» »

Kaj menite o peticiji Ukinimo vojsko?

Kaj menite o peticiji Ukinimo vojsko?

1
...
3 4
5
»

Okapi ::

New York in Hong Kong sta zaščiteni pristanišči z globoko vodo - redka in dragocena zadeva.

Las Vegas je bil oaza sredi puščave, kasneje je mimo šla pomembna železniška proga, razcvet pa je doživel, ko so blizu zgradili največjo elektrarno na svetu.

Washington pa je res bolj politična odločitev, ampak ga tudi niso zgradili kar kjerkoli, ampak so skrbno izbrali kraj.

O.

Ramon dekers ::

username je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

ne bluzi, izrael si je svoje ozemlje kupil, dobesedno, ga nasilno zasedel

Kaj sedaj - ga je kupil ali nasilno zasedel, po tvoje? Ker gre za dve različni zadevi...

Mau si zmeden, a ne. (tudi na podlagi ostalih tvojih umotvorov)

Kako so židje med napoloenovim vojnami dejansko trgovali z oblekami za francoze
Ajaj. Marsikdo je tedaj trgoval. Je bila v enem dokumentarcu o napoleonskih vojnah predstavljena zgodba nekega trgovca v manjšem nemškem (?) mestu (ne vem ali je bil Žid, mislim da ne), ki je sklenil pogodbo z Napoleonsko vojsko o dobavi nekih odej ali nekaj podobnega. Vojaki so prišli po odeje, plačali pa niso, oziroma po številnih pritožbah na francoske zasedbene oblasti šele precej kasneje in le majhen delež kupnine. Skratka človek je imel veliko izgube. Skratka, niso vsi, ki poslujejo z vojsko, vojni dobičkarji. Lahko so tudi izgubarji, heh.




ne razumeš kaj ti hočem povedati ane?pa verjetno tudi neboš hotel dojeti.fakt je da so židje najbolši trgovci in so že takrat vedeli kako morajo uničiti konkurenco!nikoli nisem govoril o vojnih dobičkarjih pač pa o denarju, znajo ga obvladovati!
govoriš mi o nekih odejah da je bil gospod ki je posloval prvo nemec kasneje pa se ne moreš odločiti ali je bil žid!in ja 80% sem prepričan da je bil žid!
heh nasilno zasedel - kupil!kje pa je razlika?:)kar sami židje bodo prišli z lopatami in spravili vse palestince proč, zresni se.nekdo je imel koristi od judov, da jim je prišel na pomoč in pomagal zasesti ozemlje!
Ne govorim, da so vsi židje dobri trgovci in bankirji (hehe so seveda tudi odlični zdravniki pravniki...) ampak večina od njih jih takšne da zadeve obvlada.

lokacija sama po sebi je pomembna, naravna bogastva recimo.
tudi če bi Slovenija imela nafto bi bil narod še bolj reven kot je sedaj.
res nevem čemu vojska, če bo tuja nadvlada delovala ok, če ne pač upor, pustimo se presenititi.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

fakt je da so židje najbolši trgovci
To ni fakt ampak babja čenča.

O.

username ::

Okapi je izjavil:

New York in Hong Kong sta zaščiteni pristanišči z globoko vodo - redka in dragocena zadeva.

Las Vegas je bil oaza sredi puščave, kasneje je mimo šla pomembna železniška proga, razcvet pa je doživel, ko so blizu zgradili največjo elektrarno na svetu.

Washington pa je res bolj politična odločitev, ampak ga tudi niso zgradili kar kjerkoli, ampak so skrbno izbrali kraj.

O.
Eh... NYC in HK sta pristanišči, ampak man-made. Pred le nekaj stoletji je bila na področju današnjega NYC samo divjina, pa tudi HK je bil do 20. stoletja v bistvu relativno nepomembna vukojebina.

Vegas pa je tudi povsem man-made prime location. Tudi huda vukojebina, dokler niso začeli izkoriščati igralništva, si pa prav povedal, da veliko dolguje bližini Hoover Dam-a (ampak glede tega bi prav lahko tudi kak drug bližnji kraj postal to, kar je ratalo iz Vegasa).

heh nasilno zasedel - kupil!kje pa je razlika?
Če imaš kako premoženje (avto, nepremičnino), bi se ti dalo zelo nazorno pokazati razliko med tem, da ti to premoženje prodaš in dobiš denar, ali pa ti ga nekdo nasilno vzame. Gremo probat?
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: username ()

Okapi ::

Eh... NYC in HK sta pristanišči, ampak man-made
Pomole so seveda naredili ljudje, ampak lokacija ni naključno izbrana. Tako kot tudi ne pri Las Vegasu.

Ti si spraševal, kaj je bilo tako posebnega na teh lokacijah, in jaz sem ti povedal - zaščiten globok zaliv v prvih dveh primerih in oaza (ter kasneje železnica in jez) v tretjem. Boljših lokacij tam ni.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

BlueRunner ::

username je izjavil:

Vegas pa je tudi povsem man-made prime location. Tudi huda vukojebina, dokler niso začeli izkoriščati igralništva, si pa prav povedal, da veliko dolguje bližini Hoover Dam-a (ampak glede tega bi prav lahko tudi kak drug bližnji kraj postal to, kar je ratalo iz Vegasa).

