» »

Navijanje OS

Navijanje OS

Tic ::

Zanima me s kermi programi optimizirate OS, v mislih mam predvsem win98se, in pa mogoče tudi xp, ki jih uporabljam zdej in SPLJOH nism zadovoln...
No, dejte mal povedat, k nikjer nč ne najdem:8)
persona civitas ;>

Gandalfar ::

>:D >:D format ? >:D >:D

Tic ::

emm...zgleda da niste razumel, ampak useen...
Pač zame xp sux, šel bom nazaj na 98se, pa bi rad kašne powertoyse al pa neki....
Btw: poznam format c: :P
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

Paramedic ::

Dejmo rajš tle reševat tvoje nezadovoljstvo z XP - kaj te muči, kaj ti ni všeč. Za vse obstaja zdravilo.
Če ti pa XP ni všeč, pa vsaj w2k sprobi, pa SP3 probi dobit :D. Če se ti pa ne ljubi, pa kr w98 mej še naslednjih 5 ali 10 let >:D.
End transmission.

freejack ::

Tut jst sn uporabljal kombinacijo Win98 in Win2k, zdej ko sem pa na XPje prešaltal, pa ne grem več nazaj na 98 oz. 2k. Čeprav je res, da XPji imajo določene "omejitve" v primerjavi z 98, pa vendar niso toliko pomembne, da bi šel nazaj na win9x. 98 bi obdržal le za starejše igre, vendar pa bi moral 98 dat na c partiticijo in xpje na d,.. Žal imam raje NTFS na sistemski partiticiji, kar pa mi 9x onemogočajo, tko da...Da ljudje govorijo, da imajo raje 98 kot XP, kaže, da ne poznajo dovolj XPjev in možnosti, ki jih ponuja, da bi lahko o njih sodili. Da bi izbiral med 2k in XP bi še morda razumel, zakaj bi bil skeptičen...Daj čas in možnost XPjem, drugače boš do konca življenja visel na 98.

Tic ::

hehe. U xpjih sm tko na hitro zabredu u dip šit, in nemorem vn nikakor. Kr skoz opozorila in na zacetku se mi še kr neki jebe in skratka, dan ko sem se odloču za 98se je bil pred parimi dnevi ko smo mel lanparty. Sm pršu sz 3dnevi strairm sistemom, use laufalo čist okej. Igramo ut,m začne zajabevat zvok, potrpim brez (v w98 me ne) in pol gremo igrat tut druge igre, in nobena ni delala... Nevem zakaj, pr frendu na xpjih dela okej:AOE2. skratka pol še zvok total crknu, dam driverje še 1x gor je okej itd... PROBELMOW miljon... In zdej sm mislu formatirat, sam se mi neda, in nevem kaj narest. Btw: kaj je pa pr 3dmarku itd hirtrej... Mende 98, saj mi je vsaka točka pomembna (do nouga leta rabm 100003dmarxu):\
I am very woried...
persona civitas ;>

Gh0st ::

XP-ji so itaq sranje. Če maš dost dobro mašino, potem daj gor Win2k. Jest jih mam in jih ne dam dol vse dokler ne bo ta gnili M$ izdal kaj boljšega.

Sicer pa optimizacija Win98se ne potrebuje nobenih programov. Malo znanja in volje pa gre. Izklopi vse tiste brezvezne dodatke, piškotke and stuff, pol sys tray si počist, zagonske programe, preglej register, zbriš nepotrebne programe, zbriš temp internet files, defragmentirej disk, izklop APM, animacije, zvoke,...

še bi lohka našteval pa se mi ne da....
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gh0st ()

IceIceBaby ::

XPji so zakon OS. Tudi 2k so dobri, sej praktično so XPji brez kozmetike.

tukaj je pa link ki je bil pred nekaj časa v novicah na slo-tedh. Jaz sem sledil temu članku in zdej mi XPji delajo zelo dobro. Testiral nisem, ampak sistem je občutno hitrejši in skoraj nič nadležen (ni messengerja, ni error reporta ...) Sesuli se mi XPji še niso. Res pa postanejo malo čudni če jih kakšne 3, 4 dni ne rebootam.

Spajky ::

Khm, vsak OS ima svoje mane in prednosti...odvisno kaj rabiš...kako sklestiti W98se? Evo: hitro kot W95B in bistveno bolje..; če pa še mal ročno mikro kernel zadeve predelaš, dela ko raketa, če ti XP /kot meni, ki mi ne rabijo/ niso všeč! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Tic ::

hmm.a 2000 so gut za igre in 3d mark score. Kateri je najfast za 3dmarke?
persona civitas ;>

Thanatos ::

mel sem Win98, Win98SE in WinXP in sem z XPji mel vedno najvišji score. Glede špilov je pa verjtno jasno da starejši bolj laufajo na Win98.

Tic ::

kok razlike?
Lahko mal več povš, k to mi je ful pomembn.
persona civitas ;>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Operacijski sistemi[splosne izkusnje] (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
606315 (5209) LordWorm
»

WinME mi delajo hitreje od WinXP

Oddelek: Operacijski sistemi
221860 (1474) daylight

Zakaj samo redki uporabljajo win2k??

Oddelek: Operacijski sistemi
432136 (884) -MiS-
»

Windows XP Vs Winows 98 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1436977 (5523) tha_man
»

Kako inštaliram WinXP preko Win98SE in hkrati obdržim dual boot?

Oddelek: Pomoč in nasveti
101242 (1073) [t502]

Več podobnih tem