Forum » Programiranje » VB2008
VB2008
alešp ::
Pozdrav.
Sem začetnik in me zanima, kje in ali je gdo pripravljen pomagati pri učenju Visual Basica. Problem mi dela angleščina. Rad bi po COM portu sprejel podatke in jih shranil v datoteko, narisal graf in še kaj. Eno slovensko knjigo imam, ne razumem pa ničesar. Nikoli pa se nisem ukvarjal z računalništvom.
Hvala.
Sem začetnik in me zanima, kje in ali je gdo pripravljen pomagati pri učenju Visual Basica. Problem mi dela angleščina. Rad bi po COM portu sprejel podatke in jih shranil v datoteko, narisal graf in še kaj. Eno slovensko knjigo imam, ne razumem pa ničesar. Nikoli pa se nisem ukvarjal z računalništvom.
Hvala.
majlo ::
Ali že imaš kake iskušnje z VB - jem?
Preko katere naprave boš sprejemal podatke (bo to kaka tehtnica, merilec temperatur, ..)
Ali pa razmišljaš samo o povezavi med dvema računalnikoma?
Ali misliš imeti kako bazo za tem ali bo shranjevanje v txt ali xls datoteko?
Moral boš podati malo več podatkov.
Preko katere naprave boš sprejemal podatke (bo to kaka tehtnica, merilec temperatur, ..)
Ali pa razmišljaš samo o povezavi med dvema računalnikoma?
Ali misliš imeti kako bazo za tem ali bo shranjevanje v txt ali xls datoteko?
Moral boš podati malo več podatkov.
alešp ::
Kot prvo, se nameravam učit za hobi in ne za kaj drugega. Dobil sem eno skripto, ker pa se nikoli nisem učil programskih jezikov, je to zame "brcanje v temo".
Kot prvo bi rad po COM portu poslal s pritiskom tipke številko 1, nato pa prebral šestnajst temperatur in jih prikazal vsako v svojem TextBoxu.
Kot drugo, bi moral dobljene podatke pretvorit v decimalno obliko, tako, da kaže na eno decimalko in sicer bit0, če je 1, napiše za vejico 5, če je 0, pa 0.
Shranit podatke najprej v txt obliki, kasneje mogoče v kakšno drugo obliko, da bom lahko primerjal rezultate.
Risanje grafa na podlagi temperatur.
Vem, da je to zelo veliko, ne pričakujem, da nekdo to naredi namesto mene, ampak, da mi pomaga pri učenju.
Kot prvo bi rad po COM portu poslal s pritiskom tipke številko 1, nato pa prebral šestnajst temperatur in jih prikazal vsako v svojem TextBoxu.
Kot drugo, bi moral dobljene podatke pretvorit v decimalno obliko, tako, da kaže na eno decimalko in sicer bit0, če je 1, napiše za vejico 5, če je 0, pa 0.
Shranit podatke najprej v txt obliki, kasneje mogoče v kakšno drugo obliko, da bom lahko primerjal rezultate.
Risanje grafa na podlagi temperatur.
Vem, da je to zelo veliko, ne pričakujem, da nekdo to naredi namesto mene, ampak, da mi pomaga pri učenju.
majlo ::
Glej jaz sem včasih nekaj delal preko com porta, sicer ne temperatur ampak teža (tehtnica libela). Sicer nisem pošiljal nič v tehtnico(razen confirma), ampak samo bral podatke. Če pa mi na zs pošlješ mail, ti lahko poščlem en projekt za testiranje com porta. Če že imaš napravo, ki bo sporočala računalniku, potem prvo s tem preveriš v kateri obliki dobiš podatke. Kakšno skripto imaš sedaj? objavi malo tu gor da ti znamo svetovati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Termometer na USB vodilu (načrt, vezja, izkušnje in slike) :P (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 35360 (23536) | SloMusty |
» | M0n0wall namestitev - težaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1701 (1170) | balocom |
» | 56 K MODEM-dostop do interneta na potovanjuOddelek: Omrežja in internet | 1685 (1424) | harvey |
» | COM 1 in PIC programator ne gresta skupaj!?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2585 (2197) | BluPhenix |
» | Še ena čudnaOddelek: Omrežja in internet | 1387 (981) | zetko |