Uh. V resnici dolguje zelo malo Hooverjevemu jezu, saj iz njega ne dobi niti polovice električne energije. Torej odpade argument jezu.

Za oazo ne vem... vem pa, da je železnica šla marsikje, pa se tam ni zgodilo nič pretresljivega.

Vir

Najboljša cvetka pa je tale citat: "Las Vegas actually does not get much of its power from Hoover Dam, since the electric company serving Las Vegas is NV Energy, which owns its own power plants and does not operate the generators at Hoover Dam."

Hehe... kapitalizem naredi svoje.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

saj iz njega ne dobi niti polovice električne energije.
Sedaj, kako pa je bilo pred 70 leti?

O.

BlueRunner ::

Že vnaprej sorry za veeeeeeelik off-topic. Ampak so zanimivi oreščki.

Sedaj, kako pa je bilo pred 70 leti?

Ne vem... sem se pa tudi sam zamislil nad tem kako je sedaj in kako je bilo včasih. Pa sem se pa vmes razgledal tudi po Wikipedijinem članku. Hooverjev jez je bil zgrajen 1935, in je pripomogel k rasto populacije in števila turistov. Če pogledam razpredelnico populacije pa vidim, da se je ta povečala iz 5.165 (l. 1930) na 8.422 (l. 1940). Ne ravno veliko, če primerjam s Celjem, ki je ob reki, ima železnico, je regijsko središče in je od 1924 do 1940 napredovalo od 7,750 do cca. 20,000 prebivalcev. Torej je Celje v istem času zraslo več, kot pa Las Vegas.

Večiki skoki populacije v Las Vegasu pa so bili 1940 - 1950 in 1950 - 1960. To pa se po članku pokrije z razmahom igralništva v 40-ih in z legalizacijo poslov kot rezultat nakupov Howarda Hughsa v 50-ih. Takrat pa je bila zgoba Hooverjevega jeza že ad acta, oaza, če je kdaj obstajala, zaradi števila prebivalcev nerelevantna, železnica pa več ne najbolj priljubljena oblika osebnega transporta v ZDA.


Kaj vem... morda se v Sloveniji preprosto ne znajdemo s tem kar imamo in nam malo zmanjkuje "daha", ko tako zavzeto skrbimo za nacionalne interese.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

oaza, če je kdaj obstajala, zaradi števila prebivalcev nerelevantna, železnica pa več ne najbolj priljubljena oblika osebnega transporta v ZDA.
Ne razumeš. Vprašanje je, zakaj je Las Vegas ravno tam, kjer je, in ne morda 50 kilometrov bolj severno, 100 km bolj zahodno ali na kakšnem tretjem kraju. Osnovni vzrok je oaza, kjer je nastalo prvo naselje, in nato železnica, zaradi katere je to naselje postalo mestece. Ter nato še elektrarna, zaradi katere je to mestece lahko raslo v 40. in 50. letih. Lokacija ni naključno ravno tam.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

BlueRunner ::

OK, ta del razumem. Ampak... zakaj ravno to mesto in ne enega izmed (ugibam) 10 podobnih v isti regiji/državi? Že res, da je začelo nastajati, tam kjer je že bilo. Ampak vprašanje, ki me muči pri Las Vegasu, kaj ga je ločilo od ostalih podobnih mestec na zahodu? Hoverjev jez to ni bil, oaza je bila samo razlog za začetek, tako kot pri ostalih naselbinah.

Ali drugače: zakaj so kriminalci v 40-ih izbrali ravno Las Vegas in posledično sprožili proces, ki se je zaključil v današnjem mestu. Za NY in HK mi je jasno, LV pa sam ne bi dal v to skupino... preveč fuzzy logika.

Okapi ::

V Nevadi prav veliko izbire niti ni. Carson City je glavno mesto in tega so se kriminalci verjetno hoteli izogniti. Ostala mesta so bila pa manjša od Las Vegasa, kjer je poleg tega ravno sovpadla legalizacija iger na srečo 1931 in začetek gradnje jezu naslednje leto. Tam so zato nastale prve igralnice (kjer so delavci na veliko zapravljali denar) in hoteli, ki so jih potem pokupili in razširili mafijci.

O.

gruntfürmich ::

kaj se bunite folk. kje ste pa bli ko smo eni šli na volišče se opredelit proti natu. debili leni so doma čepeli zdaj se pa bunijo...

'večina' je odločila da hočemo v nato. zato prosim da spoštujete odločitev večine. smo pa je demokracija:D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Poldi112 ::

Zakaj? A je to odločitev za do smrti? Si ne moremo premisliti?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Karaya 52 ::

gruntfürmich> debili leni so doma čepeli zdaj se pa bunijo...

