš ~100 clientov ( ki morajo sicer mirovati :D).
Rabil boš kakšen teden, da ga osnovno nastaviš. (odvisno koliko si skilled)
OpenWRT to da toliko svobode, da se boš zgubil. Pri prefinjeni optimizaciji pa lahko na wireless navesiš ~100 clientov ( ki morajo sicer mirovati :D).
Rabil boš kakšen teden, da ga osnovno nastaviš. (odvisno koliko si skilled)
Pretending to be a mature adult is so exhausting.
Alinko ::
Pozdravljeni!
Imam omenjeni router WRT54GL naložena pa je strojna programska oprema: DD-WRT v23 SP2 (09/15/06) std. Imam en problem router mi večkrat dnevno zmrzne ne vem če je težava z routerjem ali pa z pcjem, če računalnik odjavim in ponovno prijavim deluje nekaj časa normalno nato pa zopet zmrzne povezava. Za vaše odgovore se vam že v naprej zahvaljujem.
Lep pozdrav.
Imam omenjeni router WRT54GL naložena pa je strojna programska oprema: DD-WRT v23 SP2 (09/15/06) std. Imam en problem router mi večkrat dnevno zmrzne ne vem če je težava z routerjem ali pa z pcjem, če računalnik odjavim in ponovno prijavim deluje nekaj časa normalno nato pa zopet zmrzne povezava. Za vaše odgovore se vam že v naprej zahvaljujem.
Lep pozdrav.
Lp, Marjan
Pyr0Beast ::
menjaj elektrolite v napajalniku ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
simnov ::
Imam tp-link TL-WR941ND.In sem namestil DD-WRT in je vse bolj stabilno boljši signal več nastvitev...Poskusil bi še tomato pa ne vem če obstaja.Prosim za kekšen link.
bluefish ::
Greš na Tomato stran in pogledaš seznam podprtih routerjev. Pa Google zna tudi kaj najti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov router (optika 20/20) - že spetOddelek: Pomoč in nasveti | 9101 (2525) | Han |
» | TP-Link TL-WR1043ND (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Omrežja in internet | 171383 (36276) | hojnikb |
» | DD-WRT za TL-WR741ND v1.7 (za OpenVPN)?Oddelek: Omrežja in internet | 4061 (2476) | OvCa77 |
» | Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 22073 (16274) | broken/link |
» | Kako omejiti download na routerjuOddelek: Pomoč in nasveti | 1019 (800) | Vaseer |