Me zanima če so se zagovorniki peticije udeležili refenduma, volitev se BAJE ne. Je pa jasno da bi nas radi pripeljali žejne čez vodo. Ukinitev vojske je njihov edini cilj, z ostalimi "malenkostmi" pa se naj ukvarjamo sami pri tem pa sploh ni rečeno da bi pomagali v boju proti okupatorju, večina teh se deklarira za "državljane Zemlje" in jim za državo dol visi.
Poleg tega v deželi vlada mit partizanstva, ki je kao rešil narod, čeprav npr. Čehoslovaška ni organizirala odpora pa so še vedno med nami. Naše kraje so Nemci zapustili ko so jih premagali zavezniki, s tem da so partizani še 11. maja napadali Nemce med umikom. Ljudski upor, razen tega da gane žene demokratov, nima posebnih učinkov. Islandija in Panama sta lep primer kako si lahko obrambo kupiš z diplomacijo, ampak kolikor poznam forumaše bi popenili če bi sklenili pakt z ZDA. Ideja o vrhunskih četah za deminiranje je precej pod vprašajem, ker verjetno obstaja kup držav s to idejo, poleg tega se nismo prvi tega spomnili tako da je ta niša verjetno že zasedena. Avtorji peticije so se površno lotili projekta.

Looooooka ::

vojsko bi blo cist fino ukinit...in to v vseh drzavah EU.
osebno bi najrajsi videl neko EU vojsko, ki jo financira vsaka drzava v okviru svojih financnih moznosti.
100% bi bilo cenejse kot to, da silis vsako drzavo v neko vnaprej zahtevano stevilo takih in drugacnih enot, ki jih ZELO VERJETNO ne bomo nikoli potrebovali(se posebej ce se diplomacija v vseh drzavah mal bl potrudi).
Ce bi se pa kaksna drzava ze znajdla v tezavah pa mislim, da ni nobenga problema v enem dnevu poslat vojsko na katero koli obmocje EU.
Stevilo enot in vozil lahko ostane enako...plus ce bi bil urejen nadzor financ take vojske bi blo verjetno VELIKO manj zlorab pri narocilih in "popravilih"...saj bi morala odgovarjati vsem clanicam EU in ne samo banana republikam kot je Slovenija, kjer pac lahko delas kar hoces...sedi pa nikoli nihce.
Aja...pa tud mi bi mel manj samomorov v obliki "nesreca med vajo" in "nesreca med ciscenjem orozja".

bluefish ::

Aja...pa tud mi bi mel manj samomorov v obliki "nesreca med vajo" in "nesreca med ciscenjem orozja".
Ne, takih "samomorov" morda res ne bi bilo, bi bili pa "umori" na območjih, kamor bi to EU vojsko pošiljali v imenu interesov EU.
Torej?

Looooooka ::

Cist informativno...kako hudica pa je z naso "profesionalno" vojsko?
Se lahko vclani vsak bebec...in bomo mel na konc tko profesionalne vojake kot imamo profesionalne policaje?
Ce je odgovor ja...potem je boljse, da jo ukinemo takoj in nehamo teziti narodu da prijavljajo svoje orozje.
Nekak pol rajs zaupam nasim slovencljem, ki celo zivljenje skrivajo srotarce...kot pa folku, ki se je sel v vojsko zato, ker druge opcije ni imel.
Ta prvi se bojo vsaj borili brez, da bi jih v to kdo silil...placancu se pa ze v osnovi fuchka za drzavo.

blueFish...to ze zdej delajo.Kje tocno bi bla razlika?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

bluefish ::

Se lahko vclani vsak bebec...in bomo mel na konc tko profesionalne vojake kot imamo profesionalne policaje?
Ne, ne more se. Čeprav je to pod vprašajem odkar nam primanjkuje kader z vojaškimi čini.

Ramon dekers ::

bluefish je izjavil:

Se lahko vclani vsak bebec...in bomo mel na konc tko profesionalne vojake kot imamo profesionalne policaje?
Ne, ne more se. Čeprav je to pod vprašajem odkar nam primanjkuje kader z vojaškimi čini.



kadra z vojaškimi čini je dovolj lol.primankuje navadne vojske.Sloveniji je vojak en k... vreden plača borih 700 ČE...v zda pa je vojak časten poklic, in vojaki dobivajo v trgovinah, zavaravonaju razne diskaunte.zakaj bi sploh kdorkoli hotel v vojsko.razen mogoče kakšna misija da za kako leto ali pol potegneš par jurčkov

bluefish ::

kadra z vojaškimi čini je dovolj lol.primankuje navadne vojske.
Morda sem se izrazil napačno. Da, primanjkuje navadnih vojakov - seveda imajo tudi ti čin.
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenija v NATO (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20939881 (36531) SimplyMiha
»

Avstrijci za ohranitev obveznega služenja vojaškega roka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10119416 (17300) BigWhale
»

Ali se sploh splača, da imamo vojsko? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10320358 (18177) BlueRunner
»

Razpustitev vojske (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1129024 (7419) jzgorisek

Več podobnih tem